15 bästa Oregon vin-, sprit- och matturer

Känd för sina natursköna berg, floder och dalar, Oregon är också en av de stigande stjärnorna i den vinmani som har svept över landet under det senaste decenniet.

Willamette Valley, kanske den mest kända vinregionen i staten, är hem för många prisbelönta vingårdar som producerar ett brett utbud av sorter.

Mikrobryggerier och små destillerier har också gjort en stark comeback, och i kombination med lokal gourmet- och gatumat har epikuristerna en underbar tid.

Många turer inkluderar utflykter till den omgivande landsbygden eller guidade promenader i centrum, där besökare kommer att kunna uppleva Oregons bästa.

1. Willamette Valley Wine-Tasting Tour

Willamette Valley vinprovningsturKälla: viator.com
Willamette Valley vinprovningstur

Denna vinprovningstur för små grupper börjar i Portland och är begränsad till 10 personer, så gästerna får en mer intim upplevelse än de skulle göra i en stor grupp.

Vinlandet i Willamette Valley är en guldgruva för vinälskare, och den här turen inkluderar stopp vid tre av områdets mest populära vingårdar.

Turen varar i 5 ½ timme, och förutom vinprovningar kommer gästerna att njuta av fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden.

Om du bor på ett hotell i centrala Portland ingår hämtning och avlämning.

Allt ingår förutom dricks till din guide.

2. Heldags vin- och vattenfallstur

Heldags vin- och vattenfallsturKälla: getyourguide.com
Heldags vin- och vattenfallstur

Om att utforska några fantastiska vattenfall och prova några av regionens bästa viner låter som ett bra sätt att tillbringa en dag, så är den här turen ett perfekt val.

Med sina rikliga regn och berg är Oregon fullt av vattenfall; denna turné inkluderar stopp vid några favoriter i Columbia Gorge, som Bridal Veil, Horse Tail och Multnomah Falls.

Gästerna har några val till lunch, och efter att du har fått en full mage, är det dags att bege dig till några lokala vingårdar för att lära dig om historien om områdets vinindustri medan du provar en mängd olika sorter tillsammans med något smaskigt finger mat.

3. 4-timmars destillerietur till Eugene

Destillerieturné i OregonKälla: getyourguide.com
Destillerieturné i Oregon

Destillering i små partier har exploderat på scenen nyligen, och Oregon är hem för några av västkustens mest populära varumärken.

Alla små detaljer har redan tagits om hand, så allt du behöver göra är att följa din guide när du besöker tre destillerier.

Du får lära dig hur de olika ingredienserna förvandlas till sprit och prova några av de färdiga produkterna.

Det finns gott om destillerier i området; om gästerna har en speciell som de skulle vilja besöka kan det ordnas, så var inte blyg för att berätta för din guide.

Allt ingår förutom tips.

4. Heldags Portland och Country Wine Tasting Combo

Vingård nära Portland, OregonKälla: J. Henning Buchholz / shutterstock
Vingård nära Portland, Oregon

Staten Oregon har vunnit många utmärkelser för sina blomstrande och nationellt erkända vinproducenter. Denna heldags stadstur i Portland inkluderar inte bara massor av vin utan stannar vid några av stadens mest betydelsefulla och vackra platser.

Portland Art Museum, Chinese Gardens och Pearl District är alla inkluderade.

De lokala stadsdelarna är kända för sin unika karaktär, mysiga matställen och trendiga konstgallerier. Efter att du har njutit av dem och en bit lunch är det dags att börja turens vinfas.

Willamette Valley är regionens främsta vinland; det är dit du ska bege dig för att prova en rad viner från olika producenter.

5. Choklad Dekadens Walking Tour i Portland

Choklad Dekadens Walking TourKälla: getyourguide.com
Choklad Dekadens Walking Tour

Någon sa en gång att människan inte kan leva på vin enbart; vem det nu var måste ha menat att choklad ska ätas regelbundet också.

