15 bästa platserna att besöka i Hertfordshire (England)

Ett av hemlänen, Hertfordshire gränser London i norr och dess senaste historia är förankrad i dess närhet till huvudstaden.

«New Towns» som Stevenage och banbrytande trädgårdsstäder som Welwyn och Letchworth dök upp på 1900-talet, allt för att ge människor de gemensamma fördelarna med staden och landsbygden.

Men det som är mest inspirerande med Hertfordshire är överflöd av konstigheter: medeltida grottor med otydliga sniderier, en massiv taxidermiförråd som ägs av en viktoriansk excentriker och en enorm sagogrotta skapad av en kväkarpoet.

För mer mainstream historia är St Albans och dess romerska arv ett viktigt första steg mot södra delen av länet.

1. St Albans

Katedralen, St AlbansKälla: flickr
Katedralen, St Albans

St Albans, känd som Verulamium för romarna, var den andra staden i Storbritannien efter London för 2 000 år sedan.

Och idag har denna köpstad sin andel av antika platser och artefakter.

Gå direkt till Verulamium Park, där spår av ett spa grävdes ut på 1930-talet och avslöjar en underbar mosaik och hypocaust.

Precis vid parken ligger Verulamium-museet, med ännu fler mosaiker och montrar fulla av mynt, keramik och till och med en soldathjälm och mask som upptäckts i teatern, som utgör museets exteriör.

På andra ställen kan du tänka på klocktornet från 1400-talet, en logotyp för St Albans, och ovanligt i England för att vara en klockstapel som inte är kopplad till någon kyrka.

2. Tring

Naturhistoriska museet, TringKälla: flickr
Naturhistoriska museet, Tring

Infälld i en lucka i Chilterns är den söta lilla marknadsstaden Tring, som har vacker 1800-talsarkitektur och en filial till Natural History Museum.

Lionel Walter Rothschild är ansvarig för detta, eftersom han var besatt av zoologi och till och med åkte runt i staden i en vagn dragen av hybrider av zebrahäst.

Så nu, i en förtjusande viktoriansk hall som han byggde för sina många taxidermier, finns det ett läskigt om än informativt sortiment av uppstoppade uppstoppade djur, bland dem utdöda arter som tylaciner och quaggas.

Slutar vid den fantastiska Ivinghoe Beacon-kullen ett par miles från Tring är Ridgeway National Trail, som följer Celtic Icknield Way från Avebury i Wiltshire över North Wessex Downs och Chilterns.

3. Hatfield

Hatfield HouseKälla: flickr
Hatfield House

Om du är student på Elizabeth I kommer Hatfield House att vara en skattkammare eftersom det har en mängd olika saker som är kopplade till drottningen.

Även om byggnaden ändrades under århundradet som följde, var Hatfield House där Elizabeth tillbringade mycket av sin barndom och det var hennes föredragna bostad som vuxen.

Det finns handskar och sidenstrumpor som tillhör henne, liksom originalet till det berömda regnbågsporträttet från 1600-talets början.

En annan brittisk ikon knuten till Hatfield är den nedlagda flygplanstillverkaren de Havilland, som var baserad här under en stor del av sitt liv.

Tio minuter i bilen och du kommer att vara på det stora De Havilland Museum i London Colney, med några av de tidigaste jetplan som någonsin tillverkats.

4. Welwyn Garden City

Welwyn Garden CityKälla: flickr
Welwyn Garden City

Stadsplaneraren Sir Ebenezer Howard utvecklade sin utopiska idé om en trädgårdsstad i början av 1900-talet, som en stad med goda transportförbindelser till London men all lugn och grönska på landsbygden.

Och nästan ett sekel efter att Welwyn Garden City färdigställdes är det fortfarande en mycket beboelig plats.

Om du gillar saker som stadsplanering och stadsdesign kan du roa dig själv bara genom att peta runt i ett par timmar eller ta en stund vid vattnet i Stanborough Park.

5. Hitchin

Hitchin Town SquareKälla: flickr
Hitchin Town Square

Mot norr om Hertfordshire är Hitchin en förtjusande stad, gjord för att ses till fots.

Speciellt vackra är kullerstensgatorna runt Market Place, omgivna av karaktärsfulla gamla hus och St Mary's Church.

Den här byggnaden är en arketypisk ullkyrka, byggd för stor för vad som skulle ha varit en liten stad under medeltiden, men finansierad av rika ullhandlare.

St Mary's byggdes över en 700-talsbasilika från kristendomens tidigaste dagar i England.

Kom runt juli och augusti, när de böljande lavendelfälten utanför staden är som mest livfulla.

Hitchin Lavender är en gård som låter dig välja din egen för en liten avgift, och som även säljer ett urval av presentabla doftande tvålar och ljus i sin butik.

6. Letchworth

LetchworthKälla: flickr
Letchworth

Som världens första trädgårdsstad är ingen byggnad du ser i centrala Letchworth äldre än 1900-talet.

Du kan luras av den historiska utformningen av mycket av arkitekturen, som har sitt utseende till Arts and Crafts Movement.

Liksom Welwyn är Letchworth en Ebenezer Howard-designad, förplanerad stad med massor av grönområden, enkel tillgång till landsbygden och industri hålls åtskild från bostadsområden.

Ett perfekt uttryck för Arts and Crafts-stilen kan ses i Spirella Building, en kulturminnesmärkt före detta fabrik för en korsettmakare, som, troget i stadens anda, försåg sina arbetare med ett bibliotek, gymnastiksal, bad och till och med en cykelreparationscenter.

7. Hertford

Porten till Hertford CastleKälla: flickr
Porten till Hertford Castle

Hertfordshires grevskapsstad är blygsam i storlek men fylld av historia, och det finns några enkla sevärdheter att bocka av på en strosa runt dessa gamla gator.

