De 14 bästa sakerna att göra i Dade City (FL)

Medan det ligger nästan en timme bort från den stora staden Tampa, anses den lilla staden Dade City i Pasco County, Florida, tekniskt sett vara en förort till staden. Den lilla befolkningen och den lantliga omgivningen som består av svagt sluttande kullar och betesmarker gör det till det perfekta resmålet för besökare som vill basera sig borta från folkmassorna samtidigt som de fortfarande är nära alla de stora attraktionerna i regionen.

Det charmiga centrumområdet i Dade City är hem för många restauranger, historiska landmärken, unika boutiquebutiker och de ständigt populära antikaffärerna som staden är känd för.

Ett antal attraktioner finns i och runt Dade City, och flera populära festivaler äger rum i staden under hela året, inklusive The Kumquat Festival och Pioneer Days Festival.

Nedan är 14 av de bästa sakerna att göra i och runt Dade City, Florida.

1. Giraffe Ranch

Giraffe RanchKälla: Bruce Dierenfeld / shutterstock
Giraffe Ranch

Ja, det är möjligt att interagera med giraffer utanför Afrika; besökare till Dade City kan göra just det på Giraffe Ranch. Detta naturreservat ger dig möjlighet att mata giraffer. Men till skillnad från en djurpark strövar djuren fritt i en miljö som liknar den de är hemmahörande i i Afrika.

Det finns också möjligheter att se andra djur, inklusive zebror och flodhästar. Det finns också fordonsafari, kamelexpeditioner och segwayturer tillgängliga, med expertpersonal som berättar allt som finns att veta om dessa exotiska djur.

2. Dade City Heritage Museum

Dade City Heritage MuseumKälla: ghs1922 / Flickr
Dade City Heritage Museum

Besökare som är intresserade av att lära sig mer om historien och människorna i Dade City kan börja med ett besök på Dade City Heritage Museum. Utställningar och artefakter visas, och kunnig personal delar information och personliga berättelser om att bo i området.

3. Treehoppers Aerial Adventure Park

Treehoppers Aerial Adventure ParkKälla: Pasco County Fire Rescue / Facebook
Treehoppers Aerial Adventure Park

Ziplining håller på att bli en populär aktivitet för äventyrslystna, spänningssökande människor i alla åldrar. Treehoppers Aerial Adventure Park i Dade City är den största flygparken i Central Florida och erbjuder ett unikt och spännande sätt att njuta av denna aktivitet. Det finns flera dussin zip-linjer med repbroar, olika banor och klättringsutmaningar.

Elementen i en traditionell zipline finns där, vilket innebär att varje löptur är åtskild av en plattform innan du går vidare till nästa. Det unika med ziplines i den här parken är att deltagarna genom olika utmaningar på olika nivåer måste ta reda på hur de ska ta sig till nästa plattform. Utbildad personal finns till hands för att garantera säkerheten och selar levereras till varje deltagare.

4. Big Storm Brewing Co.

Big Storm Brewing Co., ClearwaterKälla: Big Storm Brewing Co. / Facebook
Big Storm Brewing Co.

Med tre platser, Odessa ligger närmast Dade City, serverar Big Storm Brewing Co. kvalitet, prisbelönt hantverksöl. Omsorgsfullt tillverkade med färska, lokala råvaror kan besökare prova mer än 20 skapelser i en avslappnad miljö.

Med namn som Tropic Pressure, Bay Beer och Oktoberfest kommer det säkert att finnas en som kommer att bli din favorit under ditt besök i regionen. The Clearwater taproom serverar också hantverkskaffe och handgjorda glassgodis i en mängd olika smaker.

5. Steph's Southern Soul Restaurant

Steph's Southern Soul RestaurantKälla: David Bell / Facebook
Steph's Southern Soul Restaurant

Steph's Southern Soul Restaurant ligger i Dade City och är en favoritrestaurang bland både lokalbefolkningen och besökare. Den vänliga personalen välkomnar alla kunder som om de vore en del av familjen, och den fantastiska maten får dem att komma tillbaka.

Måltiderna serveras i bufféstil, med många alternativ att välja mellan, inklusive fisk, köttfärslimpa, kyckling, BBQ-revben, bröd och ett brett sortiment av grönsaker. Soppor och sallader finns också. Läckra desserter serveras efter varje måltid och inkluderar tidlösa favoriter som nyckellimepaj och jordgubbstårta.

6. Pioneer Florida Museum and Village

Pioneer Florida Museum and VillageKälla: ghs1922 / Flickr
Pioneer Florida Museum And Village

För många människor är en viktig aspekt av varje resa att lära sig om platsens och människornas historia. Pioneer Florida Museum and Village är ett friluftsmuseum på en stor tomt med skog i Dade City; det är det perfekta stället att lära sig allt som finns att veta om hur staden kom till.

Vid ankomsten tar du ett steg tillbaka till det förflutna och ser hur banbrytande människor levde i vardagen och hur de formade staden till vad den är nu. Det finns många restaurerade byggnader på plats, inklusive ett skolhus, tågstation och kyrka. Ett antal utställningar visar upp olika artefakter, inklusive verktyg och hushållsföremål. Besökare kommer att lära sig om hur dessa pionjärer gjorde vardagliga saker som att bygga hem, odla och tillverka möbler. Guidade turer finns tillgängliga.

7. Scream-A-Geddon Horror Park

Scream-A-Geddon Horror ParkKälla: Scream-A-Geddon: Floridas Premier Horror Park / Facebook
Scream-A-Geddon Horror Park

Varje höst träffas en grupp lokala skådespelare och skräckentusiaster för att skapa en unik och skrämmande spökhusupplevelse i Dade City. Det bästa med den här upplevelsen är att den är interaktiv, så du är en del av den skrämmande handlingen.

Det finns sex spökhus på plats, alla med sitt eget tema – Monster Midway, Bedlam 3D Asylum, Blackpool Prison och Dead Woods är några av de upplevelser du kan förvänta dig i Scream-A-Geddon Horror Park. När rädslan blir för mycket att hantera kan du ta en paus och njuta av en höridning, sitta runt en eld eller spela en omgång Zombie paintball.

8. Sweet Blossom Alpaca Farm

Sweet Blossom Alpaca FarmKälla: Sweet Blossom Alpacas / Facebook
Sweet Blossom Alpaca Farm

Besökare i Dade City kan boka tid för att besöka en fungerande alpackafarm. Sweet Blossom Alpaca Farm är stolta över att föda upp och arbeta med dessa fogliga djur som strövar fritt på 15 tunnland jordbruksmark.

Under ditt besök, ta en guidad rundtur på gården och lär dig om djuren, hur de föds upp och delta i en utfodring. Håll dig kvar och ät lunch eller middag omgiven av alpackorna. När du är där kan du bläddra i butiken på plats, där du kan köpa alpackaföremål som mössor och halsdukar.

9. Tampa Riverwalk

Tampa RiverwalkKälla: ESB Professional / shutterstock
Tampa Riverwalk

Ett perfekt sätt att tillbringa en eftermiddag eller kväll är med en promenad längs Tampa Riverwalk. Den här gångvägen är 4,2 km lång och går längs Hillsborough River och passerar centrala Arts District och Tampa vid vattnet.

Längs vägen kommer du att se många parker, restauranger, hotell, lekplatser, museer och butiker. Olika kulturevenemang hålls i detta område under hela året.

10. Busch Gardens

Busch Gardens Tampa BayKälla: VIAVAL / shutterstock
Busch Gardens Tampa Bay

En dag i Tampa är väl tillbringad i Busch Gardens, en stor park med afrikanskt tema och en mängd olika saker att se och göra. Dussintals spännande turer för alla åldrar finns på plats, inklusive nio berg-och dalbanor och två vattenbaserade turer. Besökare kan också njuta av ett djurparksområde med mer än 200 arter av djur. Liveunderhållning och shower med förstklassiga artister äger rum hela dagen, och allt är familjevänligt.

11. Äventyrsön

Äventyrsön, TampaKälla: Skyler Sargent / shutterstock
Äventyrsön

Vattenparker är en vanlig syn i Florida, men Adventure Island är en av de bästa. Det ligger mitt i Tampa tvärs över gatan från Busch Gardens, så du kan besöka båda parkerna på samma dag på en dagstur från Dade City. På plats hittar du flera vattenrutschbanor, lata floder och pooler. Calypso Coaster, Key West Rapids, Endless Surf, Paradise Lagoon och Splash Attack är bara några av attraktionerna. Det finns flera matställen att välja mellan när hungern slår till.

12. Vetenskaps- och industrimuseet

Museum of Science and Industry, TampaKälla: jared422_80 / Flickr
Museum för vetenskap och industri, Tampa

Besökare i alla åldrar får en praktisk inlärningsupplevelse inom vetenskap, industri och teknik när de tillbringar en dag med att vandra bland de många utställningarna på Museum of Science and Industry i Tampa. Några av upplevelserna på museet är bland annat att ligga på en spikbädd och bygga en robot.

Många av utställningarna är permanenta, medan andra förändras. Sky Trail Ropes Course är en annan attraktion på plats där besökare i alla åldrar kan klättra i en 36 fot hög struktur med flera dussin olika utmaningar. Saunders Planetarium använder en projektor för att skapa en simulering av natthimlen.

13. En smaksak

En fråga om smak, Dade CityKälla: A Matter Of Taste Café / Facebook
En fråga om smak

A Matter of Taste är ett mångårigt matställe i Dade City med ett brett utbud av alternativ för alla smaker. Atmosfären är vänlig och varm, och menyn speglar regionens kulturella mångfald. Allt är gjort från grunden med färska råvaror. Grekiska, kubanska, spanska och lokalt inspirerade rätter serveras. Frukost serveras hela dagen, och ett begränsat urval av öl och vin finns till hands.

14. Florida Aquarium

Florida Aquarium, TampaKälla: VIAVAL / shutterstock
Florida Aquarium

Florida Aquarium ligger i Tampa och är ett stort akvarium som visar upp mer än 7 000 marina växter och djur från hela Florida och resten av världen. Medan akvariets primära uppdrag är att bevara känsliga marina ekosystem samtidigt som det utbildar allmänheten om deras betydelse för planeten, ger utställningarna på plats en rolig lärandeupplevelse för alla åldrar.

Några av dessa utställningar inkluderar reproduktioner av en strand, våtmarksområde och korallrev. Resan till Madagaskar, Waves of Wonder och Moon Bay är några av de andra utställningarna du kan utforska.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Dade City, Florida (FL)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *