15 bästa dagsturer från Edinburgh

Även om Edinburgh i sig kan kännas som en flykt från storstadslivet, med sina kullerstensgator och lugna vyer – det finns faktiskt ett överflöd av verkligt vackra platser utanför dörren som får dig att känna dig som om du har klivit in i en annan värld .

Från oemotståndligt pittoreska kustlinjer till sagoslott och alla möjliga drömlandskap i höglandet, regionerna kring Edinburgh är idealiska för både vandrare och naturälskare.

För lite inspiration och information om de bästa platserna som kan nås från Edinburgh inom loppet av en dag, läs vidare.

1. Loch Ness och höglandet

Loch Ness

Källa: Botond Horvath / shutterstock

Loch Ness

Loch Ness är genomsyrad av mystik och skönhet och är en av de mest populära dagsturer från Edinburgh och av goda skäl.

Tillbringa dagen med att leta efter det svårfångade men ändå mycket älskade Loch Ness-monstret och titta på det omöjligt fridfulla glasartade vattnet i Glencoe, vars solnedgångar kan jämföras med alla tropiska stränder.

Bara en bussresa från Edinburgh, högländerna kan vandra en hel dag utan att se allt som finns att se, för att inte tala om det majestätiska Urquhart Castle där du kan lära dig en del av regionens historia.

2. Lammermuirerna

The Lammermuirs

Källa: alljengi / Flickr

The Lammermuirs

The Lammermuirs bildar en naturlig gräns mellan Lothian och gränserna och är en serie graciöst böljande kullar som är en värld bort från stadens liv och rörelse i Edinburgh.

En veritabel dröm för landskapsfotografer, Lammermuir Hills erbjuder avlägsna, ljungtäckta naturvidder som är perfekta för bilresor.

De långa raka vägarna ger en oavbruten vidsträckt utsikt över det vackra och böljande skotska landskapet som kommer att göra dig förtrollad.

Även om det är en idealisk plats för en picknick, kan du också hitta den lilla byn Gifford som gömmer sig bland kullarna där du kan ta en publunch.

3. Stirling

Stirling, Schotland

Källa: majsfält / shutterstock

Stirling slott

Om du gillade Edinburgh Castle så kan du inte missa möjligheten att besöka det monstruöst stora och majestätiska Stirling Castle som har stått högt sedan medeltiden och framgångsrikt stått emot ett antal vikingatacker.

Omgivet av skog och panoramautsikt över kullarna och bergen i Stirling, är slottet värt ett besök, men du kan också spendera dagen med att utforska höglandets vidsträckta vidder.

Stirling, som är känd som porten till högländerna, lever med folkloristiska berättelser och historia, med tillräckligt för att underhålla naturälskare och historieintresserade en hel dag.

4. Gränståg

Gränser järnväg

Källa: Walter Baxter / Wikimedia

Gränser järnväg

Tåget till Scottish Borders avgår från Edinburgh Waverly och får dig att känna att du har tagit ett steg tillbaka i tiden med sina härligt klassiska ånglok som är en syn att se och ännu mer spännande att faktiskt åka på.

Njut av det filmiska skotska landskapet The Borders och stanna till vid valfritt antal förtrollande platser längs vägen som Galashiels eller Tweedbank.

En sann resa till det skotska hjärtat, det här är en tågresa som du förmodligen inte kommer att glömma.

5. St Andrews

St Andrews, Skottland

Källa: STLJB / shutterstock

St Andrews

Hem till det äldsta universitetet i Skottland och en mängd andra spännande attraktioner, är St Andrews en perfekt dagslång tillflyktsort till en pittoresk stad fylld med pittoreska saker.

Om det charmiga utbudet av pubar och lokala butiker inte håller dig sysselsatt, bege dig ner till West Sands Beach för en promenad längs den ikoniska kusten där Chariots of Fire filmades.

Du hittar också ett överflöd av fina middagar i St Andrews, så se till att du kommer hungrig för att njuta av mat i världsklass på en av de många välrenommerade restaurangerna.

6. Wemyss Bay

Wemyss Bay, Skottland

Källa: David Falconer / shutterstock

Wemyss Bay

Wemyss Bay är en charmig traditionell by som härstammar från viktoriansk tid och det är lätt att förstå varför.

Järnvägsstationen är den perfekta symbolen för 1800-talsarkitektur och är faktiskt en av de mest attraktiva och välbevarade järnvägsstationerna i landet.

Utan brist på vidsträckt utsikt över den omgivande landsbygden är byn West Central Lowlands en perfekt tillflyktsort.

För pricken över i:et, hoppa ombord på färjan till Isle of Bute och utforska hamnen i Rothesay.

7. St Abbs

St. Abbs, Skottland

Källa: Julietphotography / shutterstock

St. Abbs

Den lilla fiskebyn St Abbs är ungefär lika bra som dagsutflykter från Edinburgh blir, och ger dig den ultimata lugna tillflyktsort som är hem för några av de vackraste kustutsikterna som Skottland har att erbjuda.

De ljungtäckta klipporna och uddar är perfekta utsiktsplatser för några verkligt spektakulära fotografier också.

När du väl är i St Abbs kan du antingen surfa på vågor i ordklass (men kom ihåg att ta med en våtdräkt!) eller helt enkelt ta in havsutsikten, havsluften och sjöfåglarna, som alla finns i strålande överflöd.

8. Falkirk

Falkirk, Skottland

Källa: Nadezda Murmakova / shutterstock

Falkirk

Falkirk, som är positivt droppande i historien som formade Skottlands öde, är platsen som såg William Wallaces nederlag 1298. Mest känd för denna händelse, lockar den både historieintresserade och stolta landsmän och kvinnor.

Förundras över Falkirk Wheel, den enda roterande kontakten i hela världen och en som länkar Forth- och Clyde-kanalen till Union Canal.

Bortsett från detta, låt dig själv bli förvånad över de största hästskulpturerna på planeten på The Kelpies, eller helt enkelt njuta av de avundsvärda shoppingställena Falkirk har att erbjuda.

9. North Berwick

North Berwick, Skottland

Källa: Tom Gowanlock / shutterstock

North Berwick

Otroligt korta 30 minuter från Edinburgh med tåg ligger den vackert pittoreska kuststaden North Berwick.

Komplett med allt du kan önska dig från en kanonisk skotsk kuststad, njut av promenader längs stranden och njut av glass, eller ta dig ut i havet med en paddelbräda för att leka i vågorna.

Förutom stranden kan du besöka den ikoniska fågelbosättningen känd som Bass Rock, eller för fler voljärupptåg kan du också besöka Sea Bird Center.

Förutom allt detta har North Berwick en uppsjö av kaffeställen och utmärkta matställen spridda runt om i staden.

10. Roslin

Roslin, Skottland

Källa: Anton_Ivanov / shutterstock

Roslin

Hem till det ikoniska och vackra Rosslyn Chapel, en av de mest kända heliga platserna i Skottland, är Roslin en perfekt tillflyktsort för dem som vill utforska en spännande liten stad i utkanten av Edinburgh.

Bosättningen från 1400-talet är omgiven av en förtrollande glen och har sin egen samling av traditionella skotska pubar.

Mellan den fridfulla naturen och den mystiska historien är Roslin en värd dagsutflykt från Edinburgh som är lätt att ta sig till.

11. Perth

Perth, Skottland

Källa: Stephen McCluskey / shutterstock

Perth

Inbäddat på stranden av den fridfulla floden Tay, den längsta floden i landet, var staden Perth vid en tidpunkt den skotska huvudstaden.

Efter att inte ha förlorat något av sin forna glans, har Perth nu sevärdheter som Scone Palace och Stone of Destiny, båda populära attraktioner för de flesta besökare.

Du kommer också att få chansen att utforska det hisnande spännande Perth Museum and Art Gallery, med artefakter från meteoriter till mumier inom väggarna i den utsmyckade byggnaden komplett med pelare och glastak.

För matälskarna bland er har Perth också den avundsvärda statusen att vara en tillflyktsort för matälskare, så se till att du kommer hungrig!

12. Windermere

Windermere, England

Källa: Mr Nai / shutterstock

Windermere

På mindre än 3 timmar kan du vara på en av de mest fantastiskt vackra platserna i Storbritannien.

Tack vare Edinburghs extraordinära närhet till gränsen till England tar det inte orimligt lång tid att ta sig till Windermere, en stad i det vackra Lake District.

Här kan du blicka ut över de lugna vattenvidderna som fyller Englands största sjö, Lake Windermere.

Med dalar och utsiktsplatser för att njuta av panoramavyerna bokstavligen överallt, vill du spendera mer än en dag med att utforska Windermeres gröna och blå drömlandskap.

13. Burntisland

Burntisland, Skottland

Källa: Andrejs Ekerts / shutterstock

Burntisland

För en mycket närmare destination som inte förlorar charmen från någonstans som Lake District, hoppa på ett tåg från Edinburgh och på bara 35 minuter är du på stränderna i Burntisland.

En kuststad med charmiga klapperstensstränder och skogsklädd kustlinje, det är den idealiska platsen att tillbringa hela dagen eller bara en eftermiddag med tanke på hur nära huvudstaden är.

Full av restauranger och aktiviteter som dykning, det är det perfekta familjemålet.

14. Glasgow

Glasgow, Skottland

Källa: CappaPhoto / shutterstock

Glasgow

Även om du kommer att fly från en stad för en annan, går det absolut inte att förneka att om du tillbringar lite tid i Edinburgh är det värt ett besök i Skottlands näst mest ikoniska stad.

Drygt en timme bort ligger staden känd för att vara inspirationen till den framstående filmen Trainspotting hem till ett oemotståndligt udda West End-distrikt.

Glasgow erbjuder hipsterställen att äta på och en framåttänkande mode- och musikscen, vilket är en spännande plats att vara på.

Med imponerande stora botaniska trädgårdar och den lugna skönheten i Kelvingrove Park, det finns lite något för alla i staden Glasgow.

15. Elie

Elie, Skottland

Källa: Justin Black / shutterstock

Elie fyr

Nära den ikoniska St Andrews ligger den ännu vackrare lilla kuststaden Elie, älskad av både besökare, invånare och lokalbefolkningen för sin estetiska charm.

Dess gyllene sandstränder och perfekt bevarade hamn från 1500-talet lockar alla slags fotografer för att fånga Elies charm vid havet.

En annan populär attraktion är Elie-fyren som enkelt uttryckt har några av de mest fängslande vyerna i landet, för att inte tala om att själva fyren är förtrollande.

Om de fascinerande omgivningarna på land inte räcker för dig, ta en naturskön rundtur på en av de många yachter i hamnen.

Golfentusiasterna bland er kommer att vara glada att veta att Elie har två välrenommerade golfbanor och en rik historia av golfaktiviteter.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Edinburgh, Skottland

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *