15 bästa Islandsturer

Island är ett otroligt land att besöka och har en mängd hisnande landskap som besökare absolut kommer att älska. Dess ödsliga och vilda landskap är fascinerande, och att utforska dess glaciärer, berg, gejsrar och nationalparker är helt enkelt en oförglömlig upplevelse. Med ett fantastiskt djurliv, såväl som den blå lagunen och norrskenet, kommer besökare till Island garanterat att komma bort nöjda med allt de har sett och gjort.

Med så många tillgängliga alternativ kan det vara svårt att veta var man ska börja. Som sådan är här en lista över några av de bästa turerna som tar dig nära till de mest fantastiska sevärdheterna som Island har att erbjuda.

1. Reykjavik: Gyllene cirkeln heldagstur med Kerid-kratern

Den stora geysiren, den gyllene cirkeln

Källa: KeongDaGreat / shutterstock

Den stora geysiren, den gyllene cirkeln

En mycket populär tur som rekommenderas starkt av deltagarna, på denna resa kommer du säkert att se otroligt mycket under dagen. Som sådan är det väl värt att kolla in.

Gyllene cirkeln är helt enkelt ett måste att se när du är på Island. När du reser runt kommer du att se de mest spektakulära gejsrarna, vattenfallen och kratrarna.

Även om allt är vackert, är de otvivelaktiga höjdpunkterna det förtjusande vattenfallet Gullfoss och den underbara Kerid-kratern, som är vulkanisk till sin natur och hisnande att bevittna.

2. South Coast Classic: Heldagstur från Reykjavik

Seljalandsfoss vattenfall, Island

Källa: Gitarrfotograf / shutterstock

Seljalandsfoss vattenfall

Packar in massor i schemat, den här turen tar dig runt många av söderns mest fantastiska sevärdheter och den är mycket populär bland turister till Island.

Vattenfallet Seljalandsfoss är fantastiskt och utsikten från toppen av vattenfallet Skogar kommer att få ditt hjärta att rasa.

Utöver detta får du också stanna till vid Reynisfjara Beach, med sin distinkta svarta sand, köra genom uråldriga lavafält och besöka den vackra lilla byn Vik, som ligger uppe på den isländska kusten.

3. Jokulsarlon Glacier Lagoon Heldagstur från Reykjavik

Jokulsarlon Glacier Lagoon

Källa: Jan Miko / shutterstock

Jokulsarlon Glacier Lagoon

Denna vackra glaciärlagun gränsar till Europas största glaciär. Det är här som du kommer att mötas av ett hav av vitt och blått när isberg flyter på lagunens fantastiska vatten.

Att ta en båttur på det lugna vattnet är en underbar upplevelse och det finns inte många andra liknande platser på jorden.

Lika spektakulära som vyerna som erbjuds är besöket vid Seljalandsfoss vattenfall och den svarta sandstranden vid Reynisfara.

4. Island: Northern Lights Bus Tour från Reykjavik

Norrsken, Island

Källa: Shutterstock

Norrsken

Många människor kommer till Island för att se det fantastiska norrskenet som är ett av de mest otroliga naturfenomenen på planeten. Denna turné kommer säkert att få dig att känna dig förvånad över allt du har sett.

Efter avresan från Reykjavik kommer din guide att berätta allt som finns att veta när du reser för att själv hitta det överjordiska norrskenet.

Ute i naturen är de dansande ljusen magiska och helt olik allt du sett förut. Inte att missa, norrskenet är ett måste när du är på Island.

5. Langjokull Glacier: Snöskoter & Natural Ice Cave Tour

Tur med snöskoter och naturlig isgrotta

Källa: getyourguide.com

Tur med snöskoter och naturlig isgrotta

Perfekt lämpad för människor som letar efter lite äventyr medan de utforskar naturen, den här turen ser dig skoter över en glaciär innan du beger dig in i de glittrande grottorna i en isgrotta.

Att glida över snön är en befriande upplevelse och landskapet runt dig är helt fantastiskt. Din guide kommer att berätta allt om historien och geografin i detta fantastiska landskap.

Grottan är lika fascinerande och speciell; du kommer definitivt att få några fantastiska bilder här från en oförglömlig dag ute.

6. Från Reykjavik: Golden Circle & Secret Lagoon Heldagstur

Golden Circle & Secret Lagoon Heldagstur

Källa: getyourguide.com

Golden Circle & Secret Lagoon Heldagstur

För resenärer som är lite tidspressade är denna turné ett utmärkt alternativ om du vill se så mycket av Island som möjligt på den tid du har.

Med start från huvudstaden tar utflykten dig till några av de mest populära sevärdheterna i landet. Du kommer att stanna till vid vattenfallet Gullfoss, den fantastiska varma källan Strokkur och nationalparken Thingvellir.

En minnesvärd dag avslutas när du luta dig tillbaka och koppla av i det varma vattnet i Secret Lagoon, där varma källor sprutar upp i luften runt dig när du njuter av de geotermiska poolerna.

7. Från Husavik: Traditionell valskådningstur

Húsavík - Valskådningstur

Källa: getyourguide.com

Húsavík – Valskådningstur

De största däggdjuren på jorden är imponerande att se i sin naturliga miljö; den här turen är väl värd att kolla in om du vill få en glimt av dessa majestätiska varelser.

Med en chans på 97-99 % att se dem tar den här turen dig runt Skjalfandibukten på jakt efter valarna – landskapet är inte så illa det heller.

Hem till bland annat knölvalar och blåvalar, är bukten den perfekta platsen för att upptäcka dem. Det är osannolikt att du någonsin glömmer att se dessa milda jättar när de reser sig upp ur vattnet.

8. Från Reykjavik: Heldagstur på halvön Snaefellsnes

Snaefellsnes halvön

Källa: Andrew Mayovskyy / shutterstock

Snaefellsnes halvön

En mycket populär tur, den här ser dig besöka ett antal charmiga fiskebyar innan du utforskar det spektakulära landskapet som erbjuds i denna del av landet.

Glaciären Snaefellsjökull i all sin glans är förtrollande, och vulkankratrarna som är insprängda bland bergen vid Kirkjufell och Ljosufjoll är lika lockande i sin skönhet.

Med branta havsklippor, underbara fjordar och distinkta svarta sandstränder tar den här turen dig genom en förvirrande mängd olika landskap, var och en mer minnesvärd än den förra.

9. Ridtur på Island i lavafält

Islandshästridning i lavafält

Källa: getyourguide.com

Islandshästridning i lavafält

En oförglömlig upplevelse, att rida runt Islands uråldriga lavafält kommer att få dig att känna att du har tagit ett steg tillbaka i tiden, så är ödsligheten och vildmarken omkring dig.

Från Ishestar Ridcenter tar stigarna dig förbi grönskande gröna kullar och genom lavafälten med sina distinkta klippformationer.

En fantastisk dag ute, ridningen kommer att göra dig öm men glad och med minnen som kommer att vara livet ut.

10. Söder om Island Heldagstur från Reykjavik

Heldagstur söder om Island

Källa: getyourguide.com

Heldagstur söder om Island

Ett underbart sätt att se mycket av vad södern har att erbjuda, den här turen kommer att introducera dig till några av Islands vackraste floder, vattenfall och berg.

Att utforska Solheimajokull är en fascinerande affär, medan vattenfallet vid Seljalandsfoss alltid är populärt bland besökare.

Oavsett om det är den charmiga byn Vik som tilltalar dig mest eller de iögonfallande svarta sandstränderna vid den närliggande kusten; söderns ständigt föränderliga landskap kommer aldrig att göra dig besviken.

11. Golden Circle & Secret Lagoon Tidig tillgång: Heldagstur

Thingvellir nationalpark

Källa: Shutterstock

Thingvellir nationalpark

Denna kombinationsaffär ger besökarna en perfekt chans att både utforska naturen och koppla av i de härliga geotermiska poolerna vid Secret Lagoon.

När du är klar med att blötlägga det varma vattnet är det dags att njuta av det fantastiska landskapet i Thingvellir National Park, som har så många intressanta landskap att utforska.

Med ett stopp vid vattenfallet Gullfoss som också ingår i affären kommer du att bli förvånad över allt som Gyllene cirkeln har att erbjuda.

12. Heldags Island Game of Thrones-turné

Island Game Of Thrones Tour

Källa: getyourguide.com

Island Game Of Thrones Tour

Fans av Game of Thrones måste helt enkelt kolla in den här turnén när de är på Island; det kommer att ta dem till några av inspelningsplatserna där nyckelscener spelades in.

Thingvellir National Park, till exempel, är där några fantastiska stridsscener filmades; det ödsliga landskapet är vackert att skåda.

Med en lokal guide som dök upp i showen för att berätta om hur det hela fungerade, introducerar denna turné dig till landets historia och geologi och kopplar den vackert till det berömda TV-programmet.

13. Akureyri: 3-timmars klassisk valskådningstur

Klassisk valskådningstur

Källa: getyourguide.com

Klassisk valskådningstur

På väg från Akureyri tar den här turen dig längs en av de vackraste fjordarna på Island medan du håller utkik efter valar som bryter mot ytan.

Med det fantastiska landskapet runt omkring dig är det ett härligt sätt att tillbringa dagen. Chansen är mycket stor att du får se de majestätiska varelserna i deras naturliga livsmiljö.

Eyjafjorden är underbar att segla runt och besättningen ger dig intressant information om valarna, deras naturliga livsmiljö och vad som görs för att skydda dem.

14. Langjokull Glacier Ice Cave Classic Tour

Langjökull Glacier Ice Cave

Källa: getyourguide.com

Langjökull Glacier Ice Cave

Den näst största glaciären i landet, Langjökull är värt att kolla in för det fantastiska landskapet som visas såväl som dess fängslande isgrotta.

Även om den är konstgjord, är glaciärtunneln fantastisk att utforska; det är verkligen en unik upplevelse att våga sig in i själva glaciären.

En fantastisk dag ute, denna turné kommer att lämna dig med fantastiska bilder och ännu bättre minnen.

15. Reykjavik Hop-on Hop-off-tur: 24-timmarsbiljett

Reykjavik Hop-on Hop-off

Källa: getyourguide.com

Reykjavik Hop-on Hop-off

Medan de flesta kommer till Island för att njuta av dess spektakulära natur och otroliga landskap, är huvudstaden i landet väl värd att utforska; denna hop-on, hop-off-biljett är det perfekta sättet att se staden.

Med massor att se och göra, kommer ljudguidens kommentarer att berätta allt om historien, kulturen och människorna på Island och Reykjavik när du reser förbi de mest framstående turistattraktioner.

Om du passerar bland annat hamnen, Nationalgalleriet och Stadshuset kommer den här turen inte att göra dig besviken. Du kommer iväg med en nyvunnen uppskattning för landets huvudstad.

Var de ska bo: Bästa hotellen på Island

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *