15 bästa dagsturer från Tacoma

Tacoma ligger i en underbar naturskön miljö på stranden av Puget Sound, och är ett glimrande exempel på en typisk amerikansk stad vid floden.

Den är full av kultur, en hälsosam dos konst och naturligtvis spännande mat.

Komplett med bekvämt urskiljbara distrikt, såsom det fascinerande museidistriktet; den livliga 6th Avenue med sina restauranger; och slutligen de historiskt laddade Stadium- och Proctor-distrikten.

Men det omgivande området är fullt av inte bara naturliga landmärken som vandringsleder och vildmarksparker, utan också några av de mest önskvärda storstadssemesterna i landet, än mindre i delstaten Washington.

Dessa storstadslekplatser och underbara naturliga utflykter är alla inom räckhåll från Tacoma, låt oss ta en titt på de bästa som kan ses inom loppet av en dag.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Tacoma:

1. Vancouver

Vancouver, Kanada

Källa: mffoto / shutterstock

Vancouver

Resan upp till Brittiska Colombia är en av de mest värdefulla gränsövergångarna du kan ge dig ut på när du är i Tacoma, på grund av de pulserande kulturella attraktionerna som du hittar inklämt mellan det attraktiva bergs- och havslandskapet.

Vancouver är hem till den berömda Stanley Park – en av de största stadsparkerna i Nordamerika – som innehåller stränder, sjöar, laguner och mer; tillräckligt för att hålla alla naturälskare sysselsatta för dagen.

Den historiska Gastown är en fristad för kultur och matälskare, medan shoppare kan spendera timmar med att titta på butiksutbudet på Metropolis at Metrotown Mall.

2. Castle Rock

Harry's Ridge på Castle Rock, Washington

Källa: jennagenio / shutterstock

Harrys Ridge på Castle Rock, Washington

Känd som utgångspunkten för varje resa upp till det imponerande Mount Rainer, är berget som kallas Castle Rock en av de mest dominerande och älskade silhuetterna på Tacomas skyline.

Denna snötäckta topp är ett populärt resmål för både lokalbefolkningen och besökare.

Den är omgiven av en enorm nationalpark som sträcker sig över 200 000 hektar och erbjuder vandringsleder som kan ta dagar att genomföra, men om du anländer tidigt kan du ta dig till toppen inom loppet av en dag.

3. Seattle

Seattle, Washington

Källa: ESB Professional / shutterstock

Seattle

En av de mest populära städerna i landet, Stillahavsstaden Seattle, Northwest, är inte bara en förtrollande kombination av berg, skogar och stadsdelar vid vattnet, utan också en blomstrande storstadsnav full av attraktioner.

Den ständigt populära Space Needle erbjuder oslagbar 360-graders panoramautsikt över staden, medan Pike Place Market är ett fängslande virrvarr av alla typer av försäljare – från fisk- till blomstermarknader.

För något lite mer estetiskt stimulerande, se till att inte missa Olympic Sculpture Park – full av innovativa installationer, eller Washington Park Arboretum, hem för över 5000 typer av växter från hela planeten.

4. Desolation Peak Trail

Desolation Peak Trail

Källa: www.nps.gov

Desolation Peak Trail

Även om det inte är den lättaste vandringen i regionen, är Desolation Peak Trail en oerhört populär och givande vandring för dem som letar efter lugnet och några verkligt hisnande panoramavyer.

När du väl börjar nå de högre delarna av vandringen jämnar den branta leden ut i vackra alpina ängar, med en historisk eldutsikt som är väl värd mödan att gå och se.

Om du behöver svalka dig efter att du har klättrat upp till toppen, gå tillbaka ner till Ross Lake, där du hittar massor av simning, kajakpaddling och båtliv.

5. Vashon Island

Vashon Island

Källa: JA Uppendahl / shutterstock

Vashon Island

Med en befolkning på endast 10 000 människor är ön Vashon en av de mest lugna och trevliga tillflyktsorter man kan se inom loppet av en dag från Tacoma.

Bland de mjukt böljande kullarna och den tjocka skogsmarken hittar du en mängd familjeägda gårdar som är en sällsynt syn i det stora jordbrukets tid som ses på andra håll idag.

Du hittar otaliga charmiga gårdsstånd som säljer färskvaror i huvudstaden på ön.

Om du vill ha en bit av naturen, cykla eller paddla kajak dig runt någon av de många vackra stränderna eller skogarna.

6. Leavenworth

Leavenworth, Washington

Källa: Denise Lett / shutterstock

Leavenworth, Washington

Gör dig redo att kliva in i staden Leavenworth med surrealistiskt tema, vars design är baserad på en traditionell bayersk by.

Temat sträcker sig till och med så långt att det inkluderar en atmosfär av jovialitet och människor som bär lederhosen.

Även om det är ett nöje att besöka året runt, försök att boka din resa så att den sammanfaller med Oktoberfest-firandet i världsklass som äger rum på hösten.

7. Woodinville Wine Country

Woodinville Wine Country

Källa: ARSimonds / shutterstock

Woodinville Wine Country

Bara en timme från Tacomas liv och rörelse ligger den mycket eftertraktade vinregionen Woodinville.

Även om det faktiskt inte är ett landsbygdsområde, har den lilla staden några av de bästa lokalt producerade vinerna i regionen, som du kan prova på över 100 vingårdar.

Själva druvorna odlas i den omgivande Columbia Valley och bearbetas nästan uteslutande av lokala vinmakare, vilket innebär att de flesta, om inte alla, är utomordentligt välbevandrade i att rekommendera den perfekta årgången.

8. Snoqualmie

Snoqualmie Falls

Källa: Patrick Tr / shutterstock

Snoqualmie Falls

Hem till de majestätiska och ödmjuka Snoqualmie Falls, en resa upp till staden Snoqualmie lockar över en miljon människor om året för att besöka dessa underbara kaskader.

Det 270 fot långa vattenfallet är gratis, öppet för allmänheten och kan ses från soluppgång till solnedgång, med lampor som lyser upp det brusande vattnet på kvällen.

Det finns också två tunnland parklandskap runt fallen, som du kan utforska innan eller efter att du tar dig till utsiktsplattformen för att förundras över spektaklet.

Snösportentusiaster kommer att hoppa på möjligheten att få ut det mesta av Snoqualmies skid- och snowboarderbjudanden, och kanske planerar att tillbringa en eftermiddag i backen.

9. Ocean Shores

Ocean Shores, Washington

Källa: Frank L Junior / shutterstock

Ocean Shores, Washington

Den perfekta dagsutflykten för dem som letar efter avkoppling och nöje i lika delar vid havet, Ocean Shores är en charmig kuststad som fungerar som ett otroligt vackert semestermål.

Mellan de olika sjöarna och kanalerna som är perfekta för kajakpaddling, och Stilla havet som erbjuder sina otroliga surf, kommer vattenälskare att vara i sitt esse här.

Själva staden är ett absolut nöje att utforska; det är fullt av konstgallerier, utmärkta skaldjursrestauranger och barer som underlättar ett pulserande nattliv.

10. Mount St Helens

Mount St Helens, Washington

Källa: Roman Khomlyak / shutterstock

Mount St Helens

Ökänd för utbrottet 1980 som orsakade enorma delar av förstörelse, den aktiva vulkanen Mount St Helens har varit tyst under de senaste decennierna.

Som ett resultat är det platsen för många utflykter, både guidade och oberoende.

Med vandringsleder längs vulkankantens åsar kan besökarna känna värmen under sig under hela vandringen medan de njuter av den vidsträckta utsikten.

Det finns även helikopterturer som ger ett ännu bredare perspektiv på den omgivande landsbygden.

11. Portland

Portland, Oregon

Källa: ARTYOORAN / shutterstock

Portland

En av de uddaste och mest förtjusande destinationerna i världen, Portland är en smältdegel av det bisarra, det läckra, det färgstarka och det progressiva.

Hem till över 50 bryggerier är det ett paradis för ölälskare, och de flesta av de utmärkta barerna har lokalt tillverkade brygger.

Downtown Portland är ett mecka för det konstiga och underbara, med sydöstra Hawthorne Boulevard en höjdpunkt på grund av en blandning av barer, restauranger och spännande butiker.

För en skvätt kultur, bege dig till gallerierna på Alberta Street och insup lite av den framåtsträvande konsten.

Om du vill ha en bit av naturen, ta en promenad genom kullarna i Forest Park, som ligger precis utanför centrum.

12. Olympia Farmers Market

Olympia Farmers Market

Källa: Wonderlane / Flickr

Olympia Farmers Market

Mindre än en timme från staden Tacoma hittar du en av de sällsynta bondemarknaderna som är öppen året runt, till skillnad från bara våren och sommaren.

Det finns tillräckligt med variation på Olympia Farmer's Market för att göra en dagstur utan att bara surfa, än mindre till och med köpa något.

Den underbara inomhus- och utomhusmarknaden har allt från frön och charkuterier till skaldjur som fångas i själva Puget Sound.

Du kan inte bara gå därifrån med påsar fulla av läckra, färska råvaror, utan du kan också njuta av en av de många utomhusrestaurangerna som serverar internationella rätter.

13. Cougar Mountain Regional Wildland Park

Cougar Mountain Regional Wildland Park

Källa: Roman Khomlyak / shutterstock

Cougar Mountain Regional Wildland Park

Cirka 32 mil från städerna Seattle är det historiska gruvområdet i Cougar Mountain Range nu en Regional Wildland Park.

Den innehåller över 35 miles av stigar som är perfekta för den avslappnade vandraren på grund av deras relativa planhet och bredd.

Var noga med att passera förbi Coal Creek och Doughty Falls på vägen, för att njuta av den underbara utsikten över de små men vackra kaskaderna.

För en fascinerande inblick i regionens gruvhistoria, gå ner till Ford Slope Mining Exhibit på Rainbow Town trail.

14. Green Lake Trail

Green Lake Trail, Washington

Källa: pfly / Flickr

Green Lake Trail

Den ibland livliga, men underbart natursköna Green Lake Trail är den perfekta dagsutflykten för lokalbefolkningen och besökare som letar efter några måttliga stigar, med belöningen av några verkligt vackra sjöar att koppla av vid eller svalka sig i.

Under sommaren är området otroligt populärt på grund av dess underbara miljöer.

Som ett resultat föredrar vissa vandrare vintern, när allt är täckt av ett friskt lager av snö som helt förvandlar landskapet.

15. Tillamook Rock Lighthouse

Tillamook Rock fyr

Källa: Bob Pool / shutterstock

Tillamook Rock fyr

Även om du inte officiellt kan gå in i själva fyren, är den lilla klippan känd som Cannon Beach tydligt synlig från Ecola State Park och ger ett imponerande spektakel.

Det som en gång var den dyraste och farligaste fyren som någonsin byggts på västkusten är nu en avvecklad privatägd byggnad, även om besökare kan få en känsla av den hårresande prövningen av driften genom att titta på den på långt håll.

En del av Oregon Islands National Wildlife Refuge, det är en värdig dagsutflykt för alla som är intresserade av maritim historia.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Tacoma, Washington (WA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *