15 bästa dagsturer från Casablanca

Casablanca är en stor, modern stad som representerar Marockos hjärtslag. Den kallades tidigare Anfa och är den största staden i landet. Staden har arkitektoniska pärlor i art déco, modernistisk och latinamerikansk-morisk stil. Casa, som invånarna kallar det, tillåter otaliga filmögonblick för turister som kommer för att besöka den tidigare franska kolonialen. Även om turistattraktionerna runt staden inte är lika uppenbara som de på andra platser, om du gräver djupare hittar du några pärlor värda att utforska.

Här är vår lista med 15 bästa dagsturer som du kan göra från Casablanca för att lägga till variation och krydda till ditt marockanska äventyr. Den här listan är för dig om du har en äventyrlig anda och vill utforska detta fascinerande nordafrikanska land längre bort för att upptäcka dess livliga, dynamiska och kosmopolitiska atmosfär.

1. Rabat

Rabat, Marocko

Källa: Madrugada Verde / shutterstock

Rabat

Rabat är Marockos huvudstad och ligger 87 kilometer från Casablanca. Resan mellan dessa två städer tar cirka en timme och tio minuter. Rabat ligger vid mynningen av floden Bou Regreg.

Denna moderna kusthuvudstad har många fascinerande historiska platser, som det utsökta mausoleet av Mohammed V, den pittoreska Udayas Kasbah och det unika Hassan-tornet. Det finns så mycket för dig att göra på en dagstur till Rabat. Du kan förundras över de vackra trädgårdarna, beundra Challahs gamla arkitektur eller ta en promenad genom stränderna, som erbjuder fantastisk avkoppling.

Medinan i Rabat är utsedd som en UNESCO: s världsarvslista.

Föreslagen tur: Casablanca och Rabat: Privat heldagstur från Casablanca

2. El Jadida

El Jadida, Marocko

Källa: Madrugada Verde / shutterstock

El Jadida

Denna lilla kuststad med ett portugisiskt arv ligger 102 kilometer söder om Casablanca. Resan tar cirka 45 minuter. El Jadida har vackra remsor av sandstrand, rostiga kanonpunkter, europeisk arkitektur och höga murar som är en fantastisk utsiktsplats för att se ut över de omgivande gatorna och havet. Staden är särskilt upptagen på sommaren med en tillströmning av lokala semesterfirare.

Den befästa staden Mazagan som byggdes av portugiserna listades på UNESCO:s världsarvslista 2004. I Citadellområdet kan du kolla in de atmosfäriska cisternerna som går tillbaka till 1500-talet.

3. Meknes

Meknes, Marocko

Källa: milosk50 / shutterstock

Meknes

Detta är en av landets vackraste kejserliga städer. Den 240 kilometer långa resan från Casablanca tar cirka två timmar och 40 minuter. En dagstur till Meknes räcker för att utforska höjdpunkterna, som inkluderar museet för marockansk konst, Bab el-Mansour, Bou Inania Madrasa och Moulay Ismails mausoleum.

Meknes är en stad som ofta ignoreras av turister. Men denna livliga stad har så mycket prakt som du kan njuta av. Meknes grundades på 900-talet av Zanatah-stammen och blev Marockos huvudstad 1673.

Meknes fick sitt namn – «Versailles of Marocko» – från palatsen och moskéerna som var befästa av fyrhörniga torn och genomborrade av nio prydnadsportar.

4. Corniche

Corniche, Casablanca

Källa: CreaDezigne / shutterstock

Corniche

I grund och botten är en taklist en stadsdel vid havet vars mark stiger på ena sidan och faller på den andra.

Casablancas Corniche är ett vackert strandområde i Ain Diab-förorten. För flera år sedan var området ett blomstrande semesterområde. Idag påminner området om New Jersey Shore eftersom du kan hitta många västerländska snabbmatskedjor här.

Corniche kallas ofta för Marockos södra strand eller Marockos Blackpool. Det kantas av restauranger, teatrar, hotell och nattklubbar. Längre längs kusten finns en spektakulär allmän strand som är en utmärkt plats för familjesemestern.

5. Azemmour

Azemmour, Marocko

Källa: Leonid Andronov / shutterstock

Azemmour

Denna lilla, historiska stad ligger längs Atlantkusten cirka 75 kilometer från Casablanca. Denna marockanska stad ligger på vänstra stranden av floden Oum Er-Rbia.

En dagsutflykt till Azemmour låter dig uppleva områdets lokala liv. Stadens väggar från den portugisiska eran är täckta med intressant gatukonst och graffiti; de är attraktiva från utsidan, mot de sjaskiga gatorna inuti.

Azzemour har en historia som sträcker sig tillbaka till puniska tider och ett brett utbud av platser som visar upp den långa tjänstgöringen. Adobes vallar som omger medinaområdet är en populär attraktion i Azemmour.

6. Safi

Safi, Marocko

Källa: SGPICS / shutterstock

Safi

Under romartiden var staden ett viktigt fort som senare omvandlades till ett intellektuellt och andligt centrum av Almohade-härskarna efter att de omgav den med storslagna vallar.

Safi ockuperades av portugiserna 1508; detta förklarar byggnadens arkitektoniska design, som visas av fästningen Dar el Bahar

Detta berömda keramiska centrum ligger 237 kilometer söder om Casablanca. Det finns många försäljare här som säljer cool keramik som du måste kolla in.

Safi är en av de äldsta kuststäderna i Marocko och har en naturligt rik historia. Den har en vacker kustlinje och fungerar som en fiskehamn.

7. Marrakech

Marrakech, Marocko

Källa: Matej Kastelic / shutterstock

Marrakech

En enkel resa till Marrakech från Casablanca tar cirka 2,5 timmar. Marrakech kallas också för «södra juvelen».

Marrakech är en berusande stad – en magisk plats som de flesta turister blir kära i. Efter ditt första besök kan du bara inte låta bli att gå tillbaka för att uppleva mer av det.

Denna tidigare kejserliga stad har många sevärdheter som kan tillfredsställa dagsturister såväl som de som planerar att stanna kvar ett tag till. Den «röda staden» Marrakech är särskilt känd för sina museer, palats, intima innergårdar, slingrande gränder, konstgallerier, livliga souker som säljer en mängd traditionella föremål, trädgårdar och moskéer.

Marrakech fylls av marknader sedan uråldriga karavanvägar brukade vila och handla här på vägen från Timbuktu. Staden har inte pausat ett ögonblick.

En av stadens mest natursköna och historiska moskéer är Jardin Majorelle.

Rekommenderad tur: Från Casablanca: Privat dagstur till Marrakech

8. Oualidia

Oualidia, Marocko

Källa: NOWAK LUKASZ / shutterstock

Oualidia

Denna charmiga kustby är en populär semesterort för både lokala och internationella turister. Den 182 kilometer långa resan från Oualidia till Casablanca tar cirka två timmar. Oualidia ligger intill en skyddad naturlig lagun.

Oualidia är känt för ostronproduktion. De lokala restaurangerna här listar ostron som huvudrätter, bland annat skaldjur färska från havet. Köket kommer att vara höjdpunkten för alla matälskare.

Oualidia har en avslappnad atmosfär och är perfekt för dem som behöver tid borta från det livliga stadslivet. De gyllene stränderna erbjuder vacker utsikt över lagunen och flockar av rosa flamingor.

Om du är i Casablanca har du helt enkelt inte råd att missa en dagsutflykt till Oualidia för att ta in landskapet och utsikten.

9. Volubilis

Volubilis, Marocko

Källa: Maurizio De Mattei / shutterstock

Volubilis

Denna arkeologiska plats går tillbaka till romartiden. Volubilis, som grundades på 300-talet f.Kr., tros ha varit huvudstaden i den mauretanska huvudstaden någon gång.

Volubilis ligger cirka 260 kilometer från Casablanca; resan tar drygt tre timmar. De fantastiska platserna vid Volubilis gör resan värd besväret. Denna UNESCO-listade plats är känd för sina romerska ruiner, med mosaiker, pelare, valv, fundament och sniderier.

Denna romerska utgrävningsplats är den största i landet. Det huvudsakliga området som lockar besökare täcker ett område på 2 500 gånger 1 900 fot. Artefakter som hittades här visas på arkeologiska museet i Rabat.

10. Mohammedia

Mohammedia

Källa: J.K2507 / shutterstock

Mohammedia

Denna sömniga kuststad i nordvästra Marocko var tidigare känd som Fedala. Mohammedia ligger 15 kilometer från Casablanca. Det är ett avkopplande alternativ till att bo i Casablanca, tack vare sina fina stränder och lugna charm.

Mohammedia är vackert anlagd och är en fröjd att vandra genom. Denna lugna och lummiga hamnstad har boulevarder som kantas av storslagna palmer som gör det lätt att besöka men svårt att lämna. Lokalbefolkningen här är varma och vänliga.

Det finns många kaféer och restauranger längs stranden, så du behöver inte oroa dig för att vara hungrig på en dagstur till Mohammedia.

11. Försäljning

Försäljning, Marocko

Källa: Laurens Hoddenbagh / shutterstock

Försäljning, Marocko

Denna stad vid floden ligger bredvid Rabat, på höger sida av floden Bou Regreg. Den här stadens namn stavas ibland som «Salli» eller «Sallee.» Sale grundades av arabisktalande berber 1030 och blev en fristad för pirater på 1600-talet.

Det finns ett stort antal lokala och internationella turister som kommer till Sale för att absorbera områdets lokala livsstil.

Sale ligger cirka 90 kilometer från Casablanca. En enkel resa tar cirka en timme och 15 minuter. Några höjdpunkter på en dagsutflykt till denna stad inkluderar den monumentala porten Bab el-Mrisa och den stora moskén i Sale.

12. Kung Hassan II-moskén

Kung Hassan II-moskén

Källa: Peter Salaj / shutterstock

Kung Hassan II-moskén

Denna moské stod färdig 1993 och är den största i Marocko och täcker en yta på två hektar. Det tog 6 000 marockanska hantverkare sex år att bygga denna magnifika struktur.

Om du är icke-muslim behöver du inte oroa dig för att bli nekad tillträde till moskén. Hassan II-moskén är en av två moskéer som tillåter tillgång till icke-muslimer.

Moskén har vacker finish komplett med vattendetaljer, häpnadsväckande invecklat kakelarbete, ett rektangulärt tak som öppnar sig mot himlen och ett enormt hamam i källaren.

13. Sidi Abderrahmans helgedom

Sidi Abderrahmans helgedom

Källa: J.K2507 / shutterstock

Sidi Abderrahmans helgedom

Denna helgedom är byggd offshore, på en klippa långt förbi Corniche. Besökare kan bara komma åt helgedomen vid lågvatten.

Helgedomen är av stor betydelse för muslimer över hela världen. De dåliga nyheterna är att icke-muslimer inte tillåts tillträde till själva helgedomen; de får dock utforska trakten runt den.

Gå längs stranden på din dagstur från Casablanca för att få en fantastisk utsikt över de vackra, heliga, vita väggarna som omger helgedomen.

14. Gamla Medina

Gamla Medina Casablanca

Källa: xabi_kls / shutterstock

Gamla Medina Casablanca

Denna traditionella, muromgärdade stad i norra Casablanca är värd ett besök för alla som kommer till Marocko.

Den gamla medinan förblir praktiskt taget oförändrad sedan medeltiden; gatorna är kullerstensbelagda med en ändlös körning av åsnekärror och skottkärror.

Ta dig tid när du promenerar genom denna gamla stadsdel och ta in allt. Det finns många basarer, palats och herrgårdar att utforska. De flesta av dessa går tillbaka till den återuppbyggnad som utfördes av sultanen Mohammed bin Abdallah.

15. Fez

Fez, Marocko

Källa: Leonid Andronov / shutterstock

Fez

Fez el Bali är en av de gamla medinorna i landet. Fez är populärt för sina många souker, museer, moskéer och monument. Det är listat som ett UNESCOs världsmonument.

Fez är ett paradis för hantverksälskare, tack vare närvaron av lädergarverier, träslöjd, keramik och keramikfabriker. I de tidiga dagarna brukade det vara en stor attraktionsplats för hantverkare, köpmän, advokater, astronomer, matematiker och teologer.

Aktuellt, Fez kulturella och andliga härstamning lockar besökare. Det ligger 246 kilometer från Casablanca.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Casablanca, Marocko

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *