15 bästa plantageturer från New Orleans

Den pulserande, färgstarka och kulturellt rika staden New Orleans är en favorit bland många resenärer som besöker södra USA. Musiken, maten, blandningen av språk, dialekter och influenser från hela Europa, Afrika och Amerika kombineras för att skapa en intensiv fusion som är älskad av besökarna.

Staden har sina mångfaldiga rötter baserade i en historia som inte är alls lika levande som kulturen är idag. En viktig del av ett besök i det eklektiska New Orleans är att uppleva den historien på egen hand, för runt staden kan du hitta de mörkare arven från slaveriet i plantagerna.

Även om de idag är vackra egendomar att titta på, kommer du att kunna utforska den mörkare sidan av New Orleans som vanligtvis döljs under ytan. Besök odlingarna, njut av naturen och den storslagna arkitekturen, men lär dig också om det förflutna som byggde New Orleans till den mångsidiga destination du hittar idag.

Här är de bästa plantageturerna från New Orleans.

1. Halvdagstur i New Orleans Oak Alley Plantation

Oak Alley Plantation

Källa: f11photo / shutterstock

Oak Alley Plantation

Oak Alley är en av de mest kända plantagen som finns längs Mississippifloden. Den historiska plantagen går tillbaka till 1839 när den byggdes av en av söderns rikaste markägare för att lägga till hans sockerimperium.

Plantagen har fått sitt namn från den extravaganta raden av träd som finns längs den stora ingången till huvudbyggnaden. Dessa eleganta träd växer över toppen av stigen och ger skugga i den häftiga värmen för den långa promenaden in i gården.

Huset har medverkat i flera filmer och är på många sätt den typiska södra plantagen, ett exempel på rikedomar och överflöd som få andra plantager kan överträffa. På denna halvdagstur, lär dig om sydlig kultur under slavtiden, från kunniga guider som inte kommer att sockra sanningen.

2. Oak Alley och Laura Plantation Combo

New Orleans Oak Alley Plantation

Källa: Anna Dunlop / shutterstock

New Orleans Oak Alley Plantation

Denna långa rundtur tar dig inte bara till den tidigare nämnda Oak Alley-plantagen utan också till Laura Plantation, vilket ger dig chansen att uppleva två av söderns mest spännande egendomar på samma resa.

Efter att ha utforskat de ekkantade avenyerna och storslagna överflöd i Oak Alley, transporteras du till Laura Plantation. Det restaurerade huset är ett underbart exempel på tidig 1800-talsarkitektur i söder. Inuti hittar du några spännande reliker från det dagliga livet som sätter historien i perspektiv.

Lauraplantagen var relativt unik för tiden; under en stor del av sin slavhistoria drevs den av kvinnor. På plantagen kan du lära dig mer om detta och mer på denna kombinerade turné från New Orleans.

3. Halvdags rundtur i Laura Plantation

Laura Plantation

Källa: Sam Strickler / shutterstock

Laura Plantation

Om du har gott om tid under din vistelse i New Orleans och hellre vill ta saker långsamt, gå med på denna turné som bara tar in Laura Plantation, snarare än att rusa genom Oak Alley i förväg.

Denna halvdagstur kommer att se dig besöka den berömda Laura Plantation. Dina lokala guider kan berätta historier om kvinnorna som drev godset och olyckliga historier om slavarna som levde sina liv här också.

4. New Orleans: Oak Alley Plantation och Airboat Swamp Combo

Airboat, New Orleans

Källa: David Litman / shutterstock

Airboat, New Orleans

På denna fantastiska dagstur från New Orleans, resa först till den berömda Oak Alley Plantation för att lära dig mer om livet och slaveriet i Mississippi under 1800-talet. Efter att du har fått din beskärda del av historien tar den här turen besökare ut i träsken för att uppleva en annan sida av Louisiana.

Staten är känd för sitt vilda djur och unika ekosystem. På denna turné beger du dig ut på en ikonisk lokal luftbåt genom Mississippis täta träsk. Chansen är stor att du kommer tillräckligt nära för att se alligatorer i naturen, eftersom de lokala guiderna känner till områdena och dessa farliga djur väl.

5. Från New Orleans: Whitney Plantation Tour

Whitney Plantation Tour

Källa: getyourguide.com

Whitney Plantation Tour

För alla som är intresserade av att lära sig mer om slaveriet i Louisiana under 1800-talet är ett besök på Whitney Plantation ett måste. Även om många av de andra odlingarna i området berör frågan om slaveri och historien som tillät sådana fantastiska rikedomar i söder, är det få som går in på så mycket detaljer som Whitney Plantation.

Whitney Plantation öppnade först 2014, men redan, på grund av sin unika konfrontation med den mörkare sidan av regionens historia, har den blivit en populär turistattraktion. Privatfinansierat av en lokal som ville att andra skulle lära sig mer om statens mörkare historia, är detta ett imponerande exempel på slaveritiden – men det kan göra dig chockad.

The Big House – mittpunkten av godset – är ett av de bäst bevarade plantagehusen i USA, så mycket att du kanske känner igen det från många Hollywood-filmer som utspelar sig i eran – Django Unchained är en.

6. Louisiana Plantation och Swamp Boat Bayou Heldagstur Combo

Louisiana Plantation & Swamp Boat Bayou

Källa: getyourguide.com

Louisiana Plantation & Swamp Boat Bayou

Denna utmärkta turné tar besökare på en heldagsutflykt genom det bästa av Louisiana. Börja dagen med att besöka en plantage; du kan välja mellan antingen Oak Alley Plantation eller Laura Plantation, vilket gör detta till ett perfekt tillfälle att blanda och matcha mellan gods och sumpmarker för dem som tillbringar flera dagar i regionen.

Efter att ha utforskat din valda plantage, bege dig ut i vildmarken i bayou för att leta efter alligatorer och vilda djur. De lokala guiderna på denna turné kommer att vara redo med spännande berättelser om människorna som har kallat träsken hem genom Louisianas historia, vilket ger denna resa en unik vinkel.

7. Dubbel Plantation Tour

Denna turné hämtar dig i New Orleans och tar dig ut till Mississippi, där du kan välja att besöka två av de stora plantagen i regionen.

Double Plantation Tour tar en hel dag men ger dig valet att besöka två av Oak Alley, Laura och Whitney Plantations.

8. New Orleans: Plantation and Swamp Tour

Destrehan Plantation

Källa: John S. Sfondilias / shutterstock

Destrehan Plantation

Denna unika turné tar besökare till den föga kända Destrehan Plantation. Inte riktigt lika känd som Oak Alley, denna plantage går fortfarande långt tillbaka till slutet av 1700-talet. Det är en av de äldsta bevarade egendomarna i Louisiana som få människor reser till, trots dess välbevarade natur och spännande historia.

Efter att ha utforskat Destrehan Plantation, bege dig ut till ett närliggande naturreservat för en kryssning genom träsken.

9. New Orleans: Plantation Brunch och Swamp Tour

Oak Alley Plantation Inuti

Källa: f11photo / shutterstock

Oak Alley Plantation Inuti

Denna turné tar dig till både Oak Alley och Laura Plantation, innan den ger resenärerna möjlighet att njuta av en utsökt brunch på de stora egendomarna.

Prova lokala Cajun-delikatesser, inklusive languster och lokalt kött, innan du ger dig ut i träsken för att hitta alligatorer.

10. New Orleans Garden District Walking Tour

New Orleans Garden District

Källa: Kristi Blokhin / shutterstock

New Orleans Garden District

I själva New Orleans tar den här vandringsturen dig genom Garden District för att utforska historien om det som en gång var en del av en enorm plantage.

Promenera förbi de enorma, storslagna koloniala herrgårdarna och förundras över plantageägarnas rikedom som förvandlade detta till ett av de mest påkostade områdena i Amerika.

11. Guidad tur: Garden District och Lafayette Cemetery

Lafayette Cemetery, New Orleans

Källa: amadeustx / shutterstock

Lafayettes kyrkogård

Denna intressanta guidade tur visar dig historien om Garden District. Lokala guider kommer att berätta historierna om plantageägarna som byggde distriktet, innan de visar dig Lafayette Cemetery, där många av de mest kända lokala karaktärerna lades till vila.

12. New Orleans: Destrehan Plantation and Swamp Combo

Destrehan Plantation

Källa: John S. Sfondilias / shutterstock

Destrehan Plantation

Efter att ha utforskat historien om Destrehan Plantation tar den här turen dig ut i Louisianas träsk. Inte bara letar du efter vilda djur och alligatorer, utan den här turen tar dig också till indiska gravhögar och ruinerna av Cajun-byar för ett unikt, historiskt perspektiv på regionens inhemska kultur.

13. Oak Alley och Evergreen Plantation Tour

Evergreen Plantation, Louisiana

Källa: Kathleen K. Parker / shutterstock

Evergreen Plantation

Förutom att besöka välkända Oak Alley, tar denna dagstur från New Orleans dig också ut till den otroligt välbevarade Evergreen Plantation.

Utforska huset och historien om slavägarna och slavarna som bodde och arbetade här.

14. Myrtles Plantation Tour

Myrten Plantation

Källa: Roberto Michel / shutterstock

Myrten Plantation

Besök Myrtles Plantation från New Orleans på denna turné som tar dig till de charmiga markerna på en historisk egendom. Plantagen går tillbaka till 1796 och har sett sin beskärda del av historia och konstiga händelser genom århundradena.

Huset sägs vara ett av landets mest hemsökta resmål. Med hjälp av en lokal guide kan du lära dig exakt varför det ska vara så läskigt.

15. Whitney Plantation och St Joseph Plantation History Tour

Whitney Plantation och St Joseph Plantation History Tour

Källa: viator.com

Whitney Plantation och St Joseph Plantation History Tour

Fördjupa dig i den mörkare sidan av Louisianas historia med en rundtur som först tar dig in i Whitney Plantation innan du går vidare till St Joseph Plantation.

Det var här den ikoniska filmen 12 Years a Slave spelades in. Med kunniga guider kommer du att se från första hand regionens oroliga förflutna.

Var de ska bo: Bästa hotellen i New Orleans, Louisiana (LA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.