De 15 bästa sakerna att göra i Great Yarmouth (Norfolk, England)

Definitionen av en engelsk badort, Great Yarmouth har lockande gyllene sand framför en glad strand som kallas Golden Mile.

Anläggningen är förtjusande gammaldags i sina viktorianska bryggor, miniatyrby och nöjesparker med gamla berg-och dalbanor i trä.

Great Yarmouth har den extra attraktionskraften att vara en hamn med militär, fiske och handel härstamning.

Vid kajen vid floden Yare finns museer i sina gamla köpmanshus, och Time and Tide Museum är i ett nytt sillbehandlingsverk.

För naturen ligger Norfolk Broads på Great Yarmouths västra axel, och du kan planera dagsturer till naturreservat eller ge dig av på en salig resa uppför floden Bure.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Great Yarmouth:

1. Central Beach

Central Beach

Källa: www.great-yarmouth.co.uk

Central Beach

Det finns 15 miles av generös sandstrand vid Great Yarmouth.

På orten förstärks detta av faciliteter som uthyrning av solstolar, ramper för funktionshindrade, butiker, kaféer och glassförsäljare.

När solen går ner på onsdagar på sommaren är det ett fyrverkeri, och om vädret grottor kommer du att ha ingen brist på attraktioner till hands på bryggorna och Golden Mile bakom.

Du kan också gå ombord på en båt vid Britannia Pier för att ge dig ut till Scroby Sands för att upptäcka sälar.

I norr vid Hemsby Beach och Castor-on-Sea ersätts Great Yarmouths glitter för strömmande sanddyner och husvagnsparker.

2. Norfolk Broads

Norfolk Broads

Källa: Helen Hotson / shutterstock

Norfolk Broads

Great Yarmouth ligger mot en av Englands mest förtrollande nationalparker.

The Broads är ett lapptäcke av farbara sjöar och floder i ett låglänt landskap, delvis bildat av mänskliga händer vid sedan länge övergivna torvbearbetningar.

Floden Bure, en biflod till Yare, slingrar sig in i parken.

Du kan hyra en båt för att kryssa längs floden, titta på väderkvarnarna och gränslös, öppen himmel och förtöja på pubar vid vattnet för lunch.

På väg kan du köra upp till Martham Broad, som är ett nationellt naturreservat.

Den här sjön är otillgänglig från utsidan med båt, men familjer kommer för att vandra runt dess stränder och hyra stand-up paddleboards eller kanoter.

3. Golden Mile

Great Yarmouth, Old Pier

Källa: Capture Light / shutterstock

Great Yarmouth, Old Pier

Från Britannia Pier ner till Pleasure Beach är Golden Mile en strandremsa, hem till de flesta av attraktionerna på den här listan.

Och mellan äventyrsgolfbanorna, modellbyarna, akvariet, teatrarna och nöjesparkerna finns neonupplysta dubbla rader av barer, restauranger, nöjesspelhallar, souvenirbutiker, fish and chip shops och glassbarer.

Om du kan komma in i andan av Golden Mile finns det inte bara något för alla, utan många saker för alla.

När solen går ner är Golden Mile upplyst av en lång rad tindrande segelmotiv fästa på gatlyktorna.

4. Tids- och tidvattenmuseet

Tid och tidvattenmuseum

Källa: .Martin. / Flickr

Tid Och Tidvatten Museum

Det tredje största museet i länet, Time and Tide Museum, är inrymt i en bevarad viktoriansk sillbehandling.

Denna attraktion undersöker Great Yarmouths historia från stenåldern och framåt, med särskild uppmärksamhet på dess fiske och maritima aktivitet.

Här släpper uppslukande gallerier dig in i scener från olika stadier i Great Yarmouths förflutna, som en fiskekaj från 1950-talet och en «rad» (smal arbetarklassgata) från 1913. Hela tiden kommer du att kunna träffas och chatta med en en rad karaktärer som förklarar sina jobb och liv.

Barnen kan sysselsätta sig med pussel, spel och interaktiva visningar, medan det finns ett kafé i de suggestiva omgivningarna av fabrikens innergård.

5. Elizabethan House Museum

Elizabethan House Museum

Källa: Paul Shreeve / Wikimedia

Elizabethan House Museum

Det här huset på South Quay gömmer sig inuti en georgiansk fasad och är från Tudor-tiden och har omvandlats till ett museum av National Trust.

Rummen med träpaneler är fulla av konst, dekoration, möbler och målningar med anor från 1500-talet och ger en upplysande blick på en köpmans hem på Tudor-tiden.

Barn och vuxna kan engagera sig, klä ut sig i tidstypiska kostymer och ta reda på om svårigheterna med att arbeta i kök och storkök.

Barn kan leka med leksaker i elisabethansk stil, och om du kollar webbplatsen finns det en kalender med speciella dagar då skådespelare i kostym pratar om verkligheten i livet under Tudor, inbördeskriget eller viktorianska perioder.

6. Norfolk Nelson Museum

Norfolk Nelson Museum, Great Yarmouth

Källa: JThomas / geograph.org.uk

Norfolk Nelson Museum, Great Yarmouth

Amiral Horatio Nelson var infödd i Norfolk, och detta eleganta georgianska radhus på South Quay har hundratals utställningar som handlar om en av Storbritanniens militärhjältar.

Museet är utrustat med målningar, medaljer, keramik, böcker och en träbit från HMS Victory, linjens skepp på vilket Nelson dödades i slaget vid Trafalgar 1805. Vissa utställningar som en brevsamling öppnar ett fönster på Nelsons ganska svåra personlighet, hans komplicerade kärleksliv och de olika försvagande sår han ådrog sig under sin karriär.

Du kan känna hur livet skulle ha sett ut ombord på ett krigsfartyg under Napoleonkrigen i ett multisensoriskt galleri, fånga doften av rök från kanoneld och lyssna på konversationer bland besättningen.

Det finns en maritim innergård för picknick utomhus och en örtagård i georgiansk stil.

7. Merrival Model Village

Merrival Model Village

Källa: Powerofflowers / shutterstock

Merrival Model Village

Vid strandkanten på South Beach Parade är Merrivale Model Village precis vad det står; en gammaldags modellby, renderad med en sällsynt detaljnivå.

Det finns en teater, slott, stadion, hus, cricketplan, semester, en kyrka och herrgård, allt befolkat med hundratals miniatyrfigurer och en historia berättad i varje scen.

Attraktionen har en modelljärnväg på en 350 meter lång G-spår, på vilken 28 olika typer av lok tuffar genom trädgården.

Du kan spela en runda på den galna golfbanan med nio hål, och för en stor dos nostalgi finns en slant arkad full av vintagespelautomater från mitten av 1900-talet och tidigare.

8. Pleasure Beach

Pleasure Beach

Källa: Berg-och dalbana filosofi / Flickr

Pleasure Beach

I de tio mest besökta nöjesparkerna i landet har Great Yarmouth's Pleasure Beach funnits sedan 1909 och har öppet från mars till oktober.

Parken är gratis att komma in och har ett 30-tal åkattraktioner (betalda med polletter), tillsammans med nöjesspelhallar, underhållning för barn, matställen och glassbarer.

En tur du måste prova är berg-och dalbanan eller Scenic Railway, som går tillbaka till 1932. Några saker gör denna trätur speciell, en är att en bromsare måste sitta mellan den första och andra bilen, eftersom bromsar inte är en del av spårdesignen.

Parken har också nyare turer med vita knogar för större barn och vuxna, en 4-D-biograf och massor för att hålla mindre barn glada.

9. Tolhouse Museum

Tullhuset

Källa: Carol Rose / geograph.org.uk

Tullhuset

Backa in på Great Yarmouths centrala bibliotek är vad som tros vara en av de äldsta samhällsbyggnaderna i Storbritannien. Tolhouse-fängeln är från 1200-talet och började som bostad för en förmögen köpman, innan den togs över av stadens tjänstemän och förvandlades till domstol och fängelse.

Genom århundradena har byggnaden innehaft pirater, smugglare, banditer, häxor (anklagade) och mördare och skadats i upplopp.

Ta ljudrundturen för att sätta din fot i de ursprungliga cellerna, hör om tidigare fångar och lär dig några hemska fakta om brott och rättvisa under de senaste 800 åren.

10. Joyland

Joyland

Källa: Berg-och dalbana filosofi / Flickr

Joyland

Bredvid Britannia Pier finns en nöjespark för barn som har funnits här sedan 1949. En av de anmärkningsvärda sakerna med Joyland är att en del av åkarna går tillbaka till parkens tidigaste dagar.

Bland dessa är Tyrolean Tubs den enda kvarvarande Virginia Reel-berg-och-dalbanan i världen, och även från 1949 är «Snails», en pittoresk berg-och-dalbana också designad för 70 år sedan av parkens grundare Horace Cole.

Senare turer är ett svängande piratskepp, ett litet pariserhjul med strandutsikt och åkattraktioner med spöken och rymdtema, Spook Express och Major Orbit.

Parken är öppen året runt och har en diner i amerikansk stil som serverar snabbmat och utrustad med en lång disk, ett rutgolv och bås i konstläder.

11. Hirsty's Family Fun Park

Hirsty's Family Fun Park

Källa: hirstysfamilyfunpark.co.uk

Hirsty's Family Fun Park

På väg till Hemsby, tio minuter upp längs kusten från Great Yarmouth, är Hirtsy's Family Fun Park en familjeattraktion på en fungerande gård.

Parken förändras med årstiderna.

Så på sommaren är huvudevenemanget Mega Maze i ett majsfält, med en frågesport att lösa.

På hösten kan barnen plocka en pumpa från gårdens lapp och skapa en design för den i snidningstältet, medan du på våren kan möta de nyfödda lammen i lamm- och kalvningsboden.

Under alla årstider finns det lekredskap för barn att klättra över, och massor av möjligheter att lära sig om hur gårdar fungerar och interagerar med gårdsdjur.

12. Great Yarmouth's Piers

Great Yarmouth's Piers

Källa: John D Fielding / Flickr

Great Yarmouth's Piers

En knutpunkt för de flesta engelska badorter, det finns två bryggor längs stranden i Great Yarmouth, några hundra meter från varandra.

Den sydligaste är den 210 meter långa Wellington Pier, som öppnades 1853 och domineras av en rekonstruerad teaterbyggnad med en bowlinghall, en nöjeshall.

Precis vid sidan av finns Winter Gardens, en fin metall- och glasstruktur som togs hit i bitar från Torquay 1903. Uppe vid stranden ligger Britannia Pier, som öppnade fem år senare och tillsammans med sina åkattraktioner, nöjen och matställen har en teater som bokar hyllningsband och högprofilerade komiker.

Sarah Millican och Jimmy Carr stod på programmet sommaren 2018.

13. Great Yarmouth Minster

Great Yarmouth Minster

Källa: Edgaras Seilius / shutterstock

Great Yarmouth Minster

Stadens församlingskyrka fick den högre titeln «minister» först 2011 men invigdes i början av 1100-talet.

Great Yarmouth Minster är den största församlingskyrkan i England, mer än 70 meter lång och nästan 8 meter bred.

Den beställdes av den förste biskopen av Norwich Herbert de Losinga som bot för att ha begått simoni (sälja kyrkliga privilegier). Byggnaden drabbades hårt när Great Yarmouth bombades under andra världskriget och måste delvis byggas om.

Det finns element från den tidigaste byggnaden i tornet, och du kan gå in från 10:00 till 13:00 för att se den stiliga interiören och titta på den kostnadsfria kulturarvsutställningen som dokumenterar Great Yarmouths historia.

Kyrkan har även ett litet café under öppettider.

14. Thrigby Hall Wildlife Gardens

Thrigby Hall Wildlife Gardens

Källa: .Martin. / Flickr

Thrigby Hall Wildlife Gardens

En utflykt för familjer, Thrigby Hall har ett rikt utbud av asiatiska fåglar, reptiler och däggdjur i sina 250 år gamla anlagda marker.

Bland dem finns stora katter som sumatrantigrar, amurleoparder, molniga leoparder och snöleoparder, samt röda pandor och orientaliska småkloruttrar.

Utomhushägnen är omgivna av ett nätverk av upphöjda gångvägar för bättre visning, medan det finns inomhusutrymmen som Swamp House och Forest House för reptiler som asiatiska vattendrakar, burmesiska pytonslangar, kortstjärtade pytonslangar och tre olika krokodilarter.

En krokodilbassäng kan passeras via en vinglig bro, om du är modig nog.

15. Sea Life Great Yarmouth

Sea Life Great Yarmouth

Källa: tico_24 / Flickr

Sea Life Great Yarmouth

Great Yarmouth har en gren av detta internationella akvariemärke som är värd för mer än 2 000 marina djur, från havssköldpaddor till rockor, hajar och maneter.

Huvudattraktionen är Ocean Tunnel, genom en 250 000-liters tank som innehåller centrets största havsinvånare och har ett Atlantis-tema.

Allt handlar inte bara om fiskar, blötdjur och kräftdjur eftersom Sea Life också har en liten koloni Humboldtpingviner och ett par afrikanska dvärgkrokodiler.

Det finns interaktivitet för ungdomar vid klippbassängerna, där de kommer att kunna röra havsanemoner, krabbor och sjöstjärnor och plocka upp lite nya fakta om arten som lever i Storbritanniens vatten.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Great Yarmouth, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *