15 bästa dagsturer från St Louis

En hamnstad byggd längs Mississippiflodens livliga stränder, St Louis grundades 1764. Den fick sitt namn efter Ludvig IX av Frankrike, eftersom de första europeiska nybyggarna där var franska pälshandlare.

Det finns ett stort djup av historia i St Louis, både från de tidiga europeiska nybyggarna och de infödda som kom innan, vilket gör det till en fascinerande plats för en resa.

När du har sett den berömda Gateway Arch, bläddrat i stadens många museer och utforskat dess lysande botaniska trädgård, är det dags att vidga din blick mot området bortom.

Här är bästa dagsutflykter från St Louis:

1. Springfield, Illinois

Springfield, Illinois

Källa: RRuntsch / shutterstock

Springfield, Illinois

Delstatens huvudstad Illinois är lätt att nå inom en dag från St Louis, och är ett utmärkt alternativ för en scenbyte om du fortfarande vill ha stadslivet.

Bara 90 minuters bilresa och du kommer att befinna dig i en blomstrande stad, vars attraktioner är centrerade på den mest kända ex-invånaren: Abraham Lincoln.

Det bästa av dessa är Abraham Lincoln Presidential Museum and Library, som har massor av intressanta utställningar och ger en chans att interagera med periodens historia.

Bortsett från Lincoln finns det mer historia att hämta: Springfield är också värd för den vackra Old State Capitol-byggnaden.

2. Hannibal

Hannibal, Missouri

Källa: Brian S / shutterstock

Hannibal

Hannibal finns på många St Louis-listor på grund av dess främsta anspråk på berömmelse: det var författaren Mark Twains barndomshem.

Denna stad vid floden gav inspiration till sådana klassiker som Huckleberry Finn och Tom Sawyer – och gör därför en fantastisk pedagogisk dagsutflykt.

I Hannibal har du chansen att besöka romanförfattarens barndomshem, samt bläddra i det omfattande museet som är tillägnat författaren och hans verk.

Och varför inte ta en tur nerför Mississippifloden och återuppleva Hucks äventyr?

3. Meramec Caverns

Meramec Caverns

Källa: Jinx! / Flickr

Meramec Caverns

Meramec-grottorna är ett av de mest spännande naturliga underverken runt St Louis och är mer än värda att nämnas på listan över bästa dagsutflykter.

Missouri är trots allt känt som grottstaten – och dessa grottor är överlägset några av de bästa som erbjuds.

De är inte bara ett fantastiskt exempel på naturens arbete, de är också den äldsta attraktionen längs Route 66 och har några intressanta historiska anspråk på berömmelse.

Jesse James ryktades ha använt grottorna som ett gömställe, och innan dess tros de ha använts som skydd av indianer.

4. Hermann

Värdshus vid Hermannhof

Källa: innathermannhof

Värdshus vid Hermannhof

Hermann är en höjdpunkt i statens vinland och är främst känd för sitt intressanta tyska arv – vilket framgår av de mycket tyskklingande vingårdarna som Hermannhof.

Den grundades 1837 av – ni gissade rätt – tyskar, som tidigare hade kommit från Philadelphia.

Beläget längs Missourifloden, är det en härlig plats att tillbringa lite tid med att njuta av din omgivning med ett utsökt glas lokalt vin, eller kanske ta en rundtur på en av vingårdarna.

Det är också ofta levande musik på vingårdarnas uteterrasser, och om det inte räcker med underhållning kan du alltid surfa runt i de lokala butikerna.

5. Katy-spåret

Katy-spåret

Källa: LanaG / shutterstock

Katy Trail

Denna vackra cykel- och vandringsbana sträcker sig över 200 miles över hela staten, mer eller mindre efter Missouriflodens väg.

Att cykla leden är ett utmärkt alternativ om du känner för att komma ut i naturen och lämna bilen bakom dig en stund.

Det är en relativt lätt resa på grund av sin ganska platta terräng, och om du blir trött finns det gott om alternativ för en snabb matbit längs vägen, samt ställen att shoppa souvenirer från ditt äventyr.

Leden kan startas från flera olika punkter, men Defiance och Augusta är de mest troliga alternativen från St Louis.

6. Johnson's Shut-Ins

Johnsons Shut-Ins

Källa: Sharon Day / shutterstock

Johnsons Shut-Ins

En spännande naturattraktion i omgivningarna av St Louis är Johnson's Shut-Ins.

En park skapad av vulkanisk aktivitet för länge sedan, flodens flöde har skapat pooler, forsar och vattenfall som gör det roligt att utforska.

Det finns vandringsleder bredvid, eller på sommaren kan du bara sitta vid någon av de kristallklara badplatserna och ta ett dopp.

Det finns gott om picknickplatser för att göra detta till en fantastisk familjedag, och det finns ett utmärkt besökscenter för att göra din resa lite enklare.

7. Road Trip längs Great River Road

Vuxen skallig örn längs Great River Road

Källa: Tony Campbell / shutterstock

Vuxen skallig örn längs Great River Road

Ofta nämnt på listor över bästa roadtrips i området, Great River Road är säkert ett av de mest estetiskt tilltalande sätten att tillbringa din dag borta från St Louis.

Vägen, som kramar den västra gränsen mot Illinois, går längs Mississippifloden och erbjuder vackra vyer över vattnet.

Det finns också några utmärkta ställen att stanna vid längs vägen, som staden Alton för några bra, billiga maträtter, eller Pere Marquette State Park för en chans att sträcka på benen och kanske se några fåglar.

8. Shaw naturreservat

Shaw naturreservat

Källa: Susan Sherman-Adkins / shutterstock

Shaw naturreservat

Beläget bara 30 minuter utanför staden, är naturen i överflöd i Shaw Nature Reserve.

Över fjorton mil av stigar kan du uppleva en mängd olika landskap, från ängar till skogar, samt massor av olika fauna.

Om promenader inte är din grej kan du alltid ta en tur på vildmarksvagnen istället – eller helt enkelt packa en picknick och hitta en trevlig plats att sitta på.

Det finns tre olika picknickområden i parken, plus ett härligt utomhusklassrum för barnen, med massor av leksaker och utrustning för att underhålla dem.

9. Columbia

Columbia, Missouri

Källa: Nina B / shutterstock

Columbia

Hemmet för University of Missouris huvudcampus, Columbia, är ett riktigt roligt alternativ för dagsutflykter.

Dess centrum har alla vanliga misstänkta från en studentstad: bra restauranger, livliga barer och utmärkta shoppingmöjligheter.

Det finns också en hel del bra museer tillgängliga i staden, två bra exempel på dessa inkluderar konstgalleriet George Caleb Bingham som är värd för samtida utställningar, och Museum of Art and Archaeology som täcker ett bredare spektrum av tidsperioder.

10. Six Flags Theme Park, Eureka

Six Flags Theme Park, Eureka

Källa: anjanettew / Flickr

Six Flags Theme Park, Eureka

Det kanske inte är det mest kulturella resmålet utanför St Louis, men ibland är allt du behöver på din resa en dag utan skuld på berg-och dalbanor.

Six Flags är en kedja med filialer över hela USA, så du kommer garanterat att ha en mycket lycklig familj i slutet av en dag här.

Det finns gott om matalternativ i parken, plus underhållning utöver åkattraktionerna i form av personal utsmyckad som karaktärer från Looney Tunes.

Om du känner värmen kan du också bege dig till vattenparken på plats – vars pris ingår i din biljett – för en rolig plask.

11. Dykning i Bonne Terre-gruvan

Bonne Terre Gruva

Källa: www.bonneterremine.com

Bonne Terre Gruva

Den största sötvattensdykplatsen i USA ligger strax söder om St Louis längs Highway 67. Franska för ‘god jord', platsen brukade vara en fungerande gruva innan den översvämmades.

Det är ett fascinerande undervattensäventyr och dykare kan se gruvan precis som den lämnades: malmkärror, hackor och lokomotiv ligger alla precis som de låg 1961 när den övergavs.

Om du inte dyker är det fortfarande möjligt att uppleva platsen ovan vatten genom att ta en berättad tur runt gruvornas underjordiska rum.

En båttur är ett annat alternativ.

12. Ste. Genevieve

Ste.  Genevieve

Källa: Andrew Balet / Wikimedia

Ste. Genevieve

En underbar fransk kolonial stad, Ste. Genevieve var faktiskt den första permanenta platsen för europeiska bosättare i Missouri.

Dess franska inflytande är mycket tydligt i arkitekturen runt staden, vilket gör det mer än trevligt att vandra runt i staden.

Uppkallad efter skyddshelgonet i Paris, Ste. Genevieve har massor av underhållande avledningar: du kan ta en rundtur i några av de historiska husen, eller besöka en mycket fransk vingård.

Allt som allt, en resa till Ste. Genevieve känns som att du har rest tillbaka i tiden, snarare än bara en timme söder om St Louis.

13. S:t Karl

St Charles

Källa: Wikimedia

St Charles

Den historiska charmen i St. Charles, som ligger cirka en halvtimme från St Louis, är svår att motstå.

Se till att besöka dess viktigaste monument, First State Capitol från 1821, som du kan ta en rundtur av.

Capitolium har restaurerats och dekorerats med periodens möbler, så det är en fantastisk interaktiv historielektion.

Sedan, naturligtvis, är St. Charles fullt utrustad med ett utmärkt utbud av restauranger, särskilt runt Main Street, för efter att du har slutat ta in de kulturella sevärdheterna.

14. Ozark National Scenic Riverways

Ozark National Scenic Riverways

Källa: picturin / shutterstock

Ozark National Scenic Riverways

Även om det ligger en bra bit från St Louis, är Ozark National Scenic Riverways ändå värda ett besök om du har uttömt de närmare alternativen.

Detta var det första nationalparkområdet som skyddade ett flodsystem, och det är lätt att se varför det utsågs till ett skyddat område 1964. Det finns två särskilt kända floder – Jacks Fork River och Current River – som var den ursprungliga orsaken till skapandet av nationalparken, men det finns också massor av andra badplatser, vandringar och historiska platser i området.

15. Washington

Washington, Missouri

Källa: Jim Roberts / Wikimedia

Washington, Missouri

Vilket bättre ställe att ta sig till på en dagsutflykt från St Louis än staden känd för att vara porten till vinlandet? Washington ligger på Missouriflodens södra strand, och förutom att ha fler vingårdar i närheten än vad du kan hantera, har det fantastiska matalternativ, shopping och till och med ett museum för historiskt samhälle.

Om du besöker i augusti blir alternativen ännu bättre: den årliga Washington Town and Country Fair är ett spektakulärt evenemang för hela familjen.

Var de ska bo: Bästa hotellen i St Louis, Missouri (MO)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *