Erdogan vill ha krig med Israel och FN, har sänt tre krigsskepp, är i Egypten och kämpar mot väderkvarnar.

 Erdogan har sänt tre krigsskepp för att provocera Israel än en gång. Se A7, Ynews, Jpost. Turkiet säger att “de ska stoppa skepp från Israels flotta och neutralisera deras vapensystem”. Nå, han kan ju försöka även om det tyvärr är sant att Barak har sålt alldeles för avancerade vapen till turkarna, och helst vill fortsätta. 

 Turkiet har amerikanska F16 – vars system klassificerar israeliska militära enheter som “vänner” och stoppar beskjutning av dem. Turkiet har i två år hållit på att pilla med dessa identifikationssystem så de inte längre förhindrar attack mot israeler. Jpost, A7, Todays Zaman   Och vad säger Obama? Han är på semester som nästan alltid. Vad säger NATO om Turkiets uppförande? Ett problem är att turkarna just accepterat att NATO sätter upp ett radarsystem för att skydda för raketer från Iran, vilket gör Erdogans islamistiska vänner irriterade.

Erdogan sträcker på sej och säger att Turkiet är förberett på allt, att de behöver uppfostra Israel. Han hånskrattar åt FN-rapporten som gav Israel alla rättigheterna, även om den tyckte israelerna var onödigt hårdhänta. Men det hade ju aldrig hänt om inte Erdogan hade varit så korkad att han sände flottan överhuvudtaget.

Nu har vi detta lilla problemet att – om Turkiet anfaller Israel på internationellt vatten ska teoretiskt alla NATO-stater komma farande och hjälpa turkarna. Alternativt sparkar NATO ut turkarna. 

Väntar Israel tills de är inom 12-milegränsen, så de inte längre är på internationellt vatten gäller helt andra regler, NATO har ingen skyldighet att komma utan det är en attack från turkarna.

 Israel vill absolut inte ha något slags krig men Erdogan mal på som om han har glömt vad som hände sist – när det Ottomanska Imperiet krympte till Turkiet. Nästa gång bör det rimligen krympa så där också blir plats för ett Kurdistan.

 Här översättning av en artikel om hur Erdogan berättar för arabledare i Kairo vad han och hans kompis Allah tycker:

Erdogan: Israel hotar dess framtid

Turkiets premiärminister Erdogan talar inför Arabförbundets möte i Kairo, säger  att Israels egna aggressiva politik, politik avlegitimerar dess ställning i regionen

Aviel Magnezi och Reuters
Publicerad: 09.13.11, 15:37

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan varnade på tisdagen att Israels politik är “att riskera sin framtid.”

När han talar inför ett möte med Arabförbundets utrikesministrar i Kairo, sade Erdogan att erkännandet av en palestinsk stat “inte var en möjlighet utan en skyldighet.”

“Vi är människor vars förflutna och framtid har fastställts av Gud. En palestinsk barns smärta gör ont i hjärtat hos mödrar i Ankara.” [Men inte ett kurdiskt barn.]

“Israel försöker rättfärdiga sina legitima (påståenden) i regionen samtidigt som de vidtar åtgärder för att äventyra dess legitimitet. Den aggressiva israeliska regeringen attackerar en seglats med humanitärt bistånd  och tvår sedan sina händer om det [och FN anser det rättvist och enligt internationell lag].
Israels aggressiva politik äventyrar dess framtid. De har placerat det israeliska folket under belägring “, sa han.

Syftar till att måla om bilden av arabisk enighet sade han: “I en tid som denna, när historiska förändringar pågår i vår region, är jag glad att vara tillsammans med er, våra bröder, under samma tak Trots små skillnader i våra kulturer bygger de på samma civilisation, och har lyckats överföra våra värderingar från generation till generation. “

Han tillade vidare: “Vi måste uppfylla de legala krav våra folk har när det gäller juridiska sätt.” Anspelade på Syriens president Bashar Assads våldsamma ingripande mot protester, konstaterade han: “De som använder våld för att tysta folk kommer att inse att de gör ett stort misstag.”

Den turkiska ledaren kallade Israel en “bortskämt barn” och om internationella makter fortsätter att blunda för dess handlande, blir det inget annat val än att konstatera att de spelar en roll i de brott den begår. [Tänker turkarna verkligen angripa FN?]

Erdogan  betonas återigen att för att återställa relationerna med Ankara, måste Jerusalem be om ursäkt för händelserna av flottiljraiden, betala skadestånd till offrens familjer och lyft Gaza blockaden. [När Erdogan bett om ursäkt för att ha startat hela idiotin med terroristarmadan.]

Han talade vidare om PA:s vädjan till FN, fördömde israelisk politik, och sade att “legitimt missnöje hos (palestinska) människor inte kan undertryckas med våld.”

“Problemet mellan Israel och Palestina berör hela mänskligheten, staten Palestina måste erkännas, där finns inget alternativ. – Det är en plikt. Med Allahs hjälp ska vi se Palestina med en annan FN-status denhär månaden..”

Den turkiska premiärministern besökte Egypten i början av en nordafrikansk tur som syftar till att befästa Turkiets ställning i regionen efter upproret under den “arabiska Våren”.

“Frihet, demokrati och mänskliga rättigheter måste vara en samlande paroll för framtiden för vårt folk,” sade han till den pan-arabiska panelen.

“Jag uppmanar er alla att skydda folks rätt i hela regionen -. Israel också,” sade han.

Erdogan anlände till Kairo på måndagskvällen för ett historiskt besök – hans första på 15 år.

Under sitt besök i Kairo förväntas han teckna strategiskt samarbetsavtal med Egyptens högre militära råd. På måndagen lovade han att ge Egypten “någon form av stöd” för att hjälpa den att komma igenom “denna kritiska och svåra tid.”

Den turkiska premiärministern har inte för avsikt att besöka Gazaremsan, som han hade hoppats, som en del av sin nordafrikanska turné. Hans schema inkluderar besök till Tunisien och Libyen.

“Min önskan är att besöka Gaza, som är min familj och barn [jämför hans känsla för kurderna]. Händelserna i Gaza har en speciell plats i min värld. Till mina bröder i Gaza vill jag säga att jag redan har nått dem i anden, om inte i kroppen. Självklart skulle jag vilja vill besöka Gaza. “......

 

 

 

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=276362

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4682554

 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4693545

http://www.dn.se/nyheter/varlden/erdogan-pa-besok-i-egypten

 

GD Star Rating
loading…
GD Star Rating
loading…

Share

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund
  Hur står det, Gud skapade människan till sin avbild, och det var knappast skägget. Han kräver att vi klarar det mesta själva. Jag lade just ut en översättning om hur Västvärlden inte VILL inse vad som händer! Skickar den också till Newsmill, med begränsade chanser att de tar den. Jag växte visserligen upp i en Bibeltroende familj, men försöker inte analysera och tolka till döds.
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 • Unoengstrom
  Vi trosmänniskor kan inte avgöra hur och när bibeln eller Koranen ryckewr i våra lärolyten så att vi snubblar vid kanten av vår olyckshändelse.  Våra handlingar läcker ur vårt troende.  Det var vi som startade  upp "genom tro till tro". Man kör ingen bil genom tro och ingen bil genom att tro och tingenting annat heller.  Följ Lagen. Grundlagen!  Hoppsan.
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 • http://israelisverige.info Ralph Haglund
  ALL politik i Mellanöstern har att göra med Bibeln och dess dåliga kopia, Koranen. Visst kunde många regioner i Mellanöstern bidra med kultur, de gamla perserna kom med mycket, de gamla assyrierna också  muslimerna har tagit de flesta "islamska upptäckter" från dem. Vi kunde lära oss göra hängande trädgårdar i öknen. För att inte tala om att bygga pyramider - var det kopternas förfäder som gjorde det? Israel har både gammal kultur, religion och modern teknik att erbjuda till de som säjer ja tack.
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 • Anonymous
  Ack ja, även Turkiet har en del som står på spel i händelse av konflikt, en del av Cypern, delar av eget land befolkat av kurder. I det här läget är försöken att samla de muslimska nationen kring en gemensam fiende en politisk ryggmärgsreflex. Men den processen kan skena iväg. Konflikterna kring Bibel och Koran borde hållas utanför den praktiska politiken (www.rondellen.net/culture29_eng.htm ). I bästa fall skulle Turkiet ha mycket att tillföra sina muslimska grannar. Men för att det ska lyckas i längden måste rimligen även Israel få komma med i processen på egna meriter och villkor, inom säkra och erkända gränser.
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...