15 bästa sakerna att göra i Perry (FL)

Beläget i den centrala delen av delstaten mellan panhandle och halvön, är Perry en liten stad med cirka 7 000 invånare i Taylor County.

Det är i ett av de mest avlägsna och minst bebodda områdena i staten men är en fantastisk plats att utforska, särskilt för älskare av historia och natur som föredrar att undvika folkmassorna.

Staden fick sitt namn efter delstatens fjärde guvernör, och det omgivande området var också hem för ett antal betydande inbördeskrigsstrider.

På grund av dess relativa avstånd skulle det vara en bra idé att ha tillgång till en bil.

Nedan finns 15 saker att göra i och runt Perry, Florida.

1. Parkside Café och kaffe

Parkside Café och kaffeKälla: The ParkSide Cafe & Coffee / Facebook
Parkside Café och kaffe

Den amerikanska södern är prickad med små, pittoreska städer; för dem som reser mellan Tallahassee och Gainesville är Perry en av de mest inbjudande.

Det är också ett bra ställe att stanna till för en snabb matbit eller en kopp energigivande kaffe, och Parkside Café and Coffee på East Ellis Street har båda.

Tidigare gäster har noterat att caféet var bekvämt, inbjudande, prisvärt och bjöd på en komplett meny med traditionella sydländska rätter och massor av lätta rätter som sallader och smörgåsar också.

2. Saint Marks National Wildlife Refuge

Saint Marks National Wildlife RefugeKälla: Nick Fox / shutterstock
Saint Marks National Wildlife Refuge

Saint Marks National Wildlife Refuge består av nästan 70 000 orörda hektar och är en av områdets största bevarade markområden; det är också en av de äldsta i sitt slag i landet.

Fristaden etablerades i början av 30-talet och omfattar en mängd olika kustmiljöer, som öar, kärr och tidvattenfloder och bäckar.

Det finns en mängd olika aktivitetsalternativ för den som väljer att besöka; Naturlivsbeskådning och fotografering är några av de mest populära.

En rad flyttfåglar, rovfåglar och vadarfåglar ses ofta, liksom prärievargar, gatorer och till och med en och annan björn.

3. Johnsons bageri

Johnsons bageriKälla: Johnsons bageri / Facebook
Johnsons bageri

Även om färska bakverk är några av deras största drag, har Johnson's Bakery på South Jefferson Street i Perry en omfattande meny som gör de flesta traditionella bagerier på skam.

Från sallader och hamburgare till pommes frites och munkar, det finns ett överflöd av både söta och salta saker att välja mellan. Stamgästerna uppskattar deras rikliga portioner och måttliga priser.

Mycket av Johnsons verksamhet är takeaway. För de som reser med stora grupper finns det inget bättre sätt att hålla dem mätta och nöjda än att plocka upp ett eller två dussin munkar att ta med på vägen.

4. Smokin' in the Pines BBQ Festival

Smokin' In The Pines BBQ FestivalKälla: Smokin' In The Pines BBQ Festival / Facebook
Smokin' In The Pines BBQ Festival

BBQ är en stöttepelare i det sydländska köket, och oavsett var du befinner dig i söder och sydost är du aldrig långt från BBQ i alla dess läckra former.

Smokin' in the Pines BBQ Festival är ett årligt evenemang som hålls i Perry som innehåller inte bara fantastisk mat, utan även levande musik som country, rock och blues. Det finns också konst och hantverk, en antikbilsmässa och massor av familje- och barnvänliga aktiviteter som har varit kända för att hålla gästerna sysselsatta i timmar.

Det finns också ett antal BBQ-tävlingar som drar deltagare från hela landet och det är gratis inträde.

5. Florida State Bluegrass Festival

Florida State Bluegrass FestivalKälla: Florida State Bluegrass Festival / Facebook
Florida State Bluegrass Festival

För en så liten, lantlig stad har Perry mer än sin beskärda del av mässor och festivaler; många av dem äger rum på våren när Floridas väder ofta är soligt, milt och nästan perfekt.

I nästan två decennier har Perry varit värd för Florida State Bluegrass Festival i Forest Capital Park.

Festivalen inkluderar en populär chili cook-off, massor av liveunderhållning och en allround rolig och festlig miljö som är lämplig för vuxna och barn.

Det äger rum varje år i början av april. Enkel- och flerdagarsbiljetter finns tillgängliga.

6. National High Magnetic Field Laboratory

National High Magnetic Field LaboratoryKälla: National High Magnetic Field Laboratory / Facebook
National High Magnetic Field Laboratory

Det är inte ett allmänt känt faktum, men Tallahassee är hem för den största magnetforskningsanläggningen i världen, och den är öppen för besökare.

Anläggningen rymmer många av de mest kraftfulla magneter som någonsin tillverkats, och enligt rykten kostar elen som krävs för att driva giganterna nästan 10 miljoner dollar årligen.

För vetenskapsinriktade resenärer som befinner sig i området den tredje onsdagen i månaden erbjuds gratis allmänna rundturer; de är lämpliga för både barn och vuxna.

Tänk på att gästerna måste ha täta skor för att kunna gå med på turen, så lämna dessa sandaler och flipflops på hotellet för en annan dag.

7. Wakulla Springs

Wakulla SpringsKälla: Nick Fox / shutterstock
Wakulla Springs

Under sommarmånaderna konspirerar värmen och luftfuktigheten i Floridas nord-centrala region ofta för att göra det obehagligt att vara ute, men Wakulla Springs är den perfekta platsen att svalka av: den är full av naturlig skönhet och historiskt betydelsefulla attraktioner också.

Källorna är bland världens största och djupaste och har lockat både människor och djur i evigheter.

Vårens vatten bubblar upp till ytan med konstanta 69 grader oavsett väder och årstid. För älskare av historia och kultur finns det flera arkeologiska platser i närheten som inkluderar artefakter och fossiler från människor och andra djur.

8. Flygplatskyrkogård

Flygplatskyrkogård, TallahasseeKälla: David Habben‎ / Facebook
Flygplatskyrkogård

För flygentusiaster och älskare av rytande jetmotorer är det ofta svårt att komma nära händelserna med tanke på den hårda säkerheten på flygplatser nu för tiden. Men för dem i Tallahassee som inte har något emot att våga sig utanför den upptrampade stigen, finns det en möjlighet att komma nära och personlig.

Även om Tallahassee International Airport inte är lika upptagen som vissa andra i delstaten, är det fortfarande en uppsjö av aktivitet, och det finns en liten offentlig kyrkogård i södra änden av anläggningen som ofta kallas Airport Cemetery.

Det ligger precis utanför Springhill Road, och även om det är nära många «Restricted Entry»-skyltar, är det öppet för allmänheten och är ett bra ställe att uppleva flygplan som gör sina nedfarter.

9. Lake City Loop

Under stora delar av året är Floridas väder helt perfekt för naturälskare och friluftsmänniskor. Lake City's Loop är den idealiska platsen att sträcka på benen, bränna några kalorier och uppleva naturen utan att spendera timmar i bilen och köra till statliga och nationalparker.

Fleranvändningsslingan sträcker sig nästan 20 miles genom en mängd olika natur- och stadsområden och är öppen för cyklister, vandrare och löpare.

Mycket av slingan är asfalterad, vilket gör den populär bland resenärer med barn, även om de obanade delarna bäst lämnas till de unga och vältränade.

Det finns flera åtkomstpunkter till leden, och gratis kartor finns nära stighuvuden.

10. Tallahassee Museum of History and Natural Science

Tallahassee Museum of History and Natural ScienceKälla: flickr
Tallahassee Museum of History and Natural Science

Tallahassee Museum of History and Natural Science är en av huvudstadens mest populära attraktioner. Med en sådan mängd olika utställningar och aktiviteter är det en av de platser som tenderar att monopolisera mer av resenärernas tid än väntat.

Museet ligger på Museum Drive nära centrum och inkluderar historiska byggnader, ett vetenskapscenter och en liten djurpark.

Besökare kommer att lära sig om indianerna som bodde i området i generationer innan det officiellt bosattes, förutom regionens djurliv och historia. Många av utställningarna är interaktiva och designades med barn i åtanke.

11. Olustee Battlefield State Park

Olustee Battlefield State ParkKälla: Kevin Winkler Photography / shutterstock
Olustee Battlefield State Park

Florida var en nyckelstat under inbördeskrigets år, och många historiskt betydelsefulla strider utkämpades i området runt Perry.

I februari 1864 möttes mer än 10 000 fackliga och konfedererade soldater på slagfältet nära Olustee och kämpade i nästan fem timmar innan de nordliga trupperna började dra sig tillbaka.

Det fanns nästan 3 000 döda och skadade, och nu är Olustee Battlefield State Park ett minnesmärke över de män som är en populär attraktion för historie- och inbördeskrigsfantaster.

Parken är öppen året runt men är värd för en populär stridsuppsättning i februari som är bland de största i sitt slag i söder.

12. Challenger Learning Center

Challenger Learning Center, TallahasseeKälla: Challenger Learning Center i Tallahassee / Facebook
Challenger Learning Center

Från ett planetarium och IMAX-teater till en flygsimulator och ett svindlande utbud av interaktiva utställningar, Challenger Learning Center är i en klass för sig när det gäller att engagera unga hjärnor.

Centret är en gemenskapsuppsökande anläggning som förvaltas av Florida A&M University. Den består av mer än 30 000 kvadratmeter med utställningar som berör teknik, vetenskap, djur och den naturliga världen. För dem som reser med barn är det ett måste att besöka.

Utöver sina permanenta utställningar erbjuder centrets personal en mängd roliga och upplysande aktiviteter och program för de små; många av dem är gratis, så kolla in deras hemsida innan du gör en speciell resa.

13. Alligator Warrior Festival

Alligator Warrior FestivalKälla: anoldent / Flickr
Alligator Warrior Festival

Under mycket av sin existens hette staden som nu heter High Springs officiellt Alligator, Florida.

Alligator Warrior Festival är ett årligt evenemang som är ett firande av stadens förflutna, och den numera berömda Seminole-krigarhövdingen som var indianska folkets ledare i början av 1800-talet.

Festivalen är ett tredagarsevenemang som inkluderar återskapande av inbördeskrigets strider, indiansk musik och dans, och massor av kostymklädda karaktärer som går om sina dagar ungefär som människor gjorde i århundraden tidigare.

Det är inte bara underhållande utan också lärorikt. Många gäster tillbringar en hel dag eller två för att uppleva allt festivalen har att erbjuda.

14. Osceola nationalpark

Osceola National ForestKälla: Robert J Richter / shutterstock
Osceola National Forest

Med nästan 200 000 hektar är Osceola National Park en av regionens största naturattraktioner. Den består av en mängd orörda miljöer inklusive träsk, skogar och tallåsar.

Camping, vandring, mountainbikecykling och djurliv är populära aktiviteter, och även om många besökare väljer att visa sig runt, finns det en mängd olika turnéalternativ med full service.

Vissa aktiviteter som jakt och fiske kräver tillstånd och är endast öppna säsongsvis, så kolla deras hemsida noggrant för begränsningar.

Parken är hem för en cirka 24 mil lång del av Florida National Scenic Trail också.

15. Tallahassee Automobile Museum

Tallahassee Automobile MuseumKälla: flickr
Tallahassee Automobile Museum

Tallahassee Automobile Museum ligger på Mahan Drive och har varit öppet i mer än 20 år.

Den har en av områdets mest omfattande samlingar av veteranbilar, varav de flesta tillverkades i USA, och några av dem slutade rulla av produktionslinjer för decennier sedan.

Museet har nästan 100 000 kvadratmeter utrymme och en samling bilar som närmar sig 150.

Bat-mobilerna är stora hits, och det finns även föremål som inte kommer från bil – som knivar, indianska artefakter och andra historiskt betydelsefulla tillbehör som lägger till dess redan eklektiska samling. De flesta gäster tillbringar några timmar på plats.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Perry, Florida (FL)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *