De 15 bästa sakerna att göra i Santa Monica (CA)

När det kommer till kuststäder i Kalifornien är Santa Monica en av de mer populära destinationerna för resenärer som söker en mängd olika attraktioner och upplevelser.

Beläget på Santa Monica Bay bara 15 miles från Los Angelesdenna pittoreska stad med knappt 100 000 människor är mest känd för sitt behagliga klimat och sina stränder.

Atmosfären runt staden är en kombination av levande och avslappnad. Dessa saker, i kombination med de många topprestaurangerna, butikerna, hotellen, nattklubbarna och unika attraktionerna, gör Santa Monica till en idealisk bas för dina resor i södra Kalifornien.

Det finns flera olika shoppingdistrikt i staden, inklusive Montana Avenue i norr, Main Street i söder och centrum. Eftersom staden är kompakt är det lätt att ta sig från ett område till ett annat till fots.

Det finns också flera konstgallerier i Santa Monica, och olika evenemang och festivaler hålls under hela året, inklusive Santa Monica Film Festival.

Nedan är 15 av de bästa sakerna att göra i och runt Santa Monica, Kalifornien.

1. Lär dig mer om lokal historia på California Heritage Museum

California Heritage MuseumKälla: Diane Grooms / Facebook
California Heritage Museum

Inrymt i ett vackert viktorianskt hem känt som Roy Jones House, är California History Museum ett bra ställe att börja ditt äventyr i Santa Monica.

Under en rundtur i detta museum får du inte bara beundra husets unika arkitektur, utan du får också lära dig om lokal historia genom olika utställningar som visar upp artefakter, foton och dokument.

Det finns en permanent utställning som belyser husets och familjen Jones historia och ett antal tillfälliga utställningar visas under hela året. On the Road, Broken Dreams och Art Quilts är bara några av de tidigare utställningarna.

2. Tillbringa en dag på den ikoniska Santa Monica Pier

Santa Monica PierKälla: ESB Professional / shutterstock
Santa Monica Pier

En resa till Santa Monica är inte komplett utan ett besök på den ikoniska Santa Monica Pier. Denna vackra pir har gett både lokalbefolkningen och besökare ett ställe att koppla av och bli underhållen på i Santa Monica i över 100 år.

Piren i sig är ett bra ställe att se de fantastiska solnedgångarna, titta på folk eller promenera längs strandpromenaden medan du tar in den spännande atmosfären i grannskapet.

Det omedelbara pirområdet är hem för många tjänster och attraktioner, inklusive restauranger, kaféer och butiker. Pacific Park är en annan attraktion nära piren; den har en nöjespark med berg-och dalbanor, ett pariserhjul, en karusell och spel.

Santa Monica Pier Aquarium, som ligger under piren, har en mängd olika havsdjur som gör sitt hem i Santa Monica Bay.

Santa Monica Pier är också känd för de många evenemang som hålls där under hela året, inklusive musikfestivaler.

3. Kick Back Beachside vid Santa Monica State Beach

Santa Monica State BeachKälla: TierneyMJ / shutterstock
Santa Monica State Beach

Även om det finns stränder runt om i Santa Monica-området, är ingen lika tillgänglig och spännande som Santa Monica State Beach.

Den här populära och vackra sandstranden sträcker sig nästan fyra miles längs med staden och är där du kan hitta folkmassorna under varma, soliga dagar. Men om du letar efter en lugnare plats att ta ett dopp i Stilla havet, finns det mer avlägsna platser längre ner på stranden som du kan gå till.

Strandbekvämligheter inkluderar badvakter, badrum, lekplatser, picknickbord och trägångar. Du kan också hyra cyklar och vattensportutrustning, och det finns volleybollplaner och schackbord på plats.

4. Fördjupa dig i historien om södra Kaliforniens luftfart

Santa Monica flygplatsKälla: Michael Gordon / shutterstock
Santa Monica flygplats

Museum of Flying på Santa Monica flygplats visar upp historien om Southern California Aviation genom en mängd olika utställningar och artefakter.

Se historiska artefakter och sällsynta konstverk relaterade till flygning. Lär dig hur flyget utvecklades under åren och om flygbolag som Boeing, Northrop och Lockheed.

Beundra dussintals flygplan, inklusive en kopia av Wright-flygbladet och nosen på en Boeing 727. Prova flygsimulatorn för en mer interaktiv upplevelse.

Guidade turer ledda av kunnig personal finns tillgängliga.

5. Sweet Rose Creamery

GlassKälla: oneinchpunch / shutterstock
Glass

Även om glassbarer är en vanlig syn i södra Kalifornien, är Sweet Rose Creamery i Santa Monica den enda som serverar hemlagad lokala glassgodis i Los Angeles-området.

Dessa läckra sötsaker, tillsammans med påläggen, görs på plats med lokala, ekologiska ingredienser. Välj bland en mängd välbekanta smaker och unika som sötpotatisvirvel.

6. Upplev ett shoppingparadis på Third Street Promenade

Third Street PromenadeKälla: CYSUN / shutterstock
Third Street Promenade

Stadsdelen Santa Monicas centrum är en livlig och spännande plats att vara på. Mitt i det hela ligger Third Street Promenade, ett populärt shoppingområde för fotgängare som sprider sig över fyra kvarter.

Längs denna gata kantad av palmer finns många butiker, restauranger, kaféer, försäljare och nattliv. Gatuartister underhåller besökare hela dagen, och flera evenemang hålls på gatan under hela året.

7. Njut av områdets naturliga omgivningar och landskap

Santa Monica Mountains National Recreation AreaKälla: Steven Guo / shutterstock
Santa Monica Mountains National Recreation Area

Santa Monica Mountains National Recreation Area är den perfekta vägen att ta för en dagstur som kombinerar en naturskön roadtrip med ett överflöd av friluftsaktiviteter i en orörd destination i vildmarken.

Njut av utsikten över bergen och Stilla havet i ett vackert område, där du kan leka i vågorna och bestiga ett berg samma dag. Passera genom välkända strandstäder som Malibu och Oxnard. Gå på vandring på de 500 miles av stigar, och om du inte vill återvända till liv och rörelse samma dag, övernatta på en av campingplatserna.

Du kan också utforska flera delstatsparker längs vägen, inklusive Topanga State Park, Malibu Creek State Park och Point Mugu State Park.

8. Bläddra på Santa Monica Farmers' Market

Santa Monica Farmers' MarketKälla: Gran Turismo / shutterstock
Santa Monica Farmers' Market

När du närmar dig Santa Monica Farmer's Market är det första du kommer att lägga märke till doften av nylagad mat som fyller luften. Det andra du kommer att lägga märke till är den livliga atmosfären. Denna mångåriga marknad, som har varit en tradition i Santa Monica i mer än 40 år, har mer än färska grönsaker att erbjuda.

När du tar dig igenom marknaden kommer du att se gatuunderhållare och livematlagningsdemos. Du kommer att kunna köpa en rad produkter, bakverk och nylagade måltider. Marknaden är verksam under hela året.

9. Cykla South Bay Bicycle Trail

South Bay cykelledKälla: Idealphotographer / shutterstock
South Bay cykelled

Ta din cykel eller hyr en i Santa Monica och bege dig till Will Rogers Beach, där du börjar en 22 mil lång resa längs kusten.

South Bay Bicycle Trail är den längsta cykelleden vid havet i världen. Bevittna vackert kustlandskap och se ikoniska platser, inklusive Venice Boardwalk och Venice Pier, när du tar dig genom flera kuststäder.

10. Tillbringa dagen på Annenberg Community Beach House

Annenberg Community Beach HouseKälla: Mario RM / Flickr | CC BY-SA
Annenberg Community Beach House

Föreställ dig spänningen i att bo i en strandstad i Kalifornien på det rytande 20-talet, och lägg till ett lyxigt Beach House and Club till mixen.

Annenberg Community Beach House i Santa Monica ägdes en gång av skådespelerskan Marion Davis, och det var platsen att vara på den tiden.

Idag är den stora tomten öppen för allmänheten, och många fritidsanläggningar finns på plats, inklusive en pool, kafé och volleyboll- och tennisbanor.

Marion Davies Guest House, som också ligger på tomten, har ett konstgalleri. Gratis rundturer erbjuds.

11. Beundra konst på Bergamottstationen

BergamottstationKälla: Joey Z1 / Flickr | CC BY
Bergamottstation

En gång en järnvägsstation men nu ett berömt konstkomplex, är Bergamot Station den perfekta platsen för att tillbringa en regnig dag med att titta på några gallerier och utställningar. Inuti detta fem hektar stora komplex ser du modern och klassisk konst från hela världen.

Även byggnaden är något att se med sin iögonfallande arkitektur. I slutet av din rundtur genom byggnaden kan du sitta ner för en varm dryck och en söt godbit på kaféet på plats.

12. Prova Hawaiian mat på Sea Salt Poke

Poke BowlKälla: Studio KIWI / shutterstock
Poke Bowl

Sea Salt Poke är en traditionell hawaiiansk restaurang som serverar hawaiiansk mat med fokus på poke bowls.

Du kan välja att bygga din egen poke bowl, med en mängd olika ingredienser att välja mellan, eller så kan du beställa från kockens meny. Alla ingredienser är färska, och alla pålägg och såser görs på plats.

13. Fånga en show på den breda scenen

TeaterKälla: thanasus / shutterstock
Teater

Sedan 2008 har Broad Stage vid Performing Arts Center i Santa Monica försett både lokalbefolkningen och besökare med en unik och intim plats där man kan njuta av ett brett utbud av konstföreställningar.

Det är den största scenkonstplatsen i staden, men den har bara 500 platser, så du kan satsa på en mysig atmosfär. Teater-, dans-, musik-, symfoni- och orkesterföreställningar är bland de evenemang som äger rum under hela året.

14. Ta en hälsosam måltid på Pono Burger

BurgerKälla: neil langan / shutterstock
Burger

När du tänker på hamburgare tänker du förmodligen på den ohälsosamma, feta snabbmatsvarianten. På Pono Burger i Santa Monica hittar du en annan sorts hamburgare.

Pono Burger serverar en mängd hälsosamma hamburgare och andra varor till lunch och middag. Alla rätter på menyn är ekologiska och gjorda med lokala råvaror. Nötköttet i de läckra, handgjorda hamburgarna är endast gräsmatad.

På menyn kan du välja från ett sortiment av saker som passar din hamburgare. Pommes frites, smörgåsar, milkshakes och hantverksöl är bara några av de tillgängliga föremålen.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Santa Monica, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *