15 bästa platserna att besöka i County Durham (England)

Staden Durham är en av de magiska platserna som överträffar sig själv vid varje tur och förtjänar en resa till detta län av sig själv.

Efter att ha sett alla historiska platser och sett den ärevördiga Bedes grav och St Cuthberts skatt, kommer du att bli klokare på Englands mystiska år innan normanderna kom.

Två långa floder slingrar sig österut genom County Durham: The Tees and Wear bildar lugna dalar som kantas av hedar och kullar.

Dessa regioner är kända som Durham Dales och hyser många av länets mest charmiga historiska städer, såväl som majestätisk landsbygd som får dig att längta efter att komma utomhus.

För ohämmad vildmark, slå ut i västra County Durham där miljön skyddas av North Pennines Area of ​​Outstanding Natural Beauty.

Låt oss utforska bästa platserna i County Durham:

1. Durham

Durham, EnglandKälla: flickr
Durham, England

Med slingrande kullerstensgator och mängder av historia är det svårt att inte bli överväldigad av den extraordinära staden Durham.

Du kan komma på att du förlänger din vistelse bara för att se till att du gör varje upptäckt, för det finns otroligt mycket att ta sig igenom.

Börja med katedralen, där uppe med Englands mest värdefulla monument och svämmar över med viktiga fragment av tidig engelsk historia i dess bibliotek och skattkammare.

Den andra pelaren på Durhams världsarvslista är slottet, som uppfördes direkt efter Norman Conquest och med studentvolontärer från Durham University som ger informativa rundturer.

Gå längs floden, bläddra i de fantastiska museerna och ta dig ut till den underbara Nordsjökusten.

2. Darlington

Darlington Market HallKälla: flickr
Darlington Market Hall

De första ångdrivna passagerartågen i världen körde längs Stockton och Darlington Railway från 1825, så denna köpstad har anledning att vara stolt över sitt bidrag till världen. Head of Steam är ett järnvägsmuseum vid North Road-stationen George Stephensons Locomotion No. 1, den första motorn på linjen ser ut som ny.

Darlington's Covered Market ligger i en imponerande hall med en järnram, som stod färdig 1863 och har stånd som har gått i arv genom familjer i generationer.

Kom in från måndag till lördag för blommor, frukt och grönt, kött, kakor och mycket mer.

3. Hartlepool

Hartlepool Maritime ExperienceKälla: flickr
Hartlepool Maritime Experience

Berättelsen om denna kuststad återspeglar berättelsen om många intill Nordsjön.

Hartlepool var bara en liten plats tills järnvägar och industrialisering kom på 1800-talet.

Inom decennier var det en av de mest produktiva fiskehamnarna och varven i regionen, som tog in färsk fisk och rå fleece och skickade den västerut till Yorkshire och Lancashires yllebruksregioner, samtidigt som den exporterade kol och textilier.

Så den gamla vattnet är en lämplig miljö för Hartlepools maritima upplevelse.

Förtöjd här ligger HMS Tricomalee, det äldsta brittiska krigsfartyget som fortfarande flyter och firar sitt 200-årsjubileum 2017. Hartlepool-museet på kajen har världens första gasdrivna fyr, och kommer också att förklara varför Hartlepudlians kallar sig «Monkey Hangers».

4. Biskop Auckland

Biskop AucklandKälla: flickr
Biskop Auckland

Den här staden fick sitt namn på grund av Auckland Castle, en jaktstuga som biskoparna av Durham valde som residens för mer än 800 år sedan.

Redan nu är Auckland Castle ett fungerande biskopspalats i mer än 320 hektar parklandskap, där du kommer att snubbla över en mängd intressanta små monument.

Ta hjorthuset i sten, byggt i en gotisk väckelsestil 1760 för att ge parkens rådjur mat och skydd.

Biskop Aucklands viktorianska rådhus blev föråldrat och hotades av rivning, men det har sedan dess återupplivats som ett kulturellt centrum med teater, konstgalleri och biograf.

Och en bit utanför staden finns resterna av Vinovia, ett romerskt fort, som inkluderar en av de mest kompletta hypocausterna i det romerska Storbritannien.

5. Barnards slott

Bowes MuseumKälla: flickr
Bowes Museum

Barnard Castle finns på norra stranden av floden Tees i de östra foten av Pennines, och är en liten stad som kommer att imponera på dig med sin kultur.

För detta kan du tacka Bowes Museum, som har den största samlingen av konst och dekorativa föremål i norra England.

Vi pratar El Greco, Canaletto, van Dyck, Fragonard och Goya tillsammans med en veritabel skattkista av gobelänger, möbler och keramik.

En häpnadsväckande utställning är Silver Swan, en urverksautomat tillverkad på 1700-talet.

Staden har några underbart pittoreska ruiner, inklusive slottet med samma namn, som sattes upp av normanderna på 1100-talet på en praktfull plats över Tees, och Egglestone Abbey, byggd ungefär samtidigt och upplöstes av Henrik VIII på 1500-talet.

6. North Pennines Area of ​​Outstanding Natural Beauty

North Pennines område med enastående naturskönhetKälla: flickr
North Pennines område med enastående naturskönhet

Det mesta av västra Durham är ett avlägset naturområde på den norra gränsen av Pennines Range.

Detta land med ljunghedar, slåtterängar, breda dalar avskurna av kraftfulla floder kan tyckas opåverkat av människan, men det finns ledtrådar över hela området för mänskligt ingripande, både forntida och nyare.

Du kan vandra till bronsåldern gravhögar och se resterna av historiska blygruvor, och undangömt i det öppna landskapet är de gamla och vackra byar som skulle ha hus dessa gruvsamhällen.

7. Chester-le-Street

Chester-le-StreetKälla: wikipedia
Chester-le-Street

På 900-talet ägde något betydelsefullt rum på den plats där kyrkan St Mary och St Cuthbert står idag: En präst vid namn Aldred the Scribe producerade den tidigaste översättningen av evangelierna till engelska någonsin, och under denna period var kyrkan centrum för Kristendomen för ett område av det som nu är nordöstra England och Skottland.

Den nuvarande 1000-talskyrkan är verkligen kunglig, och markeringar i väggarna visar att romersk sten användes i delar av dess konstruktion.

Bredvid Wear River ligger Riverside Ground, där Durham Countys cricketlag spelar sina matcher, och även värd för en femdagars testmatch mellan England och en turnerande nation varje sommar.

8. Seaham

Seaham, EnglandKälla: flickr
Seaham, England

Landskapet i denna kuststad är så robust och vindpinat som du kan hoppas från en miljö i Nordsjön.

Under krispiga vinterdagar finns det en rå majestät till havet och kalkstensklipporna, och du kan känna kraften från elementen på kustvägen innan du värmer upp på en pub.

Och när vädret är varmare blir North Beach mycket frestande; denna bevakas från havet av en vågbrytare och har små klippbassänger att paddla i.

Kyrkan St Mary the Virgin är fascinerande, eftersom den har ett anglosaxiskt långhus som har daterats till slutet av 600-talet, vilket placerar den bland de 20 äldsta kyrkorna i Storbritannien.

9. Strålande

Beamish MuseumKälla: flickr
Beamish Museum

En kort bit väster om Newcastle i den vackra bergsbygden ligger denna by, kopplad till en av nordosts mest omhuldade turistattraktioner.

Beamish Museum är ett friluftsarvsmuseum i en förvirrande skala.

Den är så stor att du uppmuntras att ta gamla spårvagnar och bussar för att ta dig runt.

Det finns en edvardiansk stad, med maskiner, skyltar, arkitektur och bekvämligheter från omkring 1913, och en gård som är frusen på 1940-talet, komplett med verktyg och maskiner från den eran.

Den georgiska norra återskapar en gård från 1825, där du kan träffa regionala inhemska raser och kolla in en vagn, hästdragen transport på räls som ersatts av ångtåg.

Båda platserna ligger i en vacker dal med branta sidor och har en hel cast av återskapare

10. Stanhope

Church of St Thomas, StanhopeKälla: geografi
Church of St Thomas, Stanhope

Vid floden Wear i hjärtat av North Pennines Area of ​​Outstanding Natural Beauty, är Stanhope en fridfull plats och en praktisk plats om du vill sätta en kurs in i det underbara landskapet av kullar och dalar.

Durham Dales Visitor Centre, bredvid Church of St Thomas, kommer att ordna dig med resplaner och vägguider.

Och du kan också lära dig om några av de mindre sevärdheterna runt staden.

Till exempel behöver du inte vara paleobotanist för att bli imponerad av Stanhopes fossilträd.

Det du ser på stadens kyrkogård är en 320 miljoner år gammal trädstubb som hittades i ett sandstensbrott strax utanför staden 1915.

11. Stockton-on-Tees

Holy Trinity, Stockton-on-TeesKälla: flickr
Holy Trinity, Stockton-on-Tees

Denna marknadsstad var den östra ändstationen för Stockton och Darlington Railway, och under dess boomtown dagar var en annan av nordöstra stora skeppsbyggare.

Men dess mest kända bidrag till världen var friktionsmatchen, som uppfanns av en lokal kemist 1827. Preston Park är ett enormt grönområde sydväst om staden, med attraktioner som nyligen har fått en makeover.

Museet i ståtliga Preston Park Hall har omfattande utställningar av gamla diligenser, rustningar och konst, och erbjuder också ett fönster om det dagliga livet och industrin i Stockton för 200 år sedan.

Butterfly World i parken är ett uppvärmt växthus med exotiska fjärilsarter som flyger fritt i tropisk vegetation.

12. Middleton-in-Teesdale

Middleton-in-TeesdaleKälla: flickr
Middleton-in-Teesdale

Teesdale är uppskattad för sitt hjärtskärande bergslandskap och naturliga landmärken.

Och Middleton, också i North Pennines, ligger inom gångavstånd från ett av River Tees vildaste spektakel.

High Force Waterfall är en utmanande men oförglömlig vandring mot flodens klippiga lopp.

High Force är kanske inte det högsta vattenfallet i landet, men när floden är i fullt flöde har den den högsta volymen vatten som faller över en obruten droppe.

Du kommer att bli bortskämd med valmöjligheter när det kommer till promenader i Middleton: Den episka, 267 mil långa Pennine Way-leden passerar, och ovanför södra byn skymtar Kirkcarrion, en kulle toppad med en bronsålderskärra där en hövding sägs att begravas.

13. Shildon

Shildon Locomotion MuseumKälla: flickr
Shildon Locomotion Museum

Shildon, en före detta gruvstad i East Durham, växte snabbt i slutet av 1700-talet och skulle ha transporterat sitt kol via vagnarna som du kan se på Beamish-museet.

Men när industrin expanderade tog ångkraften över, och det är inte lätt att säga att Shildon är «Järnvägarnas vagga». Stockton och Darlington Railway byggdes i huvudsak och underhålls av Shildon Works.

Även om de nu är borta, öppnade Shildon Locomotion Museum 2004 där verken brukade vara.

Attraktionen kombinerar en modern byggnad med gamla verkstäder och skjul, och till och med hemmet för Timothy Hackworth, en ingenjör och innovatör under de första åren på Shildon Works.

Hackworths Sans Pareil lokomotiv från 1829 är en av stjärnorna, och deltog i Rainhill Trials för att räkna ut vilken motor som skulle driva Liverpool och Manchester Railway.

14. Durham Heritage Coast

Durham Heritage CoastKälla: flickr
Durham Heritage Coast

Med kolbrytning och annan tung industri för länge sedan har naturen återtagit delar av Durham som hade glömts bort av semesterfirare.

Och detta gäller kustlinjen från Sunderland till Hartlepool, som nu har kvalificerat sig för Heritage Coast Status.

Förutom Seaham finns det inga orter att tala om, så du befinner dig i ett oförfalskat, klippigt havslandskap gjord för att ströva.

Coastal Footpath omsluter Nordsjöns kustlinje, skalar upp häpnadsväckande kalkstensklippor och guidar dig till spektakulära uddar som Noses Point, eller den avlägsna och spökliga stranden vid Shippersea Bay.

15. Escomb

Escomb Saxon CurchKälla: flickr
Escomb Saxon Church

Tidigare nämnde vi det romerska fortet i Vinovia nära biskop Auckland.

Nåväl, en spännande sak med det monumentet är att på 700-talet transporterades mycket av dess sten till det som nu är byn Escomb vid floden Wear.

Och här blev det materialet för vad som mycket väl kan vara den äldsta kompletta kyrkan i landet, och en av endast tre anglosaxiska kyrkor som fortfarande finns kvar i England.

Amatörhistoriker kommer att få frissons att inspektera stensättningen, som bär romerska inskriptioner och ett solur på södra väggen.

Var de ska bo: Bästa hotellen i County Durham, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *