De 15 bästa sakerna att göra i Louth (Lincolnshire, England)

Louth, en stad som hänger i tiden, ligger i östra Lincolnshire på gränsen till det flödande landskapet i Lincolnshire Wolds.

Fortfarande en del av Louths centrum är lokala familjeägda bekvämligheter som nu är sällsynta andra delar av landet.

Louth har bagare, slaktare och fjäderfäbutiker, som gått i arv genom familjer sedan den viktorianska tiden eller tidigare.

Gatubilden består av georgianska hus med platt fasad, och den blomstrande marknaden ställer ut sina stånd tre dagar i veckan.

Den här scenen är den medeltida kyrkan St James, toppad med den högsta spiran av en församlingskyrka i landet.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Louth:

1. Rundtur i centrum

Rosemary Lane Källa: Richard Croft / Wikimedia
Rosemary Lane

Louth är en stad som måste besökas till fots, mest av allt på lördagar när marknaden är i gång och gatorna är fulla av liv.

Det finns odlade georgianska terrasser och gamla stugor, medan de långa, smala gränderna vid New Street och Rosemary Lane är perfekta för bilder och flankeras av pajbutiker, tesalonger och pubar. Louth slår emot trenden för engelska städer eftersom nästan tre fjärdedelar av företagen i centrum är privatägda.

Vissa går generationer tillbaka, som varuhuset Eve & Ranshaw på Market Place, som grundades 1781. På Eastgate är slaktarna, Lakings of Louth från början av 1900-talet, medan fjäderfiskarna Dales & Sons har funnits sedan 1896.

2. St James' Church

St James' kyrkaKälla: Electric Egg / shutterstock
St James' kyrka

Louths spektakulära församlingskyrka byggdes om i början av 1400-talet och har bara gjort ett fåtal justeringar sedan dess.

Den ena var den 87 meter höga spiran, den högsta av någon församlingskyrka i England.

Denna höjdes i mitten av 1400-talet medan de två huvudverandorna restaurerades på 1860-talet.

St James' Church var samlingspunkten för Lincolnshire Rising 1536, organiserad av katoliker för att protestera mot upplösningen av klostren.

Det varade inte länge, och den inblandade kyrkoherden hängdes, ritades och inkvarterades i London mindre än ett halvår senare.

Leta efter de ursprungliga medeltida stånden i koret, medan kapellet på norra sidan av koret har två grottänglar, som är de enda överlevande från den tidigare kyrkan.

Det finns också ett kafé och en souvenirbutik, och du kan gå de 198 stegen till toppen av tornet för att betrakta Louth från ovan.

3. Louth Museum

Louth MuseumKälla: Louth Museum / facebook
Louth Museum

Louth Museum, som byggdes för ändamålet av Louth Naturalists', Antiquarian and Literary Society, öppnade med bara ett enda galleri 1910. I början av 2000-talet uppgraderades museet tack vare ett anslag från Heritage Lottery Fund, som lade till två extra gallerier, samt som presentbutik och klassrum.

Louth Museum är underbart kurerat: I Town Gallery finns landets största samling för den viktorianska träsnidaren Thomas Wallis, samt artefakter från en historisk mattfabrik, mälteri, tryckeri och lokala butiker.

På den makabra sidan finns en autentisk gibbet som en gång höll kroppen av en lokal mördare.

Town Gallery Mezzanine påminner om historien om Louth Flash Flood 1920, medan du får reda på om en lokal spökhistoria, samt geologin och arkeologin i Lincolnshire Wolds och Lud Valley i Ludalinks Gallery.

Slutligen visar Panorama Gallery ett mycket detaljerat panorama av Louth målat 1840 av den självlärda konstnären William Brown.

4. Lincolnshire Wolds

Lincolnshire WoldsKälla: Gill Kennett / shutterstock
Lincolnshire Wolds

Louth ligger vid den östra foten av en kulle med krita, kalksten och sandsten som bildades under kritaperioden.

Landsbygden i Lincolnshire Wolds är ett område med enastående naturskönhet, och dess mjuka kullar och djupa dalar kontrasterar mot kustlandskapet med återvunna kärr och sanddyner öster om Louth.

En brant dal ligger strax utanför staden vid Hubbard's Hills, som vi kommer att prata om mer i detalj härnäst.

The Wolds är mycket glest befolkade, med lite mer än små byar för miles, så ljusföroreningar är på ett minimum och natthimlen glittrar.

Det enklaste sättet att uppleva landskapet är med bil över landsbygden med häckar, bäckar, lummiga betesmarker och strövande sädesfält.

Men under de sista två veckorna av maj anordnar Lincolnshire Wolds Walking Festival mer än 100 gruppvandringar över dessa kullar och dalar.

5. Hubbard's Hills

Hubbard's HillsKälla: en.wikipedia.org
Hubbard's Hills

Denna park på Louths västra sida är en förtjusande ficka av Lincolnshire Wolds, i en brant lummig dal som skapades för 40 000 år sedan i slutet av den sista istiden.

Hubbard's Hills anlagdes i början av 1900-talet och testamenterades till staden av en schweizisk medborgare vid namn Auguste Pahud, som gifte sig med en lokal bonddotter, Annie Grant.

Auguste dog 1902 och i sitt testamente beordrade han att marken skulle köpas och att ett minnesmärke skulle upprättas för Annie som hade dött en tid tidigare.

Det minnesmärket, ett nyklassiskt tempel, ligger på stranden av floden Lud, som du kan korsa via en uppsättning språngstenar.

Parken är en fröjd på sommaren, när barn paddlar i floden och du ser familjer fånga languster med nät.

6. Rushmoor Country Farm Park

Rushmoor Country Farm ParkKälla: Rushmoor Farm Park och Falconry Center / facebook
Rushmoor Country Farm Park

På sex tunnland Lincolnshires landsbygd i utkanten av staden finns en attraktion som ger barn och vuxna en smak av livet på landsbygden i länet.

För barn kommer glädjen i Rushmoor Country Farm Park att vara att träffa getter, hästar, får, grisar och en pratsam åsna.

Du kommer att kunna interagera med dessa djur, och en djurhållare kommer att finnas i närheten för att svara på frågor.

För att verkligen lära dig mer om Rushmoors dagliga in-and-outs kan du bli bonde för dagen, smutskasta hästarna, mata grisarna och få tips om djurhållning från första hand.

Gården är också ett falkenjaktcenter, för halvdags- och timslånga hanterings- och träningsupplevelser.

7. Westgate Fields

Westgate FieldsKälla: Steve Dawson. / Flickr
Westgate Fields

När du besöker Hubbard's Hills kan du fortsätta din promenad in i denna intilliggande park bredvid floden Lud.

Westgate Fields har öppna gräsmattor kantade av ekar, lindeträd och aska, och med en fotogen utsikt över St James's Church som kikar över trädgränsen.

Louth Golf Club ligger i närheten och drar nytta av den kuperade terrängen och välsignad med utsikt så långt som till Humbers mynning 24 km norrut.

Greenfee startar från bara £18 på vardagar.

Tillbaka i Westgate Fields finns en uppsättning av fyra stora lövskulpturer att begrunda; dessa är snidade i ek och tillhör den bredare Louth konstleden.

8. Louth Riverhead Theatre

Louth Riverhead TheatreKälla: Louth Riverhead Theatre / facebook
Louth Riverhead Theatre

Louth Riverhead Theatre ägs av samhället och drivs av en liten armé av entusiastiska volontärer. Louth Riverhead Theatre är en scenkonstplats med ett modernt hem nära starten av Louth Navigation.

Teatern sätter upp pjäser av Louth Playgoers, men tar också emot turnerande produktioner samt musikartister, hyllningsmärken, musikaler, poesiframträdanden, kvällar med tv-personligheter och komiker.

Riverhead Gallery är öppet måndag till lördag under kassans öppettider och är värd för utställningar av duktiga konstnärer från regionen.

9. Lincolnshire Wolds Railway

Lincolnshire Wolds RailwayKälla: Steve Dawson. / Flickr
Lincolnshire Wolds Railway

Great Northern Railway (1848) gick en gång genom landsbygden i East Lincolnshire och förband Louth och Grimsby med London.

Denna linje övergavs i mitten av 1960-talet men har återupplivats bit för bit under de senaste 40 åren.

Lincolnshire Wolds Railway går 1,5 mil mellan två stationer, vid Ludborough och North Thoresby, och förväntas i framtiden fortsätta hela vägen ner till Louth.

Två ånglok, från 1928 och 1929, trafikerar järnvägen och avgår varje timme från Ludborough Station från 10:45 till 15:45. I Ludborough finns också ett museum som visar reliker från GNR, som reklamaffischer, stationsskyltar, biljetter, järnvägslampor och fotografier.

10. Meridianlinjen

Eftersom Louth befinner sig på nollmeridianen vid 0° longitud, är Louth vid den punkt där de östra och västra halvklotet möts.

Denna position är markerad med några installationer längs linjen.

På Eastgate finns en blygsam plakett som avtäcktes 1948 mellan två butikslokaler.

På andra ställen samarbetade skulptören Lawrence Edwards och bokillustratören Les Bicknell på en serie av fyra graverade stållinjer inbäddade i marken.

Det visas också tre skulpterade figurer som håller och studerar sina egna remsor av graverat stål, som symboliserar Meridianlinjen.

11. Louth Navigation Walk

Riverhead RoadKälla: www.geograph.org.uk
Riverhead Road

På 1760-talet förvandlades floden Lud till en kanal vid Louth, och denna navigering gick 11 miles norrut till Tetney Haven i Humbers mynning.

Kanalen gjorde det möjligt för Louth att frakta varor som spannmål och ull mer effektivt än någonsin, och blomstrade fram till 1924. Det finns planer på att renovera den övergivna kanalen och göra den farbar igen, men från och med 2018 är dessa fortfarande i pipeline.

För tillfället kan du gå dragbanan hela vägen upp till Tetney Marshes, med start vid bassängen på Riverhead Road i Louth.

Vid den gamla kajen finns två klass II-listade lagerbyggnader, Navigation Warehouse i väster och Jackson Warehouse i öster, medan Woolpack Inn på hörnet också är från tiden för kanalen.

12. Playhouse Cinema

Playhouse CinemaKälla: Richard Croft / Wikimedia
Playhouse Cinema

Louth's Playhouse Cinema, den enda biografen på 15 miles, är en super lokal bekvämlighet med tre skärmar.

Inramningen är ett före detta viktorianskt kapell och byggnaden fick sin snygga art déco-fasad på 1930-talet, tio år efter att biografen flyttade in.

Du kan se de senaste Hollywood-släppen, såväl som klassiker, oberoende filmer och liveinspelningar från Royal Ballet, Glyndebourne och Royal Shakespeare Company.

The Playhouse Cinema observerar några traditioner som har dött ut på andra håll, som en paus i mitten av filmen när en anställd kommer in i aulan för att sälja glass.

13. RAF Stenigot

RAF StenigotKälla: shando. / Flickr
RAF Stenigot

Ute i Lincolnshire Wolds cirka 10 minuter på väg från Louth är den bisarra synen av fyra storartade troposfäriska spridningsrätter som rostar på ett fält.

Detta brukade RAF Stenigot, en radarstation etablerad under andra världskriget för att varna för Luftwaffe-razzior på Central Midlands och städerna Leeds och Nottingham.

1959 införlivades det i Natos ACE High-radiokommunikationssystem, vilket var då dessa fyra titaniska skålar restes.

Webbplatsen avvecklades på 1980-talet, vilket lämnade disken övergiven till alla som behöver ett dramatiskt fotografi.

Radartornet står också fortfarande kvar, och listat som en klass II-struktur.

14. Louth Market

Louth marknadenKälla: jodastephen / Flickr
Louth marknaden

I en så traditionell stad som Louth måste du tajma din resa för att fånga marknaden, som handlar på onsdag, fredag ​​och lördag.

Det finns cirka 60 stånd, med Louths georgianska arkitektur och gamla viktorianska saluhall som sätter scenen.

Detta är den mest trafikerade marknaden i distriktet och säljer frukt och grönsaker, konst och hantverk, Lincolnshire-korvar, ost, blommor, örter, pajer och nybakat bröd och bakverk.

En bondemarknad för säsongsbetonade råvaror från Lincolnshire handlas den 4:e onsdagen i månaden, och du kan unna dina smaklökar på «Food Friday» den andra fredagen.

15. Old Maltings Antiques Center

Old Maltings Antiques CenterKälla: Old Maltings Antikcenter / facebook
Old Maltings Antiques Center

På 38 Aswell Street har ett antikvitetsaffär inrättats i ett fint gammalt malthus.

Old Maltings Antiques Centre har mer än 30 återförsäljare som fyller varje hörn av byggnaden, var och en specialiserad på något annat.

Gå in för att bläddra bland alla typer av samlarföremål, antika möbler, belysning, keramik, silver, militaria, smycken och vintagebitar som gamla plåtskyltar, skrivmaskiner, paraplyer, leksaker, metallbadkar och gårdsredskap.

Centret är öppet måndag till lördag, och, ovanligt för ett företag som detta, accepterar kort.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Louth, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *