15 bästa platserna att besöka i Berkshire (England)

Ett av Home Counties, Berkshires lantliga landskap i kombination med att vara nära London gör det till en plats där de flesta kommer att betala bra för egendom.

Länet kan vara extremt snyggt och har varit hem för kungligheter sedan början av 1100-talet när Windsor Castle byggdes.

Förekomsten av kungligheter kan kännas på många ställen, inklusive den framstående kapplöpningsbanan i Ascot.

Och när vi arbetar oss igenom Berkshire kommer du att se hur mycket länets vattendrag bidrar till dess charm.

Themsen slingrar sig från väst till öst, breddar sig allt eftersom och ger näring åt grönskande vattenängar bredvid städerna och byarna.

Kennet- och Avon-kanalen var också en viktig sjöfartsväg från West Country till London, och navigeras nu av semesterfirare på pråmar.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i Berkshire:

1. Windsor

WindsorKälla: flickr
Windsor

Två av de mest besökta attraktionerna i landet finns i denna kungliga stad vid Themsen.

Windsor Castle behöver knappast presenteras: Sedan Henry I:s regeringstid i början av 1100-talet har detta varit residens för kungafamiljen, vilket gör det till det äldsta ockuperade kungliga palatset i Europa.

Du kan lätt gå vilse i den 5 000 hektar stora parken, medan du kan spendera några timmar på tomgång runt staden och se sevärdheter som Christopher Wrens Guildhall från 1600-talet.

Och sedan för små killar finns det LEGOLAND Windsor, som 2016 blev Storbritanniens favoritnöjespark och utlovar en dag med nöjen och turer med LEGO-tema för barn upp till 12 år.

2. Newbury

Donnington CastleKälla: flickr
Donnington Castle

Newburys centrum är en välbevarad historisk stad som gör det till en trevlig promenad, och de gräsbevuxna dragbanorna på Kennet- och Avon-kanalen är underbart fridfulla. Newbury Racecourse är värd för Lockinge Stakes i maj, ett av de mest värdefulla loppen på kalendern.

Det ståtliga hemmet, Highclere Castle, är majestätiskt och ligger på en svepande 2 000 hektar stor egendom.

Det måste vara en del av dina planer om du är ett fan av Downton Abbey, eftersom en blick kommer att berätta att det var här TV-programmet filmades.

Huset är nyare än det ser ut, från 1800-talet, och har en «jakobetansk» design inspirerad av 1500- och 1600-talets palats.

Vandra på nedgångarna i de omgivande landsparkerna och ta dig till Donnington Castle, där en 18 månader lång belägring ägde rum under det engelska inbördeskriget.

3. Bray

The Waterside InnKälla: wikipedia
The Waterside Inn

Utan att veta om dess kulinariska härstamning skulle Bray verka som vilken välbärgad och charmig by som helst i södra England.

Det finns allmogehus från tidigt 1600-tal och den stiliga kyrkan St Michael, som byggdes på 1290-talet och har en hel del fascinerande medeltida artefakter, inklusive en monumental mässing på Sir John Foxleys grav.

Men Brays moderna rykte kommer från dess restauranger, eftersom två av de fyra tre Michelin-stjärniga anläggningarna finns i denna by.

Den äldsta av de två är Waterside Inn, som grundades av bröderna Roux 1972, medan Heston Blumenthals Fat Duck har vunnit beröm för sin molekylära gastronomi sedan öppningen 1995.

4. Läsning

Reading, EnglandKälla: wikiwand
Reading, England

Även om det inte får mycket kredit för sitt utseende, är Reading en stor och blomstrande stadskärna med ett högt uppsatt universitet och all shopping du kan hantera.

Eftersom den ligger nära London blev den en tillverkningsstad på 1800-talet och var utrustad med perfekta transportförbindelser, där Kennet- och Avon-kanalen ansluter till Themsen.

Du är också bara ett par mil öster om North Wessex Downs, med sina grönskande kullar och kristallklara kritströmmar om du skulle sugen på landsbygden.

I staden kan du leta runt i ruinerna av Reading Abbey och titta förbi på attraktioner som Museum of Zoology, Museum of Berkshire Aviation och Museum of English Rural Life.

5. Wokingham

WokinghamKälla: wikipedia
Wokingham

Under Tudortiden var Wokingham ett centrum för silkesspinning, och små antydningar om denna industri finns kvar.

Ta en promenad längs Rose Street, där korsvirkeshusen med högre bottenvåningar skulle ha innehållit vävstolar.

Det viktorianska gotiska rådhuset mitt på Market Place är fortfarande i hjärtat av samhället, med ett elegant kafé på innergården, och de historiska byggnaderna runt det rymmer en blandning av lokalt ägda butiker och high street-märken.

Det finns några promenader du kan börja mitt i staden, som stigen upp till Fichampstead Ridges, klädd med skog och ljung.

6. Hungerford

HungerfordKälla: flickr
Hungerford

Nära Wiltshire i North Wessex Downs, ligger Hungerford en bit från Walbury Hill, som på nästan 300 meter är den högsta punkten i sydost.

Kennet- och Avon-kanalen kröker förbi den norra sidan av staden och transporterade på 1800-talet kol och sten som bröts från Somerset upp mot Reading på Themsen.

Hungerford Wharf är bedrövligt vacker och en underbar plats att se smalbåtarna glida upp och ner för kanalen på en solig dag.

Gå över bron i staden för en smak av södra England på landsbygden på huvudgatan, med massor av 1600- och 1700-talsfastigheter, inklusive Hungerford Arcade, ett antikvitetscenter med mer än 100 återförsäljare under ett tak.

7. Eton

Eton RiversideKälla: flickr
Eton Riverside

Mittemot Windsor på Themsens norra strand ligger staden Eton, synonymt med Eton College.

Detta är den mest kända och prestigefyllda av alla Englands offentliga skolor, grundad av Henry VI och med 19 tidigare brittiska premiärministrar bland sina alumner.

Om du är osäker på hur snygg den här platsen är har skolan ett eget naturhistoriskt museum, öppet på söndagar, men du kan ordna ett besök vid andra tider.

Etons huvudgata har rader av historiska tegel- och korsvirkesbyggnader med exklusiva butiker som en delikatessbutik och antikbokhandlar, och för att sträcka på benen finns det härliga grönområden vid Brocas och South Meadow bredvid Themsen.

8. Pangbourne

PangbourneKälla: flickr
Pangbourne

Alla som minns barnboken «Wind in the Willows» kommer att vara intresserade av att veta att dess författare Kenneth Grahame gick i pension i Pangbourne på 1920-talet.

Byn är full av vackra gamla hus med engångsbutiker och desto mer pittoresk vid Themsen.

På stränderna finns stora gröna vattenängar som ägs av Pangbourne och där byfesten äger rum varje juni.

Under resten av sommaren är de en drömsk plats för en picknick i skuggan av pilträden.

Om du reser med små kommer de att ha en rolig tid i Beale Park, en mild attraktion med husdjur och mer exotiska arter som surikater, lemurer och mungosar.

9. Ascot

Ascot RacecourseKälla: flickr
Ascot Racecourse

De tre byarna som utgör staden Ascot är mycket välbärgade och är mestadels inriktade på Ascot Racecourse, som säkert är den mest prestigefyllda i landet.

Så för besökare som dyker upp under de 26 tävlingsdagarna varje år i behov av boende finns det gott om hotell och restauranger.

Banan har nära kopplingar till kungafamiljen, som grundades av drottning Anne 1711 och ligger bara några kilometer från Windsor.

Royal Ascot Week i juni är fortfarande väldigt populär, med 300 000 åskådare och drottning Elizabeth deltog utan misslyckande.

Sedan 1700-talet har denna händelse varit en stöttepelare i «Londonsäsongen» för landets sociala elit.

10. Streatley

St Mary's, StreatleyKälla: flickr
St Mary's, Streatley

Vid en gammal korsning på Themsen är Streatley en fantastisk by precis intill den större staden Goring, tvärs över länsgränsen i södra Oxfordshire.

Landskapet är ett av branta skogbevuxna kullar som är hällar av Chiltern Range på den östra kanten av North Wessex downs.

En stor del av den omgivande landsbygden ägs av National Trust så du är fri att gå upp och beundra utsikten över floden och byn, medan Ridgeway National Trail korsar Themsen vid Goring och Streatley på väg österut.

På denna mycket exklusiva plats har du ett bra urval av pubar och restauranger, och det finns också en golfklubb som är öppen för besökare och som har varit igång sedan 1895.

11. Maidenhead

MaidenheadKälla: flickr
Maidenhead

Den stora staden Maidenhead ligger tvärs över floden från Buckinghamshire och länkar till grannbyn Taplow via Maidenhead Bridge.

Denna struktur ger oss en av de vackraste sevärdheterna i staden, och byggdes på 1770-talet med sju valv och smideslyktor.

Du kan gå en liten sträcka av Thames Path upp till Boulter's Lock, som också är från 1700-talet och är en underbar plats att sitta och begrunda floden och dess dam, eller se pråmarna gå förbi.

Och mellan Boulter's Lock och Bray Lock ligger Maidenhead Railway Bridge, designad av den vördade Isambard Kingdom Brunel 1839. Maidenhead Heritage Centre kan ge dig en ledtråd om stadens koppling till Air Transport Auxiliary, som var baserad nära staden i den andra världskriget och hjälpte till att flytta viktiga RAF-maskiner runt om i landet.

12. Cookham

CookhamKälla: flickr
Cookham

En av Storbritanniens mest hyllade 1900-talsmålare, Stanley Spencer föddes i denna by i Thameside där han också tillbringade en stor del av sitt liv.

Nu i Wesleyan Chapel som han besökte när han växte upp finns det ett museum med mer än 100 av Spencers målningar och teckningar.

Ge dig själv tid att se lite mer av byn och dess allmänning, där det finns en blandning av korsvirkeshus och bedårande stugor med flintväggar.

Du kommer att titta på några av de dyraste fastigheterna per kvadratmeter i England, i vad som ofta beskrivs som den rikaste byn i landet.

13. Kintbury

KintburyKälla: flickr
Kintbury

I de gröna böljande kullarna i North Wessex Downs är den lilla byn Kintbury vid vattnet bland de bästa byarna i landet.

Du kommer inte att bli imponerad av några fantastiska sevärdheter, men kan se Englands landsbygd som bäst på en av de mest eftertraktade adresserna som finns.

På huvudgatan ser den äldre delen av byn ut ungefär som för ett sekel sedan, med förtjusande tegelstugor och en rustik medeltida kyrka.

Stanna vid 1700-talets Dundas Arms bredvid Kennet och Avon Canal för en publunch med en gentrifierad twist.

14. Sulhamstead

Sulhamstead - St Mary's ChurchKälla: wikipedia
Sulhamstead – St Mary's Church

Ett annat diskret val för en utflykt, Sulhamstead har en högprofilerad besöksattraktion i Thames Valley Police Museum.

Du kan bara dyka upp på en onsdag och andra dagar i veckan måste du ringa i förväg.

Men om du är fascinerad av en av 1900-talets Storbritanniens mest beryktade rån, har detta museum i en vacker nyklassicistisk herrgård artefakter relaterade till det stora tågrånet 1963. På Kennet och Avon Canal ligger den förtjusande Tyle Mill, som ursprungligen var för mjöl och blev senare sågverk, lastning och frakt av timmer med hjälp av kajen.

15. Slough

Slough, EnglandKälla: wikimedia
Slough, England

Strax upp från Eton och Windsor har denna hantverkslika stad inte samma rykte för historia och arkitektur; snarare är det en affärs- och industriplats som kompletterar de mer eleganta platserna i närheten.

Tegelstenarna till Eton College bakades i Slough, och Industrial Estate är fortfarande en häck av aktivitet och en bas för internationella företag som LEGO och McAfee.

Folk beger sig till centrum för Observatory Shopping Mall, som har 120 butiker, och Slough ligger precis vid Colne Valley Regional Park, ett stort, mestadels outvecklat område som fungerar som en grön buffert runt M25.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Berkshire, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *