De 15 bästa sakerna att göra i Margate (Kent, England)

En av sydöstra Englands ledande badorter under de senaste 250 åren, Margate ligger i Thanet-distriktet på Kents North Foreland.

Och medan Margate har signaturerna från en engelsk badort, som en nöjespark, sandstrand, spelhallar, teatrar och bingohallar, är staden också konstfull, ung och förtrollande konstig.

Tracey Emin växte upp här, medan JMW Turner, utan tvekan Englands största målare, tillbringade mycket av sin barndom i Margate och återvände många gånger under 1800-talet.

Hans namn är gett till Turner Contemporary, ett uppmärksammat konstmuseum vid vattnet.

Gamla stan är intensivt oberoende och har gallerier, vintagebutiker och pubar i historiska byggnader.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Margate:

1. Drömland

Drömland

Källa: drömland / facebook

Drömland

Margates egen nöjespark har haft en svår start på 2000-talet, efter att ha stängts helt i början av 2000-talet.

Men efter en stammande relansering 2015 har tiotals miljoner pund pumpats in i Dreamland för att bygga en attraktion Margate kan vara stolt över.

De första nöjesturer anlände till denna plats på 1880-talet, och namnet Dreamland myntades 1920. Detta sammanföll med byggandet av Scenic Railway, den äldsta fungerande berg-och-dalbanan i Storbritannien och ett klass II-listat monument i sig.

Detta tillsammans med en stor och växande samling av åkattraktioner i nöjesstil som dodgems, tekoppar, ett pariserhjul och mindre nöjen för de minsta familjemedlemmarna.

Dreamlands Victorian Hall by the Sea är en plats för livemusik, och parken är ute på utomhusevenemang på sommaren, som Gorillaz' Demon Days Festival 2017.

2. Margate Main Sands

Margate Main Sands

Källa: Padmayogini / shutterstock

Margate Main Sands

Platsen för att komma i kontakt med de traditionella läckerheterna vid den engelska kusten, Margate Main Sands, är den Blå Flagg-vinnande stranden på ortens centrala drag.

Detta är en generös båge av gyllene sand, sköljd av grunt hav som fyller en tidvattenpool om du är sugen på ett dopp i det pigga Nordsjön.

Tidvattenområdet är ganska dramatiskt i Margate, men även när vattnet är uppe finns det tillräckligt med plats för din solstol eller solstol.

Stranden backas upp av Gamla stan, som har ingen ände av pubar, butiker, skaldjursstånd och restauranger, medan längre västerut ligger Dreamand och rader av nöjesspelhallar.

På den östra sidan ligger Margate Harbour, skyddad av sin «hamnarm».

3. Margate Old Town

Margate Gamla Stan

Källa: Jacqui Martin / shutterstock

Margate Gamla Stan

Mot Main Sands är Gamla stan Margate när den är som mest elegant och bohemisk.

Det finns knappt en butikskedje att hitta på denna håla av gator och gränder flankerad av georgianska och viktorianska fasader med platt fasad på upp till fyra våningar höga.

Bottenvåningarna har kitschkaféer, specialbutiker för mat, oberoende konstgallerier, gamla sjöfartsvärdshus och massor av vintagekläder och antikaffärer.

Det kommer inte som någon chock att Gamla stan har röstats fram som ett av Storbritanniens trendigaste kvarter, och den gamla tidens maritima karaktär och lockande butikslokaler kan hålla dig hänförd i några timmar.

4. Turner Contemporary

Turner samtida

Källa: Turner Contemporary /facebook

Turner samtida

På platsen för ett pensionat där JMW Turner bodde finns ett konstmuseum designat av David Chipperfield och öppnade 2011. Turner Contemporary hade länge varit i pipelinen och projektet fick stöd av Tracey Emin, som växte upp i Margate .

Den lagerliknande strukturen med sina skarpa vita väggar är Kents största plats för bildkonst.

När du besöker kommer det att finnas fyra eller fem samtidiga utställningar på Turner Contemporary.

Sommaren 2018 var utmärkelsen «Nu», av de kinesiska kvinnliga samtida konstnärerna Yin Xiuzhen och Duan Jianyu, som visar upp storskaliga skulpturala verk gjorda av återvunnet material av de förstnämnda, och målningar som utforskar spänningen mellan landsbygden och städerna i Kina av Duan Jianyu.

5. Skalgrotta

Skalgrotta

Källa: Ben Sutherland / Flickr

Skalgrotta

Ett lika mysterium nu som när det upptäcktes 1835, Shell Grotto består av en 30 meter lång underjordisk tunnel, en rotunda och en rektangulär «altarkammare», huggen från en kalkkulle och dekorerad med en mosaik som består av cirka 4,6 miljoner snäckor.

Teorier finns i överflöd, men ingen är för säker på när Shell Grotto skapades, eller varför.

Det kan ha varit en dårskap, utgrävd på 1700- eller 1800-talet av en rik lokal invånare, eller en loge för tempelriddare eller stenhuggare, eller till och med en kammare för hedniska ritualer för upp till 3 000 år sedan.

En av de många hemsökande sakerna med grottans magnifika mosaik är att även om den har lokala musslor, hjärtmusslor, snäckor, snäckor, ostron och pilgrimsmusslor, är bakgrunden alla platta vinklingsskal, som bara kunde ha kommit från stränder väster om Southampton, mer än 150 mil bort.

6. Margate Museum

Margate Museum

Källa: Margate museum / facebook

Margate Museum

Margate-museet underhålls av entusiastiska volontärer och ligger i det georgiska gamla rådhuset på Market Place.

Tidigare innehöll denna byggnad magistratsdomstolen och polisstationen, sammanfogade av en täckt bro över en gränd.

På museet kan du fånga upp Margates utveckling som turistort och fördjupa dig i berättelser om historiska skeppsvrak och hjulångare.

Det finns en utställning om badmaskiner, som var trähyddor på hjul, som drogs i vattnet vid stranden för att låta viktorianska turister bada i blygsamhet.

Du kan se dig omkring i de tidigare cellerna på polisstationen och lära dig hur Margate påverkades av de två världskrigen.

7. Westbrook Bay

Westbrook Bay

Källa: Muddy knän / shutterstock

Westbrook Bay

Granne med Main Sands, Westbrook Bay är en sandstrand omgiven av strandhyddor i trä och en strandpromenad med glassbodar på sommaren.

En bit väster om semesterorten Westbrook Bay är mer bostadsområde och gynnas av vattenskidåkare, vindsurfare och kitesurfare.

Som med vilken strand som helst på den här delen av Kents kust är det stor skillnad mellan hög- och lågvatten, men du hittar mer än tillräckligt med sand att koppla av på när tidvattnet är uppe.

Det finns livräddare i Westbrook Bay på sommaren, och du kan hyra en solstol för att fullborda den engelska upplevelsen vid havet.

8. Hornby Visitor Center

Hornby besökscenter

Källa: Hornby Visitor Center / facebook

Hornby besökscenter

Hobbyföretaget Hornby har sitt huvudkontor i Margate och minns med glädje av alla som växte upp i Storbritannien på 1900-talet.

Varumärket tillverkar tågset, Scalextric-spelbilar, Airfix-modellplan, leksaksbyggarsystemet Meccano och Corgi formgjutna leksaksbilar.

Besökscentret leder dig genom Hornbys historia och presenterar många av uppfinningarna från dess grundare Frank Hornby.

Det finns stora modelljärnvägsdisplayer, med knappar som barn kan leka med, och du kan introducera barnen till det roliga med Scalextric-racing på en bana som tar varv.

Under skolloven har besökscentret verkstäder som modellmålning, och det finns ett kafé på plats.

9. Margate Harbor Arm

Margate Harbor Arm

Källa: Paul J Martin / shutterstock

Margate Harbor Arm

Med början bredvid Turner Contemporary ser hamnmuren på östra sidan av Main Sand tillbaka på resorten och dess strand.

Några av de låga tegelbyggnader som en gång hade fiskeutrustning är nu barer, kaféer och en pub, med bänkar framför så att du kan njuta av dessa vyer.

Andra har förvandlats till konstnärsateljéer, och det finns en livlig kalender med utställningar på Harbour Arm Gallery.

I slutet av armen finns en bronsstaty av en «Shell Lady», en uppskalad version av statyetter som föreställer kvinnor och gjorda av snäckor, som säljs i Margates souvenirbutiker.

De är uppkallade efter kända kvinnor i Margates förflutna, och den här kallas «Mrs Booth» efter hyresvärdinnan vars pensionat hade utsikt över Margate Harbour.

Hon hade ett förhållande med JMW Turner och stöttade konstnären tills han gick bort 1851.

10. Kungliga Teatern

Kungliga Teatern

Källa: Ben Sutherland / Flickr

Kungliga Teatern

The Grade II-listade Theatre Royal är från 1787 och gör anspråk på den näst äldsta arbetande teatern i landet.

Den första teatern skadades svårt i en brand 1829 och rekonstruerades i slutet av 1870-talet.

Mellan 1885 och 1899 drev skådespelaren-chefen Sarah Thorne en skådespelarskola vid Theatre Royal, och några av de mest berömda skådespelarna under perioden lärde sig sitt hantverk på denna scen.

Den ena, Evelyn Millard, skulle spela Cecily Cardew vid premiären av Oscar Wildes The Importance of Being Earnest 1895. Auditoriet är ett fint gammalt utrymme, med förgyllda stuckaturer på balkongen och galleriet, med välkända komiker, turnerande band, balett , musikaler och shower för barn.

11. Tudorhuset

Tudor House

Källa: Ron Ellis / shutterstock

Tudor House

En omhuldad stöttepelare i Gamla stan är detta korsvirkeshus med anor från 1525. Tudorhuset har «nära studs», smala mellanrum mellan sitt vertikala virke och sitter på en sockel gjord av flinta.

Byggnaden restaurerades 1951, men mer än tre fjärdedelar av dess material är från 1500-talet.

Huset är öppet onsdag eftermiddagar och helger och har tre mottagningsrum på nedre våningen, ett med ett sublimt jakobinskt gipstak med fleurs de lys, delfiner och tudorrosor.

På övervåningen finns tre sovrum, medan det finns en trädgård utanför med formella häckar och bänkar så att du kan njuta av atmosfären ett tag.

12. Walpole Bay Hotel Museum

Walpole Bay Hotel Museum

Källa: Walpole Bay Hotel Museum / facebook

Walpole Bay Hotel Museum

I Cliftonville öster om Margate finns en fängslande del av engelsk kusthistoria.

Walpole Bay Hotel går tillbaka till Margates glansdagar i början av 1900-talet, med sina träverandor och charmiga metall- och glastak på bottenvåningen.

Walpole Bay Hotel öppnade 1914 och har behållits i stort sett som det var på 1910- och 1920-talen.

Långsamt har hotellet satt ihop en konstig och underbar visning av artefakter från början av 1900-talet som hushållsapparater, dockor, kostymer och autentiska tillbehör från hotellet, såsom gaslampor, samtalssystem och till och med urinaler.

Du kan också se ett urval av fossiler som finns på Thanets stränder och stanna till för afternoon tea under baldakinen.

Museet är gratis, men tar emot donationer.

13. Old Kent Market

Old Kent Market

Källa: Dave Smith 1965 / shutterstock

Old Kent Market

Old Kent Market ligger vid Main Sands och är en nyligen öppnad inomhusmarknad i en storslagen gammal biografbyggnad från 1911. Parade Cinemas tidigare auditorium har höjt gallerier och ett skyhögt välvt tak, och efter att ha blivit en bingohall och sedan en snookerklubb , har hittat ett nytt liv som ett shoppingcenter.

Inuti har en gammal Londonbuss förvandlats till ett kafé, och du kommer att råka ut för vad som påstår sig vara den minsta puben i landet, med ståplats för sex kunder.

Kom för att handla färska råvaror från Kents gårdar, nybakade bakverk och antikviteter och ta lite sushi.

14. Strokes Äventyrsgolf

Strokes äventyrsgolf

Källa: Strokes Äventyrsgolf / facebook

Strokes äventyrsgolf

En äventyrsgolfbana måste vara ganska speciell för att motivera inkludering på en lista som denna.

Men Strokes Adventure Golf kvalificerar sig av ett par anledningar.

För det första har Strokes varit värd för British Mini Golf Association Open-turneringen fem gånger under det senaste decenniet.

Banan har 18 fantasifullt utformade hål, med naturliga risker för att testa det korta spelet av seriösa golfare och utgöra en rolig utmaning för barn.

Platsen är också stor, på upphöjd mark med utsikt över Westbrook Bay.

15. Draper's Mill

Draper's Mill

Källa: Muddy knän / shutterstock

Draper's Mill

Omgivet av moderna bostäder på en kulle i Margates södra förorter finns en fungerande «sockmill». Denna typ av väderkvarn är mest utmärkande för Kent och har ett väderbrädetorn, med sex eller åtta sidor, täckt med ett roterande tak som kan vända sig för att fånga vinden.

Draper's Mill har åtta sidor och byggdes 1845, malde majs med vind fram till 1916 och sedan med gasmotor fram till slutet av 1930-talet.

Bruket ägs av en ideell stiftelse, som har restaurerat det viktorianska bromshjulet och sex slipstenar och hållit dem i fungerande skick sedan 1965. Du kan titta in på söndagseftermiddagarna i juni, juli och augusti, när en volontär arbetar kommer att finnas till hands för att berätta för dig genom brukets historia och mekanism.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Margate, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *