12 bästa platserna att besöka i Northumberland

Om du verkligen vill undkomma folkmassorna i England är Northumberland platsen att springa till. Färre människor bor i Northumberland än i många London Boroughs, och ändå är det det sjätte största länet sett till område. Utan städer bor Northumbrians i fiskehamnar, framstående marknadsstäder och avlägsna byar i de djupa dalarna i Northumberland National Park.

Slott är nästan tio öre här, och en kvardröjande påminnelse om att strider och belägringar var en del av livet i denna region i hundratals år. Vissa som Bamburgh Castle och Alnwick Castle är familjevänliga dagar med konstiga återskapare, medan många andra är spektrala ruiner som kompletterar den otämjda landsbygden perfekt.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i Northumberland:

1. Alnwick

Alnwick Castle

Källa: flickr

Alnwick Castle

Alnwick är en marknadsstad full av balans och har terrasser med radhus med platt fasad i kalksten med begagnade bokhandlar, kaféer och pubar.

Den stora sevärdheten är stadens slott, som är det näst största bebodda slottet i Storbritannien, efter Windsor.

Du är fri att leta runt på sommaren, och det finns extra incitament för Harry Potter-fans eftersom egenskapen var Hogwarts i filmerna.

Du kommer också att trollbindas av The Alnwick Garden, anlagda häckar och rabatter runt en vattenkaskad.

För att väcka sjuklig nyfikenhet finns det en Poison Garden som växer hemlock, fingerborgsblomma och växterna för att göra ricin och stryknin.

Gör också utflykter till slotten i Chillingham, Edlingham och Dunstanburgh och upplev de fantastiska strandlandskapen vid Low Newton och Embleton Bay.

2. Berwick-upon-Tweed

Berwick-upon-Tweed

Källa: flickr

Berwick-upon-Tweed

Englands nordligaste stad ligger ett par mil från den skotska gränsen vid mynningen av Tweed.

Du råder inga tvivel om att det här samhället har tagits bort från både engelska och skotska grepp genom århundradena.

När Richard I fångade Berwick från skottarna på 1300-talet byggde han stadsmurarna, som var anpassade för att motstå artilleri på 1500-talet under Elizabeth I:s regeringstid.

De flesta av dessa försvar är fortfarande här, vilket är mycket ovanligt för engelska städer.

Det finns mycket mer att se, från de tre sandstränderna till Tweed Estuary, som korsas av Stevensons imponerande Royal Border Railway Bridge.

Berwick Barracks dateras till tidigt 1700-tal, vid tiden för jakobiternas uppror och har fängslande utställningar om den senaste konflikten som utkämpades på brittisk mark.

3. Lindisfarne

Lindisfarne

Källa: flickr

Lindisfarne

Denna vackra, mystiska och antika ö kan nås till fots via en gammal rutt känd som Pilgrimsleden, men självklart måste du hålla ett öga på tidvattnet innan du ger dig av.

Vid Lindisfarne kommer du att möta ett kloster som först grundades på 600-talet och sedan återuppstod av normanderna några århundraden senare.

På den här webbplatsen kommer du att gå tillbaka till de tidigaste åren av kristendomen i Storbritannien, men även det engelska språket, eftersom en biografi över 700-talets St Cuthbert är den äldsta bevarade engelska texten.

The English Heritage Centre har häpnadsväckande keltiska religiösa sniderier och berättar om de våldsamma vikingatågen som förstörde ön på 800-talet.

4. Northumberland National Park

Northumberland nationalpark

Källa: flickr

Northumberland nationalpark

Den minst bebodda nationalparken i England omfattar 400 kvadratkilometer av avlägsna högland fulla med övergivna historiska platser.

I norr finns Fleck Towers, små fästningar som stod som vakttorn och fyrtårna i de skotska marschen under medeltiden.

Och tvärs över söder finns huvuddelen av Hadrianus mur, med fragment av forten som var stationerade med några mils mellanrum längs rutten.

Under tiden kan vandrare, ryttare, mountainbikecyklister och alla andra som längtar efter fridfulla öppna ytor fylla sina stövlar i detta avlägsna land.

På natten är himlen mörkare i parken än någon annanstans i landet, en annan lycklig konsekvens av bristen på stora bosättningar och bokstavligen himmelsk för stjärnskådare och amatörastronomer.

5. Hexham

Hexham Abbey

Källa: flickr

Hexham Abbey

Om du vill veta mer om Northumberland under romartiden, kan du inte välja en bättre plats än Hexham, som ligger direkt på väggen.

Det enda problemet är att veta var man ska börja, eftersom forten i denna del av länet, som Vindolanda, Cilurnum och Housesteads, är i gott skick med tanke på sin antika tid.

Det romerska armémuseet lägger till ytterligare ett lager av intresse och Mithrastemplet i Carrawburgh är en påminnelse om hur mycket aktivitet det var i detta land för 2 000 år sedan.

Nyare men inte mindre fängslande är Hexham Abbey, med tidig engelsk gotisk arkitektur från 1100-talet.

Gå nedanför för att undersöka kryptan byggd helt med romerska stenar som fortfarande har sina gamla inskriptioner.

6. Havshus

Havshus

Källa: flickr

Havshus

På Northumberland Coast Area of ​​Outstanding Natural Beauty är Seahouses en ovanligt vacker fiskeby med en fungerande hamn.

Många av dina aktiviteter kommer att vara centrerade på den stiliga hamnen, där du kan klättra ombord på båtar för att leta efter säl eller äventyra till Farneöarna strax utanför kusten.

Och efter all den krispiga havsluften kan du dra dig tillbaka till värmen på ett av byns värdshus för en pint och måltid.

Det finns sanddyner och enorma sandstränder både upp och ner längs kusten, och om du någonsin har tyckt om att rida kan du sadla upp för en tur här vid vattnet i den mest romantiska miljö du kan tänka dig.

7. Morpeth

Morpeth

Källa: flickr

Morpeth

Morpeth, en odlad stad i södra länet, har behållit de flesta av sina historiska byggnader.

Bland dem finns klocktornet från 1600-talet och Morpeth Chantry, ett kapell från 1200-talet som rymmer turistinformationscentret.

I harmoni med den eleganta stadsbilden är Sanderson Arcade, ett shoppinggalleri som ser ut att kunna bli 100 år gammalt men färdigställdes för bara några år sedan.

Unga kan få några djurvänner i Eshott Heugh Animal Park och Whitehouse Farm Centre, medan det också finns kultur i Belsay Hall och Wallington, två hyllade landhögar minuter utanför staden.

8. Bamburgh

Bamburgh

Källa: flickr

Bamburgh

Även i Northumbria AONB, lockar Bamburgh semesterfirare till St Aiden Beach, kuperade sanddyner och ett exceptionellt slott.

Detta mäktiga landmärke står på en vulkanisk platå och var tronen för de nordiska kungarna av Northumbria, med medeltida normandisk arkitektur, men med en berättelse som börjar så långt tillbaka som på 400-talet.

Det finns en annan vinkel på Bamburghs lockelse: Byn har ett museum för en viktoriansk invånare, Grace Darling som var dotter till Longstone fyrvaktare på klipporna utanför kusten.

År 1838 hjälpte hon till med att rädda nio personer från vraket av Forfarshire hjulångare och blev en nationell folkhjälte i processen.

9. Kielder

Kielder Observatory

Källa: flickr

Kielder Observatory

I länets mest avlägsna västra utkant ligger byn Kielder ungefär så långt man kan vara från civilisationen i England.

Och trots (och på grund av) denna avlägset läge händer det mycket.

Nära Black Fells krön är Kielder Observatory ett eldorado för amatörastronomer, och om du är ny inom vetenskapen finns det till och med frivilliga som visar dig hur du använder teleskopen.

I byn är Kielder Castle faktiskt en jaktstuga som byggdes av hertigen av Northumberland 1775, men har ett informativt besökscenter.

Och för total avskildhet finns Kielder Forest Park, som planterades först på 1950-talet när den blev den största konstgjorda skogen i Europa med en storlek på 250 kvadratkilometer.

10. Amble

Warkworth

Källa: flickr

Warkworth

På den södra kanten av Northumberland AONB är Amble en söt gammal hamn där Coquet mynnar ut i Nordsjön.

Naturälskare anländer på sommaren för kryssningar till Coquet Island, när 35 000 lunnefåglar trängs efter utrymme för att göra sina bon.

Den söta vattenbyn Warkworth har en gränslös sandstrand, samt ett fantastiskt landmärke i Warkworth Castle.

Under de anglo-skotska krigen på 1300-talet var detta ett mycket eftertraktat fäste och belägrades två gånger av skottarna.

Och om du är villig att gå den extra milen kan du gå på en jakt för att upptäcka Warkworth Hermitage, ett medeltida kapell som är utskuret från klipporna på Coquet och bara kan nås med båt.

11. Corbridge

Corbridge

Källa: flickr

Corbridge

Något som direkt kan göra dig glad med Corbridge är att många av byggnaderna är gjorda av återvunnen romersk sten från den övergivna staden Corstopitum.

Du kan gå och se vad som finns kvar av denna garnison, som fortfarande är en av de mest kompletta arkeologiska platserna på Hadrianus mur, och försedd med informationstavlor för att väcka grunden till liv.

Det finns medeltida historia att avslöja på Aydon Castle, en medeltida herrgård som har sitt defensiva utseende till följd av århundraden av konflikter längs den skotska gränsen.

Skriv in den första helgen i juni i din dagbok, för Corbridge Festival, som har gatuteater, marknadsstånd, en real ale-talangtävling och ett utmärkt utbud av livemusik.

12. Ashington

kulturarv i Woodhorn

Källa: flickr

kulturarv i Woodhorn

Fram till 1840-talet var Ashington lite mer än en by, men områdets kollag utnyttjades snart och staden växte till att bli en av de största bosättningarna i Northumberland.

Eftersom detta är en fungerande stad, är den storslagna attraktionen det kulturarv i Woodhorn, strax öster om Ashington.

Mycket lite av denna sekelskiftesgruva har ändrats, och det slingrande huset, de höga huvudramarna, maskinhuset och en stor ensemble av ursprungliga uthus är så gott som nya.

För mindre besökare finns Woodhorn Railway, som använder två lok som hade industriell användning, en vid Seaham Colliery och en annan vid Channel Tunnel.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Northumberland, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *