Fred genom seger.

http://frontpagemag.com/2011/11/10/peace-through-victory-%E2%80%93-give-victory-a-chance/

Postat av Steven Plaut den 10 november, 2011

Vid det här laget har Israel, på upp­­­ma­ning och efter mobb­­­ning från världen, för­­­sökt varje tänk­­­bar idé och alter­­­­nativ för att uppnå lugn och för­­­­so­­­ning med Hamas, utom en. Israel tog bort sin armé och civil­­­­befolk­­­­ningen från Gaza­­­­remsan. Vid vad som var den första et­­­niska själv­­­rens­­­ningen i his­­­torien, vräkte Israel hela den judiska närvaron i Gaza. Hela området överlämnades till pale­­­sti­­­nierna, rubb, stubb och jude-fri.

Resul­­­tatet är väl känt för­­­stås. Hamas kon­­­ver­­­terade omedel­­­bart hela Gaza till en stor raket­­­ramp och en bas för att initiera ter­­­rorist­­­attacker mot Israel. De kid­­­nappade den israe­­­liska sol­­­daten Gilad Shalit och höll honom isolerad, vägrade medicinsk behandling till honom, trots att hans arm var fylld med granatsplitter. Israel svarade med att ge gratis el och vatten till Gazaborna och skickade civila förnödenheter till Gaza. Israel gjorde aldrig några allvarliga ansträngningar för att stoppa den massiva tunnelsmugglingen in i Gaza från Egypten, även när det stod klart att det viktigaste som smugglades var vapen. Dessa insmugglade vapen inkluderar bombmaterial och sofistikerade raketer som nu kan nå Tel Aviv. Israel svarade på de ändlösa raketattackerna mot den egna civilbefolkningen genom att vända andra kinden till. Först efter 8000 raketer åstadkom  de halvhjärtat en symbolisk hämnd i “Gjutet bly”-kampanjen som drogs tillbaka lika snabbt som den lanserades.

Det finns bara en strategi för att hantera Hamas som Israel aldrig har försökt. Det oprövade strategin är seger. Israel har aldrig på allvar försökt att få lugn och ro med Gazaaraberna genom seger. Detta är mycket säreget, eftersom det är svårt att tänka sig något annat krig som inte slutade i fred först efter seger. Istället kräver världen att Israel svarar på Hamas provokationer med en ändlös rad av ensidiga “goodwillåtgärder.” Strunt samma att den enda oföränderliga effekten av sådana israeliska “goodwillåtgärder” har varit att utlösa mer Hamasterrorism. Den enda “fredsuppgörelse” Hamas är intresserad av är en där israelerna frivilligt låter sig placeras i ett Hamaskontrollerat förintelseläger för judar.

Seger i fallet med kriget mot Gaza-terroristerna skulle innebära att förinta Hamas. Intressant, det finns en ökande kör av röster inne i Israel nu som kräver fred genom seger. En av dessa är general Dan Halutz, den kontroversiella dåvarande stabschefen för den israeliska armén. För några dagar sedan avfyrades en Hamas-raket mot Israel och slog i en skolbyggnad. Som svar kallade Halutz på ett “dråpslag” till Hamas civila och “militära” ledarskap. Då, i en radiointervju, sade Halutz: “Vi måste ta tillbaka vår avskräckning vis-à-vis Gaza. Det har inte funnits i ens ett ögonblick sedan Operation Gjutet Bly och till denna dag. “Han har fått sällskap av andra israeliska ledare. Finansministern, Yuval Steinitz (som är filosofiprofessor vid mitt eget universitet när han inte är upptagen i det offentliga livet), uppmanade nyligen Israel att störta Hamasregimen i Gaza om terrorn fortsätter.

 Hamas har bedrivit terroristaggression nonstop ända sedan de tog makten i Gaza. De flesta handlingar av Hamas barbari rapporteras inte ens i världens media, där hundar som biter och skjuter raketer mot brevbärare är passé. Hamas raketer landar i israeliska civila områden nästan varje dag. Hamas ledare fortsätter att domdera öppet om Israels utplåning och förintelse av judar. Allt detta är förvånande bara för de som inte har någon förståelse för vad Hamas egentligen är. Alla som har läst broschyren om Hamas som distribueras av David Horowitz Freedom Center kommer att känna något annat.

Det har blivit mode i många kretsar att representera Mellanösterns barbari som en del av någon form av “civilisationernas krig.” Det är inte. I själva verket är Mellanöstern helt enkelt ett krig via barbari mot all civilisation. Det anses också chic att representera konflikten i Mellanöstern som en “våldsspiral”, och som något i grunden symmetriskt mellan arabiska terrorister och israeliska soldater. Det är det inte.

Hela världen har övertygat sig om att våld och terrorism i Mellanöstern är ett resultat av den israeliska “ockupationen” av araber. De har fel. Om det är en sak som har blivit alldeles uppenbar under de senaste två decennierna är det att den främsta orsaken till terroristvåld i Mellanöstern är avlägsnandet av israelisk ockupation av araber. Våldet i Gaza har inte orsakats av den israeliska ockupationen utan genom dess avlägsnande. Hizbollahs våld och hot från Libanon har inte orsakats av israelisk “ockupation” av södra Libanon utan av dess avlägsnande.

En del av världens problem med att förstå sådana saker om Mellanöstern är att de flesta människor inte har någon aning om hur litet Israel egentligen är. Utan Västbanken är Israel vid sin midja ungefär lika brett som längden på Chesapeake Bay Bridge. Hela Västbanken är mindre än Everglades. Den arabiska världen insisterar att territorium som kontrolleras från Atlanten till Persiska Viken är otillräckligt för deras aptit, men lovar att om bara Israel går med på att placera sin hals i en strategisk bödelsnara genom att ge bort Västbanken till PLO / Hamas, kommer freden att segra. Och om Israel vägrar att placera sina hals i en sådan arabisk snara frivilligt, då får vi höra att den israeliska aggressionen är vad som ligger bakom våldet.

Kattvrålen mot Israels beslut att skjuta tillbaka då och då på terrorister kommer från de som hävdar att Israel byggdes på “palestinsk mark.” Detta är som att hävda att Alaska ligger på rysk mark. Araberna kontrollerade kort Palestina militärt, som ryssarna kort ägde Alaska. Judarna och inte araberna är analoga med de infödda eskimåerna. Israeliska bosättningar är ungefär lika “olagliga” som Eskimåbyar i Alaska. Det har aldrig någonsin i historien funnits en palestinsk stat, och det finns inget sådant som ett palestinskt folk, inte mer än det finns separata Rhode Islandmänniskor. Faktum är att Västbanken och Gaza knappast är “palestinsk mark.”

Även om någon tror att palestinierna kan ha haft några legitima anspråk på stat eller suveränitet, förverkade palestinierna varje sådan rättighet som de kan ha haft på grund av det senaste århundradet av palestinska illdåd och terror. Precis som sudettyskarna förlorade sina anspråk på någon form av självbestämmande. Det är sant att israeliska regeringar naivt och dumt har erbjudit palestinierna att utöva kontroll över dessa territorier i utbyte mot fred. Men Israel fick krig och massmord av civila i utbyte, inte fred, så de våghalsiga “fredsprocess”-erbjudandena i Oslo är nu avstängda och borde aldrig ha genomförts. Förslag om att “befria” Västbanken och avsluta den israeliska “ockupationen” är samma som att kräva att Israel tillåter att Gazas barbari och terrorism replikeras och klonas på Västbanken, med israeliska medborgare därefter badade i oräkneliga tusen raketer.

Den enda verkliga sättet att dämpa blodbadet är att Israel åter ockuperar Gaza och Västbanken i sin helhet, implementerar öppen militär kontroll där och ett långsiktigt program för Denazifiering (delvis baserat på de allierades program i slutet av andra världskriget). Israel måste utvisa terroristerna och förstöra deras infrastruktur. Det måste ta på allvar nödvändigheten att skjuta terrorister. Allt annat är önsketänkande och självbedrägeri.

Palestinskt “lidande”? Om palestinierna inte är nöjda med Israels anti-terror policy, vedergällningar, vägspärrar och militära intrång, låt dem stoppa terrorn och avstå från att mörda israeler, eller låt dem flytta till någon av de 22 arabstaterna. Så länge som de envisas med att våldet är på grund av att någon palestinier “lider”, ungefär som de lidande tyskarna och japanerna under andra världskriget, är det deras eget fel. Lösningen är definitivt inte för Israel att upphöra att stå emot terrorn, att sluta kämpa emot, eller för Israel att avstå från att försöka skydda sina medborgare.

Det ändlösa våldet och terrorn i Mellanöstern efter Oslo utlöstes eftersom Israel informerade att det var på flykt, utmattade, ovilliga att slåss, rädda för att stå emot, och redo att kapitulera. Minns Olmert……  Det kommer att avslutas först när Israel återvänder till sin beslutsamhet att få slut på terrorn genom militär seger och vapenmakt. Samma USA som har förstått att det bara finns ett militärt alternativ för att hantera terror i Irak och Afghanistan måste backa upp en sådan återgång av Israel till tillståndet före Oslo.

Det finns inga icke-militära lösningar på problemen med terrorism.

                  .......

GD Star Rating
loading…
GD Star Rating
loading…

Share

 • http://israelisverige.info Ralph Haglund
  Israel KAN - minns 6-dagarskriget, men sen har såna som Olmert helt förstört tilltron till Israels avskräckningsförmåga. Och dagens regering vill heller inte visa att de faktiskt har kraft bakom orden. Hota Hamas med att de får en av Israels bunker busters i huvudet om de sänder en enda raket till - och sen GÖR DET. Om Iran börjar med något är det idioti att ha Hamas i ryggen.
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 • Isaac Haskiya
  Det blir ingen fred i MÖ förrän araberna erkänner sig besegrade och tar vad som Israel kan erbjuda. Temat heter egentligen "Give war a chance", alltså kriget måste avslutas med ena parten som vinner och den andra som förlorar. Googla uttrycket så finner ni flera detaljer om det. Det är igen denna imbecilla omvärld som kommer med sina naiva kommentarer och kritik mot Israel, som kräver återhållsamhet i striderna och även hotar med domstol. Det är igen denna aningslösa "lefty" ideologi som babblar om stackars palestinier. Varenda idiot som kan skriva två ord engelska efter varandra skickar kommentarer i Jerusalem Post och hotar Israel med uttryck som "nazist, pariah-state, war criminal, osv". Det är denna omvärld som  ger sitt stöd åt palestinsk terror och hindrar konfliktens  lösning. Tiden för debatter och tomma ord är slut. Handling är på väg! Och det blir inga silkesvantar.
  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...