De 10 bästa sakerna att göra i Garden Grove (CA)

Garden Grove ligger i Orange County i Kalifornien och grundades faktiskt ända tillbaka 1874. Detta brukade vara en stark jordbruksdel av landet och staden blev snabbt känd för sina lokala råvaror som valnötter och apelsiner, och detta lever fortfarande idag tack vare fester som den årliga Strawberry Festival som hålls här.

Efter Saigons fall på 1970-talet flyttade ett stort antal vietnamesiska flyktingar till Garden Grove, och som ett resultat har denna stad fortfarande ett enormt asiatiskt inflytande, med kinesiska, vietnamesiska och koreanska invånare som alla kallar staden hem.

Det betyder att staden också har en uppsjö av läckra asiatiska restauranger samt asiatiska stormarknader där du kan hämta importerade produkter, och även asiatiska bagerier som säljer både traditionella sötsaker och de med en vietnamesisk tvist.

Eftersom Garden Grove ligger i soliga Kalifornien kan du också förvänta dig en rad utomhusaktiviteter och utrymmen här, och du kommer inte att bli besviken i form av parker, vattencenter och till och med utomhusattraktioner som amfiteatrar där du kan fånga en musikalisk konsert eller en teaterföreställning under stjärnorna.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Garden Grove:

1. Historiska huvudgatan

Historiska huvudgatanKälla: mainstreetgardengrove
Historiska huvudgatan

För en liten bit av historien i Garden Grove, gå till Historic Main Street där du hittar en mängd tidstypiska byggnader samt några andra kulturella pärlor.

Området mellan Garden Grove Boulevard och Acacia Parkway är känt för sin koncentration av intressanta antikaffärer, och du kan leta efter vintageminnen här samt leta efter tidstypiska föremål som kommer att göra utmärkta souvenirer från din tid i staden.

2. Atlantis Park

Atlantis ParkKälla: gläfsa
Atlantis Park

Atlantis Park är en av de mest älskade gröna platserna i staden Garden Grove och är ett bra ställe att komma om du reser med yngre besökare.

Det finns ett antal gräsbevuxna kullar i parken samt lekplatser för barn, och en av signaturattraktionerna i parken är drakrutschkanan som tar formen av en stor havsorm.

Du hittar också en rad betongdjur som barn kan rida på samt klättrare och gungor som gör att de små aldrig kommer att bli uttråkade.

3. Kristallkatedralen

KristallkatedralenKälla: flickr
Kristallkatedralen

Du kan inte komma till Garden Grove och inte besöka vad som utan tvekan är dess mest ikoniska byggnad, Crystal Cathedral.

Byggnaden uppfördes 1981 och, som namnet antyder, är detta en fungerande katedral och kultplats som ägs av Crystal Cathedral Ministries.

Katedralen är känd som Kristallkatedralen eftersom den är gjord av reflekterande glas som får den att skimra i solljuset, och en del av byggnadens arkitektur ser ut att vara formad av stora, taggiga glassplitter.

Byggnaden har en kapacitet på nästan 3 000 tillbedjare och det är också hem för ett av de största musikinstrumenten i världen i form av Hazel Wright Memorial Organ.

4. Garden Grove Strawberry Festival

Garden Grove Strawberry FestivalKälla: laparent
Garden Grove Strawberry Festival

Om du råkar vara i stan under Memorial Day-helgen kan du inte missa Garden Grove Strawberry Festival som hålls här årligen.

Detta är känt för att vara en av de största festivalerna i västra delen av USA och runt 250 000 besökare deltar varje år, så du kommer att vara i gott sällskap.

Jordgubbsfestivalen har en lysande historia eftersom den går tillbaka till 1958 och startade tack vare stadens starka jordbruksrötter som brukade vara känd för sina apelsiner, paprika, valnötter och jordgubbar i världsklass.

På festivalen kan du förvänta dig ett överflöd av dessa läckra frukter såväl som knäppa evenemang som världens största utställning för skärning av jordgubbstårtor.

5. Festivalamfiteatern

Festival AmfiteaterKälla: flickr
Festival Amfiteater

Festival Amphitheater är känd som platsen att komma om du vill insupa lite kultur i Garden Grove och är i synnerhet en topplats om du gillar Shakespeares verk.

Amfiteatern är känd för sina produktioner av Shakespeare-pjäser, så om du vill fånga en när du är i stan, se till att hålla ett öga på de lokala listorna.

Förutom Shakespearsk teater har Festival Amphitheater en rad andra evenemang under året som dansevenemang, musikkonserter och andra dramabaserade produktioner.

6. AR Super Market

AR Super MarketKälla: geinnovationsinc
AR Super Market

Många människor kanske inte vet att Garden Grove har en stor asiatisk befolkning, och med det i åtanke skulle det vara synd att komma hit och inte prova några av de eklektiska produkter som erbjuds.

På AR Super Market hittar du ett stort utbud av specialprodukter från Korea såväl som en läcker koreansk deli som är det perfekta stället att ta en lunch eller plocka upp några saker för en picknick i en av Garden Groves många natursköna parker.

7. United Methodist Church

United Methodist Church
United Methodist Church

En av Garden Groves anspråk på berömmelse är att den har flest kyrkor per capita av någon stad i delstaten Kalifornien.

Med det i åtanke, se till att du tar en tur till den äldsta kyrkan i staden som är United Methodist Church som har varit i drift i imponerande 140 år.

Inte bara kan du ta in den historiska arkitekturen i byggnaden, men kyrkan är fortfarande i gott skick om du vill ta in en gudstjänst medan du är i stan.

8. Southern California Indian Center

Southern California Indian CenterKälla: infödd film
Southern California Indian Center

Southern California Indian Center har som uppdrag att bevara de amerikanska indianernas historia i södra Kalifornien, så om du vill lära dig mer om denna fantastiska kultur så är detta den perfekta platsen.

Centret har en rad utställningar här som tar dig genom historien om den historiska och kulturella betydelsen av det amerikanska indiansamhället i södra Kalifornien och du kan till och med läsa en stamtidning här.

9. Village Green Park

Village Green ParkKälla: garden-grove.ca
Village Green Park

Village Green Park är en av de äldsta parkerna i staden och som ett resultat är den också en av de mest populära.

Parken är känd för sin avslappnade känsla som gör den till en underbar plats att vandra runt i eftermiddagssolen och många lokalbefolkningen kommer hit för att dra nytta av de gräsbevuxna picknickområdena som finns i överflöd.

Ta med en filt och njut av det varma vädret och landskapet i Kalifornien med lite snacks.

10. Van Bageri

Van BageriKälla: gläfsa
Van Bageri

Garden Grove är känt för sin stora asiatiska befolkning inklusive koreanska, kinesiska och vietnamesiska invandrare.

Med det i åtanke, bege dig till detta vietnamesiska bageri som är känt för sina söta godsaker inklusive bakverk, kakor och salta bakverk som pajer och puffar.

Du kan till och med unna dig den populära asiatiska godbiten bubbelte, som är te gjort med «bubblor» i form av tapiokabollar och är det perfekta sättet att svalka sig under sommarmånaderna.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Garden Grove, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *