De 15 bästa sakerna att göra i La Habra (CA)

La Habra är en stad med cirka 61 000 invånare i Orange County. Även om det är en ganska lugn stad, har den alla bekvämligheter och tjänster som en stor stadskärna har. Dess centrala läge ger enkel tillgång till den stora staden Anaheim, som ligger bara 8 km bort. Vackra sandstränder och olika rekreationsområden för berg och öken ligger bara en timme bort.

Ett pulserande konstsamhälle är också på frammarsch i staden, och det finns många parker, kulturella attraktioner, restauranger och shoppingområden, som La Habra Towne Center och Westridge Plaza.

Olika festivaler och evenemang äger rum i La Habra, inklusive Tamale Festival, La Habra Citrus Festival och La Habra Lion's Corn Festival.

Nedan är 15 av de bästa sakerna att göra i och runt La Habra, Kalifornien.

1. Njut av lite frisk luft i Vista del Valle Park

Läser en bok i parkenKälla: LOGVINYUK YULIIA / shutterstock
Läser en bok i parken

Om du vill komma bort från bullret och folkmassorna i stadsmiljön är Vista del Valle Park ett bra ställe att koppla av en stund. Denna tio hektar stora park har gott om grönområden så du har inga problem att hitta en plats i solen eller under ett träd där du kan läsa en bok eller titta på folk.

Parken har också ett lusthus, bänkar, en lekplats och en milslång lätt vandringsled.

2. Lär dig om stadens historia på La Habra Historical Museum

La Habra historiska museumKälla: La Habra Historiska Museum Old Settlers Historical Society / Facebook
La Habra historiska museum

La Habras historiska museum är där besökare till staden kan lära sig hur det var att bo där mellan 1890- och 1960-talen.

Förutom artefakter och dokument visar La Habra Old Settlers Historical Society Collection många foton som lyfter fram historien, kulturen och människorna i La Habra. När du tittar igenom dessa bilder kommer du att se bilder av gamla bondgårdar, jordbruksmaskiner, arbetare och pionjärer.

3. Fly in i Disneys underbara värld

Disneyland California Adventure ParkKälla: ericmay / Flickr | CC BY
Disneyland California Adventure Park

Närliggande Anaheim är hem för två av de mer populära attraktionerna i området – Disneyland Park och Disneyland California Adventure Park.

Mellan dessa två nöjesparker finns det ett överflöd av attraktioner, inklusive spännande åkattraktioner och interaktiva aktiviteter. Båda parkerna har underhållning hela dagen, och det finns många matställen runt var och en.

Disneyland Park är den större parken, hem till det mytomspunna Sleeping Beauty Castle. Attraktionen är uppdelad i temaområden, som Frontierland och Adventureland. Några av de anmärkningsvärda åkarna inkluderar Splash Mountain, Big Thunder Mountain Railroad och Peter Pan's Flight.

Disneyland California Adventure Parks teman är mer centrerade kring historien och kulturen i regionen. Temaområden i denna park inkluderar Hollywood Land och Paradise Pier. Populära åkattraktioner inkluderar Incredicoaster, Grizzly River Run och Golden Zephyr.

4. Ta en liveshow på Mysterium Theatre

TeaterKälla: Matusciac Alexandru / shutterstock
Teater

I över ett decennium har The Mysterium Theatre varit värd för ett brett utbud av liveshower och evenemang, inklusive komedi, musikaler, pjäser och barnshower. Några senaste föreställningar har inkluderat The Little Mermaid, Freckleface Strawberry och Aladdin.

5. Ät på traditionell italiensk mat på Agrusas italienska restaurang

Agrusas italienska restaurangKälla: Agrusas italienska restaurang / Facebook
Agrusas italienska restaurang

Agrusas italienska restaurang är den perfekta platsen att koppla av i en varm och vänlig miljö medan du njuter av äkta italiensk mat tillagad med de färskaste ingredienserna som finns tillgängliga.

Menyn är omfattande och innehåller ett brett utbud av saker, inklusive aptitretare, soppor, sallader, smörgåsar, pastarätter, pizzor och huvudrätter som kyckling parmigiana, lax och aubergine parmigiana.

6. Beundra lokal och internationell konst på Brea Art Gallery

Konstgalleriet BreaKälla: Brea Gallery / Facebook
Konstgalleriet Brea

Brea Art Gallery är ett stort utställningsgalleri som visar upp konstverk från hela Kalifornien och världen.

Sedan början av 80-talet har detta konstgalleri haft många roterande utställningar som visar verk från olika konststilar, inklusive akvareller och färgpennasbitar. De senaste utställningarna har inkluderat Made in California och Immersion.

Under hela året är galleriet också värd för olika program och evenemang, inklusive föreläsningar, workshops, livedemonstrationer och rundturer. Konst på offentliga platser-programmet har 163 skulpturer runt om i staden. Det finns till och med en presentbutik med souvenirer och konst till försäljning.

7. Ta med barnen till Barnmuseet

Barnens museumKälla: Barnmuseet på La Habra / Facebook
Barnens museum

På Barnmuseet i La Habra presenteras barnen för ett brett utbud av praktiska aktiviteter som kommer att få fantasin att flöda och hjälpa till att vässa värdefulla färdigheter – allt samtidigt som de har en val av tid, förstås!

Totalt finns det sju gallerier; inom dessa gallerier finns många utställningar med fokus på olika ämnen, inklusive konst, vetenskap, matematik och litteratur.

Steam Lab, Nature Walk, Model Train Village, Kids on Stage och Science Station är bara några av utställningarna. Det finns också en dinosaurieträdgård utomhus, och barn kan åka i en karusell och gräva efter fossiler.

8. Smaka på unik hantverksöl på Bruery Terreux

Bruery TerreuxKälla: Bruery Terreux / Facebook
Bruery Terreux

I mer än ett decennium har Bruery Terreux i Anaheim producerat unikt hantverksöl inspirerat av bondgårdsstilen i Belgien och Frankrike.

Bryggorna är traditionella, men modern teknik tar dem till en helt ny smaknivå som kan provas i deras interaktiva och rymliga provsmakningsrum, som låter gästerna se in i jäsningsområdet.

Det finns mer än 40 öl på fat, och uteservering finns på uteplatsen. Foodtrucks står vanligtvis utanför.

9. Lär dig att rida en häst på Yater Performance Riding

RidningKälla: Iancu Cristian / shutterstock
Ridning

Innan du ger dig ut i solnedgången på hästryggen måste du lära dig hur man hanterar en häst. På Yater Performance Riding i närliggande Brea har du möjlighet att delta i en mängd olika ridaktiviteter, inklusive hästskötsel, hästträning och ridning.

Dessa lektioner är lämpliga för alla åldrar, och om du bestämmer dig för att ta dina nyvunna färdigheter till nästa nivå, kan du ta guidade utflykter till de närliggande kullarna och dalarna. Och ja, solnedgångsturer finns tillgängliga.

10. Starta på Westridge Golf Club

GolfKälla: Mikael Damkier / shutterstock
Golf

Naturskönt, utmanande och bekvämt är alla ord för att beskriva Westridge Golf Club. Utsikten över San Gabriel-bergen och Los Angeles Skyline ger en distraherande utsikt över banan, men var inte rädd för det finns många andra utmaningar för att säkerställa att ditt spel är långt ifrån tråkigt.

Mer än 60 sandbunkrar, flera vattenhinder och en ravinkorsning är bara några av utmaningarna du kommer att möta på vägen.

Denna 18-håls, par-72 bana har också en driving range och golfproshop. Bar & Grill serverar en mängd olika läckra måltider och uppfriskande drycker.

11. Njut av kul för alla åldrar på Adventure City

ÄventyrsstadKälla: Adventure City / Facebook
Äventyrsstad

Adventure City är en nöjespark med många åkattraktioner och attraktioner.

Några av de interaktiva attraktionerna inkluderar en arkad, en barnzoo och klättertornet Mount Adventurous. Åkattraktioner ger besökare i alla åldrar spännande upplevelser, som Rewind Racers-dalbanan, pariserhjulet och Spinning Balloon.

En annan intressant sak med denna park är de historiska attraktionerna som finns på plats, inklusive 1938 års minijärnvägsäventyr och karusellen från mitten av 1940-talet.

12. Lär dig att dyka med Seas the Day Scuba

DykningKälla: Aleynikov Pavel / shutterstock
Dykning

Havet ligger inte så långt från La Habra. Om dina äventyr i regionen inkluderar att utforska kustområdena, är det alltid en oförglömlig upplevelse att lära sig dyka.

På Seas the Day Scuba i närliggande Brea ger erfarna och certifierade instruktörer en mängd olika lektioner för alla nivåer, inklusive nybörjare. Du kan också köpa och hyra utrustning för dina utflykter.

När du har kunskapen och är redo att ge dig ut på ditt första dyk, erbjuder butiken dagsturer och dykturer till närliggande områden.

13. Tillbringa en dag i naturen i Carbon Canyon Park

Carbon Canyon ParkKälla: Arne Beruldsen / shutterstock
Carbon Canyon Park

Carbon Canyon Park är ett stort grönområde med många attraktioner och möjligheter att delta i ett brett utbud av utomhusaktiviteter.

Några av attraktionerna på plats inkluderar picknickområden, fyra lekplatser, en vacker fjärilsträdgård och flera tennisbanor. Sjön är en utmärkt plats för att delta i vattenaktiviteter som fiske och båtliv.

Cyklingar och vandrare kommer också att hitta ett nätverk av stigar som passerar genom ett område med stora kustnära Redwood-träd.

14. Testa dina färdigheter i Red Lantern Escape Rooms

Flykt rumKälla: graletta / shutterstock
Flykt rum

Escape rooms är ett populärt sätt att ha kul och testa dina problemlösningsförmåga. De erbjuder kvalitetsunderhållning för alla åldrar och är det perfekta sättet att tillbringa en regnig dag.

Red Lantern Escape Rooms är en av de största utrymningsrummen i länet. Du kan välja mellan två temarum, inklusive Midnight on the Bayou och Cormier Parish.

När du väl är låst inne i ditt valda rum med resten av ditt gäng, måste du arbeta tillsammans för att hitta ledtrådar och lösa problem så att du kan låsa upp rummet och fly innan din tid är ute.

15. Besök Brea Museum and Heritage Center

Brea Museum och Heritage CenterKälla: Brea Museum och Historiska Sällskapet / Facebook
Brea Museum och Heritage Center

Brea Museum and Heritage Center, beläget i den historiska American Legion Hall, visar upp regionens pulserande historia. På plats finns det mer än 15 000 artefakter, inklusive gamla foton och dokument, över ett antal utställningar.

När du utforskar museet kommer du att se ett skelett av en sabeltandad katt, oljeborrmodeller och en gammal fängelsecell.

Var de ska bo: Bästa hotellen i La Habra, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *