15 bästa dagsturer från Lucca

Lucca är en stad genomsyrad av italiensk historia som drar tusentals besökare per år. Från medeltida murar och romerska amfiteatrar, till mer moderna restauranger och vinbarer, Lucca har ett stort utbud av attraktioner som gör det till en perfekt bas för alla resor till norra Italien.

Beläget i Toscana-regionen finns det många dagsturer som kan göras från Lucca. Italien är ett relativt litet land, så de flesta städer och städer kan besökas inom några timmar. Bara Toscana-regionen är full av läckerheter från vin och landskap till moderna städer och konstgallerier.

Här är de 15 bästa dagsutflykterna inom bekvämt köravstånd från Lucca.

1. Pisa

Lutande tornet i Pisa

Källa: TravnikovStudio / shutterstock

Lutande tornet i Pisa

Pisa är mest känt för det berömda lutande tornet som drar tusentals turister varje år, men staden har så mycket mer att erbjuda dagsturister.

Staden är full av arkitektoniska underverk som väntar på att bli utforskade, och resten av Piazza Dei Miracoli-området är enbart ett UNESCO-världsarv.

Utanför detta område är staden full av ännu mer historisk arkitektur, särskilt längs floden Arno.

Pisa är också ett bra ställe att uppleva några av Italiens bästa söta maträtter, med särskilt chokladen och bakverken som är intensiva läckerheter för smaklökarna.

2. Livorno

Livorno, Italien

Källa: claudio zaccherini / shutterstock

Livorno

Livorno ligger precis vid kusten och är Toscanas port till Medelhavet.

Livorno har fortfarande kvar den pittoreska arkitekturen som hela landet är känt för, och har också ett avslappnat hamnområde där du kan utforska butiker, oberoende restauranger och fascinerande utsikt över havet.

Venedig Neighborhood är värt ett besök för att upptäcka det största nätverket av kanaler i Italien utanför själva Venedig, i en mycket mindre turistisk och livlig atmosfär.

Livorno är mest känt för sina skaldjur, i synnerhet det svarta riset som är färgat med bläckfiskbläck.

3. San Gimignano

San Gimignano, Italien

Källa: canadastock / shutterstock

San Gimignano

San Gimignano ligger i hjärtat av den toskanska landsbygden och är en medeltida stad som har lyckats behålla sina gamla murar och arkitektur.

Detta är en utmärkt dagsutflykt om du vill uppleva det gamla Italien från svunna tider, samtidigt som du vill njuta av de moderna bekvämligheterna med fantastisk mat och vin.

Landsbygden i Toscana är känt för sin vänliga lokalbefolkning, och San Gimignano är inget undantag. Du kan hitta dig själv att diskutera allt från italiensk kultur till främlingars släktingar med de pratglada lokalbefolkningen som besöker barerna och restaurangerna i staden.

4. Siena

Siena, Italien

Källa: JeniFoto / shutterstock

Siena

Siena är en annan vacker medeltida stad i centrala Toscana, och den har ett imponerande nätverk av antika gator och arkitektur som lätt tar upp en hel dagsutflykt.

Piazza del Campo är den unika centrala piazzan, känd för att vara formad som ett skal. Härifrån kan du utforska de finaste butikerna, restaurangerna och vinbarerna i staden.

Det är också värd för det världsberömda tvååriga hästloppet Il Palio, så kolla kalendern innan du bestämmer dig när du ska åka.

Siena är också ett bra ställe att lära sig att göra äkta italiensk pasta, med många kurser i hela staden.

5. Chianti

Chianti, Italien

Källa: Christian Delbert / shutterstock

Chianti

Chianti-regionen sträcker sig över mycket av den toskanska landsbygden och är känd som en av de viktigaste vinproducerande regionerna i hela Italien.

Här kan du besöka en av de många vingårdarna och vingårdarna för att lära dig allt om hur drycken tillverkas i Italien. Några av dem erbjuder även provningar och möjlighet att göra ditt eget vin, både på modernt och gammaldags vis, med dina egna fötter.

Regionen är också full av olivlundar som kan besökas för att lära sig mer om odlingen av växten och produktionen av oljan.

Om du har egen bil kan det vara ett vackert område för att utforska den italienska landsbygden.

6. Florens

Florens, Italien

Källa: Mikadun / shutterstock

Florens

Florens är en fantastisk stad som kräver lite introduktion för de flesta turister som planerar en resplan till Italien.

Florens har så många alternativ tillgängliga för att fylla en dagsutflykt att du önskar att du hade mer tid. Michelangelos världsberömda staty av David ligger i Florens, i ett av de många museer som är utspridda över hela staden.

Florens är verkligen ett konstälskares paradis med ett bra utbud av klassiska och moderna konstgallerier, samt trendiga oberoende konstförsäljare i hela staden.

Förutom konsten är Florens också fylld av kulinariska läckerheter, med gnocchin som tillagas i staden är ett absolut måste-prova.

7. Cinque Terre

Cinque Terre

Källa: muratart / shutterstock

Cinque Terre

En annan välkänd besöksattraktion i Italien, Cinque Terre är en rad av fem byar längs den nordvästra italienska kusten.

Dessa udda byar är uthuggna i klippsidor, vilket ger dem ett unikt, dramatiskt utseende som kompletteras av den avslappnade livsstilen som de flesta lokalbefolkningen upplever.

Genom att utforska byarna kommer du att kunna upptäcka berättelser om italiensk tradition och kolla in några lokala hantverk.

Som i stort sett överallt i landet är mat en integrerad del av Cinque Terre-upplevelsen och du kan inte missa möjligheten att äta på en av de små lokala restaurangerna i någon av byarna.

8. Montepulciano

Montepulciano, Italien

Källa: RossHelen / shutterstock

Montepulciano

Montepulciano, som ligger strax utanför Chianti, är en annan berömd vinregion där du kan prova några av de seriösa konkurrensen som de större vinregionerna står inför.

Montepulciano township är också genomsyrad av italiensk historia, särskilt religiös och medeltida historia. Du kan besöka Piazza Grande för att kolla in de flesta platserna, inklusive kyrkan och klocktornet.

Många av vinprovningarna äger rum i vinkällare över hela staden snarare än i själva vingårdarna, som vanligtvis ligger en kort bilresa bort.

Om du besöker utan bil och förlitar dig på kollektivtrafik är detta en av dina bästa möjligheter för lantlig vinprovning.

9. La Spezia

La Spezia vid vattnet

Källa: iryna1 / shutterstock

La Spezia vid vattnet

La Spezia är en vidsträckt stad vid Medelhavskusten, som har många fantastiska utsiktspunkter över havet, de omgivande bergen och stadens ljusorange hustak.

La Spezia, som ofta glöms bort av turister, har en mycket lugn och lättsam natur och många lokalbefolkningen kommer mer än gärna att dela sin egen bit av italiensk kultur med dig.

Exotiska växter kantar det största strandområdet, som också är en lugn och fridfull plats för att sola om du vill undvika trängseln på Italiens mer kända stränder.

Slottet i centrum av staden är väl värt ett besök och är en av de äldsta militära strukturerna i regionen Toscana.

10. Genua

Genua

Källa: Alex Tihonovs / shutterstock

Genua

Genua är en vacker stad på Italiens norra kust som är genomsyrad av historia och de finare aspekterna av italiensk kultur.

Besökare i Italien missar vanligtvis Genua och beger sig istället till de mer kända städerna, men det är väl värt att göra en dagsutflykt från det. Det gränsar till stora italienska Rivierans hotspots och enbart resan på vägen dit kommer att bjuda dig på vackra vyer över Medelhavet.

Själva staden är full av museer, inklusive konstgallerier, etnografiska museer och naturhistoriska museer. Den har Europas största historiska centrum, med massor av slingrande gator som visar arkitektur från många epoker i europeisk historia.

11. San Marino

San Marino

Källa: bilciu / shutterstock

San Marino

San Marino är det tredje minsta självständiga landet i världen och ligger liksom Vatikanen helt i Italien.

Det finns tre torn tvärs över staden som dominerar silhuetten, och hela staden ger en fantastisk inblick i medeltida arkitektur och gångvägar.

Tornen ger fantastisk utsikt över hela landet och ut mot den italienska landsbygden, och landets ringa storlek gör det helt gångbart.

Detta är ett unikt hörn av Europa som inte bör missas, och du kan till och med få ditt pass stämplat med en officiell San Marino inresestämpel om du vill.

12. Bologna

Bologna

Källa: bellena / shutterstock

Bologna

Känd i Italien som matens huvudstad, är Bologna en annan stad som förbises av många turister.

Staden har en livlig atmosfär som fortfarande har kvar det mesta av den ursprungliga kulturen, och den är hem för en enorm restaurangscen.

Den mest kända rätten är naturligtvis Bolognese, men detta är faktiskt en av de enklaste och intetsägaste rätterna de erbjuder. Det finns ett rikt utbud av smaker tillgängliga över det överflöd av restauranger som har etablerat sig i Bologna.

Detta är allt inom en miljö av vackert underhållen medeltida arkitektur och unika lokala grus.

13. Trasimenosjön

Trasimenosjön

Källa: ValerioMei / shutterstock

Trasimenosjön

Beläget helt och hållet i Umbrien, Italiens region som är minst besökt av utländska besökare, är Trasimenosjön ett område med enastående naturlig skönhet och en populär semesterplats för italienarna själva.

Söta städer kantar sjöns kust, vilket ger en överraskande variation när det gäller kulturell upplevelse och visar upp Italiens många sidor. Det finns också ett antal slott och ruiner att utforska om du verkligen vill fördjupa dig i historien.

Sjön i sig har ett antal aktiviteter tillgängliga som fiske och kajakpaddling, och är ett fantastiskt familjemål i Italien för att komma bort från städernas liv.

14. Piombino

Piombino, Italien

Källa: Eddy Galeotti / shutterstock

Piombino

Piombino är en viktig, men ofta ignorerad, stad i Italien som det huvudsakliga navet för import från hela Medelhavsområdet.

Trots denna något industriella nutid lyckas staden behålla sitt gamla förflutna och har liksom många delar av Toscana en fantastisk orörd medeltida arkitektur samt bevarade byggnader.

Det finns fantastiska vyer från kusten över andra delar av den etruskiska kusten, och hamnområdet är fullt av liv med lokala marknader, fiskare och båtkryssningar.

15. Perugia

Perugia, Italien

Källa: joyfull / shutterstock

Perugia

Perugia ligger också i Umbrien och är en udda stad som ligger mitt i hjärtat av Italien. Den är mest känd lokalt som en universitetsstad, vilket betyder att Perugia har en mycket ungdomlig atmosfär och en fantastisk bar- och restaurangscen.

En av de stora attraktionerna är möjligheten att besöka de underjordiska områdena i staden, som byggdes under medeltiden.

Detta är en hel underjordisk stad som övergavs och användes som grund för fästningen Rocca Paolina.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Lucca, Italien

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *