15 bästa dagsturer från Mexico City

Mexikos huvudstad har mycket att erbjuda resenärer, som landets kulturella och politiska nav, även om resenärer inte bör förvänta sig stränder och avkoppling vid havet.

Mexico City på hög höjd har fantastiska museer, fascinerande antika monument och mycket gott att äta och dricka att utforska.

Kosmopolitisk och modern, besökare kommer definitivt att vilja ägna tid åt att bekanta sig med allt Mexico City har att erbjuda innan de ger sig ut för att leta bortom det.

Men det finns så mycket att utforska inom räckhåll att det vore oförskämt att inte dra nytta av detta.

Här är 15 av de bästa dagsturer som kan tas från Mexico City.

1. Teotihuacan

Teotihuacan, Mexiko

Källa: DR Travel Photo and Video / shutterstock

Teotihuacan

Teotihuacan, City of the Gods, är ett självklart förstahandsval för en dagsutflykt från Mexico City.

Den mest välkända mesoamerikanska platsen i närheten av huvudstaden, aztekerna bebodde Teotihuacan från omkring 1200-talet, även om det är föremål för debatt vem som faktiskt byggde den.

Solpyramiden är den tredje största i världen och kan bestigas för några ganska episka vyer av pyramidkomplexet och det omgivande landskapet.

Promenera till den mindre månpyramiden och hitta ett bra ställe att se solnedgången, som ger en ännu mer magisk luft till denna imponerande plats.

2. Cholula

Cholula, Mexiko

Källa: Madrugada Verde / shutterstock

Cholula

För att tillfredsställa de som tycker om kulturella aktiviteter kan en dagstur för att besöka det arkeologiska området Cholula vara ett bra alternativ.

Stanna först vid klostret San Miguel i Huejotzingo, ett bra ställe att lära sig om Mexikos kulturhistoria, med deras olika influenser från arabiska till spanska.

Cholula är också värd för världens största pyramid – till volym snarare än höjd – vilket verkligen är något att bocka av på listan.

3. Puebla

Puebla, Mexiko

Källa: Diego Grandi / shutterstock

Puebla

Den koloniala staden Puebla erbjuder något lite annorlunda: en sann bild av Mexikos koloniala förflutna, med sina vackra kaklade gator och imponerande katedral.

Puebla ger också inblick i några av Mexikos traditionella industrier, eftersom besökare har möjlighet att utforska onyx- och talaverafabriker.

Cirka två timmars bilresa från Mexico City är Puebla en av de mest populära platserna att besöka i närheten.

Den är också känd för att vara en livlig universitetsstad, och ännu mer intressant har ett engelskt slott deponerat i mitten av sin sjö, Ex-Hacienda de Chautla.

Mest spännande.

4. Vulkanvandring i nationalparken Izta-Popo

Izta-Popo nationalpark, Mexiko

Källa: halfofmoon / shutterstock

Izta-Popo nationalpark

För dem som vill ha en mer aktiv dagsutflyktsaktivitet är vandring i Izta-Popo nationalpark ett utmärkt alternativ.

Om du känner för en förändring från det vanliga, bege dig ut för att erövra den tack och lov slumrande vulkanen Iztaccíhuatl.

Denna dagstur erbjuder något helt annat än de hektiska gatorna i Mexico City: frisk luft, hisnande natur och en tillfredsställande fysisk utmaning.

På 5230m är Iztaccíhuatl en ganska rejäl utmaning för den oinvigde, så tänk noga innan du bestämmer dig för hur högt du vill gå.

Ett toppförsök är möjligt när du börjar från 4000 meter, så utmaningen är din.

Vyerna är väl värt det.

5. Taxco

Taxco, Mexiko

Källa: Byelikova Oksana / shutterstock

Taxco, Mexiko

Taxco är en vacker kolonial stad, belägen sydväst om Mexico City i delstaten Guerrero, känd för sin silverproduktion.

Taxco, som har fått smeknamnet «silverstaden», har en unik gammaldags atmosfär, med sin koloniala arkitektur och söta kullerstensgator.

Under ditt besök i staden kan du tillbringa tid med att beundra det hantverksmässiga silverhantverket, kika in i metallverkstäderna och lära dig om hantverkets historia.

En annan höjdpunkt för ett Taxco-besök är dess stora kyrka, Santa Prisca, imponerande belägen på östra sidan av huvudtorget, som tornar upp sig över staden.

6. Cuernavaca

Cuernavaca

Källa: posztos / shutterstock

Cuernavaca

En annan attraktiv kolonialstad, Cuernavaca, är huvudstaden i den mexikanska delstaten Morelos.

Det ligger vid foten av de pittoreska Tepozteco-bergen, söder om Mexico City, och ligger på en höjd av cirka 5000 fot.

Cuernavaca är känd som «den eviga vårens stad», och har många viktiga monument, som förtjänar en dedikerad rundtur om du vill lära dig mer.

Förundras över 1500-talspalatset Cortes, nu ett museum, och tillbringa sedan lite tid med att vandra genom det muromgärdade klostret med Cuernavaca-katedralen.

7. Cacahuamilpa-grottorna

Cacahuamilpa-grottorna, Mexiko

Källa: Roberto Michel / shutterstock

Cacahuamilpa grottor

Från staden Cacahuamilpa är det möjligt att besöka Cacahuamilpa-grottorna, som är en del av Grutas de Cacahuamilpa National Park.

Dessa grottor utgör det näst största grottsystemet i världen.

I mer än tio kilometer under jorden och upp till 230 fot höga ormar tunnlarna åt alla håll, och den ständigt föränderliga stenen förvandlas ibland till igenkännliga former.

Försök att se fontäner, ansikten och till och med en katedral bland stenarna.

Utanför själva grottorna har nationalparken andra former av underhållning, inklusive bergsklättring och vandring runt sina trädgårdar, men grottorna är verkligen det största dragplåstret.

8. Mixquic

Day of the Dead Altar i Mixquic, Mexiko

Källa: girlseeingworld / shutterstock

Dag Av Det Döda Altaret I Mixquic, Mexiko

Det berömda firandet av de döda i Mexiko väcks till liv i Mixquic, där ritualerna är upplagda för alla att se.

Gator täckta med sågspån, altaren hängda med färgglada cempasuchilblommor, dansare som vajar i traditionell klädsel till gamla sånger: Mixquic förkroppsligar verkligen Dia de Muertos.

Överraskande nog är denna festival inte ett dystert tillfälle trots namnet: deltagarna hyllar snarare sina nära och käras liv, dansar, bjuder på frukt och bröd och målar sina ansikten i en stil som nu är erkänd över hela världen.

Mixquic är verkligen en fascinerande dagsutflykt.

9. Tula och Tepotzotlan

Tula, Mexiko

Källa: Madrugada Verde / shutterstock

Tula

Arkitekturen i Tula och Tepotzotlan är kanske någon av de mest imponerande i Mexiko.

Tula är berömd för sina Atlantes-statyer: mer än fem meter höga och huggna i sten ger de ett imponerande välkomnande till området.

Tyvärr knuffades Tula-folket ut av invaderande kolonisatörer.

Tepotzotlan har fantastiska barockverk som visas på sin jesuitkyrka, kapellet i San Francisco Javier.

Denna imponerande konstruktion är inlagd med bladguld, vilket gör den till en slående syn.

Det finns också exempel på nunnornas kläder som visas inne i byggnaden.

10. San Miguel de Allende

San Miguel de Allende, Mexiko

Källa: Bill Perry / shutterstock

San Miguel De Allende

San Miguel de Allende är en trygg, kosmopolitisk stad, fylld med byggnader från 1600- och 1700-talen.

Sätet för Mexikos kulturfestivaler för musik och konst, San Miguel de Allende har flera anspråk på UNESCO:s världsarv.

När du vandrar runt i centrum får du en fantastisk utsikt över staden och dess spiror, och kommer att få lära dig mer om platsens historia.

Missa inte Ignacio Allendes museum, San Miguel de Arcángels församling, San Franciscos tempel och Paseo del Chorro, som alla har sin egen viktiga plats i stadens historia.

11. Magiska städer Hidalgo

Real del Monte, Hidalgo, Mexiko

Källa: Fer Gregory / shutterstock

Real Del Monte, Hidalgo

Städerna Real del Monte och Huasca ger en djupt intressant dagsutflykt från Mexico City.

Bege dig först norrut till Real del Monte, en gammal gruvstad, där du kan utforska dess gator och kanske prova lite av Hidalgo-köket.

Prova pulque, en typ av lokalt bröd.

Gå sedan vidare till «Pueblo Magico», Huasca de Ocampo, där du hittar den otroliga Santa Maria Regla Canyon, med imponerande höga – över 30 m – basaltpelare som pryder dess väggar, och fyra vattenfall som kombineras för att mata dammen.

Efteråt, kolla in Hacienda San Miguel Regla, som en gång inhyste stadens mest kända filantrop.

12. Monark Butterfly Sanctuary

Monarch Butterfly Sanctuary, Mexiko

Källa: getyourguide.com

Monarch Butterfly Sanctuary, Mexiko

För en mer ovanlig dagsutflykt från Mexico City-upplevelsen är Monarch Butterfly Sanctuary-turen ett fantastiskt, fascinerande off-beat-alternativ.

Innan du hånar, eller insisterar på att fjärilar är tråkiga, vet det här: varje år vandrar fjärilarna från Kanada hela vägen ner till Mexiko.

Om tanken på att tusentals fjärilar fladdrar sig nerför kontinenten inte imponerar på dig, vet jag inte vad som kommer att göra det!

Ta en rundtur runt helgedomen, lär dig om fjärilarnas livscykel, och när du har tröttnat på pedagogiska avledningar, bege dig till den närliggande sjön de Valle de Bravo, som ger möjligheter till vattensporter.

13. Tlaxcala

Tlaxcala, Mexiko

Källa: Nailotl / shutterstock

Tlaxcala

Tlaxcala, en liten delstat strax öster om Mexico City, har många avledningsalternativ för dagsturister.

Dess huvudstad Tlaxcala City var starkt influerad av den spanska koloniseringen och är som sådan ett klassiskt exempel på den perfekta koloniala staden: mörka orange byggnader med vita detaljer runt sidorna.

Dagsturister kan ta en titt på franciskanerklostret som ligger högt upp i utkanten av stadskärnan, som inte längre används som kloster utan istället inrymmer ett museum.

Det finns också den vackra församlingskyrkan i San Jose, konstmuseet Tlaxcala och Capilla de los Indios att utforska, liksom några fascinerande arkeologiska ruiner i de yttre utkanterna av delstaten Tlaxcala.

14. Santiago de Querétaro

Santiago de Querétaro, Mexiko

Källa: NadyaRa / shutterstock

Santiago de Querétaro

En av de mer avslappnade dagsutflykterna från Mexiko är ett besök i Santiago de Queretaro, huvudstad i delstaten Queretaro.

Santiago de Queretaro, känd för att vara särskilt säker och fridfull, har det vanliga utbudet av arkitektur, museer och vackra gator att ta sig runt, men har en extra bonus av att vara ett område för vin som kommer att växa – definitivt ett att titta på.

Stadens historiska centrum fick UNESCO världsarvsstatus 1996, men en annan plats som är värd att notera är dess enorma 1700-talsakvedukt, som dominerar silhuetten runt den.

15. Toluca

Toluca, Mexiko

Källa: Gerardo C.Lerner / shutterstock

Toluca

Bara cirka 50 minuters bilresa från Mexico City ligger Toluca de Lerdo, huvudstaden i delstaten Mexiko.

Detta är ett bra alternativ för dagsutflykter för kulturgamar, eftersom det är fullt av fascinerande och historiska museer.

Toluca de Lerdo täcker så olika ämnen som flora och fauna, konst och mexikansk kultur och ger ett litet pedagogiskt uppsving för dem som har tröttnat på att bara ge sig ut på avkopplande sysselsättningar.

En annan höjdpunkt i staden är den botaniska trädgården, vars fantastiska samling av målade glasfönster ger en intressant följeslagare till dess rikliga växter från hela världen.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Mexico City, Mexiko

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *