De 15 bästa sakerna att göra i Zephyrhills (FL)

Zephyrhills är en stad med cirka 14 000 invånare som ligger i centrala Floridas Pasco County.

Det ligger cirka 30 miles nordost om Tampa och är känt för sitt rena källvatten, vidöppna ytor och naturliga skönhet som är mindre utvecklad än i andra, mer storstadsområden i närheten.

Zephyrhills är också en stor destination för fallskärmshoppning. Det är en enkel bilresa från många av regionens vackraste stränder och roliga nöjesparker, och staden är värd för ett antal mässor och festivaler under hela året som får många gäster att komma tillbaka gång på gång.

Nedan finns 15 saker att göra i och runt Zephyrhills, Florida.

1. Greater Zephyrhills Handelskammare Visitor Information Center

Greater Zephyrhills handelskammare besöksinformationscenter

Källa: Greater Zephyrhills handelskammare / Facebook

Greater Zephyrhills handelskammare besöksinformationscenter

Besöksinformationscenter och lokala handelskamrar är perfekta första stopp för resenärer som är nya i ett område och osäkra på vad de ska se och göra.

Med internet är det ganska enkelt att göra efterforskningar innan din resa, men det är svårt att slå en verklig tegelbyggnad bemannad av kunniga lokalbefolkningen för att få saker att gå i rätt riktning.

Centret är fullt av resebroschyrer, områdeskartor och affärsguider; de är alla gratis att ta, så var inte blyg för att hjälpa dig själv och be personalen om deras förslag.

Centret ligger på 5th Avenue i Zephyrhills.

2. Waterplay på Zephyr Park

Vattenspel på Zephyr Park

Källa: Zephyrhills Free Press / Facebook

Vattenspel på Zephyr Park

Tidigare gäster till Waterplay på Zephyr Park på 4th Street i Zephyrhills har kommenterat att det var rent, packat med bekvämligheter och nästan helt skuggat.

Parkdelen av anläggningen inkluderar en mängd olika lekredskap, som rutschkanor, djungelgym och swing-set. Det finns gott om täckta sittplatser nära all action så trötta föräldrar kan ta av sig solen samtidigt som de håller ett vakande öga på de små.

Vattenparken inkluderar ett antal pooler, en plaskplatta och massor av vattenrutschbanor. Under sommarens hunddagar finns det få bättre ställen att slå Floridas värme.

3. Main Street Zephyrhills Christmas Parade

Main Street Zephyrhills julparad

Källa: Main Street Zephyrhills / Facebook

Main Street Zephyrhills julparad

Det bör noteras för besökare från mellanvästern och nordöstra delar av landet att julen i Florida kan innehålla vajande palmer, 80-graders väder och festglada som bär skjortor i hawaiiansk stil.

Det är inte precis den mest traditionella julmiljön för besökare utanför staten, men det är inget annat än fantastiskt, och den årliga julparaden är en av höjdpunkterna i stadens mycket älskade Ljusfestival som äger rum i december varje år.

Evenemanget innehåller levande underhållning, välsmakande mat och en mängd olika leverantörer som säljer konst och hantverk, tillagade matvaror, kläder och andra lokalt tillverkade odds-och-slut.

4. Skydive City

Skydive City

Källa: P. Allison / shutterstock

Skydive City

Med sina platta, outvecklade landområden som sträcker sig till de avlägsna horisonterna är området runt Zephyrhills perfekt för fallskärmshoppning.

Skydive City är en lokal operatör som har mångårig erfarenhet av att tillhandahålla säkra och spännande höghöjdsupplevelser till modiga själar från hela landet, som tror att betala någon för förmånen att hoppa ur sitt perfekta flygplan tusentals fot över marken är ett roligt sätt att tillbringa en eftermiddag.

Förstagångshoppare har hävdat att det var en av de mest minnesvärda upplevelserna i deras liv. Med utbildad och tålmodig personal och ett antal hoppmöjligheter är det en lämplig aktivitet för ett brett spektrum av åldrar och nivåer av fysisk förmåga.

5. Lördag på Torget

Lördag På Torget

Källa: Main Street Zephyrhills / Facebook

Lördag På Torget

Downtown Zephyrhills är ett trendigt och historiskt område som är värd för en mängd olika mässor och festivaler, och är känt för sin roliga atmosfär.

Lördag på torget är en månatlig blockfest som äger rum den sista lördagen i månaden. Det inkluderar god mat, läckra drycker, levande underhållning och en mängd olika konst, hantverk och familjevänliga aktiviteter.

Många försäljare och lokala restauranger erbjuder specialerbjudanden på dryck, mat och varor. Evenemanget innehåller ofta coola praktiska aktiviteter, som att komma på nära håll med stadens brandbilar, vilket är en stor hit bland små pojkar – och män som fortfarande agerar som dem.

6. Grundardagen & Heritage Festival

Grundardagen & Heritage Festival

Källa: Zephyrhills Free Press / Facebook

Grundardagen & Heritage Festival

Ryktet säger att Zephyrhills grundaresdag och kulturarvsfestival har pågått i mer än 100 år.

Evenemanget äger rum i början av mars årligen, när vädret i centrala Florida är på toppen av perfektion; det är en av de saker att göra som de flesta invånare ser fram emot varje år.

Mat, parader och levande underhållning finns i överflöd, och allt utspelar sig i centrala Zephyrhills.

Varje år har festivalen ett annat tema, och förra årets var Planes, Trains and Automobiles. Kolla deras hemsida med jämna mellanrum för att se vad som blir årets tema.

7. Little Ninja Thai-japansk mat & café

Little Ninja Thai-Japanese Food & Café

Källa: Little Ninja Thai Japanese Food & Cafe / Facebook

Little Ninja Thai-Japanese Food & Café

Även om centrala Florida vanligtvis inte förknippas med ninjor eller asiatisk mat, finns det en lokal restaurang som kombinerar lite av båda; det är en populär hotspot för dem som letar efter en smak av orienten utan att bryta banken.

Tidigare gäster har kallat Little Ninja Thai-Japanese Food and Café för en dold pärla och en sällsynt godis. Den har en komplett meny med färsk mat som är otroligt livlig och som bara verkar passa bra i det soliga och varma Florida-vädret.

Nudelsoppa, curry, kycklingsatay och krabba Rangoon är några favoriter. Deras priser är rimliga, så det passar bra för dem som reser på en budget.

8. Halloween-tjut

Halloween

Källa: mythja / shutterstock

Halloween

Zephyrhills årliga Halloween Howl äger rum i det historiska centrumområdet och inkluderar ett svindlande utbud av familje- och barncentrerade aktiviteter som gör det till ett av områdets mest efterlängtade evenemang varje år.

Ett gratis evenemang, det har ett läskigt spökhus, hayrides och ett säkert, väl upplyst trick-or-treat område.

Det finns kostymparader och tävlingar där varje barn som deltar vinner ett pris, samt ett antal åkattraktioner och lekar i karnevalstil som bidrar till den redan festliga atmosfären.

Ett antal lokala matförsäljare kommer att finnas på plats och erbjuda välsmakande och rejäl mat som hamburgare, hundar och strandpromenadfries.

9. Årlig musik & motorcyklar

Årlig musik & motorcyklar

Källa: Musik & Motorcyklar / Facebook

Årlig musik & motorcyklar

I över 15 år har staden Zephyrhills varit värd för ett årligt evenemang som är centrerat kring livemusik och motorcyklar. Även om det är yngre än många av stadens årliga evenemang, har det lockat till sig en trogen följare.

Den äger rum i mitten av september på Main Street och inkluderar liveband, välsmakande gatumat, rikliga vuxendrycker och ett antal motorcykeltävlingar.

Det är inte lika familjevänligt som vissa andra lokala evenemang, men för den som inte har något emot att låsa in barnen i garderoben i några timmar eller pantsätta dem på en intet ont anande släkting, är det ett bra sätt att tillbringa några kvällstimmar.

10. Saddlebrook Resort

Saddlebrook Resort

Källa: booking.com

Saddlebrook Resort

Saddlebrook Resort ligger cirka 48 km norr om Tampa och bara en kort bilresa från Zephyrhills.

Anläggningen är en verkligt unik attraktion i området genom att den inkluderar en mängd bekvämligheter i världsklass på plats. För många aktivitets- och lyxinriktade resenärer är det där de tillbringar en betydande del av sin semester.

Resortens centrum inkluderar två 18-håls golfbanor designade av Arnold Palmer, dussintals tennisbanor, ett komplett fitnesscenter och en megapool som rymmer nästan en halv miljon liter vatten.

Det finns också ett spa i europeisk stil och ett antal restauranger som erbjuder en mängd olika rätter.

11. Lake Mirror Park

Lake Mirror Park

Källa: Timothy OLeary / shutterstock

Lake Mirror Park

Även om du kanske inte känner till det bara från namnet, är Lakelands Lake Mirror Park mycket mer än bara en kombination av park och damm.

Ofta beskrivs som en mångfacetterad nöjesdestination, och dess bekvämligheter inkluderar en amfiteater, strandpromenad och vidsträckta marker som täcker mer än 2 000 hektar.

Lake Mirror Park är ett särskilt populärt område för campare och de som reser med husbil; det finns mer än 100 enskilda platser, många med fullt vatten och elanslutningar.

Parken har ett omfattande nätverk av spår för flera användningsområden, och många av parkens områden är tillgängliga för dem som använder rullstol.

12. Polkteatern

Polkteatern

Källa: LOLren / Flickr

Polkteatern

Polk Theatre ligger på South Florida Avenue i närliggande Lakeland och har en historia som går tillbaka nästan nio decennier.

Teatern byggdes under det rytande 20-talet, och genom åren har den varit värd för några stora namn inom musik, som Elvis och Glenn Miller.

Det fanns decennier när teatern också drabbades av svåra tider, men sedan 80-talet har den genomgått ett antal renoveringar och uppgraderingar som har återställt den till sin forna glans. Det ger återigen ett komplett schema av underhållning och scenkonst till samhället.

Det mesta av teaterns finansiering kommer från bidrag och donationer, så att fånga en föreställning är ett bra sätt att stödja denna unika gemenskapsresurs.

13. Busch Gardens Tampa

Busch Gardens Tampa Bay

Källa: VIAVAL / shutterstock

Busch Gardens Tampa Bay

Centrala Florida är hem för landets största koncentration av nöjesparker i världsklass, och Busch Garden Tampa är en av områdets mest populära.

Busch Gardens Tampa är delvis nöjespark, delvis zoo och delvis liveunderhållningsplats. Det är en av de platser som tenderar att uppta stora delar av resplanerna för dem som reser med barn.

Mycket av attraktionen med safari-tema är full av djur och landskap som liknar Afrika mer än de gör Florida, och det finns ett brett utbud av boende, restauranger, aktiviteter och levande underhållning på plats också.

Räkna med folkmassa, särskilt under högsommarmånaderna när skolor över hela landet är stängda.

14. Florida Museum of Photographic Arts

Florida Museum of Photographic Arts

Källa: VIAVAL / shutterstock

Florida Museum Of Photographic Arts

Även om de ofta förbises som ett konstnärligt uttrycksmedium, kan fotografier fånga ögonblick på sätt som andra typer av konst inte kan.

Florida Museum of Photographic Arts ligger på Ashley Drive i Tampas trendiga och historiska distrikt vid vattnet, och är inrymt i en arkitektoniskt unik byggnad formad som en kub.

Museets utställningar inkluderar både permanenta och tillfälliga samlingar; många av dem är från kända fotografer som har rest världen över och fångat fantastiska sevärdheter.

Det finns ett antal speciella evenemang årligen, liksom instruktions- och utbildningskurser som är lämpliga för både vuxna och barn.

15. Tampa Bay History Center

Tampa Bay History Center

Källa: Mike Focus / shutterstock

Tampa Bay History Center

För historieinriktade resenärer som har några timmar att döda i Tampa, finns det inget bättre ställe att kolla in än Tampa Bay History Center.

Museet är inriktat på att bevara och främja områdets rika historia, och deras utställningar sträcker sig över tusentals år – med början i förhistorien och arbetar sig fram till nutid.

Många av utställningarna främjar aktivitet och interaktion; de är både engagerande och informativa för personer i olika åldrar och med ett brett spektrum av intressen.

Centrets faciliteter inkluderar ett kartgalleri, presentationsteater, presentbutik och ett café som serverar lättare måltider och varma och kalla drycker.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Zephyrhills, Florida (FL)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *