19 vackraste platserna att besöka i Louisiana

Louisiana, även känt som «Bayou State», «Child of the Mississippi», «Creole State», «Pelican State (officiell)», «Sportsman's Paradise», «Sugar State» och «The Boot», erbjuder några av de mest vackra och spektakulära sevärdheter och platser att besöka! Bläddra bara igenom dessa fantastiska bilder och bli förvånad över dess skönhet.

Avery Island

Avery Island, LouisianaKälla: Bonnie Taylor Barry / shutterstock
Avery Island, Louisiana

Avery Island är en av Louisianas mest kända sevärdheter, känd över hela världen för att vara födelseplatsen för Tabasco-såsen. Även om ön är hem för en liten mänsklig befolkning, är det faktiskt en saltkupol, som ursprungligen täcktes av fauna innan den upptäcktes. Avery Islands främsta attraktioner inkluderar besökscentret och pepparsåsfabriken, men det finns mycket mer på ön än dess association med Tabascosås.

Jul i New Orleans

Jul i New OrleansKälla: Sidra Monreal Photography / shutterstock
Jul i New Orleans

New Orleans är en av de mest unika platserna i hela världen, än mindre i Louisiana, med julen en särskilt speciell tid att tillbringa i staden. New Orleans kanske inte får den snö som vissa delar av USA får vid den här tiden på året, men det påverkar inte den glada atmosfären som sprider sig över hela New Orleans vid jul. Semesterparaden Krewe of Jingle inleder julen i New Orleans, medan St. Louis Cathedral och Jackson Square håller en rad evenemang under hela december. En av de största jultraditionerna i New Orleans är att njuta av Reveillon, en franskinspirerad måltid som betyder «uppvaknande». Modern New Orleans mat blandas med kreolsk mat för denna oförglömliga kulinariska upplevelse.

St Louis katedral

St Louis Cathedral, New OrleansKälla: Sean Pavone / shutterstock
St Louis Cathedral, New Orleans

St. Louis Cathedral är en av de mest kända sevärdheterna i New Orleans, och faktiskt i hela Louisiana. Beläget i stadens blomstrande franska kvarter framför Jackson Square, går katedralens historia nästan 300 år tillbaka i tiden, även om byggnaden regelbundet har renoverats, byggts om och uppgraderats. Katedralen – moderkyrkan till ärkestiftet i New Orleans – är USA:s äldsta kontinuerligt aktiva romersk-katolska katedral. På baksidan av katedralen finns också St. Anthony Garden, som har en staty av Jesus som är spektakulärt upplyst på natten.

Venedig

Venedig, LouisianaKälla: lidialongobardi77 / shutterstock
Venedig, Louisiana

Venedig – ibland känt som The End of the World – är en av Louisianas många sevärdheter. Venedig, som ofta används som utgångspunkt för havsfiskare, drabbades särskilt hårt av orkanen Katrina. Under åren efter den fruktansvärda naturkatastrofen har ett stort arbete gjorts för att återuppbygga samhället, som nu börjar frodas igen. I närheten av Venedig ligger också den plats som måste besökas Breton National Wildlife Refuge of the Chandeleur Islands, som inrättades på order av USA:s dåvarande president, Theodore Roosevelt.

Avery Islands fågelreservat

Avery Island, LouisianaKälla: Bonnie Taylor Barry / shutterstock
Avery Island, Louisiana

Medan Avery Island förstås är känt som tabascosåsens hem, är ön också känd för sitt fågelreservat, som kallas Bird City. Viltreservatet har byggts upp långsamt under många decennier och är nu flyttplatsen för uppskattningsvis 100 000 hägrar. Häckningssäsongen börjar runt februari och fåglarna är kvar på ön tills vintermånaderna anländer. President Roosevelt beskrev en gång Bird City som «det mest anmärkningsvärda reservatet i landet.»

Chauvin skulpturträdgård

Den kanske uddaste men vackraste platsen i Louisiana är Chauvin Sculpture Garden. Skulpturträdgården, som utvecklats under många år av den tillbakadragna konstnären Kenny Hill innan hans plötsliga avgång från platsen, har en enorm mängd bisarra men underbara skapelser, från bevingade änglar till skildringar av Gud själv. Ett konstcentrum och ett litet lokalt museum finns nu på platsen, som ger en av de märkligaste och underbaraste upplevelserna i hela Louisiana.

Bayou Sauvage National Wildlife Refuge

Bayou Sauvage National Wildlife RefugeKälla: Mr. Bill Lang / Wikimedia
Bayou Sauvage National Wildlife Refuge

Bayou Sauvage National Wildlife Refuge är den största urbana viltreservaten i USA och ligger inom stadsgränsen i New Orleans och är ett måste att besöka för alla som är intresserade av naturvård. En enorm vadarfågel är en av de största attraktionerna i fristaden, som också har alligatorer, skalliga örnar och bruna pelikaner som kallar platsen hem. Många människor som kör längs I-10 i New Orleans East inser inte ens att de befinner sig i Bayou Sauvage National Wildlife Refuge, som täcker en enorm total yta på 24 000 hektar.

Horace Wilkinson Bridge

Horace Wilkinson BridgeKälla: CrackerClips Stock Media / shutterstock
Horace Wilkinson Bridge

Av de många broarna som korsar den episka Mississippifloden är Horace Wilkinson-bron vid Baton Rouge kanske den mest imponerande av området. Den fribärande bron, som är den högsta för att korsa Mississippifloden, bär Interstate 10 från Baton Rouge till Port Allen. Sex körfält korsar bron, som är uppkallad efter tre separata män vid namn Horace Wilkinson som tjänstgjorde i Louisianas lagstiftande församling i sammanlagt 54 år. Ivriga fotografer kommer att vara angelägna om att ta Horace Wilkinson Bridge, som är en speciell bakgrund för bilder.

Mississippi floden

Mississippi River, LouisianaKälla: f11photo / shutterstock
Mississippi River, Louisiana

Det råder ingen tvekan om att Mississippifloden är en av de största floderna i hela världen. Dussintals broar korsar floden från dess startpunkt vid Itasca State Park i Minnesota till mynningen vid Mexikanska golfen. South Louisianas hamn är baserad runt floden, med cirka 500 miljoner ton fraktat gods som passerar genom hamnen varje år. En resa längs Great River Road genom Louisiana ger en underbar upplevelse, med städer som St. Francisville, Baton Rouge och Plaquemine bland platserna som floden rinner igenom, liksom Tallulah, Morganza och, naturligtvis, staden New Orleans.

Atchafalaya Basin

Atchafalaya BasinKälla: LagunaticPhoto / shutterstock
Atchafalaya Basin

Louisiana är känt för sina våtmarker och Atchafalaya Basin är det största träsket i hela USA. Atchafalaya är ett särskilt unikt ekosystem som ett resultat av dess ovanliga kombination av stabila våtmarker och ett växande deltasystem. Bland de många attraktionerna i Atchafalaya Basin är Atchafalaya National Wildlife Refuge, som hyser alligatorer, sjöfåglar och en enorm mängd flyttfåglar. Bassängen sträcker sig fantastiska 140 miles söderut och det är en enorm källa till languster, med 22 miljoner pund av fisken som kommer från bassängen varje år.

Melrose Plantation

Melrose Plantation, LouisianaKälla: Jeffrey M. Frank / shutterstock
Melrose Plantation

Melrose är en av de mest unika plantagen i söder. Ibland även kallad Yucca Plantation, Melrose var en av de största plantagen som byggdes av och för fria svarta. Det finns totalt åtta strukturer på plantagen, med Association for Preservation of Historic Natchitoches som ger guidade turer i Melrose. Plantagen finns på Louisiana African American Heritage Trail. Melrose grundades av Louis Metoyer, en slav som blev en fri person av färg när han äntligen beviljades sin frihet. Metoyer fortsatte med att bygga en unik afrikansk struktur som är ett måste att besöka för alla som tillbringar tid i Louisiana.

French Quarter, New Orleans

French Quarter, New OrleansKälla: f11photo / shutterstock
French Quarter, New Orleans

New Orleans är en av världens stora städer, med de franska kvarteren på en bit av det äldsta kvarteret i staden. Det franska kvarteret, som är ett nationellt historiskt landmärke, skadades av orkanen Katrina men är nu tillbaka till sitt livliga bästa efter stort arbete för att återställa det. Bland de många attraktioner som folk bör se när de besöker de franska kvarteren är Jackson Square och St. Louis Cathedral, de livliga barerna på Bourbon Street och Audubon Cottages. The French Quarter är känt över hela världen för sin feststämning och det är en av de enda platserna i USA där det är tillåtet att konsumera alkohol från öppna behållare på gatan. Bourbon Street är också värd för det berömda årliga Mardi Gras-firandet, som lockar tusentals människor att fira på New Orleans gator.

Louisiana träsktur

Louisiana Swamp TourKälla: Suzanne C. Grim / shutterstock
Louisiana Swamp Tour

Att ta en träsktur är ett av de bästa sätten att uppleva livet i Louisiana. Det finns få platser i världen som är så orörda som träsken i Louisiana och en guidad tur garanterar helt enkelt ett stort utbud av vilda djur, allt i deras oförstörda naturliga livsmiljö. Lafayette är en av de bästa utgångspunkterna för en Louisiana träsktur, men det finns otaliga fantastiska alternativ över hela staten. Alligatorer, hägrar och hägrar är bland de vilda djur som finns i statens träsk.

Jungle Gardens

Jungle Gardens, LouisianaKälla: Brittany DiNunzio / shutterstock
Jungle Gardens

Många människor på väg till Avery Island missar chansen att utforska Jungle Gardens till förmån för att lära sig om dess Tabasco-relaterade historia, men detta är ett stort misstag eftersom Jungle Gardens är en av Louisianas överraskande pärlor. Azaleor, kamelia och bambu är alla närvarande i trädgårdarna, medan alligatorer, rådjur och tvättbjörnar är bland de många djur som lever i närheten också. En månghundraårig Buddha-staty är en av de mest oslagbara sevärdheterna på Avery Island, och faktiskt i hela Louisiana.

New Orleans Garden District

New Orleans Garden DistrictKälla: lazyllama / shutterstock
New Orleans Garden District

Vi har redan täckt de franska kvarteren, St. Louis-katedralen och julen i New Orleans, men staden har så mycket mer att erbjuda. Garden District är ett vackert ställe att ta sig borta några timmar. Här finns fantastiska herrgårdar från 1800-talet, med spårvagnen på St. Charles-linjen som gör det enkelt att ta sig runt i området. Landmärken att hålla utkik efter i New Orleans Garden District inkluderar George Washington Cable House, medan en av NOLAs mest kända restauranger, Commander's Palace, också är baserad i denna del av staden.

Oak Alley Plantation

Oak Alley PlantationKälla: f11photo / shutterstock
Oak Alley Plantation

Tillsammans med Melrose Plantation är Oak Alley Plantation en annan av de viktigaste historiska platserna i staten. Oak Alley Plantation ligger i Vacherie, St. James Parish, och är särskilt känd för trädraden som gav plantagen dess namn. Arkitekturen och landskapsarkitekturen som visas på plantagen har lett till att den gjorts till ett nationellt historiskt landmärke. Oak Alley Plantation är en av söderns mest spektakulära miljöer. Träden på Oak Alley Plantation är över 300 år gamla och än i dag är det ett mysterium vem som ursprungligen planterat dem på platsen.

Jean Lafitte National Historic Park and Preserve

Jean Lafitte National Historic Park and PreserveKälla: Anna Westman / shutterstock
Jean Lafitte National Historic Park And Preserve

Jean Lafitte National Historical Park and Preserve består av sex separata platser runt New Orleans-området. Bland dessa finns Chalmette Battlefield och National Cemetery, där slaget vid New Orleans ägde rum 1815, samt French Quarter Visitor Centre i själva staden New Orleans. Mycket av Jean Lafitte National Historical Park and Preserve ligger bara en kort resa utanför staden, men det känns en värld bort, och erbjuder chansen att njuta av naturen på nära håll.

Audubon Park

Audubon Park, LouisianaKälla: Fotoluminate LLC / shutterstock
Audubon Park

Audubon Park ligger i stadsdelen Uptown i New Orleans och är en av de vackraste platserna i hela Louisiana. Parken är uppkallad efter konstnären och naturforskaren John James Audubon och är byggd på mark som från början var en plantage. Idag har parken idrottsplatser och picknickanläggningar, samt en golfbana och en byggnad som lockar hundratals vadarfåglar. En del av Audubon Park är lokalt känd som flugan på grund av dess fjärilsformade flodskydd.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Louisiana (LA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *