12 bästa platserna att besöka i Isle of Wight (England)

Tyst, pittoreskt och väldigt lantligt, antalet Isle of Wight sväller på sommaren när besökare kommer för att vandra i de pittoreska kuststäderna, segla i Solent och unna barnen sandstränder och roliga dagar ute.

Byarna i inlandet har under tiden en orörd kvalitet, vävda mellan rundade kritadun eller ovanpå sandstensraviner. I juni åker tiotusentals människor ner till ön för Isle of Wight-festivalen, som började med Hendrix, Dylan och co. i slutet av 1960-talet och fortfarande sätter stora namn på notan. Och i augusti är det Cowes Week, en världsberömd regatta som drar tusentals åskådare och tävlande.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka på Isle of Wight:

1. Cowes & East Cowes

Cowes vecka

Källa: flickr

Cowes vecka

För de flesta resenärer kommer Cowes att vara det första du ser från Solent.

Staden ligger på båda sidor av Medinas mynning, med en färjeterminal i öster och en mer traditionell bosättning i väster.

Gå på tomgång längs den slingrande, bilfria huvudgatan för söta butiker och kaféer med nautiska teman.

Sjöfart är inneboende i Cowes kultur och staden är huvudkontoret för Royal Yacht Club, bland andra prestigefyllda institutioner.

Var här i början av augusti för Cowes Week, en regatta som startade redan 1820 och är en av de största maritima evenemangen i världen, med 40 tävlingar om dagen och mer än 1 000 fartyg.

2. Newport

Carisbrooke slott

Källa: flickr

Carisbrooke slott

Öns politiska centrum är en trevlig, livlig stad som har allt du behöver för en shoppingtur, med en blandning av välkända varumärken och unika, oberoende butiker.

Marknaden handlar på tisdagar och fredagar, då bönder från hela ön kommer för att sälja sina produkter.

I ombyggda viktorianska lager på Medina ligger Quay Arts, Isle of Wights främsta kulturella centrum, med tre gallerier, en teater och ett kafé.

För en utflykt behöver du inte leta längre än Carisbrooke Castle, som byggdes av normanderna på 1100-talet och var där Charles I satt fängslad i mer än ett år eftersom han väntade på avrättning 1649.

3. Ryde

Ryde Beach

Källa: flickr

Ryde Beach

Denna kuststad i norr fick först ögonen på viktorianerna och Edwardianerna som skulle besöka för att andas den läkande havsluften.

Karl Marx var en och kom förbi 1874 av hälsoskäl.

Du behöver inte leta hårt för att veta att det var gynnat av fina turister, vilket radhusen och Royal Victoria Arcade, ett förfinat shoppinggalleri, kommer att klargöra.

Ett sekel senare är våra motiv för att komma inte så olika, eftersom Ryde Beach och Appley Beach är två av öns bästa och största sandvikar, medan det finns ett tivoli under turistsäsongen för mindre barn.

På landsbygden ligger Quarr Abbey, ett fungerande benediktinerkloster i en excentrisk byggnad i morisk stil.

Det finns ett besökscenter för att ge dig en känsla av klosterliv och till och med ett kafé.

4. Yarmouth

Yarmouth Castle

Källa: flickr

Yarmouth Castle

En mysig gammal hamnstad på västra sidan av ön, Yarmouth har fortfarande samma rutsystem som normanderna anlade för nästan tusen år sedan.

Hamnen är en användbar utgångspunkt för båtturer för att se Needles, tre kritstaplar till havs som har kallats ett av södra Englands naturliga underverk och som bäst kan nås från vattnet.

Staden har några diskreta attraktioner att kolla in: Yarmouth Castle är ett artillerifort från Tudor som vaktar inloppet till hamnen, och Tapnell Farm Park har wallabies, kor, får, getter och alpackor för ungdomar att interagera med.

5. Shanklin

Rylstone Gardens

Källa: flickr

Rylstone Gardens

På en ö med vackra, exklusiva kuststäder kan Shanklin ta priset.

Du kan tillbringa en bekymmerslös eftermiddag på en solstol på stranden, eller i de lummiga omgivningarna av Rylstone Gardens, med sina mogna träd, tesalonger och pitch & putt-bana.

Eller så kan du strosa runt i staden, där butiker som säljer samlarföremål, specialkläder och engelska klassiker vid havet som stengodis finns i graciösa viktorianska byggnader.

Sandstensgeologin ger några fantastiska havslandskap på vägen ner till Ventnor.

Shanklin Chine till exempel borde stå högt på allas agenda: Denna sandstensravin vid kusten är den största av Isle of Wights «chines», och rasar 32 meter till botten.

De höga väggarna skapar ett mikroklimat som upprätthåller frodig subtropisk vegetation.

6. Ventnor

Ventnor

Källa: flickr

Ventnor

Kusttopografin är lika upplyftande i Ventnor, som är balanserad på en sluttning som går brant ned mot havet.

Stranden är en blandning av sand och singel, och omges av en strandpromenad som ger dig härliga panoramautsikt över havet och träbergssluttningarna väster om staden.

Ett intressant faktum om Ventnors strandhyddor är att de är återanvända badmaskiner, redskap som en gång tillät viktorianer att bada i havet privat.

För en strand utanför allfartsvägarna, prova Steephill Cove, som är en fröjd när som helst på året för sitt lilla virrvarr av fiskestugor, fyr och skaldjursrestauranger.

7. Brading

Mariakyrkan

Källa: mapio

Mariakyrkan

Även om vi är ett par kilometer från kanalen i Brading, var staden en gång en av öns viktigaste hamnar.

Namn som Quay Lane är det enda tecknet på denna roll, som upphörde på 1500-talet när den omgivande myrmarken återtogs.

Det finns få gamla byggnader som fanns på den tiden, särskilt på huvudgatan, som har det medeltida tornet i St Mary's Church på toppen av kullen.

Brading Roman Villa är en förstklassig arkeologisk plats där bottenvåningen i en påkostad villa är skyddad av ett specialbyggt museum.

Det finns fantastiska mosaiker, inklusive en av en udda tupphövdad man, och barnens spel, smycken, keramik på utställningen pekar på de boendes lyxiga livsstil.

8. Sandown

Amazon World Zoo Park

Källa: flickr

Amazon World Zoo Park

Om du kommer till Isle of Wight med hela klanen, möter semesterorten Sandown alla behov hos en mindre turist.

Först och främst har du en enorm gyllene sandstrand, spårad av en esplanad med glassbarer och butiker som säljer strandsaker.

Men det finns också ett antal familjeorienterade attraktioner, inklusive två djurparker, Amazon World Zoo Park och Isle of Wight Zoo.

Sandown sitter på vad som är känt som «Wealdon Outcrop», där massor av dinosauriefossiler har kommit fram genom århundradena.

Museet Dinosaur Isle introducerar de små till Sandowns paleontologi med animatroniska dinosaurier och replikafossiler.

9. Havsutsikt

Priory Bay Beach

Källa: flickr

Priory Bay Beach

En annan förtjusande sjöstad, Seaview, ligger vid Solent, som är en ädel syn på sommaren när havet är spräckligt med hundratals vita segel i sundet mellan här och Portsmouth.

Den bästa utsikten är från Esplanaden, som slingrar sig runt havet och har några pubar och restauranger med uteservering där du kan fundera över en underbar scen.

Om du är havsbunden och redo för en resa finns det en sjöfartsramp precis vid vägen här.

Och för landkrabbarna är Puckpool Park en fridfull trädgård på vad som brukade vara en viktoriansk vapeninstallation, medan Priory Bay Beach och Seagrove Beach är de bästa valen om du behöver sand för sol och hav.

10. Bembridge

Bembridge

Källa: flickr

Bembridge

Den här byn har varit en elegant tillflyktsort för välbärgade typer sedan edvardiansk tid.

Vid slutet av en brygga kan du ringa in på Lifeboat Station, där en volontär gärna talar om Bembridges relation till Lifeboat Institution.

Tamar-klassens farkoster, som introducerades för några år sedan och är designad för de tuffaste havet, kommer du att få ner på.

Varje del av livbåten är helt vattentät och kan till och med «rätta upp» sig själv efter att ha kantrat.

Isle of Wights sista väderkvarn ligger också i Bembridge och drivs av National Trust.

Den byggdes i början av 1700-talet och dök upp i en målning av JMW Turner 1795.

11. Godshill

Godshill Model Village

Källa: flickr

Godshill Model Village

Det är inget mysterium varför den här bilderboksbyn är en av Isle of Wights favoritplatser i inlandet.

Några av de äldsta arkitekturerna på ön finns i Godshill, tillsammans med idylliska stugor med halmtak med blommande trädgårdar, lantliga pubar och en isolerad butik eller två.

Få en hit av gammaldags kök på Godshill Model Village, som skapades 1952 och inkluderar en modell av Godshill Model Village inuti! Leta efter All Saints' Church, en normandisk byggnad med en medeltida fresk av ett krucifix av liljor inuti.

12. Sötvatten

Sötvattenbukten

Källa: flickr

Sötvattenbukten

Den västra sidan av ön är känd som Back of the Wight och är omhuldad för sin pastorala och lite avlägset karaktär.

Detta orsakas av de skrymmande kalkkullarna och karga klipporna och klipporna vid kusten.

Vid Freshwater Bay kan du pausa över en utsikt som tar in Stag and the Mermaid, två kritstaplar bredvid klipporna.

Under 1800-talet välkomnade Freshwater många viktorianska kulturikoner som Alfred Lord Tennyson och Lewis Carroll.

Dimbolamuseet dokumenterar denna period via verk av Julia Margaret Cameron, en uppskattad tidig fotograf.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Isle of Wight, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *