De 15 bästa sakerna att göra i Keswick (Cumbria, England)

Keswick, en marknadsstad i Lake District, har medeltida rötter och ligger precis intill den nordöstra stranden av Derwentwater, en sjö av svindlande skönhet.

Sjön ligger i en fantastisk degel av kullar som du kan klättra direkt från staden, medan Derwent Launch tar dig iväg på en kryssning.

Keswicks historia börjar långt innan de första turisterna dök upp på 1700-talet.

Castlerigg Stone Circle är upp till 5 000 år gammal och stadens marknad har handlats sedan 1200-talet.

På 1500-talet upptäcktes en extremt ren grafitfyndighet i närliggande Borrowdale, och under de kommande 100 åren skulle Keswick monopolisera Europas pennindustri.

Derwent Cumberland Pencil Company har fortfarande band till Keswick och driver ett museum i staden.

Låt oss ta en titt på bästa sakerna att göra i Keswick:

1. Derwentwater

Derwentwater

Källa: Shutterstock

Derwentwater

Tio minuter till fots från stadens centrum är Derwentwater Keswicks huvudattraktion och har en strandlinje som mestadels förvaltas av National Trust.

Sjön är ungefär tre mil lång, med en åtta mil lång perimeterled som du kan göra på en halv dag.

Försök att gå upp tidigt på en klar sommarmorgon för att ta ett foto av sjöns spegelliknande glans, och missa inte chansen att ta den 50 minuter långa kryssningen på en Derwent Launch.

Derwentwater har fyra huvudöar, varav en, Derwent Island, har ett italienskt hus från 1700-talet.

Sjöns känsla av dramatik kommer från dess bergiga gränser och den episka håligheten i Borrowdale-dalen, som utspelar sig i söder.

Barnförfattaren och illustratören Beatrix Potter tillbringade nio somrar på fastigheter i Lingholm och Fawe Park, två gods på Derwentwaters nordvästra strand.

2. Castlerigg Stone Circle

Castlerigg stencirkel

Källa: Shutterstock

Castlerigg stencirkel

Det är svårt att föreställa sig ett förhistoriskt monument på ett mer sublimt läge än Castlerigg Stone Circle.

När du står här, omgiven av de formidabla fjällen Skiddaw, Blencathra, Castlerigg Fell, High Rigg och Clough Head, kan du förstå hur förhistoriska invånare kan ha kommit fram till att detta var en mycket viktig plats.

Castlerigg tros ha varit en samlingsplats, där grupper som reser från kusten i väster och Edendalen i öster skulle ha träffats på väg till yxfabriker och sommarbete i Lake Districts centrala fjäll.

Cirkeln är en av de tidigaste i Storbritannien, mellan 4 000 och 5 000 år gammal och består av 38 stående stenar upp till tre meter höga.

3. Catbells

Catbells

Källa: Shutterstock

Catbells

På Derwentwaters västra strand ligger ett av Lake Districts mest värdefulla fjäll.

På 451 meter har Catbells en blygsam höjd och en måttlig gräsbacke som kan tacklas av vandrare i nästan alla åldrar och konditioner.

Du kan klättra Catbells på en cirkulär stig som klättrar från sjöstranden och som tar cirka tre timmar att slutföra, beroende på hur ofta du pausar för att njuta av landskapen.

Från toppen kommer du att imponeras av tydliga panoramautsikt över Derwentwater och dess öar, tillsammans med Keswicks stadsbild, Borrowdale i söder och Skiddaw i norr.

Catbells är bara en topp på en lång ås längs sidan av sjön, så du kan bli frestad att stanna på leden och lägga till ett par timmar till på din vandring.

4. Keswick Museum and Art Gallery

Keswick museum och konstgalleri

Källa: Freddie Phillips / flickr

Keswick museum och konstgalleri

Stadens museum är från 1800-talet och studsade runt några platser i Keswick som Moot Hall, innan det anlände till detta specialbyggda 1898. Museet öppnade igen 2014 efter en 18-månaders renovering med stöd av Heritage Lottery Fund.

Den har fått ett rykte för sina säregna utställningar.

Den ena är Musical Stones of Skiddaw, en åtta-oktavs litofon (rockinstrument) som använder bitar av exceptionellt hårda hornfels, en metamorf sten som bröts på Skiddaw.

Drottning Victoria satt för ett framträdande på detta instrument.

Några andra kuriosa är en tekopp som ägs av Napoleon, en mumifierad katt som är mer än sexhundra år gammal, en rad monterade taxidermier och en man-fälla för att fånga tjuvskyttar.

När den här artikeln skrevs fanns en fantastisk utställning om kvinnliga bergsbestigare på 1800-talet, och hur de var tvungna att övervinna både naturliga och sociala barriärer.

5. Teater vid sjön

Teater Vid Sjön

Källa: Liz Smith / flickr

Teater Vid Sjön

Du kanske inte förväntar dig att möta en så högt ansedd teater på en så avlägsen plats som Keswick.

Men Teatern vid sjön, en bit från stranden av Derwentwater, har ett inhemskt sällskap på upp till 14 skådespelare, som spelar en repertoar på sex pjäser under säsongen, från maj till november.

Teatern producerar också en ny pjäs varje år, och Theatre By The Lakes juluppsättningar är en familjeupplevelse i december.

Tillsammans med dessa hemgjorda produktioner, är teatern också värd för lokala evenemang som Keswick Beer Festival och Keswick Mountain Festival, båda i juni.

6. Hope Park

Hope Park

Källa: Shutterstock

Hope Park

Mellan Keswick och sjön är Hope Park en mosaik av trädgårdar och familjeaktiviteter.

Parken drar fördel av det majestätiska landskapet på Derwentwater, och på 1800-talet var det tomt utrymme, betade av hästarna som drog bussarna som fraktade turister från tågstationen till Keswicks hotell.

Parken anlades på 1920-talet av markägaren Sir Percy Hope, och den söta prydnadsträdgården på västra sidan var en gång hans fru, Lady Hopes privata trädgård.

Hope Park har gratis Wi-Fi fjärrstyrda båtar, en skogspromenad och en picknickplats, tillsammans med minigolf, en 18-håls puttinggreen och en niohåls pitch and puttbana.

7. Derwent Pencil Museum

Derwent Pencil Museum

Källa: Andrew Abbott / wikipedia

Derwent Pencil Museum

Keswick har stora grafitfyndigheter som har utnyttjats sedan 1500-talet.

Blyertstillverkningen startade i liten skala, men växte in på 1800-talet och blev snart industrialiserad.

Fabriken för Derwent Company öppnade 1832, och företaget fanns här fram till 2007 då basen flyttades till Workington.

Pennmuseet har en reproduktion av Seathwaite-gruvan där grafit hittades för första gången på 1550-talet, och kartlägger historien om penntillverkningen i staden.

Det finns delar av vintage penntillverkningsmaskiner, samt en förklaring av hur pennor tillverkas på 2000-talet.

Museet har också den största färgpennan i världen, tillverkad 2001 och mäter lite under åtta meter lång.

8. Moot Hall

Moot Hall

Källa: Stripped Pixel / Shutterstock.com

Moot Hall

Moot Hall är en samlingspunkt i staden och är en samlingsbyggnad som vetter mot Keswicks marknadstorg.

Moot Hall har skifferväggar och förband och quiner målade med lime-wash.

Byggnaden som står här nu är från 1813, men på denna tomt har det sedan 1570-talet funnits en samlingslokal/rättshus.

Gallerna på fönstren på bottenvåningen tyder på att Moot Hall kan ha använts som ett fängelse vid en tidpunkt, men under stora delar av 1800-talet innehöll hallen Keswick Museum.

Bottenvåningen har nu Keswicks turistinformationscenter, och på övervåningen finns ett galleri för tillfälliga konstutställningar.

9. Keswick-lansering

Keswick lansering

Källa: Shutterstock

Keswick lansering

Derwentwaters närliggande fjäll är särskilt vackra från sjöns yta och förtjänar att avnjutas på en kryssning.

Keswick Launch seglar från Keswick Jetty 13 gånger om dagen (sex medurs och sju moturs). Kryssningen varar 50 minuter och gör åtta stopp runt sjöstranden, vilket ger dig chansen att gå av på en skönhetsplats för en picknick eller besöka landmärken som Lodore Falls, Lingholm Estate (Beatrix Potter tillbringade semester här) eller den pittoreska Ashness Bridge .

Det finns fyra olika lanseringar, och var och en har både öppna och täckta däck, beroende på vädret.

10. Lodore Falls

Lodore Falls

Källa: Shutterstock

Lodore Falls

Bakom hotellet med samma namn faller Lodore Falls 30 meter nerför en brant kaskad från Watendlath Tarn till Borrowdale Valley.

Vattenfallet sattes först på kartan av viktorianska turister och är desto mer spektakulärt för de enorma stenblocken längs vägen.

Lodore Falls är en sevärdhet som är bättre att besöka på vintern, när det brusar en rejäl ström över klipporna, medan efter långa torrperioder på sommaren har flödet inte riktigt samma majestät.

Synen är på privat egendom, i ekskog som är en plats av särskilt vetenskapligt intresse.

Du kan lämna en donation för underhåll i en «ärlighetslåda» på plats.

11. Walla Crag

Walla Crag

Källa: Shutterstock

Walla Crag

En annan promenad som du börjar i Keswick slingrar sig till toppen av denna 380 meter höga kulle, precis vid Derwentwater.

Walla Crag kan göras på en eftermiddag eller kväll, eftersom toppen vetter mot väster, så att du kan se solen gå ner över sjön och dess öar, såväl som Grasmoor och Grisedale Pike.

Även under varma dagar är Walla Crag en njutbar promenad då leden går genom djupa och svala barrskogar, som öppnar sig mot en kal andesitlavakross i en ljungbädd.

Det finns också en enastående utsikt söderut längs Borrowdale mot de högsta topparna i Lake District, som Scafell Pike och Great Gable.

12. Keswick Market

Keswick Market

Källa: Michael Coghlan / flickr

Keswick Market

Du kan säga att Keswicks sällskapliga veckomarknad är av hög kvalitet på grund av mängden lokalbefolkning som handlar där tillsammans med turisterna.

Marknaden har handlats i mer än 740 år och korades till «Bästa utomhusmarknaden i Storbritannien» 2015. På Market Square framför Moot Hall handlas marknaden året runt på lördagar, men även på torsdagar från februari till december.

Handla här för frukt och grönsaker, hemlagad sylt, färskt bröd lokalt kött, färska örter, specialmat, begagnade böcker, smycken och konsthantverk.

13. Whinlatter Forest Park

Whinlatter Forest Park

Källa: Shutterstock

Whinlatter Forest Park

Den enda riktiga bergsskogen i England ligger ett par mil från Keswick och är en prisbelönt attraktion.

Whinlatter-skogen planterades efter första världskriget för att kompensera Storbritanniens timmerbrist, och efter mycket kärlek och omsorg har den förvandlats till en park, längs markerade stigar.

En, Wildplay, är en 600 meter lång stig med nio olika lekområden med klätterfunktioner, en zip-line och en lång rutschkana.

På besökscentret kommer du att kunna se livebilder från fiskgjuse och ekorrbon och ta reda på mer om dessa arter.

Centret hyr också ut mountainbikes, och ibland på stigarna kommer träden att delas och du får spektakulära glimtar av fjällen i norra Lakeland.

14. Lakes Distillery

Englands största whiskydestilleri ligger på en häpnadsväckande vacker plats vid Bassenthwaite Lake, under Skiddaw, en av Lake Districts högsta toppar.

Destilleriet är inrymt i en viktoriansk modellgård, med en före detta ladugård och boskapsskjul omvandlade till mäskhuset, stillahuset och lagret där whiskyn mognar.

På en rundtur får du en beskrivning av hur maltwhisky tillverkas och se de kopparstillverk i hantverksskala som används i processen.

The Lakes Distillery producerar också vodka och gin, som du kommer att kunna smaka, tillsammans med whiskyn, i hantverksbaren i slutet av turen.

15. Vattensporter

Lake Derwentwater vid Keswick

Källa: stocker1970 / shutterstock

Lake Derwentwater vid Keswick

För vattenaktiviteter i en häpnadsväckande miljö kan du ta dig till Derwent Water Marina.

Där på sjöns norra strand kan du ta kurser i vattenaktiviteter som segling, vindsurfing, kanotpaddling, stand-up paddleboarding och kajakpaddling.

Hamnen erbjuder också «ghyll scrambling» som innebär att man tar på sig en hjälm och flytväst, och går ner för Stoneycroft Ghyll, en bergsbäck som forsar ner för forsar och vattenfall i Newlands Valley strax väster om Derwentwater.

Om du är sugen på ett självstyrt äventyr, hyr marinan ut kanoter, paddleboards, vindsurfingbrädor och laser 1 och 16 segelbåtar.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Keswick, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *