INTE Breivik, men vad jag skrev just före. Del 3: Norges Quislingar.

Tyvärr hade jag en diskkrasch just då, när jag skrev om Norge och dess Israelhat som regeringen där förmedlade till ungdomarna på Utöya. Har återfunnit några artiklar i ett arkiv. Utlandsnyheterna består idag till hälften av sagor om Breivik och hans fasters hunds åsikter, jag har vägrat läsa en enda efter de första 25. Ingen nämner vad som föregick före!

Jag såg vid en sökning att vänstern hade fått ett hatanfall för att jag hade reporterat lätt verifierbara sanningar om Norge :)  Sök efter Israel i Sverige på sidan.

http://frontpagemag.com/2011/07/20/the-quislings-of-norway/

 Av Joseph Klein.

Den ökända norska Vidkun Quisling, som hjälpte Nazityskland medan de erövrade hans eget land, applåderar i sin grav.

I det senaste exemplet på det norska samarbetet med judarnas fiender, förklarade Norges utrikesminister Jonas Gahr Stoere under en presskonferens i veckan, tillsammans med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, att “Norge anser att det är helt legitimt för den palestinska presidenten att vända sig till FN “ för att ansöka om erkännande av en självständig palestinsk stat.

Trots att Abbas beslut att kasta sin lott in med Hamasterrorister som en del av någon form av “enhet-”regering undertecknade Stoere ett avtal med Abbas om att uppgradera den palestinska representationen i Norge. Enligt avtalet, som effektivt belönar Abbas för att gå samman med Hamas, kommer de palestinska representanterna att ha samma diplomatiska ställning som en ambassadör.

Utrikesministern i Norge, som är ordförande i en grupp palestinska givarländer, används också tillfället att hålla tiggarskålen ut för Abbas. Utrikesminister Stoere bannade de som har beslutat att hålla tillbaka på sina bidrag. “Alla givare bör göra en extra insats för att stödja palestinierna i sommar och höst”, sa han.

Inget av detta bör komma som en överraskning. Låt oss inte glömma, till exempel, att utrikesminister Stoere har ansvar för samma norska utrikesministerium där socialistiska Ingrid Fiskaa – som sa i april 2008 att hon ibland önskade att FN skulle skicka “precisionsmissiler mot utvalda israeliska mål “- så stolt fungerade som en statssekreterare.

Under den nazistiska ockupationen av Norge var nästan alla judar antingen deporterade till dödslägren eller flydde till Sverige. Idag är Norge på ett effektivt sätt under ockupation av den antisemitiska vänstern och radikala muslimer, och verkar villiga att hjälpa yill med förstöraelsen av den judiska staten Israel.

Till exempel, ett av Norges ledande intellektuella, Jostein Gaarder publicerade en debattartikel i en stor norsk dagstidning under 2006 med argument mot att erkänna staten Israel i sin nuvarande form och att hävda att judendomen är “en ålderdomlig nationell och krigisk religion. ”

Gaarder likställer den judiska staten Israels försök att försvara sig mot islamistiska terrorister – med apartheid och etnisk rensning:

Vi kan inte längre erkänna staten Israel. Vi kunde inte erkänna apartheidregimen i Sydafrika, inte heller erkänner vi den afghanska talibanregimen. Sen var det många som inte erkände Saddam Husseins Irak eller serbernas etniska rensning. Vi måste vänja oss vid tanken: Staten Israel i sin nuvarande form är historia.

Staten Israel har våldtagit erkännandet från världen och får ingen fred tills de lägger ned vapnen.

Norges Labour-parlamentariker Anders Mathisen har gått ännu längre och offentligt förnekat Förintelsen. Han sade att judarna “överdrev sina historier” och “Det finns inga bevis för att gaskamrarna och eller massgravar faskorn ns.” Medan det norska politiska etablissemanget och opinions-makar-eliten inte kan ha nått den punkten av galenskap riktigt än, tenderar de att behandla muslimer som offer för israeliskt förtryck – som om dagens muslimer har tagit på sig skorna av de judiska offren för Förintelsen och dagens nazister är israelerna.

Thorbjørn Jagland, tidigare premiärminister i Norge, ordförande i det norska parlamentet, och chefen för Nobelkommittén som gav president Obama Nobels fredspris två veckor efter att denne började jobbet, har ställt sig bredvid Turkiet och fördömde Israel för defensiva åtgärder som gjordes förra året mot den så kallade Free Gaza flottiljen.

 

 

Socialistledaren Kristin Halvorsen har lett bojkotta Israel kampanjen. Medan hon tjänade som Norges finansminister, var hon bland demonstranterna på en anti-israelisk protest, där en affisch sade (översatt): “Den största ondskans axelmakter:. USA och Israel” Bland de paroller som upprepade gånger skreks på demonstrationen var (som översatt) “Död åt judarna!”

Halvorsen har nyligen stött ett rav på militära aktioner mot Israel om de beslutar att agera mot Hamas i Gaza, som bygger på resonemanget att världssamfundets trovärdighet i konfrontationen med Qaddafi-regimen skulle undergrävas om det gör något för att hjälpa Hamas avvärja israeliska flyganfall i Gaza.

Förra året beslutade den norska regeringen att avyttra från två israeliska enheter som arbetar på Västbanken. Norges suveräna investeringsfond avyttrade från det israeliska företaget Elbit, eftersom det har arbetat på det israeliska säkerhetsstängslet som håller reda på palestinska självmordsbombare. Israel har också blivit blockerat från att lämna anbud till det norska försvaret.

Den statligt ägda TV NRK sände den ensidiga filmen “Tårar över Gaza”, fotograferad av flera palestinska kameramän under och efter Israels Operation Gjutet Bly. Dess regissören Vibeke Løkkeberg har haft fräckheten att jämföra Israels defensiva militära aktioner i Gaza, som skyddar civila israeler från Hamas bomber, med “de massakrer Qaddafi bedriver mot libyska rebeller.”

Som förklaras av Bruce Bawer, en amerikansk litteraturkritiker, författare och poet som bor i Norge och har kritiserat europeisk antisemitism och radikal islam, i en intervju med Jerusalem Post, lever samtida norsk antisemitism och frodas i Norge, särskilt bland “Den kulturella eliten – akademiker, intellektuella, författare, journalister, politiker och teknokrater.”

Det är en sådan antisemitisk smörja och moraliska likvärdigheter som gör de muslimer som bor i Norge, allt djärvare för att legitimera sitt eget antisemitiska beteende som norska tjänstemän har tolerera i namn av mångkulturalism.

Som Bawer förklarade:

En del av motivationen för denna antisemitism, tillströmningen till Norge under de senaste decennierna av massor av muslimer från Pakistan, Irak, Somalia och andra ställen. Mångkulturalism har lärt Norges kulturelit att ta en okritisk, även inställsam, hållning mot alla aspekter av muslimsk kultur och tro. När muslimska ledare skriker mot Israel och judarna är den reflexiva responsen från den multikulturella eliten att gå med dem i deras utbrott. Detta kallas solidaritet.

År 2009, när muslimer ställde till med ett våldsamt uppror i Oslo centrum för att protestera mot Israels agerande mot Hamas, vilket resulterade i omfattande skador, blev det få konsekvenser för de ansvariga.

Lärare i skolor med stora andelar av muslimer rapporterade att muslimska elever ofta “berömmer eller beundrar Adolf Hitler för hans sätt att döda judar”, att “jude-hat är legitimt inom stora grupper av muslimska elever” och att “muslimer skrattar åt eller berordrar [lärare] att sluta när man försöker att utbilda om Förintelsen. ”

Norge upprepar sitt Quisling-förräderi från den nazistiska eran, denna gång i liga med en växande radikal muslimsk befolkning. Och återigen är judarna offren.

 

        .......

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

INTE Breivik, men vad jag skrev just före. Del 2: Norges antisemitiska landsfader.

Tyvärr hade jag en diskkrasch just då, när jag skrev om Norge och dess Israelhat som regeringen där förmedlade till ungdomarna på Utöya. Har återfunnit några artiklar i ett arkiv. Utlandsnyheterna består idag till hälften av sagor om Breivik och hans fasters hunds åsikter, jag har vägrat läsa en enda efter de första 25. Ingen nämner vad som föregick före!

”Vi har sett att hela den norska regeringen, med Stoltenberg i spetsen, har talat om för världen att vi inte låter oss stoppas (i vår antisemitism), sade han. ”

Stoltenberg talar väldigt nära terminologin som Hitler använde i sitt judehat, och vänsterbloggar har blivit totalt hysteriska när de beskriver vad de anser om de som påvisar antisemitismen inom den norska ledningen.

 

http://www.dn.se/nyheter/varlden/han-leder-norge-genom-sorgen

http://www.dn.se/nyheter/varlden/minnesstund-i-stortinget

        .......

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

INTE Breivik, men vad jag skrev just före. Del 1: Antisemitisk politisk ekvilibrist – norska ambassadörens utredning.

Tyvärr hade jag en diskkrasch just då, när jag skrev om Norge och dess Israelhat som regeringen där förmedlade till ungdomarna på Utöya. Har återfunnit några artiklar i ett arkiv. Utlandsnyheterna består idag till hälften av sagor om Breivik och hans fasters hunds åsikter, jag har vägrat läsa en enda efter de första 25. Ingen nämner vad som föregick före!

 

http://www.hudson-ny.org/2310/terrorism-norway-israel

Är terrorism mot Israel mer motiverat än terrorism mot Norge?

av Alan M. Dershowitz

28 jul 2011 kl 04:30

I en intervju nyligen antydde Norges ambassadör i Israel att Hamas terrorism mot Israel är mer motiverad än de senaste terroristattackerna mot Norge. Hans resonemang är:

 

“Vi norrmän anser ockupationen vara orsaken till terror mot Israel.” Med andra ord terrorism mot israeliska medborgare är Israels fel. Terrorism mot Norge, å andra sidan baseras på “en ideologi som säger att Norge, särskilt i Arbeiderpartiet, står ovanför norsk kultur.” Det är svårt att föreställa sig att han skulle göra ett sådant provocerande uttalande utan uttryckligt godkännande från den norska regeringen.

Jag kan inte minnas många andra exempel på så mycket strunt komprimerat under en så kort intervju. Först av allt började terrorism mot Israel långt innan det fanns någon “ockupation”. Den första större terroristattacken mot judar som länge levt i Jerusalem och Hebron började 1929, då ledaren för det palestinska folket, stormuftin av Jerusalem, beordrade en religiöst motiverad terroristattack som dödade hundratals religiösa judar, många gamla, några ganska unga. Terrorism mot judar fortsatte under 1930-talet. När Israel bildades som stat, men långt innan den erövrade Västbanken, blev terrorismen det primära sättet att angripa Israel över de jordanska, egyptiska och libanesiska gränserna. Om ockupationen är orsaken till terror mot Israel, vad var orsaken till all den terror som föregick någon ockupation?

Jag blev inte förvånad att höra denna ohistoriska trångsynthet från en norsk ambassadör. Norge är det mest antisemitiska och anti-israeliska landet i Europa idag. Jag vet, för jag upplevde bådadera personligen under ett besök och rundvandring på universitet. Inga universitetet bjöd in mig att föreläsa, om jag vågade mej på att diskutera Israel. Norge förbjuder judisk rituell slakt, men inte islamisk rituell slakt. [Skillnaden är att vem som helst som är muslim kan bli halal-slaktare, medan kosherslakt kräver lång utbildning.] Dess politiska och akademiska ledare avger öppna uttalanden som passerar linjen från antisionism till antisemitism, som när Norges före detta statsminister fördömde Barak Obama för att utse en jude som sin stabschef. Ingen annan europeisk ledare skulle göra ett sådant uttalande och komma undan med det. I Norge lovordades detta trångsynta uttalande, liksom likartade uttalanden som gjorts av andra ledande akademiker.

Själva lägret som attackerades av den ensamme terroristen var engagerat i en orgie i anti-israeliskt hat dagen före skjutandet. Men jag skulle inte någonsin påstå att det var Norges antisemitism som “orsakade” det fruktansvärda terroristdådet mot unga norrmän.

Orsakerna till terrorismen är mångfacetterade, men i botten har de en gemensam sak, nämligen en övertygelse om att våld är det rätta svaret på en politik som terroristerna inte håller med. Den andra vanligaste orsaken är att terrorism ofta har belönats. Norge, till exempel, har upprepade gånger belönat palestinsk terrorism mot Israel, medan de straffar Israel för dess ansträngningar att skydda sina civila. Samtidigt som de utger sig för att fördöma alla terroristhandlingar, har den norska regeringen försökt att rättfärdiga palestinsk terrorism som om där fanns ett legitimt skäl. Detta är helt klart en inbjudan till fortsatt terrorism.

Det är viktigt för världen att aldrig belöna terrorism genom att stödja de som de som använder det som ett alternativ till diskussioner, diplomatisk upplösning eller politisk kompromiss.

Jag vet ingen förnuftig person som har försökt att rättfärdiga terrorattacker mot Norge. Ändå finns det många norrmän som inte bara rättfärdigar terrorattacker mot Israel, utan beröm dem, stöder dem, hjälper till att finansiera dem, och legitimerar dem.

Världen måste enas i att fördöma och bestraffa alla terroristattacker mot oskyldiga civila, oavsett motiv eller påstådda orsaken till terrorism. Norge, som nation, har underlåtit att göra detta. De vill oss att vi alla fördömer terroristattacken på sina civila, och vi bör alla göra det, men det vägrar själva att leva upp till en enda standard.

Ingenting gott kommer någonsin från terrorism, så förvänta dig inte att norrmännen kommer att dra några lärdomar från sin egen utsatthet.Som ambassadören klargjorde i sitt oupplysta intervju, “de av oss som tror [att ockupationen är orsaken till terror mot Israel] kommer inte att ändra oss på grund av attacken i Oslo.” Med andra ord kommer de att finnas kvar i sin trångsynta åsikt att Israel är orsaken till terrorismen riktad emot dem, och att om bara Israel avslutar ockupationen (som de erbjöd sig att göra under 2000-2001 och igen 2007), kommer terrorismen att sluta. Även Hamas som Norge stöder på många sätt, har klargjort att de inte kommer att avsluta sin terrorism så länge Israel fortsätter att existera.Hamas anser att Israels existens är orsaken till terrorism mot dem. Det låter väldigt lik rytandet från mannen som deltog i terrordådet mot Norge.

Det är hög tid för norrmän att göra en djup självrannsakan om sin smutsiga historia av delaktighet i alla former av trångsynthet sträcker sig från dess antisemitiska nazister till det antisemitiska Hamas. Det verkar finnas en röd tråd.

.......

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

Anarkisterna i Israel visade precis vad de tänkte.

Anarkister ritade hakkors på väggarna där de kvarhölls.

Några av de gripna som fasttogs vid Ben-Gurion International Airport under Operation Välkommen till Palestina ritade hakkors på väggarna av cellerna där de kvarhölls på flygplatsen, har tjänstemän berättat.

En spansk och en fransk medborgare har redan släppts och skickats hem, men en inspektion av deras cell avslöjade hakkors, vilket fick tjänstemännen att betona "det är farliga människor som arbetar under täckmantel av att vara fredsaktivister".

Från och med tisdag morgon sitter fortfarande 57 av de gripna i fängelse i Israel. De är anarkister som deltog i flytillan i syfte att komma in i landet och ta sig till PA (Palestinska Myndighetens) självstyrande områden för att gå med i anti-israeliska insatser i dessa områden. Den dagliga Yisrael HaYom rapporterar att de flesta av dem är franska medborgare som helt enkelt vägrar gå ombord flyg tillbaka till sitt eget land.

Blogg: Fredsprocessen.

Se också Ynet. Också såg jag just denna artikel.

.......

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

Gammal goding. 815131 views på YouTube!

Fortfarande aktuell.

[Videolänk]

.......

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

Kristna kopter besöker Israel och trotsar sina antisemitiska ledare.

http://www.timesofisrael.com/defying-ban-egyptian-christians-visit-jerusalem/

Efter påven Shenouda III:s död riskerar koptiska troende religiös påföljd och svärmar till Israel.

[Liksom i kristna kyrkor världen över är många ledare antisemiter men många medlemmar är det inte - utan drömmer om att se Israel.]

April 13, 2012, 10:39 am 1

JERUSALEM (AP) - Efter döden av deras andliga ledare har mer än 2.000 egyptiska kopter strömmat in i det Heliga Landet inför påsken, och trotsar ett förbud han upprättat att besöka Jerusalem och andra israelisk-kontrollerade områden.

 

Egyptiska kopter besöker gamla Jaffa.

Inflödet - efter decennier då egyptiska pilgrimer var en sällsynthet - läggs ett nytt element till den redan skiftande blandningen av språk och religioner i Jerusalems gamla stad under den heliga säsongen. Pilgrimerna kan tydligt särskiljas genom den egyptiska accenten på deras arabiska och långa bomullskläder som bärs av många män.

"Det är det vackraste i världen att se ljuset från Messias. Vi har drömt om detta under en lång tid", säger Halim Farag, 60, på Plazan utanför den grottlika Heliga Gravens kyrka, byggd på den plats där de kristna tror att Jesus korsfästes och återuppstod.

Farag betalade $860 vardera för hans syster och hans hustrus fem-dagars resa - pengar som de skrapat ihop under över ett år av sparande och lånande. De kommer att stanna under den koptiska påsken, som är söndagen efter den ortodoxa kalendern som används av en del österländska kyrkor.

För många kopter är detta, att besöka det Heliga Landet och Jerusalem i synnerhet, en av de mest meningsfulla troshandlingar de kan utföra. En del liknar det vid pilgrimsfärden till Mecka som muslimer är skyldiga att göra minst en gång i sitt liv om de kan.

Men under de senaste tre decennierna har mycket få kopter gjort resan på grund av förbudet från påven Shenouda III. Shenouda införde förbudet för att protestera Egyptens fredsavtal 1979 med Israel, sade kristna inte bör besöka Israel tills det gör fred med palestinierna. Shenoudavar  också upprörd över en vårdnadstvist med den etiopiska ortodoxa kyrkan över  ett kloster på taket av  den Heliga Gravens Kyrka. Tvisten är fortfarande olöst.

Små grupper av kopter har alltid trotsat förbudet. Men efter Shenouda död i slutet av mars vid en ålder av 88 har det funnits en tydlig spik. Förbudet kvarstår, men besökarna sa att de trodde att detta var deras chans.

"Det finns inget vackrare än att besöka de heliga platserna. Detta är en pilgrimsfärd, detta bör inte vara bundet till politik", sade en 62-årig pilgrim, som bara identifierade sig med sitt förnamn, Samia, eftersom hon var orolig för straff från kyrkan.

En annan kvinna sade att pilgrimsfärden är "en dröm för oss alla", men medgav att hon var bekymrad över konsekvenserna, både från den koptiska kyrkan och den egyptiska allmänheten, som till stor del avvisar normalisering av förbindelserna med Israel.

"Du vet inte vad de gör med oss ​​när vi kommer tillbaka - särskilt efter att de ser vilket antal vi kom i," sade kvinnan, klädd i en knälång svart kjol och svart skjorta.

Kopter, främst medelålders eller pensionärer, har varit upptagna med att vandra runt omkring den Heliga Gravens Kyrka hela veckan. De har förflyttat sig till Betlehems Födelsekyrka, byggd på den plats där de tror Jesus föddes. De har shoppat och prutat på vägen, charmat många palestinier med sina egyptiska accenter och humor hela arabvärlden är förtrogen med genom generationer av populära egyptiska filmer och såpoperor.

En palestinsk guide som arbetar med koptiska samfundet sade att de flesta i denna våg av pilgrimer "är gamla, och de vill besöka åtminstone en gång i sitt liv."

"De revolterade mot påvens beslut", säger guiden, som liksom kvinnan talade på villkor av anonymitet för att undvika problem med kyrkan.

Det exakta antalet besökare är svårt att mäta. En tänsteman för den koptiska kyrkan uppskattade antalet besökare från det koptiska samhället i år till minst dubbelt så många som förra årets, en bedömning som upprepades av en guide.

Som en indikation på den starka tillväxten, sade en tjänsteman på den egyptiska flygplatsen att officiellt har cirka 650 kopter flugit till Israel här julen, jämfört med 150 under de senaste åren. Tjänstemannen talade på villkor av anonymitet på grund av egyptiska säkerhetsregler. Många andra pilgrimer kommer in i Israel landvägen från Egypten.

Det israeliska inrikesdepartementet sade att 2500 egyptier kom in i landet under de första 10 dagarna i april, men hade inga ytterligare uppgifter eller jämförelser från föregående år.

April är en av de mest trafikerade månaderna och drar uppskattningsvis 225.000 kristna besökare från hela världen, enligt det israeliska turistministeriet.

Israel erövrade östra Jerusalem, platsen för stadens känsligaste kristna, judiska och muslimska heliga platser i 1967 års mellanösternkrig och dess annektering av området har aldrig blivit internationellt erkänd. Israel kontrollerar också gränserna till Västbanken, där den bibliska staden Betlehem ligger. Andra platser, liksom staden Nasaret, är i Israel.

Den koptiska kyrkan har ännu inte namngett en efterträdare till Shenouda, och det är fortfarande oklart hur strikt nästa ledare kommer att övervaka efterlevnaden av förbudet.

Pilgrimerna riskerar att nekas sakrament när de återvänder hem till Egypten, sa fader Antonious al-Urashalimi, sekreterare för det koptiska ortodoxa patriarkatet i Jerusalem. Han sade att kyrkan skulle avgöra enskilda fall vad gäller att utdöma straff. De som inte anses vafa äldre kunde förbjudas från sakramentet i sex månader till ett år.

Straffet är rejält för koptiska troende, som säger att det är likvärdigt med nekas förening med Kristus genom att äta brödet och dricka vinet som symboliserar hans kropp och blod.

Flödet av kopter till det Heliga Landet skulle också kunna ge ett bakslag hemma i Egypten, där kopterna utgör ca 10 procent av de 85 miljoner invånarna.

Den 33-åriga freden mellan Israel och Egypten har aldrig varit varm. De få egyptier som gör resan till Israel ses ofta med misstänksamhet hemma. Redan har en tidningsartikel i en pro-regeringsvänlig tidning rapporterat om besöket i Jerusalem i vad pilgrimerna ansåg vara mörka undertoner.

Få förväntar sig att våldet mot kopter i Egypten skulle stiga på grund av dessa besök. Men Kopterna sade att de befarade att besöket skulle användas som propaganda av hårdföra islamister eller andra som försöker att framställa dem som illojala.

"De vill visa att kopterna inte är nationalister," sadeal-Urashalimi. "Vi hoppas Gud upplyser dessa sinnen, de människor som säger att detta är roten till förräderi, eftersom vi är egyptiska nationalister som har offrat många saker för vårt hemland.".......

 

Se också länk1 länk2

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

Arabisk hobbyverksamhet – kasta sten på judiska flickor i Hebron. Inspirerad av Netanyahus och Baraks ödmjukande inför anarkister.

Judiska flickor skadades lätt i ännu en arabisk stenattack på oskyldiga israeliska civila.

Av Elad Benari
Först Publicerat: 2012/04/18, 2:16 AM

I ytterligare en attack mot israeliska civila kastade araber sten på två judiska flickor som gick mot sitt hem i Hevron på tisdag kväll.

En av flickorna blev skadad. Efter attacken bröt sammandrabbningar ut mellan lokala judar och araber. IDF-styrkor som är stationerade i området bröt upp fighten.

Benzi Gofstein, bosatt i Hevron, vars dotter var en av de skadade i attacken, sade att han trodde att attacken var relaterad till den svaghet Israel visade genom att kritisera Lt-Col. Shalom Eisner, som avskedades av IDF efter att ha försvarat sig mot en provocerande anarkist.

"Arabiska terrorister förstår budskapet från Bibi och Nitzan Alon", sa Gofstein och tillade, "Jag förväntar mig att Nitzan Alon slutar att krypa inför anarkisterna och säkerställer säkerheten för judarna."

Sten- och brandbombsattacker mot israeler har blivit ett allt vanligare fenomen under de senaste månaderna.

Innan påsksemestern kastade arabiska män molotovcocktails på en buss nära Hebrew University campus i franska Hill i norra Jerusalem.

Bussen skadades, men de provisoriska bomberna lyckades inte bryta fönster och dussintals passagerare klarade sig utan skador.

Nyligen var en brudgum på väg att gifta sig, sårad i en stenattack när han gick för att be vid hans farfars grav i Jerusalems kyrkogård på Oljeberget.

Polis och personal från Israel Security Agency (Shin Bet) grep nyligen 19 Jerusalemaraber under olika former av attacker på judiska förare som passerat genom huvudstaden.

Alla gripna åtalade kastade brandbomber och smällare och stenar på bilar med israeliska registreringsskyltar. De misstänkta har också kritiserats för att elda upp fordon.

.......

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

Hur startade Istanbulmötet mellan Iran och världens mäktigaste stater?

Läs hela artikeln här. Det var bara en minst sagt anmärkningsvärd paragraf som beskrev signifikansen:

Europeiska unionens chef för utrikespolitik Catherine Ashton och Irans chef för kärnvapenförhandlingarna Saeed Jalili startade de första internationella nukleära samtalen på över ett år med en tre timmars middag på det iranska konsulatet i Istanbul fredag ​​kväll. Stämningen vid den informella middagen var  tänkt att bygga samförstånd mellan de två huvudförhandlarna inför de formella samtalen nästa dag och beskrevs av medhjälpare som "bra och vänliga." Samtalen styrdes medvetet bort från specifika diskussioner om Irans nukleära frågor .

Förvånad att samtalen sen inte uppnådde ett dyft mer än ett beslut att fortsätta det i Bagdad i maj? Men att äta iransk kaviar är väl viktigare.

.......

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share

Såhär förbereder sig Israel – när Istanbulmötet visat att ingen hjälp eller ansvar finns att få från Västvärlden eller Obama.

Israelisk tv-rapport visar hur  flygvapnet laddar upp inför Iranattack, och säger att Sanningens ögonblick är nära

"IAF (Israels Flygvapen) förväntar förluster och vet att de inte kan förstöra hela det iranska programmet"

Av Greg Tepper 15 April, 2012, 23:49

En stor israelisk TV-station sände på söndagkvällen en detaljerad rapport om hur Israel kommer att gå tillväga för  att attackera Irans kärnanläggningar i  händelse att diplomati och sanktioner misslyckas och Israel beslutar att genomföra en militär attack.

Rapporten, som visades på kvällsnyheterna på Kanal 10, var anmärkningsvärd både när det gäller  reporterns tillträde, som sade att han hade tillbringat veckor med piloterna och övrig personal han intervjuade, och det faktum att hans bedömningar om attacken godkändes av militärcensuren.

Ingen order att slå till kommer att ges innan P5 +1 samtalen med Iran fortsätter i maj, sade reportern, Alon Ben-David. "Men den kommande sommaren kommer inte bara att vara varm men spänd."

I händelse av att förhandlingarna misslyckas och ordern ges för Israel att genomföra en attack mot iranska kärnanläggningar kommer "dussintals om inte fler plan" att delta i uppdraget: Attack- och eskortjets, tankflyg för lufttankning, flygplan för elektronisk krigföring och räddningshelikoptrar, enligt rapporten.

Ben-David sade att Israels flygvapen "inte har kapacitet att förstöra hela det iranska programmet." Det kommer inte att bli en kopia av de avgörande slagen mot Iraks Osirakreaktor 1981 eller mot Syrien 2007, sade han. "Resultatet kommer inte att vara slutgiltigt." Men, en pilot som nämns i rapporten sade att IAF måste se till att de kommer ut med det nödvändiga resultatet, med "en kort och professionell" attack.

Ben-David sade att om förhandlingarna bryter ner, och Iran flyttar viktiga delar av sitt kärnenergiprogram till den underjordiska Qom-anläggningen, får IAF "sannolikt order och att ställa in sig på den långa resan till Iran."

"År av förberedelser har satsats för att vara helt förberedda", sa han och tillade att "sanningens ögonblick är nära."

Ben-David har intervjuat flera skvadronledare, piloter och andra tjänstemän. Han konstaterade att vissa av IAF-personalen "kommer sannolikt sannolikt inte återvända från uppdraget." En officer vid namn Gilad sa att det skulle vara "naivt" att tro att det skulle klaras utan några förluster.

IAF sägs vara orolig för avancerade anti-aircraftsystem som Ryssland har sålts till länder i regionen, enligt rapporten. Bland dessa system utgör SA 17 och 22 i Syrien och Iran en utmaning.

Enligt rapporten är det de äldre versionerna av F-15 som kan flyga längre än några andra plan i Israels arsenal, och detta sätter dem på frontlinjen vid eventuellt angrepp.

En pilot sade i rapporten att F-15 "är ett plan med ett mycket brett operationsspektrum -. En kombination av relativt energieffektiva motorer, och betydande flygegenskaper vad gäller vapen och bränsle"

IAF har obemannade plan av full storlek, "Eitan" länk1 länk2, som sägs kunna flyga till Iran, enligt rapporten. "Detta plan kan göra allt som krävs av det när ordern ges," sa en pilot, utan vidare specifikationer.

Attacken, enligt rapporten, skulle förmodligen leda till ett krig i norra Israel med missiler (förmodligen från den iranska proxyn Hizbollah i Libanon). "Det blir ingen lugn och ro någonstans i Israel," sade Ben-David.

Detta kan bli det första fullskaliga krig IAF har utkämpat på nästan 30 år, konstaterade rapporten.

Piloter har redan fått höra att deras familjer skulle flyttas bort från sina baser, av säkerhetsskäl, enligt rapporten.

.......

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Share