15 bästa dagsturer från Fresno

Fresno ligger i Kalifornien och stadens läge placerar det praktiskt taget mitt i delstaten.

Även om kusten ligger några timmars bilresa bort, är det fortfarande lätt att göra en dagsutflykt till några av de mest spektakulära kustlinjerna i USA. Samtidigt är de inre naturliga underverken på platser som Yosemite National Park eller Sierra National Forest mycket mer lättillgängliga än om du baserar dig i de mer traditionella kaliforniska städerna LA eller San Francisco.

Dessa storstäder är också lätta att nå på dagsturer från Fresno, och du kan utforska så mycket av Kalifornien, vare sig det är kusten, nöjesparkerna eller de vilda områdena med enastående naturskönhet som staten är känd för.

Det finns mycket att göra från staden, så här är de bästa dagsutflykterna från Fresno för att inspirera dina resor i Kalifornien.

1. Yosemite National Park

Yosemite Valley

Källa: Shutterstock

Yosemite Valley

Namnet Yosemite frammanar bilder av vilda landskap och vackra vyer. Eftersom detta område av naturlig skönhet helt enkelt är så spektakulärt, har det blivit ett måste att besöka nationalparken i USA för många resenärer till landet.

Yosemite ligger bara två timmars bilresa från Fresno, vilket gör det till den perfekta dagsutflykten. Det är så stort och så fängslande att du kanske upptäcker att du måste återvända gång på gång för att ens börja uppskatta omfattningen av denna plats.

Med ett enormt område som omfattar över tusen kvadratkilometer orörd mark finns det verkligen mycket att se i Yosemite National Park.

Platsen att börja är Yosemite Valley, där du kan få din första smak av de härliga landskap som väntar dig. Detta är bergig terräng och några av de bästa sevärdheterna är de enorma, distinkta topparna – inklusive El Capitan och Cathedral Peak.

Yosemite kan mycket väl vara den bästa dagsturen från Fresno, så missa inte det.

2. Hume Lake

Hume Lake, Kalifornien

Källa: Hans Debruyne / shutterstock

Hume sjö

Hume Lake ligger bara en timme öster om Fresno och erbjuder några dramatiska vyer över skimrande vatten.

Denna enorma sjö finns inom det skyddade området Sequoia National Forest – ett annat stort område av orörd vildmark i det kaliforniska inlandet.

Sjön är faktiskt konstgjord; den sitter bakom en damm som skapades i början av 1900-talet. Hume Lake erbjuder idag ett omfattande rekreationsområde, där du kan vandra, fiska, paddla kajak och göra mycket, mycket mer också.

3. Kings Canyon National Park

Kings Canyon National Park

Källa: Anna Morgan / shutterstock

Kings Canyon National Park

Kings Canyon National Park finns också en timme öster om Fresno, i den höga bergskedjan Sierra Nevada.

Parken är känd för sina enorma bergstoppar, och, naturligtvis, för den enorma kanjonen som skär genom den.

Kings Canyon är helt spektakulärt att se, och når djup på upp till en mil. Kanjonen var uthuggen av en glaciär – liksom mycket av det omgivande landskapet – och så mycket du kan prova är det svårt att förstå den långsamma process som skapade den extravaganta synen du ser idag.

4. Sequoia National Park

Sequoia nationalpark

Källa: Kusska / shutterstock

Sequoia nationalpark

Sequoia National Park är uppkallad efter de höga sequoiaträden som finns i hela regionen.

Beläget söder om Kings Canyon, är detta en enkel men givande dagsutflykt att göra från Fresno.

Den jättelika skogen i parken är hem för några av världens högsta träd, inklusive det ikoniska General Sherman-trädet, som – på drygt 80 meter högt – kan göra anspråk på att vara det högsta i världen.

Sequoia National Park är också hemmet för det högsta berget i det sammanhängande USA. Mount Whitney står på häpnadsväckande 4 400 meter och är verkligen en syn att skåda.

5. Mono Hot Springs

mono hot springs sierra national skog

Källa: Vlad & Marina Butsky / Flickr

Mono Hot Springs

Mono Hot Springs är en två timmars resa öster om Fresno och ligger i de vackra omgivningarna av Sierra National Forest.

Dessa naturliga varma källor erbjuder en avkopplande oas bort från stadslivet; du kan bada i det geotermiska vattnet hela dagen medan du bara stirrar runt i den omslutande skogen.

Det finns sex separata pooler i området; den varmaste av dem kan nå extrema temperaturer på över 40 grader Celsius.

6. Huntington Lake

Huntington Lake

Källa: ashline02@sbcglobal.net / Flickr

Huntington Lake

Huntington Lake finns också inom Sierra National Forests skyddade gränser och erbjuder besökarna chansen att uppleva den fridfulla freden vid sjön som finns här.

Liksom många av sjöarna i centrala Kalifornien är detta konstgjort, skapat i början av 1900-talet då vattenkraften utnyttjades för att driva utvecklingen i området.

Nu är Huntington Lake den perfekta platsen att vandra, cykla och campa på, medan vatten- och vindförhållandena är särskilt kända för sin lämplighet för seglingsaktiviteter.

7. Bakersfield

Bakersfield, Kalifornien

Källa: Richard Thornton / shutterstock

Bakersfield

Direkt söder om Fresno ligger den stora staden Bakersfield. Denna livliga stad i inlandet är känd för sin kultur, musik och mat, och håller snabbt på att bli en alternativ destination att besöka i Kalifornien.

Förutom barerna och restaurangerna, är Bakersfield också hem för några spännande museer.

Kern County Museum ger besökarna en inblick i den betydande lokala historien och stadens ursprung, medan Buena Vista Museum of Natural History ger dig chansen att utforska regionens geologi och de naturkrafter som har format Kalifornien till en så slående plats .

8. Los Padres National Forest

Los Padres National Forest

Källa: LA Nature Graphics / shutterstock

Los Padres National Forest

De vackra bergen och landskapen i Los Padres National Forest finns mot kusten. Detta är det skiljeområde som skiljer kustnära Kalifornien från Kaliforniens inland, och det är en dramatisk plats att besöka.

Det finns omfattande vandringsleder genom nationalskogen och du kommer garanterat att snubbla över episka vyer var du än väljer att gå. Om du inte har lust att ta dig tillbaka till Fresno kan du till och med övernatta på en av de många campingplatserna för att verkligen uppleva denna vildmark.

9. Big Sur

Big Sur

Källa: Jon Bilous / shutterstock

Big Sur

Nära Los Padres National Forest på den kaliforniska kusten ligger den ikoniska platsen som kallas Big Sur. I decennier har Big Sur varit ett välkänt stopp på vägresor och för resenärer som utforskar staten. Från Fresno är det enkelt att göra en dagsutflykt hit.

Big Sur är en verkligt dramatisk del av kusten. I Kalifornien är det unikt, eftersom mycket av det är nästan helt outvecklat. Det finns få andra kustnära platser som erbjuder sådana slående, vindpinade och karga klippor, där det inte finns mycket annat att se förutom vågorna som slår in.

10. Pinnacles National Park

Pinnacles nationalpark

Källa: Ken Wolter / shutterstock

Pinnacles nationalpark

Strax inåt landet från Big Surs kust kan man hitta de extraordinära resterna av en utdöd vulkan.

Resterna av detta vulkaniska landskap är en dramatisk syn att se. Förutom att den är ett vackert vildmarksområde har parken blivit hemvist för ett stort spektrum av vilda djur.

Bergsklättrare flockas här också eftersom de ovanliga klippformationerna utgör den perfekta lekplatsen för deras sport.

11. Monterey

Monterey, Kalifornien

Källa: mark smith nsb / shutterstock

Monterey

Staden Monterey ligger vid kusten ovanför Big Sur. Med utsikt över den vidsträckta Monterey Bay kunde staden inte vara mer pittoresk och ligger bara två och en halv timmes bilresa från Fresno.

Det är också otroligt historiskt; Monterey grundades av spanjorerna och var en del av deras kaliforniska koloni, innan det blev en del av Mexiko och så småningom Amerikas förenta stater.

Du kan se många av statens ursprungliga och numera bevarade regeringsbyggnader, medan kulturscenen här idag är blomstrande och livlig.

12. Santa Maria

Santa Maria, Kalifornien

Källa: sirtravelalot / shutterstock

Santa Maria

Söder om Big Sur, vid kusten mot Los Angeles, ligger staden Santa Maria. Här kan du hitta enastående natur, från kusten till de höga sanddynerna.

För matälskare är detta också en stad som måste besökas, eftersom Santa Maria är hem för några av de bästa BBQ-restaurangerna i staten.

I de omgivande dalarna finns det många välrenommerade vingårdar; landskapet och klimatet är perfekta för att odla utmärkta druvor som ska förvandlas till premiumflaskor med vin.

13. Sacramento

Sacramento

Källa: Andrew Zarivny / shutterstock

Sacramento

Sacramento ligger tre timmar direkt norr om Fresno och gör det till en intressant dagsutflykt. Denna stora stad i inlandet är faktiskt Kaliforniens huvudstad, även om den alltid tycks hamna i skuggan av de mer kända städerna San Francisco eller Los Angeles.

Detta är mitten av staten och här kan du uppleva det lokala livet på ett annat sätt än vad som kan hittas längs kusten, eller till och med i Fresno.

Besök State Capitol Museum, utforska Downtown och ta reda på vad denna snabbväxande stad handlar om.

14. San Francisco

San Francisco - Utsikt från Twin Peaks

Källa: ESB Professional / shutterstock

San Francisco – Utsikt från Twin Peaks

San Francisco är en av de populäraste resmålen att besöka i Kalifornien, och från Fresno är det knappt tre timmar bort.

Det är en lång dagsutflykt, men börja tidigt så kan du uppleva alla de ikoniska sevärdheterna som staden har att erbjuda.

Kolla in den spektakulära silhuetten, besök Golden Gate-bron, det livliga vattnet och pirerna, och, naturligtvis, åk spårvagn.

Om du har tid, gör en resa till Alcatraz för att se ett av världens mest ökända fängelser.

15. Los Angeles

Los Angeles

Källa: Sean Pavone / shutterstock

Los Angeles

Los Angeles är Kaliforniens andra ikoniska stad. Även om det är lite längre bort – söderut – än från San Francisco till Fresno, är det fortfarande värt den långa bilresan för att se på egen hand vad som exakt drar så många människor till LA.

Besök den berömda Hollywoodskylten i kullarna, utforska de rikas och berömdas stadsdelar, eller om du letar efter spänning, ta en tur till en av de många nöjesparkerna i Anaheim-området för en vild dag ute från Fresno.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Fresno, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *