15 bästa sakerna att göra i Starke (FL)

Starke är en stad med cirka 6 000 invånare i Bradford County i norra centrala Florida som är lika långt mellan Jacksonville i nordost och Gainesville i sydväst.

Området är mest känt för sina i stort sett outvecklade landområden, många sjöar och historiska platser, och det finns ett antal statliga och nationalparker inom en kort bilresa från stadskärnan också.

För dem som är intresserade av att tillbringa en dag eller två på stranden är Atlantkusten lätt att nå, och dagsturer till St. Augustine är bra alternativ för dem som har tillgång till bil.

Nedan finns 15 saker att göra i och runt Starke, Florida.

1. Ellianos Coffee

Ellianos Coffee, StarkeKälla: Ellianos från Starke / Facebook
Ellianos kaffe

Hopplösa koffeinjunkies behöver inte oroa sig när de besöker Starke, för en varm kopp java är aldrig långt borta.

Ellianos Coffee är en liten kedja av populära kaféer som grundades av ett lokalt par som fångade buggen när de besökte Pacific Northwest, hemmet för Starbucks och andra kända kaffemärken.

Deras första butik öppnades i närliggande Lake City 2002 och innehöll modern inredning, ett brett utbud av mat- och dryckesalternativ och en cool och trendig atmosfär som får gästerna att komma tillbaka regelbundet.

De serverar smoothies och frukostmackor och har en «skuldfri» meny också.

2. Cedar River Seafood

Stekt skaldjurKälla: Dawna Moore / shutterstock
Stekt skaldjur

Även om stora delar av Floridas inland oftare förknippas med grillmat, soulfood och traditionella countryklassiker som fläskkotletter och gryn, är det fortfarande möjligt att få en fantastisk fisk- och skaldjursmåltid om det är vad du letar efter.

Cedar River Seafood har ett imponerande utbud av färska skaldjursalternativ som tillagas på flera sätt. Även om de alla är läckra i sig, verkar stekt vara det mest populära alternativet.

Tidigare gäster har kommenterat den bekväma atmosfären, uppmärksamma personalen och rikliga portioner, och deras priser är också rimliga.

Restaurangen ligger på South Walnut Street, och deras söta te är att dö för.

3. Starke Golf & Country Club

GolfKälla: photogolfer / shutterstock
Golf

Golf är en av Sunshine States största attraktioner, och med långt över 1 000 banor att välja mellan blir besökarna ofta överväldigade av valen.

Starke Golf & Country Club har en 9-hålsbana som bara spelar mindre än 3 300 yards, vilket gör den till det perfekta alternativet för dem som vill klämma in en runda utan att ägna större delen av dagen åt det.

Par-36-banan är känd för sina natursköna, trädkantade fairways, välskötta greener och vattenhinder som spelar in på de flesta hål.

Greens avgifter är mycket rimliga, och det är bekvämt beläget strax utanför staden på East Highway 230.

4. Andrews Center vid Santa Fe College

Andrews Center på Santa Fe CollegeKälla: Santa Fe College Andrews Center / Facebook
Andrews Center på Santa Fe College

För förstagångsbesökare på landsbygden kan det ofta vara en svår uppgift att bestämma sig för hur man ska fylla sin tid; det gäller särskilt om du reser med små som kräver konstant uppmärksamhet.

Högskolor och universitet är ofta förbisedda samhällsresurser som erbjuder en mängd olika aktivitetsalternativ, inklusive sport-, kultur- och konstnärliga evenemang. De är ofta gratis, särskilt på mindre skolor.

Santa Fe College's Andrews Center ligger i Starke och har ett historiskt museum och en plats för liveuppträdanden. Under hela året är centret värd för många evenemang som inkluderar dramatiska pjäser, gästföreläsare och konstutställningar.

5. Kingsley Lake

Kingsley LakeKälla: SandraG / shutterstock
Kingsley Lake

Rykten säger att Kingsley Lake i norra centrala Florida är så perfekt rund att piloter kallar den «Silver Dollar Lake».

Påstås vara en av de äldsta sjöarna i staten, det är faktiskt ett gigantiskt sänkhål med sandbotten med exceptionellt klart vatten som bildades för århundraden sedan.

Sjön är en stor attraktion för friluftsälskare och är omgiven av ett litet samhälle och en lokal landningsbana.

Simning, solbad och fiske är alla populära sätt att tillbringa en eftermiddag nära vattnet. Det finns många matställen i staden också, och det är bara en kort bilresa från Starke.

6. Mike Roess Gold Head Branch State Park

Mike Roess Gold Head Branch State ParkKälla: Nikki Herbst / shutterstock
Mike Roess Gold Head Branch State Park

Mike Roess Gold Head Branch State Park, som består av mer än 2 000 hektar som inkluderar olika miljöer som raviner, sumpiga kärr, sandkullar och buskmarker, ligger strax utanför Starke. Det är ett populärt stopp för dem som reser mellan Jacksonville och Gainesville.

Parken är en av de äldsta i delstaten och byggdes till stor del av Civilian Conservation Corps arbetare på 1930-talet.

Camping, vandring, djurlivsskådning och fotografering är populära parkaktiviteter, och det finns ett nätverk av mångsidiga leder som i allmänhet är väl markerade.

Ormar, sköldpaddor och rävar är frekventa iakttagelser, och det finns också dussintals fågelarter.

7. Jordgubbsfestival

Bradford County Strawberry FestivalKälla: Bradford County Strawberry Festival / Facebook
Bradford County Strawberry Festival

Floridas bönder tillhandahåller produkter året runt för stora delar av landet, även under vintermånaderna, när de flesta delstatens gårdar är täckta av snö och is.

Strawberry Festival är ett årligt evenemang som äger rum under några dagar i början av april och kommer att hållas på Bradford County Fairgrounds.

Enligt festivalarrangörens objektiva åsikt har Florida världens sötaste jordgubbar, och de flesta besökare bekräftar att det förmodligen är ett sant uttalande.

Gästerna kan förvänta sig högar av färska bär, läckra pajer och jordgubbsglass, såväl som liveunderhållning, konst och hantverk och massor av familjevänliga aktiviteter.

8. River Rise Preserve State Park

River Rise Preserve State ParkKälla: Leslie Malone / Facebook
River Rise Preserve State Park

När den slingrar sig genom Floridas landsbygd försvinner Santa Fe-floden under jorden, bara för att återuppstå i River Rise Preserve State Park, där den bildar en cirkulär pool av svalt, klart vatten som drar dem som söker andrum från den varma solen under stora delar av året.

Parken runt poolen inkluderar sträckor av flod, mer än 30 miles av naturstigar och en mängd olika naturliga livsmiljöer.

Lederna är populära bland ryttare, vandrare och mountainbikecyklister. Fiske, djurliv och camping är också populära aktiviteter.

Parkinträde är billigt, och campingplatserna är i allmänhet tillgängliga enligt först till kvarn-principen.

9. Carson Springs Wildlife Conservation Foundation

Carson Springs Wildlife Conservation FoundationKälla: carsonspringswildlife.org
Carson Springs Wildlife Conservation Foundation

Carson Springs Wildlife Conservation Foundation ligger ungefär en timme sydväst om Starke, på East County Road 225 i Gainesville och har en unik och exotisk samling av djur som har skadats eller övergivits.

Även om räddning och rehabilitering är stiftelsens huvudfokus, är personalen också dedikerad till att utbilda allmänheten om naturens underverk och vikten av att bevara livsmiljöer över hela världen.

Privata och halvprivata rundturer är det enda sättet att få en titt bakom kulisserna på anläggningen. För många besökare är deras tid runt djuren en av de mest minnesvärda upplevelserna under deras semester.

10. Cade Museum för kreativitet och uppfinning

Cade Museum för kreativitet och uppfinningarKälla: facebook.com
Cade Museum för kreativitet och uppfinningar

Dedikerat till att ge inspiration till unga vuxna inom områdena kreativitet, entreprenörskap och affärsfärdigheter, är Cade Museum for Creativity and Invention en unik Gainesville-attraktion som verkligen är unik.

Även om det bara har varit öppet i något mer än ett år, har museet lockat till sig en lojal publik, främst för att det fokuserar på saker som ofta förbises i offentliga skolor.

Museets personal erbjuder en mängd olika program som lär barnen verkliga färdigheter som kritiskt tänkande, problemlösning och att arbeta effektivt med andra. Deras regelbundna studiebesök introducerar studenter till lokala företagsledare, forskare och uppfinnare.

11. Bowman's River Landing

Bowman's River LandingKälla: Bowman's River Landing / Facebook
Bowman's River Landing

Beläget längs Santa Fe Rivers idylliska stränder i närliggande Fort White, Florida, är Bowman's River Landing en av regionens mest populära utomhusattraktioner och erbjuder besökarna ett brett utbud av rekreationsalternativ att välja mellan.

På nästan 13 tunnland har Bowman's River camping massor av individuella campingplatser som inkluderar precis rätt mängd bekvämligheter, som badrum, duschar och elektricitet, vilket gör dem till perfekta alternativ för dem som känner för att grova det, utan att faktiskt grova det.

Husdjur är tillåtna, och det finns gott om husbilsplatser med fullt vatten och elektriska anslutningar, såväl som primitiva stugor med utsikt över floden.

12. Kanapaha Cotton Plantation & Haile Homestead

Haile HomesteadKälla: kellyv / Flickr
Haile Homestead

Under stora delar av 1800-talet var Florida på landsbygden hem för många bomullsplantager, och nästan alla av dem arbetades av slavarbete.

Haile Homestead ligger på tomten till Kanapaha Cotton Plantation, och för historieälskande besökare är att spendera några timmar på plats som att ta ett stort steg tillbaka i tiden.

Plantagehuset byggdes av lokal tall och cypress av inhemska slavar. En av hemmets mest unika egenskaper är skriften på väggarna som beskriver både plantagefamiljens och slavarnas liv.

Guidade turer erbjuds till allmänheten på helgerna, och de leds av kunniga och entusiastiska lokalbefolkningen.

13. Morningside Nature Center

Morningside Nature CenterKälla: kellyv / Flickr
Morningside Nature Center

Gainesville är en livlig universitetsstad som erbjuder besökarna en rad attraktioner som lätt kan ta några dagar.

Morningside Nature Center består av mer än 250 hektar tallskogar och savanner och genomkorsas av ett omfattande nätverk av vandringsleder. Dessa är populära utflyktsmål för dem som har haft tillräckligt med urbant kaos och behöver lite tid för att kommunicera med Moder Natur.

De flesta gäster börjar sin utforskning på Environmental Education Centre innan de ger sig av på egen hand. Centrets främsta attraktion är den interaktiva levande historiska gården som är en stor hit bland de små och är öppen från september till april.

14. Devil's Millhopper Geological State Park

Devil's Millhopper Geological State Park, GainesvilleKälla: Arctic Light Imagery / shutterstock
Devil's Millhopper Geological State Park

Centrala Florida kännetecknas av sandig jord som är benägen att växla, och regionen är känd för sina många sänkor som tenderar att förvandlas till stora, cirkulära sjöar med tiden.

Devil's Millhopper Geological State Park är en av områdets mest unika parker; dess centrala särdrag är det massiva sänkhålet som sjunker mer än 120 fot under jordens yta.

Slukhålets inre har sitt eget mikroklimat, och genom åren har forskare upptäckt en mängd olika skelett på botten, inklusive de från länge utdöda landdjur och små havsdjur.

Besökscentret är det perfekta stället att börja; därifrån är det möjligt att gå ner för strandpromenaden för en närmare titt på vad som finns inuti.

15. Kanapaha botaniska trädgårdar

Kanapahas botaniska trädgårdarKälla: Jazmine Thomas / shutterstock
Kanapahas botaniska trädgårdar

Kanapaha Botanical Gardens består av två dussin samlingar med tydliga teman och är en annan av Gainesvilles mest populära naturattraktioner som är stora hits bland blomsterentusiaster och naturälskare.

Trädgårdarna har ett imponerande utbud av vackra växter, blommor och träd, inklusive bambu, örter och orkidéer. Väl markerade stigar förbinder varje område med informativa skyltar och massor av skuggiga sittplatser.

Trädgårdarna ligger på SW 58th Drive i Gainesville. Under hela året är de värd för flera speciella evenemang, inklusive den ständigt populära Spring Garden Festival, en årlig orkidéshow och guidade månskensturer.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Starke, Florida (FL)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *