De 15 bästa sakerna att göra i Lancaster (Lancashire, England)

Genomsyrad av historia har staden Lancaster kungliga band som sträcker sig tillbaka till House of Lancaster på medeltiden.

Under titeln hertig av Lancaster har drottning Elizabeth II fortfarande stora innehav i denna pittoreska del av nordvästra England.

Lancaster har en sofistikerad karaktär som delvis kommer från den lokala bleka sandstenen som används för nästan varje monument, från det imponerande slottet till Custom House på stadens tidigare hamnar.

Staden var en gång en livlig hamn vid floden Lune, och som en kvarn från den perioden har Lancaster ett gott rykte för sitt kaffe.

Nästan 180 år gammal, kafferosteriet, J. Atkinson & Co levererar många av restaurangerna och kaféerna i staden.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Lancaster:

1. Lancaster Castle

Lancaster Castle

Källa: Steve Allen / shutterstock

Lancaster Castle

Denna höjd med utsikt över Lancaster och floden Lune har befästs sedan romarna, och dagens slott uppstod från den normandiska erövringen.

Mycket av den överlevande arkitekturen, inklusive det formidabla porthuset, är från en 1400-talsförstärkning.

Anledningen till att så mycket av Lancaster Castle har tagit sig till 2000-talet är att detta var Europas längsta fungerande fängelse tills det stängdes 2011. Rättssalarna, som fortfarande är i bruk, har varit skådeplatsen för några ökända rättegångar.

Pendle-häxorna, nio kvinnor och två män, ställdes inför rätta här 1612, och alla utom en dömdes till döden genom hängning.

Det här är bara en av många berättelser som väntar på att avslöjas, medan du kan se en uppvisning av heraldik i Shire Hall, lära dig om deportationer till Australien på 1800-talet och kliva in i en fängelsecell från 1700-talet.

2. Williamson Park

Williamson Park

Källa: Sue Burton PhotographyLtd / shutterstock

Williamson Park

Industrimannen och parlamentsledamoten Lord Ashton skänkte denna park till staden i början av 1900-talet.

Williamson Park förlängdes in i grannlandet Fenham Carr 1999 och är idag nästan 54 tunnland.

Ashton Memorial tornar upp sig över gräsmattorna och skogen, som vi ska prata om härnäst.

Barnen kommer att ha en trevlig tid att besöka Mini Zoo, som har surikater och silkesapor, och Butterfly House i den fuktiga miljön i det eleganta edvardianska palmhuset.

Där kan du se fjärilar dyka upp ur sina krysalider och kolla in husets koikarp, sköldpaddor, kameleont och vaktel.

Den graciösa edvardianska paviljongen inrymmer parkens kafé, som hämtar sitt kaffe från Atkinsons of Lancaster.

3. Ashton Memorial

Ashton Memorial

Källa: Philip Birtwistle / shutterstock

Ashton Memorial

Denna spektakulära nybarockda dårskap i Williamson Park kan ses i flera kilometer och förtjänar ett extra inträde.

På 1900-talet lät Lord Ashton bygga detta 50 meter höga monument till minne av sin andra fru, Jessy.

Ashton Memorial designades av John Belcher, som bidrog med en rad historiska byggnader till Londons stadsbild under sin karriär.

Tillverkad av vit Portland kalksten, är dårskapen toppad med en kopparklädd kupol som liknar verk av Sir Christopher Wren.

Leder upp till denna struktur är en dubbeltrappa med balustrader gjord av slitstark granit.

Ashton Memorial är värd för tillfälliga utställningar på övervåningen och hyrs ut för konserter och bröllop.

4. Lancaster Priory Church

Lancaster Priory Church

Källa: Steve Allen / shutterstock

Lancaster Priory Church

Som vi ser det nu är denna fantastiska vinkelräta gotiska kyrka från 1300- och 1400-talet, då den tillhörde ett benediktinsk kloster som hade grundats 1094. Ivriga antikvarier vill inte missa kören, som har Englands tredje äldsta stånd, formad omkring 1340. Dessa är gjorda av ek och har fällbara säten (misericords), av vilka många har märkliga sniderier av mytologiska varelser, människobyster och vardagliga scener.

Det finns en strålande predikstol, tillverkad 1619 och med en baldakin täckt med krona på en bibel, medan de tre mässingskronorna har hängt sedan 1717.

5. Lancaster City Museum

Lancaster City Museum

Källa: Alastair Wallace / shutterstock

Lancaster City Museum

Stadsmuseet har varit inrymt i det före detta rådhuset på Salutorget sedan 1923. Denna kungliga byggnad i sandstenssten med en fronton och en toskansk portik byggdes upp i början av 1780-talet.

Museet ger dig en snabbkurs i Lancasters historia, med hjälp av några sensationella artefakter.

Den ena är Lancasters romerska gravsten, ristad omkring 100 e.Kr. och grävdes fram under en rutinmässig utgrävning 2005. Den här visar en romersk soldat till häst över en avhuggen fiende.

Byggnaden inrymmer också kungens eget kungliga regementemuseum, som spårar regementet tillbaka till dess grundande 1680 och dokumenterar striderna som utkämpats i, med regalier, foton och vapen.

6. Lancaster Maritime Museum

Lancaster Maritime Museum

Källa: ARG_Flickr / Flickr

Lancaster Maritime Museum

En bit från Morecambe Bay verkar Lancaster kanske inte vara en lämplig plats för ett maritimt museum, men staden har faktiskt en lång historia av sjöfart.

St George's Quay var en av de mest trafikerade hamnarna i landet under 1800-talet, tills floden Lune började slamna.

Flankerat av gamla lagerbyggnader ligger museet i det slående neoklassiska Custom House, med anor från 1764 och användes fram till 1882. Museet har modeller av fartyg och små traditionella fiskefartyg, och gräver ner sig i historien om de regionala hamnarna i Morecambe, Sunderland Point , Heysham och Glasson.

Du kan lära dig om de traditionella sätten att leva på den vidsträckta Morecambe-bukten och konfrontera ett dystert kapitel i Lancasters historia när det var ett nav för slavhandeln.

7. Lancaster Cathedral

Lancaster katedral

Källa: NKH10 Foto / shutterstock

Lancaster katedral

Denna kyrka är ett ceremoniellt gotiskt monument från mitten av 1800-talet och uppgraderades till katedralstatus 1925. Lancaster Cathedral är byggd av samma ljusa sandsten som resten av staden och förbättringarna fortsatte under de kommande 60 åren.

År 1909 satte den produktiva restauratören Giles Gilbert Scott om golvet i långhuset, lade till svarta och vita kakel i koret, ersatte altaret och installerade de nuvarande ekbänkarna.

När du är i Lancaster är det en bra idé att konsultera katedralens hemsida för att se om det finns några konserter.

Dessa kan sträcka sig från piano- och orgelframträdanden till samtida och tidig körmusik.

8. Domarlogi

Domarlogi

Källa: Läser Tom / Flickr

Domarlogi

Detta högtidliga radhus är det äldsta residenset i staden, även om det har en georgiansk fasad från 1700-talet.

Bakom denna byggnad finns material som går tillbaka till Tudortiden, som eldstaden i entréhallen, som installerades på 1550-talet.

Under cirka 150 år fram till 1975 var huset i länsfogdarnas händer och användes som boende för gästande domare.

Huset har tidstypiska interiörer, dekorerade med möbler från 1700- och 1800-talet av de framstående Gillows of Lancaster och London.

En av de finaste bitarna är ett Regency-period biljardbord.

Du kan också titta på en samling antika leksaker och dockor och konst av Lancastern George Romney och Armand Guillaumin, en nära vän till van Gogh.

9. Forest of Bowland

Forest of Bowland

Källa: DMC Photogallery / shutterstock

Forest Of Bowland

Medan Lake District är världsberömt för sin naturliga skönhet, finns det en annan mindre omtalad naturskön region på Lancasters östra axel.

Forest of Bowland, trots namnet, är mestadels trädlös torvmyrland, med dominerande grusstone fjäll som når höjder på mer än 500 meter.

The Forest of Bowland är som mest romantiskt i Trough of Bowland, som ligger inom Lancasters stadsgränser.

Detta är en dal och ett högt pass, spetsad av snabbt strömmande bäckar, alla älskade av vandrare och cyklister, men också med slingrande körningar om du föredrar komforten i din bil.

Troget är mycket glest befolkat, och bosättningarna är begränsade till isolerade byar där du kan stanna till för te eller publunch.

10. Lancaster Canal

Lancaster Canal

Källa: Kevin Eaves / shutterstock

Lancaster Canal

Denna vattenväg påbörjades 1892 och byggdes under de första decennierna av 1800-talet.

Det var tänkt att tjäna en stor del av nordvästra England, från Westhoughton nära Bolton till Kendal, 11 mil norrut.

Kanalen blev aldrig färdig, och ersattes i mitten av 1800-talet av järnvägar.

Den längsta sektionen som fortfarande går att navigera förbinder Preston med Carnforth, sju mil norr om Lancaster.

En promenad på dragvägen till Carnforth tar dig förbi bestående delar av industriell historia, som den imponerande Lune-akvedukten, färdig 1797. Vandringen är mestadels platt, genom ängar, skogar och jordbruksmark.

Carnforth ligger bara 10 minuter på tåget från Lancaster, så återresan är enkel.

11. Dukes Theatre

Dukes teater

Källa: tompress / Flickr

Dukes teater

Den enda producerande teatern i Lancaster, The Dukes öppnade 1971 och satte upp sex produktioner om året på denna charmiga plats i den tidigare Parish Church of St Anne.

Byggnaden är från 1796 och har tre auditorier, den största med mer än 300 sittplatser, tillsammans med en studioteater «The Round» och «DT3», en föreställningslokal för ungdomar.

Förutom sina egna pjäser visar The Dukes också filmer i sin huvudsal.

Dessa tenderar att vara samtida oberoende filmer och klassiker, från Miyazaki till Kubrick.

12. Våningen

The Story

Källa: Jonathan Thacker / wikipedia

The Story

Denna storslagna Jacobean Revival-byggnad nedför sluttningen från slottet byggdes av den lokale filantropen Thomas Storey 1898. Hans vision var att hjälpa stadens invånare vidare med yrkesutbildning.

Numera rymmer Storey kreativa företag, men är också ett kulturellt centrum, värd för utställningar och arrangerar föredrag, workshops, teaterföreställningar, livemusik och filmer.

Lancasters besöksinformationscenter finns också på Storey, och Printroom är ett avslappnat matställe som brygger kaffe med bönor från Lancasters Atkinsons Coffee Roasters.

13. Lancaster Brewery

Lancaster Brewery

Källa: LightSpire / shutterstock

Lancaster Brewery

Ölkännare vill inte missa detta prisbelönta bryggeri i den sydöstra delen av staden.

Lancaster Brewery har ett brygghus och kran, öppen på eftermiddagen, häller fem av sina öl och med uteservering i trädgården.

För en djupare insikt kan du följa med på en guidad rundtur i bryggeriet och få en steg-för-steg-introduktion till öltillverkning, från mäskning till kokning, mognad, källare och tappning.

Det finns smakprover i baren för att avsluta, medan om du går med på en röd eller blond tur får du också en varm paj som är handgjord lokalt.

14. Stugmuseum

Ett stenkast från Lancaster Castle and the Judges' Lodgings ligger en mysig 1700-talsstuga som har öppnats upp som museum.

Byggnaden är från 1739 och delades 1820 upp i mindre enheter och renoverades till hantverkarbostad.

Även om du inte skulle veta från utsidan, har stugan fem våningar och ser precis ut som den skulle ha gjort under den tidiga viktorianska perioden i mitten av 1800-talet, med ödmjuka möbler, tvättställ, ödmjuka möbler, kammarkrukor och hushållsredskap som klädvridare.

Du kan träffa och chatta med den viktorianska hushållerskan och se en visning av historiska dokument som indrag (kontrakt mellan en mästare och lärling).

15. Rosornas väg

Rosornas väg

Källa: TMA Harding / shutterstock

Vägen Av Rosorna

Lancaster korsas av denna 170 mil långa skyltade cykelväg som väver över norra England från Morecambe Bay till Nordsjön.

Namnet kommer från 1400-talets krig om rosorna, mellan husen i York och Lancaster, rivaliserande grenar av det kungliga huset Plantagenet som tävlar om den engelska kronan.

Leden är lämplig för yngre och sällsynta ryttare då den använder sig av speciallagda stigar, tidigare järnvägslinjer och lugna landsvägar.

Om du vill göra en dag av det kan du åka genom det vandringsmyrlandskap till Clapham på nordöstra kanten av Forest of Bowland.

Detta kommer att ta cirka tre timmar varje väg, vilket kräver en stigning på vägen dit och en lätt nedstigning på vägen tillbaka.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Lancaster, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *