15 bästa Louisiana Swamp Tours

Louisianas Mississippi Delta är ett av de mest biologiskt mångsidiga ekosystemen i USA.

Träskarna och viken är hem för otaliga arter av fiskar, fåglar, reptiler och däggdjur som trivs i och runt dess bördiga vatten.

Förutom dess naturliga underverk är området genomsyrat av historia, som går tillbaka till eran när Louisiana var en fransk koloni; mycket av det inflytandet kan fortfarande hittas över hela området även om det är flera hundra år gammalt.

Med massor av träsk- och historieturer kommer det inte att vara ett problem att få fascinerande insikter i båda aspekterna av regionen.

Nedan är 15 av de bästa träskturerna i Louisiana.

1. Louisiana Plantation & Swamp Boat Bayou heldagskombination

Laura Plantation

Källa: Sam Strickler / shutterstock

Laura Plantation

Med utgångspunkt från New Orleans är denna heldagsplantage och bayou sumpturné ett bra sätt att se de naturliga och historiska sidorna av Louisiana på en tur.

Upplevelsen varar i cirka sju timmar och inkluderar ett stopp vid historiska Laura Plantation, med sin fantastiska ekkantade entré och permanenta historiska utställning.

Plantagen var en gång områdets mest eleganta och produktiva, i en tid då allt arbete utfördes av slavar.

Det är en fascinerande inblick i det förflutna. Du kommer också att komma på nära håll med några tandiga gatorer på vägen.

2. Louisiana Bayou 2 eller 3 timmars Swamp Tour

Louisiana Bayou

Källa: Pierre Jean Durieu / shutterstock

Louisiana Bayou

Om du vill få ett fågelperspektiv av det fantastiska träsket ekosystem och djuren som kallar det hem, är denna tre timmar långa rundtur ett bra sätt att göra det samtidigt som du lämnar större delen av dagen öppen för andra äventyr.

Cajun-landet är fullt av alligatorer, sköldpaddor och en mängd vackra vadarfåglar. Förutom vilda djur kommer du också att lära dig om områdets unika kultur och historia.

Även om båtarna är bullriga, är träskdjuren vana vid sin närvaro, så du behöver inte oroa dig för att skrämma bort dem.

Beroende på var du bor är transport från dörr till dörr ett alternativ.

3. South Swamp Tours söder om New Orleans med Airboat

Airboat, New Orleans

Källa: David Litman / shutterstock

Airboat, New Orleans

Airboats är spännande sätt att glida runt i träsk och bukter i södra Louisiana; om du är sugen på en spännande och unik tur som ligger mindre än en timme från New Orleans, då är denna flygbåtsresa ett måste.

Bara två timmar lång, kommer din skickliga kapten att ta dig nära många av träskets invånare.

Innan resan avgår har du en chans att kolla in några gatorer i fångenskap, inklusive två sällsynta albino-alligatorer som heter Sugar and Flour.

Det finns en present- och snacksbutik om du vill ha en souvenir eller en kall drink innan du går ut.

4. Högpresterande Airboat Tour från New Orleans

New Orleans träsk

Källa: Shooty Photography / shutterstock

New Orleans träsk

Airboats drivs av massiva, propellerdrivna motorer och kan nå hastigheter på nära 40 miles i timmen, allt samtidigt som de skummar över vatten som ofta inte är mer än några fot djupt.

Att rida på dessa får definitivt blodet att flöda och hjärtat slår. Denna turné som är mindre än en timme bort från New Orleans kommer att ge dig fantastisk utsikt över gatorerna, fåglarna, sköldpaddorna och ormarna som kallar bayou-vattenvägarna hem.

Du kan se massor av fascinerande fåglar som örnar, pelikaner och kungsfiskare, och naturligtvis är alligatorer den fleråriga favoriten och förvånansvärt riklig.

På bara några timmar kommer turnén att lämna ditt schema fritt för andra äventyr.

5. New Orleans Swamp & Bayou båttur

New Orleans Bayou

Källa: Eric Isselee / shutterstock

New Orleans Bayou

Louisianas Barataria Nature Preserve är en av statens naturpärlor och inkluderar tusentals hektar av nästan orörda träsk- och bayoumiljöer som är en magnet för vilda djur.

Denna turné inkluderar också delar av Jean Lafitte National Historic Park; din lokala guide kommer att ge dig information om några av de mer intressanta punkterna i lokal historia och lore.

Beroende på när du går, kan du få se alligatorhögar, som modergatorer bygger av vegetation för att skydda och ruva sina ägg innan de kläcks.

Turen tar vanligtvis mellan tre och fyra timmar beroende på gäster och väder.

6. Plantage- och träsktur från «The Big Easy»

Destrehan Plantation

Källa: John S. Sfondilias / shutterstock

Destrehan Plantation

Denna fem timmar långa plantage- och djurlivstur inkluderar ett stopp vid den natursköna Destrehan Plantation som etablerades under senare delen av 1700-talet. Det är kanske det äldsta och mest välbevarade exemplet på ett franskinfluerat hem i kolonialstil i hela Mississippiflodens delta.

Även om du aldrig kommer att vara för långt från New Orleans, kommer du att känna att du är världar borta och har tagit ett stort steg bakåt i tiden.

Du kommer också att besöka Manchac Swamp och höra bloddrypande berättelser om legenden om Cajun-varulven som förmodligen har förföljt träsken i århundraden, och ibland slukar en olycklig turist med kamera innan den försvinner tillbaka in i skogen.

7. New Orleans traditionell träsktur med lunch

Barataria Preserve - Jean Lafitte National Historical Park

Källa: Krista Hardin / shutterstock

Barataria Preserve – Jean Lafitte National Historical Park

Jean Lafitte National Park och Barataria Preserve är några av Louisianas mest besökta områden; de ger besökarna en fantastisk möjlighet att lära sig om områdets biologi och historia.

Turnén börjar mitt på morgonen och inkluderar en lat pontonbåttur, varifrån du kommer att se ett fantastiskt utbud av vilda djur, inklusive några farliga och dramatiska som gatorer, ormar och knäppande sköldpaddor.

Lunch är en valfri inkludering under din turné; det är ett bra sätt att gnugga armbågar med några lokalbefolkningen medan du äter på några traditionella favoriter som är unika för området.

8. Träsktur till Honey Island

Honey Island, Louisiana

Källa: LMC1905 / shutterstock

Honey Island, Louisiana

Lake Pontchartrain, strax norr om New Orleans, är en av sydöstra USA:s största sjöar. Den blev känd under orkanen Katrina för att den svämmade över vallarna som skulle innehålla dess stigande vatten.

Denna två timmar långa båttur inkluderar besök på Honey Island och det omgivande naturreservatet, full av lokala djur, historia och mer än några lokala legender – av vilka många inkluderar spöken och andar från sedan länge döda pirater och andra skurkar.

Vattnet i dessa skyddade områden är fullt av fantastiska varelser – till och med uttrar som på något sätt överlever tillsammans med alla gatorer som befolkar sjön.

Detta är ett bra alternativ för dagsutflykter från New Orleans och inkluderar en resa till en historisk fiskeby.

9. New Orleans: Plantation Brunch & Swamp Tour

Oak Alley Plantation

Källa: f11photo / shutterstock

Oak Alley Plantation

Denna unika turné inkluderar bitar av historia, natur och en fantastisk brunch som säkerligen kommer att bli en stor hit bland matälskare.

Du äter på den berömda Oak Alley Plantation och får njuta av några välkända och traditionella Cajun-rätter, som languster etouffee, Andouille-korv, gumbo och massor av färsk frukt.

Efter din måltid kommer du att besöka plantageområdena, lära dig om dess historia och se några områden som visades i filmer och såpoperor genom åren.

Denna heldagstur inkluderar ett stopp vid Laura Plantation, en av områdets mest historiska plantager som inkluderar en permanent utställning baserad på de tidigare invånarnas liv.

10. Centrum- och träsktur med helikopter

Downtown & Swamp Tour
Downtown & Swamp Tour

Vid det här laget kanske du har sett träsken med ponton och luftbåt, men om du är sugen på det ultimata sightseeingäventyret, överväg den här turen med helikopter.

Även om turnén bara varar i 30 minuter, får du fantastisk utsikt över stadens franska kvarter, Uptown och några av de mest historiskt betydelsefulla platserna också.

Piloten kommer att fylla i dig så att du kan uppskatta vad du ser. Eftersom turen är begränsad till tre passagerare får du mer personlig service.

Turnén avgår från New Orleans och inkluderar headset så att alla kan höra piloten.

11. Eco Swamp Tour

Eco Swamp Tour

Källa: viator.com

Eco Swamp Tour

Träsk och vikar är otroligt olika ekosystem; denna två timmar långa rundtur tar besökarna genom många av dem och framhäver floran och faunan som finns där.

På grund av gränsen för sex personer får du en intim titt på din omgivning och kommer att höra allt om dem från din lokala kapten.

På grund av sin relativt korta längd är den här turen perfekt för barn med kort uppmärksamhet. de kommer att få se några fantastiska varelser, av vilka många kanske inte har chansen att se någonsin igen.

Turnéns huvudfokus är Pearl River och närliggande Honey Island-områden.

12. New Orleans History and Swamp Tour Combo

French Quarter, New Orleans

Källa: f11photo / shutterstock

French Quarter, New Orleans

Denna actionfyllda rundtur i New Orleans och de omgivande träskmarkerna genomförs ombord på en högpresterande luftbåt, vilket ger den ett spännande inslag som inte är lätt att hitta någon annanstans.

Du kommer att besöka stadens franska kvarter, universitet och många distinkta och historiska stadsdelar som Garden District.

På den naturliga sidan är turens stjärnor örnarna, sköldpaddorna, ormarna och gatorerna som gör träsken till så fantastiska platser. Många områden du kommer att besöka är fulla av vadarfåglar som tranor, hägrar och hägrar som lever på små fiskar, kräftdjur och groddjur.

Turnén inkluderar bekvämt hämtning och avlämning från ditt hotell i New Orleans.

13. Swamp Tour med båt från New Orleans

Träsk- och Bayou-sightseeingtur med båttur

Källa: viator.com

Träsk- och Bayou-sightseeingtur med båttur

Mississippi River Delta är en av USA:s mest mångsidiga livsmiljöer för vilda djur; det finns inget bättre sätt att uppleva det på nära håll än via en sumptur.

Med sina slingrande vattendrag och mossiga träd har området en särskilt förhistorisk och mystisk känsla. Längs vägen får du höra några historiska berättelser om hur livet var här under århundraden tidigare.

Det kommer att finnas gott om möjligheter att ta bilder av det natursköna träsket och dess exotiska djurliv, och eftersom turen bara varar några timmar har du en stor del av dagen kvar att fylla på med andra äventyr.

14. Privat Bachelor och Bachelorette Swamp Tour

Privat Bachelor eller Bachelorette Airboat Swamp Tour

Källa: viator.com

Privat Bachelor eller Bachelorette Airboat Swamp Tour

Verkligen unik bland andra träskturer, denna turné är strikt sfären av ungkarlar och svensexor. Eftersom du kan ta med din egen öl är det upp till dig hur roligt du har.

Turnéns storlek är begränsad till 16 eller mindre, vilket gör det till ett perfekt sätt att tillbringa dina sista timmar av frihet.

Rundturstransport till och från lokala hotell ingår, och du får expertberättelse från din kapten och guide.

Turerna går ut fyra gånger dagligen, så du kan välja den tid som passar dig bäst. Kom ihåg att du kommer att vara i ett träsk, så klä dig därefter.

15. Destrehan Plantation och Small Airboat Combo från New Orleans

Destrehan Plantation Inuti

Källa: John S. Sfondilias / shutterstock

Destrehan Plantation Inuti

Denna turné är begränsad till mellan sex och nio gäster och är ett bra sätt att se den äldsta dokumenterade plantagen i staten. Det var också hem för ett våldsamt slavuppror.

Efter den historiska delen av din turné, som inkluderar en resa till plantagens museum, kommer du att njuta av en trevlig lunch om tiden tillåter.

Destrehan Plantation är en av delstatens historiska ikoner. Alla entréavgifter och tur- och returtransport ingår, men lunch är ett tillval.

Det finns också ett stort museum här tillägnat slavupproret som du definitivt inte vill missa.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Louisiana (LA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.