Denna turné inkluderar en hel del promenader, så bär bekväma skor och kom ihåg att Portlands väder kan förändras snabbt och ofta, så kom förberedd.

Portland är fullt av små chokladtillverkare, av vilka många har funnits i flera generationer. Denna guidade tur tar gästerna till några av de mest anmärkningsvärda, där de får möjlighet att prova choklad i alla dess underbara former.

Det är ett bra sätt att träffa passionerade hantverkare och stödja det lokala samhället.

6. 6-timmars Willamette Valley-vin- och provsmakningstur

Willamette Valley vintur med provsmakningarKälla: getyourguide.com
Willamette Valley vintur med provsmakningar

Oregons Willamette Valley är hem för många av statens mest välkända vingårdar, och även om de producerar ett brett utbud av sorter, är de främst kända för sin Pinot Noir.

Tre lokala vingårdar ingår på turnén, och förutom att prova några av deras produkter får du en snabbkurs i processen som förvandlar druvor till vin.

Det är en intressant inblick i historien om en drink som fortfarande är stark efter tusentals år.

Din guide och vingårdspersonalen kommer att visa dig hur du kan njuta av vin ordentligt och uppskatta de subtila nyanserna som gör nästan varje vin genuint unikt.

Allt ingår förutom lunch och dricks.

7. Bryggerirundtur i Eugene

Eugene Brewery TourKälla: getyourguide.com
Eugene Brewery Tour

Som ni redan vet är Oregon känt för sina viner, men vissa människor – inklusive jag – skulle hellre ha en mikrobryggning vilken dag som helst.

Inte så långt från Portland, staden Eugene är hem för mer än 20 små bryggerier som producerar ett fantastiskt utbud av öl, från IPA och veteöl till stouts och mer.

Några av bryggerierna har till och med fått nationellt och internationellt erkännande på sistone. Vid varje stopp får du, förutom prover, en fascinerande inblick i konsten och vetenskapen att förvandla ödmjuka ingredienser till en drink som är populär över hela världen.

Allt ingår förutom tips.

8. Vingårdspromenad & picknick

Vingårdspromenad och picknickKälla: viator.com
Vingårdspromenad och picknick

Vinframställning är lika delar konst och vetenskap. På denna vingårdstur till Winter's Hill Estate Vineyard and Winery kommer gästerna att se hela processen från odling till tappning.

På grund av de vackra naturliga omgivningarna är vingården ett bra ställe att ta en promenad, äta lunch i skuggan av områdets majestätiska berg och prova en mängd viner i världsklass.

När du provar sorterna får du värdefulla insikter från vinodlaren om hur du kan njuta av det du smakar och hur du även kan kombinera mat med viner.

Innan du åker, plocka upp några flaskor att ta med dig tillbaka.

9. Små vingårdar i Willamette Valley Tour

Små vingårdar i Willamette Valley TourKälla: viator.com
Små vingårdar i Willamette Valley Tour

Beläget i de gröna kullarna strax söder om Portland, är Willamette Valley noll för statens vinälskare. På grund av sin jordmån och väder skapar druvorna som produceras här några av landets bästa pinots.

Turen inkluderar lunch och stopp vid några av områdets mest populära vingårdar. Under din resa och provtagning kommer du att njuta av snacks och en insiktsfull översikt över områdets vinframställningshistoria.

Turnén inkluderar tur- och returtransport till och från ditt hotell, så du behöver inte oroa dig för att sätta dig bakom ratten om du känner dig lite sugen.

10. Southern Willamette Valley Wine Tour

Vintur i södra Willamette ValleyKälla: getyourguide.com
Vintur i södra Willamette Valley

Denna 4 ½-timmars rundtur i Oregons södra Willamette Valley inkluderar stopp vid tre vingårdar, där gästerna kommer att njuta av ett prov på produkterna tillsammans med ost- och kexbrickor.

Många viner produceras säsongsmässigt, så olika viner erbjuds under hela året, men oavsett när du går, kommer dina smaklökar att bli imponerade.

Förutom det fantastiska landskapet och det utsökta vinet får du höra om varför områdets jordmån och klimat är gynnsamt för att producera vin, och hur de lokala vingårdarna har sprungit in på scenen med sådan popularitet på sistone.

Hämtning och avlämning ingår från angivna mötesplatser.

11. Oregon Wine Tour & Gourmet Picnic

Oregon vintur och gourmetpicknickKälla: viator.com
Oregon vintur och gourmetpicknick

Även om denna gourmetvintur och picknick fokuserar på områdets berömda Pinots, kommer gästerna att ha en chans att prova några andra erbjudanden också.

Det är ett underbart steg in i några av delstatens mest natursköna landsbygd, och i kombination med fantastiska viner och smaskig mat är det en av de mest läckra dekadenta turerna som finns.

Regionens vingårdar expanderar i takt med att deras nationella och internationella popularitet växer. När du smakar på vinerna de producerar, vet du varför de är på en sådan uppåtgående bana.

Turnén inkluderar en historisk översikt över området, gourmetlunch och en mängd ost och frukt till ditt vin.

12. Portland Brewery Bike Tour

Portland Brewery Bike TourKälla: viator.com
Portland Brewery Bike Tour

Så länge man inte dricker för mycket fungerar öl och cyklar bra ihop.

Denna turné börjar på eftermiddagen och leds av en expertguide och ölälskare, som leder dig till några av stadens mest populära bryggerier.

Turen tar cirka tre timmar och kommer att besöka några distinkta stadsdelar, alla med sina egna bryggerier.

Du kanske känner igen några av de ölmärken du ser. Oavsett vilken sorts öl du föredrar, hittar du något som är helt rätt.

Allt ingår förutom dricks och extra mat. Det är bäst att inte börja turen på fastande mage.

13. Willamette Valley Wine Tour från Portland med lunch

Willamette Valley vintur från Portland med lunchKälla: viator.com
Willamette Valley vintur från Portland med lunch

Denna helgedagstur i Willamette Valley är helt rätt, oavsett om du är en erfaren vinälskare eller en spirande entusiast.

Vid nästan åtta timmar lämnar turnén gott om tid att helt fördjupa dig i områdets fantastiska landskap och charm, och de fantastiska viner som det är känt för.

Du kommer att guidas längs vägen och stannar vid tre till fem vingårdar för att smaka på några av deras mest populära produkter.

Lunch ingår i kostnaden för turnén, liksom vatten, lättare snacks och dörr-till-dörr-transport från ditt hotell i Portland.

14. Haunted Pub Tour

Haunted Pub TourKälla: viator.com
Haunted Pub Tour

Portland handlar inte bara om att leka på landet och dricka vin som om det håller på att gå ur mode; det finns också en läskig och kuslig sida av staden som bör utforskas.

Den här hemsökta pubturen varar 2 ½ timme och tar gästerna på en vandringstur i stadens förslappade och hemsökta sida. Förutom att höra några hårresande historier, kommer du att njuta av några kalla bryggningar på några av områdets pubar.

En stor del av turen äger rum i historiska Gamla stan och Merchant Hotel, som påstås vara stadens mest hemsökta plats.

Det är en vandring, så klä dig lämpligt.

15. Portland: 2-timmars Street Food Walking Tour

Street Food Walking TourKälla: getyourguide.com
Street Food Walking Tour

Portland har livfulla streetfood- och foodtruck-scener, och många av de lokala försäljarna har medverkat i program för Food Network och The Travel Channel.

Oavsett vart du går görs gatumat vanligtvis färskt på beställning. Det är billigt och ofta mer fräscht och kreativt än maten du hittar någon annanstans. För hängivna matälskare är denna turné ett måste.

Det är ett bra sätt att träffa några entusiastiska och likasinnade lokalbefolkningen och få koll på stadens layout.

Det finns massor av etnisk mat att välja mellan, och många av försäljarna serverar grub med internationell utstrålning.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Oregon (OR)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.