De 15 bästa sakerna att göra i Hornsea (Yorkshire, England)

Hornsea, en snygg kuststad i East Riding of Yorkshire, är ett ställe att prova på en dag vid havets enkla glädjeämnen.

Det finns en sand- och klapperstensstrand omgärdad av en stor vall med en strandpromenad, trädgårdar, kaféer, en flisig och långväga vyer över Nordsjön.

Bort från stranden och dess strandpromenad har Hornsea ett högt rankat lokalt museum och massor av saker för mindre medlemmar av klanen att komma till, som en djurgård, insektszoo och en stor naturlig sjö med roddbåtar.

För att se hur den andra halvan bor finns det två fantastiska fastigheter i närheten, i Regency Wassand Hall och Elizabethan Burton Constable Hall.

Hornsea ligger också i den östra änden av Trans Pennine Trail, markerad av en ceremoniell port intill havet.

1. Hornsjömuseet

Hornsjömuseet

Källa: Hornsjömuseet / facebook

Hornsjömuseet

En ögonblicksbild av det viktorianska livet på landsbygden, Hornsea Museum ligger i en bondgård från 1700-talet, stugor och en uppsättning uthus inklusive en lada, också från 1700-talet.

Bondgården var i händerna på en familj, the Burns, i nästan tre århundraden.

I denna bostad är den viktorianska interiören, som kök, salong och sovrum, alla intakta och fyllda med originalmöbler och dekorationer.

Det finns också mer än 2 000 bitar av äkta Hornsea-keramik, en viktoriansk gatubild, modellfiskebåtar, verkliga hantverksverkstäder, vintageleksaker och övertygande utställningar om olika delar av lokal historia som den gamla Hull and Hornsea Railway.

Museet har en välskött trädgård med bänkar för picknick och en lekplats för de små.

2. Hornsea Beach

Hornsea Beach

Källa: clivewa / shutterstock

Hornsea Beach

Sand- och klapperstensstranden vid Hornsea faller försiktigt ner i Nordsjön, och det är stor skillnad mellan hög- och lågvatten när vattnet går ut långt bortom träskrinorna.

På kanten av stranden finns den robusta strandväggen som byggdes för att förhindra att denna del av kusten svepte bort efter en storm 1906. Ovanpå muren finns en strandpromenad med teleskop där du kan begrunda Nordsjön och se upp till den avlägsna Flamborough udden i norr .

Du hittar också en chipsbutik och kaféer för en nödvändig varm dryck om du besöker under lågsäsong.

3. Hornsea Mere

Hornsea Mere

Källa: Jack Cousin / shutterstock

Hornsea Mere

Det finns ytterligare en vattenmassa på Hornseas västra sida vid den största sötvattensjön i Yorkshire.

Under första världskriget togs Hornsea Mere till militär användning som bas för Royal Naval Air Service och senare RAF. Intressant nog finns några av tegelbyggnaderna som uppfördes av RAF 1919 fortfarande på plats och upptas av kaféet och båtvarvet, som öppnar på sommaren.

Sjön bildades under den senaste istiden och på grund av sin närhet till havet besöks den av ett brett utbud av övervintrade vildfåglar som gullögar, tofsänder och trollfåglar.

De stora vasstråpena på sjöns strand är också ekologiskt värdefulla för sina ovanliga insekter som tranflugor och hundratals vasssångare.

För semesterfirare kommer sjön till sin rätt på sommaren när du kan ta en motorbåtskryssning, hyra en roddbåt eller spela den 18-håls puttinggreen bredvid vattnet.

4. Wassand Hall

Wassand Hall

Källa: wassand.co.uk

Wassand Hall

Hornsea Mere tillhör godset Wassand Hall, ett storslaget Regency-hus som ligger från västra stranden.

Gården har ägts av samma familj sedan 1530 och omfattar skog, en muromgärdad trädgård och romantisk utsikt över sjön.

Inne i huset finns en imponerande samling av porslin, silver och möbler med anor från 1700- och 1800-talet, samt porträtt av hallens ägare över hundratals år.

Om allt detta kittlar dig, håll utkik på hemsidan innan du kommer till Hornsea.

Det finns inga ordinarie öppettider, men mellan slutet av maj och slutet av augusti har Wassand Hall en lång rad öppettider, mestadels på helger, men även under veckan.

Dessa dagar kommer du att kunna dricka te i hallens eleganta vinterträdgård.

5. Honeysuckle Farm

Honeysuckle Farm

Källa: Honeysuckle Farm Hornsea / facebook

Honeysuckle Farm

Honeysuckle Farm är ett bra alternativ till stranden för de små och är en familjeägd djurattraktion där barn kan träffas, klappa och mata alla möjliga vänliga husdjur.

Gården är på 46 hektar och har en border collie, kor, får, getter och hästar.

Bland dem finns två stora draghästar som används för vagnturer runt gården.

Det finns också en halmlada, lekfort, en hassellabyrint, rutschkanor, tunnlar och dammar.

Om du kommer tidigare på säsongen får du träffa kalvar, getter och lamm, medan Honeysuckle Farm gör sin egen glass av sin flock Jersey-kor.

Mjölken pastöriseras och bearbetas på plats, och gården är det enda stället där du kan köpa denna glass.

6. Bugtopia Hornsea

Bugtopia Hornsea

Källa: Bugtopia Hornsea / facebook

Bugtopia Hornsea

Det finns varelser av ett mindre slag på denna inomhuszoo som nyligen öppnat i Hornseas södra utkanter.

Barn kommer att få massor av överraskande djurmöten i inhägnader som Jungle Trail, ett tropiskt fjärilshus som har arter från hela världen, såväl som exotiska fåglar som sitter i lövverket.

Phasmid Forest är under tiden Storbritanniens enda genomgång av pinninsekter, där du kommer att bli förvånad över hur väl dessa insekter kan kamouflera sig själva.

Inte för svaga hjärtan, den 45 minuter långa Explorer Show är en riktig praktisk presentation när du får chansen att hålla i taranteller, skorpioner och en väsande kackerlacka från Madagaskar.

7. Bettisons dårskap

Bettisons dårskap

Källa: en.wikipedia.org

Bettisons dårskap

Ovanför de nya husen nära Hornseamuseet reser sig en dårskap från mitten av 1800-talet, utformad som ett medeltida torn.

Bettison's Folly är gjord av lokalt brända tegelstenar, gräddade längre för att göra dem mer hållbara, men också ansvariga för tornets häftiga aspekt.

Dårskapen beställdes av den Hull-baserade bryggaren William Bettison, i vad som vid den tiden var hans trädgård.

En användning för byggnaden var som ett vakttorn för sin tjänare, som skulle se Bettison komma nerför backen för att säkerställa att middagen väntade på honom på bordet när han kom hem.

Under andra världskriget försågs dårskapen med en siren och blev en utkik efter flyganfall som närmade sig Hull.

Även om tornet sällan är öppet finns det en informationstavla som går in på djupet på denna excentriska byggnad.

8. Hall Garth Park

Hall Garth Park

Källa: Paul Glazzard / Wikimedia

Hall Garth Park

Denna inbjudande park tar upp mycket av Hornseas centrum, mellan havet och Hornsea Mere.

Förutom att det är en avkopplande plats för att pössa längs slingrande stigar, ta picknick och ta med ungdomar till lekplatsen, har Hall Garth Park en del historia i sina gränser.

På västra sidan finns en torr vallgrav och jordbank, 70 meter lång och 40 meter bred.

Detta byggdes på medeltiden för St Nicholas Churchs prästgård.

Prästgården är borta, men kyrkan i vinkelrät stil finns kvar, den ligger bredvid Hornsea Museum på Newbegin och innehåller en font, minnesmärken och en bild från slutet av 1200-talet.

9. Hornsea Memorial Gardens

Hornsea Memorial Gardens

Källa: David Wright / Wikimedia

Hornsea Memorial Gardens

Närmare stranden, på New Road, är en mycket vacker rektangulär park med en remsa av gräsmatta spårad av träd och rabatter.

Hornsea Memorial Gardens anlades 1877 och var ursprungligen tänkt som ett privat torg för de ganska eleganta husen i utkanten.

2008 gjordes parken om till en minnesträdgård och ett minnesmärke över Hornseas krigsdöda sattes upp i mitten.

I änden av järnvägsgatan finns ett par stenlejon, som en gång låg på piedestaler som flankerade trappan på Hull's Criterion Cinema (1915), och som flyttade hit när den byggnaden revs 1969.

10. Burton Constable Hall

Burton Constable Hall

Källa: robbophotos / Flickr

Burton Constable Hall

En obligatorisk dag ute för amatörhistoriker, Burton Constable Hall (1560) ligger på landsbygden i East Riding ungefär halvvägs till Hull från Hornsea.

Det här är ett härligt elisabethanskt hus på landet i en 1700-talspark på 300 tunnland designad av den berömda Capability Brown och med överdådig interiör från 1700- och 1800-talen.

Bland dessa är det oförglömliga kinesiska rummet och dess förgyllda drakar, inspirerade av ett besök i Brightons kungliga paviljong 1830. Stora salen är fantastisk för sina gipsarbeten och skulpturer av Herkules med Cerberus, Demosthenes, Sappho och den romerske kejsaren Marcus Aurelius.

Det finns också äldre inslag i Long Gallery, som behåller sin träpanel från 1600-talet och öppen spis i marmor.

Höjdpunkter utanför inkluderar det palladiska stallet från 1769 och orangeriet byggt 1782. Burton Constable Hall är öppet hela året, från tisdag till söndag.

11. Trans Pennine Trail

Trans Pennine Trail

Källa: Smabs Sputzer (1956-2017) / Flickr

Trans Pennine Trail

Hornsea är den östra stigen för en långväg som korsar norra England till staden Southport vid Irländska sjön.

Vandrare, cyklister och ryttare kan färdas på Trans Pennine-leden, som är täckt över hela vägen och mestadels följer loppet av nedlagda tåglinjer och kanaldragbanor.

Av den anledningen är lutningarna lätta och leden lämpar sig för vandrare av alla förmågor – och även personer med barnvagnar.

Om du är en engagerad vandrare och vill vandra till Southport, 207 miles away, kan du hämta frimärken vid olika hållplatser längs leden för att kvalificera dig för ett certifikat.

Från Hornsea kan du åka till Hull på en timme eller så, eller ta en utflykt till fots till East Riding-landsbygden, så långt som till byn Great Hatfield innan du går tillbaka.

12. Skipsea Castle

Skipsea slott

Källa: Phil Williams / Wikimedia

Skipsea slott

Fem mil upp längs kusten finns jordarter av en normandisk motte och borg, även om platsen kan vara lika gammal som järnåldern för mer än 2 000 år sedan.

Skipsea Castle är ett engelskt arv som består av en lätt urskiljbar hög och dike, troligen skulpterad från en förromersk kulle.

Uppvuxen mot en möjlig dansk invasion grundades Skipsea Castle av Drogo de la Beuvrière 1086 och var ett av de första normandiska fästena i Yorkshire.

Slottet belägrades och utplånades på 1200-talet, efter att dess ägare William de Forz gjort uppror mot kung Henrik III. Det finns en informationspanel av English Heritage på platsen, och du kan passera flocken av kor för att klättra på högen och föreställa dig belägringen som utspelade sig här för nästan 800 år sedan.

13. Blomsterhallen

Blomsterhallen

Källa: humbersidepolisband / Flickr

Blomsterhallen

På en framträdande plats i norra änden av strandpromenaden och strandnära trädgårdar ligger Hornseas främsta scenkonstplats.

Floral Hall, som går tillbaka till 1913, är anmärkningsvärt genom att det drivs helt av frivilliga och är samhällsorienterat.

Kom förbi vilken dag som helst så kan du pausa på kaféet och njuta av havsutsikten och grönskan.

På kvällarna finns det saker att fånga som en komediklubb, ett diskotek varje lördag och regelbundna biovisningar, inklusive de senaste släppen.

14. Hornsea Local Market

Hornsea lokala marknad

Källa: hornsealocalmarket.org.uk

Hornsea lokala marknad

Från 09:30 till 13:30 den sista lördagen i månaden från april till oktober är det en älskvärd marknad som handlar med de bästa råvarorna och specialiteterna från East Riding och den större regionen.

Det kan vara lokalt uppfödda gäss och ankor, handgjorda konserver, handrostat kaffe, pickles och sylt, ost, frukt och grönsaker, kakor, bakverk och bröd.

Du kan också plocka upp något varmt som en paj, hamburgare eller korv.

Till dessa finns stånd för växter och blommor, smycken, konsthantverk och kort.

15. Hornsea Carnival

Hornsea Carnival

Källa: Hornsea Carnival / facebook

Hornsea Carnival

Hornsea Carnival, som är en del av sommarkalendern sedan 1967, äger rum den 4:e helgen i juli och ger massor av färg och kul till orten.

Det finns marknadsstånd, gatumat, åkattraktioner i Hall Garth Park, liksom matlagningsdemonstrationer, stuntshower och livemusik av band från området.

Ett fyrverkeri sätter igång karnevalen på fredagskvällen, och huvudevenemanget följer på lördagen med en parad genom staden.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Hornsea, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *