15 bästa Marocko-turerna

Det finns inte många länder i världen som skryter med samma mängd fantastiska mångfald av klimat och kulturer som Marocko.

Även om det ligger i norra delen av den afrikanska kontinenten, är det på många sätt mer Mellanöstern än det är afrikanskt.

Den är mest känd för sina fantastiskt stora, hårda öknar, de fascinerande etniska grupperna som bor där och sina kulturstäder som verkligen är storslagna smältdeglar för många olika kulturer och etniciteter.

Dess basarer, oaser och palats är alla stora dragplåster också, så att hitta massor av intressanta saker att göra kommer inte att vara ett problem i Marocko.

Nedan är 15 av de bästa turerna i Marocko.

1. Fantasia 1001 Nights Dinner and Show från Marrakech

Fantasia 1001 nätter

Källa: getyourguide.com

Fantasia 1001 nätter

Om du någonsin har läst, 1001 Arabian Nights, som är en sammanställning av gamla marockanska folkhistorier, kommer du att veta att sagorna är fulla av magi och mystik.

Baserat på dessa berättelser är denna kombination av middag och show det perfekta avkopplande och underhållande sättet att avsluta en hektisk dag.

Teatern ligger på en pittoresk, palmkantad innergård och inkluderar en rad olika rätter från många av landets regioner och etniska grupper.

Den fyra timmar långa showen inkluderar ryttare, magdansare och några ganska otroliga akrobater också.

Dessa platser fylls snabbt, så överväg att boka i förväg.

2. Dagstur till Atlasbergen med kameltur

Atlasbergens dagsutflykt

Källa: getyourguide.com

Atlasbergens dagsutflykt

Även om Marrakech är en fantastisk plats att utforska, är det bra att komma bort från stadens liv och rörelse för en trollformel också.

Du får en personlig titt på Nordafrikas högsta topp, Mount Toubkal.

Ett stopp vid Imlil i Atlasbergen ger dig en fascinerande inblick i kulturen och livsstilen för områdets berber, och du får några av de mest fantastiska bergs- och dalutsikterna som finns i närheten.

Efter lite varmt myntte, sadlar du upp kamelerna och följer din guide till ett vattenfall, gamla terrasserade jordbruksverk och en autentisk berbermarknad.

3. Marrakech Halvdags Quad och Camel Tour i öknen

Halvdags Desert Quad & Dromedary Tour

Källa: getyourguide.com

Halvdags Desert Quad & Dromedary Tour

Om du inte är riktigt sugen på att rida fyrhjulingar eller kameler, oroa dig inte, denna halvdagstur ger dig all träning och utrustning du behöver för att se den fantastiska öknen, ha kul och komma hem i ett stycke.

Du kommer att rida in i en riktig berberby monterad på ditt ökenboende lastdjur som Lawrence of Arabia för decennier sedan.

I allmänhet är marockaner kända för sin varma gästfrihet; du kommer att veta varför när du går med dem för lite hett te skuggat från de skoningslösa strålarna från den ständigt närvarande ökensolen.

Planerar att komma tillbaka till Marrakech kl. 18.00.

4. Heldagstur till Ouzoud-vattenfallen från Marrakech

Ouzoud vattenfall

Källa: Alberto Loyo / shutterstock

Ouzoud vattenfall

Även om du kanske inte tror att det finns några vattenfall i en öken känd för sin intensitet och vidd, är vattenfallen vid Ouzoud en fantastisk och naturskön oas som ligger bland byn Grand Atlas.

Du kommer att hämtas från ditt hotell och transporteras till fallen med en luftkonditionerad minibuss. Även om bilresan tar cirka tre timmar, är den full av dramatiska vyer som du förmodligen inte kommer att se igen.

Efter en eftermiddag tillbringat med simning, avkoppling och blick på de söta aporna som kallar fallen hem, kommer du att transporteras tillbaka till ditt hotell och anländer runt 18:00.

5. Camel Trek över natten till Erg Chebbi Dunes från Merzouga

Camel Trek över natten

Källa: getyourguide.com

Camel Trek över natten

Det finns verkligen inget mer förtrollande och autentiskt sätt att se Marockos magnifika öknar än monterad på toppen av en kamel.

Den här en gång-i-livet-turen är tillgänglig på en mängd språk och inkluderar stopp vid berberbosättningar, där du äter på traditionella tagine-rätter medan du smuttar på varmt myntte.

Du kommer att uppleva traditionellt ökenliv medan du tittar på solnedgången över sanddynerna, går med i en trumcirkel och sover i en marockansk bostad som är förvånansvärt bekväm.

Om turen är på din sida kan du också se några fascinerande ökendjur som ödlor och de rosa flamingorna som området är känt för.

6. Desert and Palmeraie Quad Tour från Marrakech

Marrakech Quad Bike Experience

Källa: getyourguide.com

Marrakech Quad Bike Experience

Palmeraie är en hisnande oas i utkanten av Marrakech som består av hundratusentals palmer och till och med en golfresort och strand.

Det faktum att denna anmärkningsvärda oas är omgiven av världens största öken gör den till en plats med stor kontrast och distinktion.

Du kommer att uppleva marockansk gästfrihet och mat, allt inom en kort bilresa från staden, vilket gör det till ett utmärkt sätt att uppleva kulturen och maximera värdet av din tid.

Förvänta dig inte ett hektiskt tempo; denna guidade tur handlar om avkoppling, lugn och att uppleva den fascinerande skönheten i öknen.

7. Berberbyar och dalar Atlasbergens dagstur

Höga Atlasbergen

Källa: Ryzhkov Oleksandr / shutterstock

Höga Atlasbergen

Tillgänglig på engelska och arabiska, denna dagstur tar dig över Haouz-slätten, porten till de majestätiska Atlasbergen och de fantastiska Moulay Brahim Gorges.

Du kommer att rida på kameler på många av stigarna som förgrenar sig in i bergen, varifrån du når höjder som bara kan ge dig den unika synen av höga, snötäckta berg som skymtar över en vidsträckt, varm och torr öken nedanför.

I byar som Imlil kommer du att slappna av, äta och smutta på lite varmt myntte för att återställa all energi du drev ut under morgondelen av din resa.

Eftermiddagen kommer att ägnas åt att utforska några avlägsna och fantastiska dalar.

8. Dagstur till Essaouira från Marrakech

Essaouira

Källa: Olga Kot Foto / shutterstock

Essaouira

Marockos berberkvinnor är ett hårt arbetande parti som producerar många av landets mest värdefulla basvaror som arganolja, som framställs av frukten från lokala arganträd.

Denna dagstur börjar i Marrakech klockan 8:00 och efter en tre timmar lång resa kommer du till Essaouira på landets Atlantkust.

Du kommer att vandra genom den antika stadens smala gator, andas in havsluften och ta in den karakteristiska marockanska arkitekturen, som står i vacker kontrast till det skimrande havet och den klarblå himlen.

Efter denna fantastiska dag kommer du tillbaka till Marrakech vid cirka 19:00.

9. Dagstur till Ouarzazate och Ait Ben Haddou

Ait Ben Haddou

Källa: Olena Tur / shutterstock

Ait Ben Haddou

Denna fullspäckade dagstur inkluderar dörr-till-dörr-transport till och från ditt hotell i Marrakech. Det tar dig på en tre timmar lång odyssé in i de marockanska öknarna på andra sidan av de berömda Atlasbergen.

Du korsar ett pass som är nästan 2 000 meter högt och besöker en UNESCO: s världsarvslista som är omgiven av bländande kanjoner, palmskogar och natursköna byar som är betänkligt inbäddade i branta berg.

Staden Ouarzazate anses vara Marockos Hollywood för sin glitter och blixt och spirande filmindustri, som ligger idealiskt nära sådana fantastiska omgivningar.

Räkna med att anlända till Marrakech klockan 19:30 efter en minnesvärd dag.

10. En smak av Marrakech mattur och middag

Smak av Marrakech

Källa: getyourguide.com

Smak av Marrakech

Marrakechs marknader är kända för fantastiska lokala frukter, grönsaker och ingredienser, varav de flesta är sällsynta och exotiska med västerländska mått mätt.

Särskilt populära är den torkade frukten och nötterna som är stapelvara i marockansk matlagning.

Djemma El Fnaa-torget är en av områdets största och mest besökta friluftsmarknader och är full av energi, prutande, småätande, skvaller och vanlig gammal shopping.

Den här guidade turen tar dig in i de bakre gränderna och de smala gatorna, där de flesta lokalbefolkningen handlar de saker de behöver för att mata sina familjer.

Marknaden är ett bra ställe att plocka upp några souvenirer. Efter din rundtur äter du på ett lokalt matställe som vanligtvis är fullt av både lokalbefolkningen och turister.

11. Halvdagstur till Agadir City

Agadir stad

Källa: saiko3p / shutterstock

Agadir stad

Denna guidade rundtur i kuststaden Agadir börjar med upphämtning från ditt hotell.

Det är en tre timmar lång rundtur som är tillgänglig på många språk och till och med tillgänglig för personer i rullstol.

Du kommer att lära dig om stadens förflutna och få fantastiska glimtar av marinan och skimrande Atlanten från Kasbah-fortet som har spelat en viktig roll i stadens historia.

Det kommer att finnas gott om tid att promenera förbi de eleganta butikerna på strandpromenaden och småbåtshamnen, och du kommer också att se den kaotiska hamnen som är ett livligt fiske-, sjöfarts- och ekonomiskt nav.

12. Marrakech monument och souks 3-timmars rundtur

Koutoubia, Marrakech

Källa: monticello / shutterstock

Koutoubia

Denna korta men kompletta tre timmar långa rundtur kommer att ge dig en lokal utsikt över många av den berömda stadens souks – eller marknader – samt stopp vid några av den «röda stadens» monument, historiska områden och palats.

Du hämtas från ditt hotell och beger dig direkt till Koutoubia, som är en av stadens äldsta och mest vördade moskéer och anses vara en av de mest majestätiska i hela den muslimska världen.

Utflykter till antika gravar och några av stadens vackraste exempel på arabisk konst och arkitektur ingår också, varefter en timme tillbringas på Bahiapalatset byggt på 1800-talet.

13. Marrakech Tagine matlagningskurs med en lokal

Marrakech Tagine matlagningskurs

Källa: getyourguide.com

Marrakech Tagine matlagningskurs

Tagine-matlagning är en traditionell metod för att laga lokal mat med en tvådelad, konisk keramisk kokgryta känd som en tagine.

Om att handla på den lokala marknaden efter ingredienser och få en intim matlagningslektion från en lokal låter som ett bra sätt att tillbringa några timmar, då är den här turen för dig.

Du kommer att lära dig om nya och exotiska kryddor, de finare punkterna med att välja ingredienser och den korrekta metoden för att förbereda dem för att sjuda tills de är fuktiga och mjuka inuti taginen.

Denna turné är ett bra sätt att träffa några andra turister och förbereda en måltid i världsklass som du kommer att kunna njuta av när allt är klart.

14. Tanger Höjdpunkter Privat 6-timmars rundtur

Tanger, Marocko

Källa: saiko3p / shutterstock

Tanger

Denna fantastiska sextimmars rundtur utforskar den exotiska och sofistikerade staden Tanger. Många av dess främsta attraktioner inkluderar kaotiska marknader och de olika grottorna runt staden också.

Du kommer att uppleva oöverträffad utsikt från stadens öster, samt ett besök på Spartel Cape – den nordvästraste punkten på den afrikanska kontinenten.

Denna kulturikon i Marocko är bland de äldsta bebodda platserna i regionen och sitter vid den punkt där Atlanten möter Medelhavet.

Dess rika arv och lore inkluderar en grotta som en gång ansågs vara hem för den mytomspunna jätten Hercules.

15. Hamam och Steam Relaxation i Marrakech

Hammam och ånga avkoppling

Källa: getyourguide.com

Hammam och ånga avkoppling

Det sista i världen som semester borde vara är stressigt, men låt oss inse det, de kan bli lite jobbiga när du försöker stoppa så mycket du kan på en relativt kort tid.

Om du känner dig lite överväldigad, överväg denna tur med hamam och ånga.

Ett hamam är ett turkiskt bad, och Bab Doukkala-distriktet nära Medina är platsen att gå för att bli av med den ackumulerade spänningen.

Det finns gott om individuella behandlingar så du kommer definitivt att hitta en som passar dina behov.

Du kommer att koppla av med en kopp te medan personalen beskriver de tillgängliga alternativen.

Detta kan bara vara kronjuvelen på hela din resa.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Marocko

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *