15 bästa dagsturer från Bogota

Colombias slingrande huvudstad vaggas mellan imponerande berg på alla sidor, långt över havet, och är utan tvekan den snabbast växande och mest utvecklade staden i landet.

Bogota är en smältdegel av olika kulturer – som ett resultat finns det ett stort antal attraktioner gömda i stadsutsträckningen som lockar besökare och underhåller lokalbefolkningen utan slut.

Från en blomstrande underjordisk konstscen och det bästa nattlivet i landet till museer som är fulla av kolonialhistoria, är Bogota en destination i världsklass för den oförskämda resenären.

Men även de mest rutinerade stadsborna är desperata efter en paus från den oändliga vidden av tegel och betong.

Lyckligtvis är områdena kring Bogota mer än tillmötesgående.

Med vattenfall, nationalparker och öknar ligger Colombias oemotståndliga naturattraktioner precis utanför Bogotas dörr.

Låt oss utforska bästa dagsturer från Bogota:

1. Zipaquira och Nemocon

Zipaquiras saltkatedral

Källa: Fotos593 / shutterstock

Zipaquiras saltkatedral

Zipaquiragruvan är mer känd som Saltkatedralen och är en enorm underjordisk saltgrotta nästan 200 meter under marken.

Den respektingivande strukturen går tillbaka till förcolombianska kulturer och användes som en plats för tillbedjan innan den övergick till ett katolskt monument.

Förundras över de höga religiösa bilderna som är uthuggna av konstnärer ur själva klippan när du vandrar bland de monolitiska grottorna.

Du har också en chans att utforska den pittoreska men vackra koloniala staden Zipaquira efter ditt underjordiska äventyr, där du hittar älskade historiska byggnader skuldra vid skuldra med charmiga gatumarknader.

Rekommenderad tur: Från Bogotá: Zipaquirá Salt Cathedral Guidad tur

2. Fusagasugá

Fusagasugá, Colombia

Källa: RoxTravels / shutterstock

Fusagasugá, Colombia

Colombia är känt för sitt kaffe i världsklass, så vilket bättre sätt att fly från stadslivet än med en dagsutflykt till en berömd lokal kaffeproducerande hacienda? Den lilla men vackra staden Fusagasugá är hem för Hacienda Coloma, en förtrollande kaffeväxt omgiven av tropiska växter och natur, dit du kan gå och lära dig om processen från början till slut.

Observera allt från odlingsmetoderna till rostning av bönorna och, naturligtvis, njut av en kopp något av landets finaste kaffe.

Relaterad tur: Bogotá: 5-timmars Coffee Masters Tour

3. Guatavitasjön

Lake Guatavita, Colombia

Källa: Simon Pittet / shutterstock

Guatavitasjön

Lake Guatavita är genomsyrad av inhemsk legend och är en ofattbart orörd sjö nordost om Bogota som är känd för sin koppling till historien om El Dorado.

Förmodligen skapades legenden om den förlorade staden av guld först runt sjön, där präster skulle offra och genomföra viktiga ceremonier.

Bortsett från fascinerande berättelser, kommer du också att bjudas på fantastisk utsikt över Tomine-reservoaren och har chansen att besöka den vackra koloniala staden Guatavita själv.

Tillgänglig rundtur: Privat Guatavita El Dorado legendarstur från Bogotá

4. La Chorrerafallen

La Chorrera Watterfall

Källa: Sebastian Delgado C / shutterstock

La Chorrera Watterfall

Utan tvekan en av de vackraste naturliga flykterna från staden, La Chorrera-vattenfallet är faktiskt det högsta vattenfallet med flera trappsteg i hela landet.

Att anlända är halva äventyret, med en något påfrestande men otroligt givande vandring genom några av Colombias vackraste molnskogar.

När du promenerar genom djungelns lätta dimma och njuter av synen av fallen, kommer du att bli förvånad över att detta imponerande naturfenomen ligger bara två timmar från den häftiga stadskärnan.

Bilresan dit kommer också att ge dig ett helt nytt perspektiv på regionen kring Bogota, eftersom höghusen ersätts med små landsbygdssamhällen och slätter på bergstoppar.

Föreslagen tur: Privat rundtur i La Chorrera Adventure Park

5. East Hills Hike

Utsikt från Eastern Hills, Bogota

Källa: oscar garces / shutterstock

Utsikt från Eastern Hills, Bogota

Av alla imponerande bergskedjor som vaggar staden är de mest populära, vackra och tillgängliga de som ligger österut.

East Hills erbjuder några utmärkta vandringsleder som kan genomföras på ett antal timmar och ger besökarna chansen att upptäcka en del av den unika floran och faunan runt Bogota som är osynlig från staden.

Toppmötet erbjuder också en verkligt hisnande utsikt över staden som ger dig en uppfattning om hur enorm den är.

Boka online: Bogota East Hills Hike

6. Monserrate

Monserrate kyrka, Bogotá

Källa: Diego Grandi / shutterstock

Monserrate kyrka, Bogotá

För den perfekta kombinationen av historia och natur behöver du inte leta längre än till Monserrate.

Det bergiga landskapet har utsikt över det historiska distriktet La Candelaria i Bogota.

Du kan antingen ta dig upp de 10 000 foten i en linbana eller på en vandringsled.

Om vädret tillåter rekommenderas vandringsleden, eftersom den ger dig chansen att stanna och förundras över de fantastiska vyerna.

När du väl når toppen har du chansen att utforska en av de viktigaste pilgrimskyrkorna i landet som har panoramautsikt över staden nedanför.

Rekommenderad tur: Monserrate Sanctuary Tour

7. Tequendama Falls

Tequendama Falls, Colombia

Källa: Juanillo1970 / shutterstock

Tequendama Falls

En värdig dagsutflykt för dem som är intresserade av att bevara naturliga livsmiljöer, Tequendamafallen har varit en källa till debatt och oro i många år.

Även om de är vackra, matas de av en förorenad del av Bogotafloden och observeras för närvarande av ett antal bevarandeprojekt.

Den stora, klippiga ravinen kan nås från den livliga staden på mindre än en timme och är genomsyrad av historia.

Från ursprungsberättelser till ett hotell som har blivit ett museum, det finns mycket mer i Tequendamafallen än vad man kan se.

Föreslagen tur: Tequendama Falls och Coffee Hacienda Dagstur från Bogotá

8. Villa De Leyva

Villa De Leyva, Colombia

Källa: Matyas Rehak / shutterstock

Villa De Leyva

När det kommer till förcolombianska civilisationer är Villa de Leyva en grogrund för fascinerande historia och information.

Staden ligger bara tre timmars bussresa från Bogota, nära olika arkeologiska platser som konsekvent spottar upp bevis på den antika Muisca-civilisationen som ställs ut för allmänheten.

Plaza Mayor är också ett charmigt pittoreskt ställe att sitta och smutta på en kall öl när du väl har tittat dig omkring.

Heldagstur (13 timmar): Zipaquirá Salt Cathedral & Villa de Leyva Tour

9. Chicaque naturpark

Chicaque naturpark, Colombia

Källa: Jess Kraft / shutterstock

Chicaque naturpark

Förmodligen den bästa dagsutflykten för naturälskare, och den överlägset mest vilda kontrasterande miljön till betongdjungeln i huvudstaden, Chicaque Nature Park är ett oslagbart resmål för alla med några dagar i Bogota.

Bara två timmar söder om huvudstaden har naturparken en ofattbar mängd biologisk mångfald, inrymd mellan de karga skogarna och vattenfallen på landsbygden i regionen.

Korsas av över 20 kilometer av stigar, vandrare njuter av att titta på det stora utbudet av tropiska djur som lever här, från sengångare och örnar till underbara kolibrier.

Populär turné: Chicaque heldagsutflykt från Bogotá

10. El Jardin Encantado

Humminbird, El Jardin Encantado

Källa: Clayton Burne / shutterstock

Humminbird, El Jardin Encantado

En värld bort från de kallare bergslandskapen i öster, El Jardin Encantado finns i den behagligt soliga staden San Francisco i väster, inte långt från den livliga staden.

Attraktionen i sig är en förtrollande serie av små trädgårdar som har matat upp till så många som 10 olika arter av kolibrier genom åren.

Även om du kan upptäcka dem i det vilda, är det en verkligt magisk upplevelse att observera dem i ett sådant antal i denna underbara miljö.

Själva staden San Francisco är också en fröjd att vandra runt och njuta av de varma strålarna.

11. Tibacuy

Quinini, Tibacuy, Colombia

Källa: Esteban Barraza b / shutterstock

Quinini, Tibacuy, Colombia

Tibacuy är lätt den mest rekommenderade kaffedestinationen i Colombia, precis efter den berömda Eje Cafetero-regionen, och är en absolut njutning för kaffeentusiaster, naturälskare och historiefantaster i ett.

Tibacuy ligger inbäddat i Quinini-kullarna och är ett kulturellt mecka för kaffeälskare; turerna som genomförs här ger människor möjlighet att lära sig om miljövänligt kaffe samt prova de läckraste blandningarna.

De som är intresserade av ursprungsbefolkningens historia kommer också att bli imponerade av de olika hällristningar som är utspridda runt om i regionen.

12. Chingaza nationalpark

Chingaza nationalpark

Källa: Inga Locmele / shutterstock

Chingaza nationalpark

Chingaza National Park, känd som en av de största páramos i Colombia, är en utomjordisk serie höghöjdsslätter som spänner över 76 600 hektar.

Den förser Bogota med häpnadsväckande 80 procent av sitt dricksvatten.

Chingaza National Park, som har en anmärkningsvärd likhet med det skotska höglandet, är fylld med glaciärsjöar, bäckar och ett fantastiskt utbud av biologisk mångfald.

Vandrare som kommer hit kan se fram emot att inte bara njuta av underbara vyer när de går mellan dalarna utan också se alla möjliga sällsynta flora och fauna.

13. Guaduas

Guaduas, Colombia

Källa: Barna Tanko / shutterstock

Guaduas

Cirka tre timmar från det hektiska livet i Colombia, hittar du en av de mest charmiga och historiskt betydelsefulla Andinska städerna i regionen.

Guaduas är omgivet av vackra dalar och fylld med förtrollande kullerstensgator som slingrar sig runt en vacker kolonialkyrka och ett underbart pittoreskt torg.

Pueblon är också där en colombiansk kvinnlig självständighetshjälte föddes, känd som Policarpa Salvarietta – du kan fortfarande se henne än i dag på 10 000 peso-sedeln.

14. Suesca

Suesca, Colombia

Källa: Andres Navia Paz / shutterstock

Landskap nära Suesca

Suesca, hyllad som en av de bästa utomhusäventyrsdestinationerna i Colombia, är en bergig region som ligger cirka en timme norr om Bogota.

Här hittar du ett paradis för adrenalinälskare, med allt från mountainbike till forsränning – perfekt för dem som vill ha lite spänning för att piffa upp den dagliga rutinen i stadslivet.

Vad Suesca däremot är mest känd för är dess bergsklättring.

Enorma delar av sandstensklippor ger de idealiska förhållandena för alla, från nybörjare till proffs, för att svettas högt över marken.

15. Tatacoaöknen

Tatacoaöknen

Källa: Jess Kraft / shutterstock

Tatacoaöknen

Även om det tar sex timmar att ta sig hit från Bogota, är Tatacoaöknen ett av Colombias mest häpnadsväckande naturliga underverk.

Om du känner att du har ont om tid där kan du alltid slå läger under stjärnorna för natten.

Den enorma öknen är i själva verket en torr tropisk skog och ser ut som något direkt ur en västerländsk film.

Omgiven av dimklädda bergstoppar är öknen en destination i världsklass för stjärnskådning och du kan enkelt tillbringa timmar här med att beundra den häpnadsväckande utsikten.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Bogota, Colombia

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *