De 15 bästa sakerna att göra i Lake City (FL)

Lake City ligger i den norra centrala delen av Florida, mellan Jacksonville i öster och Tallahassee i väster.

Vid tiden för den senaste folkräkningen var Lake Citys befolkning drygt 12 000 invånare. Även om området ursprungligen bosattes så långt tillbaka som på 1820-talet, inkorporerades staden inte officiellt förrän nästan tre decennier senare.

Besökare i Lake City kommer att ha en mängd olika rekreationsalternativ att välja mellan, inklusive statliga parker, historiska platser, årliga festivaler och till och med ett antal konst- och kulturattraktioner.

Nedan finns 15 saker att göra i och runt Lake City, Florida.

1. Osceola National Forest

Osceola National Forest

Källa: Robert J Richter / shutterstock

Osceola National Forest

Osceola National Forest är uppkallad efter en berömd Seminole-krigare och är spridd över mer än 200 000 hektar orörd mark i norra centrala Florida.

En av regionens största attraktioner för friluftsentusiaster och idrottare, den erbjuder besökarna ett brett utbud av aktivitetsalternativ, inklusive fiske, vandring, mountainbike och camping.

Skogen omfattar floder, sjöar, träsk och tallskogar, och de flesta av dem är förbundna med ett omfattande nätverk av mångsidiga spår.

Under högtrafik går campingplatserna snabbt, och vissa säsongsbetonade aktiviteter som jakt och fiske kräver speciella tillstånd, så se till att du har det du behöver innan du åker.

2. Lake City Columbia County Historical Museum

Lake City Columbia County Historical Museum

Källa: Ebyabe / Wikimedia

Lake City Columbia County Historical Museum

Beläget i centrum på SE Hernando Avenue, ligger Lake City Columbia County Historical Museum inrymt i ett hem från 1870-talet och är fullt av intressanta saker relaterade till stadens ekonomi, kultur och utveckling.

Det historiska hemmet har en unik arkitektonisk stil som var typisk för området på 1800-talet. Förutom sina utställningar inkluderar det tidstypiska möbler, konst och husgeråd som ger gästerna en unik titt på livet för dem som bodde i området för nästan 150 år sedan.

Museet är endast öppet från 10:00 till 13:00 några dagar i veckan, så se till att kontrollera deras schema innan du gör en speciell resa.

3. Olustee Festival

Olustee Festival

Källa: MyFWC Florida Fish and Wildlife / Flickr

Olustee Festival

Lake Citys Olustee Festival är en hyllning till områdets rika historia som går tillbaka till dagarna före inbördeskriget.

Festivalen är ett årligt evenemang som vanligtvis äger rum i februari; det är särskilt känt för sin parad och återskapande av inbördeskriget.

För historie- och militärfantaster är det ett verkligt unikt spektakel, och inkluderar hundratals soldater, officerare och kavalleristrupper utsmyckade i historiskt korrekta uniformer och vapen som ger en unik och uppslukande upplevelse.

Sittplatser längs paradvägen är svåra att få tag på, så planera att komma lite tidigt om möjligt.

4. Webb's Antique Mall

Webb's Antique Mall

Källa: Webb's Antique Mall / Facebook

Webb's Antique Mall

Vädret i Florida är nästan perfekt under stora delar av året, men under sommarens hunddagar, konspirerar värmen och luftfuktigheten ofta för att göra utomhusaktiviteter obehagliga. När det händer är det klokt att ha några inomhusaktiviteter att falla tillbaka på.

Webb's Antique Mall har ett stort, varierat urval av föremål och är en av Lake Citys mest unika detaljhandelsdestinationer.

Webb's är öppet dagligen, och för de som har tid och tålamod finns det alltid chansen att upptäcka en sällsynt pärla eller två. Det är ett bra ställe att plocka upp en minnessak för att påminna dig om din resa.

5. Gateway Art Gallery

Gateway Art Gallery

Källa: Art League of North Florida/Gateway Gallery / Facebook

Gateway Art Gallery

Med sitt varma väder och rikliga naturliga skönhet har Florida alltid varit en plats för inspiration för konstnärer.

Beläget på North Marion Street i Lake City, är The Gateway Art Gallery den perfekta platsen för att upptäcka en mängd lokalt skapade föremål som du inte hittar någon annanstans.

Gateway har allt från målningar och teckningar till målat glas, sniderier och fotografi. Utöver deras föremål som visas, är galleriet värd för ett antal speciella evenemang, klasser och program under hela året som är inriktade på konstälskare, samlare och spirande och veterankonstnärer som kommer från när och fjärran.

6. Olustee Battlefield State Park

Olustee Battlefield State Park

Källa: Kevin Winkler Photography / shutterstock

Olustee Battlefield State Park

I februari 1864 möttes mer än 10 000 fackliga och konfedererade trupper på slagfältet i Olustee och utkämpade statens största inbördeskrigsstrid.

Slaget omfattade trupper från hela landet och resulterade i tusentals offer. För dem som är intresserade av att lära sig om denna anmärkningsvärda händelse, det finns inget bättre ställe att besöka än Olustee Battlefield State Park.

Parken inkluderar ett museum och ett besökscenter som är fulla av historiska artefakter. Markerna är lätta att utforska genom väl markerade stigar som är prickade med plaketter, vilket ger besökarna intressanta insikter om hur striden utspelade sig.

7. Halpatter Brewing Company

Halpatter Brewing Company

Källa: Halpatter Brewing Company / Facebook

Halpatter Brewing Company

Halpatter Brewing Company är ett av de nyare tilläggen till områdets hantverksbryggscen, men på bara kort tid har det fått en lojal följare.

Det finns inget bättre sätt att avsluta en lång dag på fötterna än med en kall öl, och oavsett vilken sort du är sugen på så kommer du sannolikt att hitta något som lockar dina smaklökar på Halpatter.

Beläget på NE Hernando Avenue i Lake City, erbjuder de en mängd olika ölalternativ från stouts till IPA. De erbjuder också en komplett meny med välsmakande mat och har sittplatser både inomhus och utomhus.

På helgerna är det ofta levande underhållning också.

8. Country Club i Lake City

Country Club i Lake City

Källa: Country Club i Lake City / Facebook

Country Club i Lake City

Country Club i Lake City har en 18-hålsbana på mästerskapsnivå som är en av områdets främsta destinationer för kräsna golfare.

Par-72-banan är lämplig för spelare i de flesta åldrar och färdighetsnivåer och är känd för sin idylliska naturmiljö och välskötta greener och fairways.

Banan har flera trädområden och rikliga sand- och vattenhinder som gör det behagligt utmanande. Även om det inte är det billigaste alternativet i området, är det det perfekta valet för dem som letar efter en unik upplevelse.

Boka din starttid i förväg, särskilt om du kommer att spela under rusningstider.

9. Alligator Warrior Festival

Alligator Warrior Festival

Källa: anoldent / Flickr

Alligator Warrior Festival

Under mycket av sin existens i början till mitten av 1800-talet kallades Lake City officiellt Alligator, Florida.

Det är ett passande namn med tanke på Sunshine States överflödiga gatorer, och varje år finns det en populär festival som hyllar områdets historia och arv.

Festivalen är uppkallad efter en Seminole-krigare och inkluderar historiska stridsreenactments, levande underhållning, kulturella aktiviteter, god mat och konst och hantverk.

Evenemanget äger rum i O'Leno State Park i närliggande High Springs och hålls under tre dagar i oktober. Det är en show som går på regn eller sol, så ta med ett paraply om det är vått väder i prognosen.

10. Falling Creek Falls

Falling Creek Falls

Källa: RK Ragan / shutterstock

Falling Creek Falls

Florida är en av landets plattaste delstater, så det är definitivt inte känt för sina vattenfall. Men för dem som befinner sig i Lake City med lite tid att döda, skulle en resa till Falling Creek Falls vara ett bra sätt att tillbringa en eftermiddag.

Fallen ligger bara en kort bilresa från Interstate 10. Även om de bara är cirka 10 fot höga, är det djupa bärnstensfärgade vattnet som forsar över kalkstensterrassen särskilt natursköna och en favoritfotografering för människor som just passerar.

Det finns ett parkeringsområde precis utanför vägen, och en strandpromenad går från tomten till fallen, så det är möjligt att komma nära utan att bli lerig och blöt.

11. Lake Isabella Historic Residential District

Lake Isabella historiska bostadsområde

Källa: Ebyabe / Wikimedia

Lake Isabella historiska bostadsområde

Lake Isabella Historic Residential District i Lake City består av nästan 150 hem från 1800- och början av 1900-talet.

Ett av de största historiska distrikten i området, de flesta av husen har återställts till nästan originalskick och inkluderar en mängd olika arkitektoniska stilar som var vanliga i århundraden tidigare.

Området är lätt att gå och erbjuder besökarna många unika fotomöjligheter. Förutom bostäderna finns det gallerier, butiker och restauranger i närheten, så det är ett sådant område som lätt kan sluka några timmar.

12. Alligator Lake rekreationsområde

Alligator Lake rekreationsområde

Källa: Tide2Trees / Facebook

Alligator Lake rekreationsområde

Även om simning inte är en bra idé i ett rekreationsområde känt för sina överflödiga gatorer, erbjuder Alligator Lake Recreation Area besökarna en mängd alternativa aktivitetsalternativ som har varit kända för att hålla många gäster sysselsatta i flera dagar.

Den 1 000 hektar stora sjön och parken ligger i Lake City, och kanotpaddling, vandring och mountainbike är populära fritidssysselsättningar.

Alligator Lake är också en populär fiskeplats och är känd för att hysa lunkerstor largemouth bas som ofta tippar vågen till mer än 10 pund.

Rekreationsområdet innehåller massor av naturliga och utvecklade delar, och det finns gott om täckta sittplatser och rena toaletter.

13. Jacksonville Zoo and Gardens

Jacksonville Zoo and Gardens

Källa: Sharon Minish / shutterstock

Jacksonville Zoo och trädgårdar

För dem som besöker Lake City med tillgång till en uppsättning hjul är Jacksonville ett praktiskt resmål för dagsutflykter och har många familjevänliga attraktioner.

Jacksonville Zoo and Gardens har tusentals inhemska och exotiska djur spridda över tunnland naturskönt land nära Trout Rivers mynning.

Populära utställningar inkluderar stora katter från Afrika, Sydamerika och Asien, primater och ett stort utbud av ödlor och ormar också.

Varje distinkt område är förenat med väl markerade stigar, och det finns gott om skuggiga sittplatser längs vägen.

Tidigare gäster har noterat att de tillbringade mer tid på plats än de hade planerat, och att kostnaden för entrén var ett bra värde.

14. The Riverside Arts Market

Riverside Arts Market, Jacksonville

Källa: Lynne Neuman / shutterstock

Riverside Arts Market, Jacksonville

Jacksonvilles Riverside Arts Market är en populär detaljhandelsdestination som delvis består av antikgalleria, delvis bondens marknad och delvis loppmarknad.

Försäljare säljer allt från gourmetostar och hälso- och kroppsprodukter till målningar och vintagesmycken, och marknaden är också känd för att vara värd för en mängd olika liveunderhållningsevenemang som bidrar till dess redan festliga atmosfär.

De flesta av produkterna du hittar är tillverkade lokalt, så att plocka upp en sak eller två är ett bra sätt att stödja den lokala ekonomin.

Marknaden ligger i anslutning till Fuller Warren Bridge nära North Bank Riverwalk, så det är bekvämt att besöka i samband med andra attraktioner.

15. Stephen Foster Folk Culture Center State Park

Stephen Foster Folk Culture Center State Park

Källa: MyFWC Florida Fish and Wildlife / Flickr

Stephen Foster Folk Culture Center State Park

Stephen Foster Folk Culture Center State Park ligger längs stranden av den natursköna Suwannee River i White Springs, och är mest känd för folkmusikfestivalen som hålls på plats årligen.

Festivalen har massor av levande musik och bra mat- och dryckalternativ utöver parkens vackra miljö.

Parken är också värd för ett julevenemang som inkluderar en av områdets bästa ljusdisplayer, och den drar besökare från hela området.

Parkens bekvämligheter inkluderar rikliga campingplatser, rena toaletter och massor av naturområden för dem som hellre vill glida av sig själva för att njuta av naturen bort från folkmassorna.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Lake City, Florida (FL)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *