SRT främjar krig mot judarna och visar filmen “Tears of Gaza” på den judiska högtiden Hanukkah.

Denna ökända antisemitiska hatfilmen, använder – liksom Hamas själva –  bilder av barn för att få folk att hata judar. Jag tänker inte titta igenom sörjan, men både hela och bitar ligger på YouTube. Gå dit och sök efter Tears of Gaza – ev. fungerar det att klicka på länken.

Fruntimret som totade ihop filmen av de värsta bitarna hon kunde hitta, hade den  definitiva uppfattningen att det enda rätta var för värlsdsamfundet att bli av med judarna en gång för alla, om de attackerade nån skulle det vara Israel, inte terroristorganisationen Hamas, hon jämförde Israel med Ghaddafi så du förstår i vilket tillstånd hennes övre nervceller är. 

Mailet jag skrev till personen någon sa var ansvarig utgivare, och Granskningsnämnden, ser ut så här.

——– Original Message ——–

Subject: Den antisemitiska hatfilmen Tears of Gaza
Date: Wed, 21 Dec 2011 00:25:58 +0100
To: registrator@radioochtv.se, ingemar.persson@svt.se

Till både ansvarig och Granskningsnämnden:

Jag har innan sett den antisemitiska (enligt EU:s definition av ordet) hatfilmen Tears of Gaza, som ni visar i SVT utan särskilt djuplodande kommentarer från de som utsätts för hatet, mer ren antiisraelisk propaganda är det svårt att finna. Det stämmer alldeles utmärkt med vad filmskaparen sade:

 

The state owned TV NRK is highly biased against Israel. It has now announced that it will screen the movie “Tears over Gaza.” The film’s director, Vibeke Løkkeberg, said in an interview, “I cannot see any difference between the Israeli warfare in Gaza and the massacres Gaddafi is conducting against Libyan insurgents.” She expressed the hope that the West would intervene in Israel like it did in Libya.

Filmen påminner om när jag bad om turistbroschyrer från Irak för ett antal decennier sedan. In bland broschyrerna fanns en bild av ett söndrigt barn med texten: “detta har Israel gjort”. Inget annat därom. Filmen ni visar för att visa vad ni anser om den judiska högtiden Hanukkah (varför annars sända på denna judiska helgdag?) ger exakt samma intryck – ett hopaplock av de värsta snuttarna från filmer av mänskliga sköldar, utskickade av Hamasanhängare.

Se även http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/10114

Ni kunde precis likaväl visa en blodsprutande hjärtoperation med alla snaskiga detaljer, utan någon som helst förklaring varför man gjorde den och varför det kunde ha något gott med sig.

Eller tänker ni visa en film om de mer än 10000 raketer/granater som helt illegalt först sändes mot judiska kvinnor och barn, en film som visar hur Hamas avsiktligt nästlat sig in i stadskärnan i Gaza så hela befolkningen får utgöra mänskliga sköldar? Raketer som faller i en area där en miljon israeler bor med en mycket hög procentandel traumaskadade barn? Att de använder cykelkällarna i Israel till bombskydd medan de i Gaza använder dem för att lagra raketer och sprängämnen – ska det utgöra grunden för vem man ska tycka synd om?

Tänker ni visa en film om de ca 200 lastbilar med mat, byggnadsmaterial, sjukvårdsmaterial som Israel sänder till Gaza dagligen, som tack för raketanfallen? Häromdan sände de en hel datortomograf till ett lasarett i Gaza. Gjorde Ghaddafi det till sina fiender?

Tänker ni visa en film om de ca 180.000 icke-israeliska araberna som förra året fick sjukvård i Israel, varav mer än 10.000 från Gaza? Få svenskar känner till det av naturliga skäl. Ni. Såvitt jag vet gjorde Khaddafi aldrig en sådan gest mot judarna, trots Vibeke Løkkebergs jämförelse, som hon uttrycker i filmen till er stora förtjusning.

Känns det inte obehagligt att dela filmsmak med en av de mest ökända antisemiterna och självhatande judarna, Gilad Atzmon
http://www.gilad.co.uk/writings/tears-of-gaza-must-see.html ???

Jag anklagar SVT för ren och oförfalskad antisemitism och Israelhat, vilka enligt Martin Luther King är exakt samma sak. Vet ni inte vad modern antisemitism är utan tror det är Heil Hitler och stöveltramp, se
http://wejew.com/media/9746/Antisemitism_Reached_Most_Dangerous_Period_Since_WWII/
och känn hur ni är direkt skyldiga till spridandet av en del av denna moderna antisemitism.

Ibland kläcker ni ut att “ja, ibland visar vi anti- ibland proisraeliska filmer, de är i jämvikt” så där har ni ett par tips ni kan väga emot med. Gör ni inte det återstår min uppfattning – Sverige får allt sämre internationellt rykte som ett antisemitismens näste tillsammans med Norge.

 Nu – vill du göra ett experiment tillsammans med mej! Gå till Google och sök efter antisemitism Sweden – fick du också drygt en miljon träffar? Det är alltså vad Sveriges Radio/TV vill förstärka och man undrar på vems uppdrag. Det har framkommit att araberna betalar miljoner petrodollars till amerikanska propagandaföretag för att få rätt image av sig själva i Västmedia. Ingen vågar ju göra en ordentlig undersökning med risk att förlora pengar. Men man behöver inte känna till alltför mycket fakta – det räcker att läsa denna bloggen och alla vidarelänkar – för att inse att något är totalt snedvridet. 

 Adaktusson är en av de få som skrivit sensibelt om vansinnet att visa filmen, och av någon anledning har Metro ytterst sällan möjlighet att länka dit.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article14106042.ab

http://www.unt.se/kultur/kulturdebatt/israel-och-skulden-1596547.aspx

Blogg: Sapere Aude, Anna Ekström, Rabnor, KiMMilrell

GD Star Rating
loading…
GD Star Rating
loading…

Share

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund
  Filmen gjordes 2010 av snuttar som Hamas hade tagit på befolkningen de använt som mänskliga sköldar - ingen annan fick ju komma in under kriget. Den nämner inte det faktum att det var Hamas alla attacker som tvingade Israel att göra något trots att de själva placerat sig mitt i stadscentrum bland människorna. Det är krigsbrott att utnyttja mänskliga sköldar, inte att attackera de som gömmer sig bakom dessa människor - även om det sägs att det ska vara "proportionerligt", attacken ska vara noggrant avvägd så man skadar så få civila som möjligt. Detta skedde också, se  http://israelisverige.info/?p=41
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 • Elsi
  Har inte sett filmen och tänker inte heller titta på, det är märkligt att nu först har gjorts filmen, jag misstänker att filmen är förfalskat med bilder från libyen eller syrien från de pågående krig och våld.
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...