Den Grade I-listade Shire Hall är en magistratsdomstol byggd 1789 och skapad av Robert Adam, som var en av tidens främsta arkitekter, verksam över hela Storbritannien.

Det fantastiska gotiska huset vid Hertford Castle ersatte en normandisk fästning på 1400-talet och var ett barndomshem för drottning Elizabeth I på 1500-talet.

Du kan fördjupa dig i berättelserna bakom dessa byggnader på Hertford Museum, som i sig ligger i ett 1600-talshus.

Första våningen tillägnad staden, medan resten av museet har allt från samurajrustningar till fossiler.

8. Berkhamsted

Berkhamsted Castle CottageKälla: flickr
Berkhamsted Castle Cottage

Berkhamsteds historia börjar själva året då den normandiska erövringen av England ägde rum 1066. Inte nog med det, utan Vilhelm Erövrarens halvbror Robert av Mortain var med största sannolikhet ansvarig för byggandet av Berkhamsteds slott, och bodde definitivt där på 1000-talet. .

Slottet är nu en stämningsfull ruin, och med intakta markarbeten och stora bitar av gardinväggarna kvar, är det lätt att se var borgen skulle ha varit.

Under soliga dagar är den gröna dragbanan i Grand Junction Canal perfekt för en reflekterande promenad vid vattnet.

9. Watford

Cassiobury ParkKälla: flickr
Cassiobury Park

Visuellt sett är Watford kanske inte lika besatt som Hertfordshires mer lantliga städer och byar.

Men ändå, det är en ren och välbärgad stad med några saker att hålla dig sysselsatt med.

Den fridfulla Cassiobury-parken var en gång en lantegendom och är nu ett stort naturreservat en kort utflykt från stadskärnan.

Det finns två hus på landet att besöka i närheten, varav ett, Bhaktivedanta Manor är en korsvirkesbyggnad i Tudor omvandlad till ett Gaudiya Vaishnavism-tempel.

En smula mer konventionell är Cheslyn House and Gardens, en fridfull oas med trädgårdar som är ett tumult av färg på våren.

Watford har också en Premier League-fotbollslag, med smeknamnet Hornets och spelar hemmamatcher på Vicarage Road från augusti till maj.

10. Stevenage

Knebworth HouseKälla: flickr
Knebworth House

En annan för stadsplaneringshistorikerna, Stevenage var Englands första «New Town», anlagd inom några år efter andra världskriget.

Befolkningen exploderade från bara några tusen i början av 1900-talet till mer än 80 000 idag.

Gamla stan är fortfarande intakt, med pubarna och korsvirkeshusen på sin typiska landsgata, och St Nicholas-kyrkan som går tillbaka till 1100-talet.

Pophistoriker å andra sidan kommer att ha hört allt om Knebworth House, där band som Pink Floyd, Rolling Stones och Led Zeppelin har spelat för enorma publik.

Det gotiska väckelsehuset och tomten är öppna för allmänheten, och det finns en dinosauriepark för barn i parkens skogsmark.

11. Bishop's Stortford

Bishop's StortfordKälla: flickr
Bishop's Stortford

Bishop's Stortford ligger bekvämt till Stansted Airport utan att vara för nära, och är en typisk lantlig marknadsstad som domineras av en nyklassisk Corn Exchange från slutet av 1700-talet.

Fredag ​​och lördag kvällar på sommaren är en bra tid att vara i staden, när dess invånare som arbetar i London är tillbaka i staden och fyller pubarna och restaurangerna.

Mitt emot stadens centrum ligger en park som innehåller de omisskännliga markarbetena för en normandisk fästning.

På toppen av denna kulle finns ruinerna av Waytemore Castle från 1100-talet, som senare blev ett fängelse men revs på 1700-talet.

12. Royston

RoystonKälla: flickr
Royston

Det finns en konstgjord grotta direkt under centrum av denna stad, alldeles norr om Hertfordshire.

Royston Cave kanske inte är välkänd men om du är i området måste du checka in för en rundtur.

Denna åtta meter höga kammare har kusliga sniderier på sina väggar, som med största sannolikhet är från senmedeltiden.

Grottan förseglades och återupptäcktes 1742, och trots att den studerats i mer än 250 år har ingen satt ett definitivt datum för dessa skulpturer.

Icknield Way som går genom Tring fortsätter till Norfolk och kommer precis vid Royston.

Du behöver inte gå så långt, men för en timme eller två kan du navigera de lokala kalkkullarna på en stig som slagits av förromerska stammar.

13. Vara

godsKälla: flickr
gods

En av de många fantastiska sakerna med Ware är floden Lea.

Bankerna är bedårande pittoreska och pittoreska, tack vare de gamla byggnaderna vid vattnet.

Dessa inkluderar tidigare «mältningar», som var en del av ölbryggningsprocessen, där spannmål skulle blötläggas i flodens vatten för att producera malt.

Du hittar också två gamla lusthus, med små kajer där båtar kan förtöjas.

Ett häpnadsväckande monument i Ware är Scott's Grotto, formad av en John Scott en trädgårdsmästare, och Quake-hamnen: Denna byggnad är delvis grävd in i sluttningen, med sex olika kammare, var och en med väggar täckta med glas, fossiler och glas.

Strukturen är från 1700-talet och vi är säkra på att du inte har sett något liknande!

14. Mycket Hadham

Mycket HadhamKälla: flickr
Mycket Hadham

En berömd före detta invånare i Much Hadham är 1900-talsskulptören Henry Moore.

Hans gamla hus är platsen för Henry Moore Foundation, och en unik chans att se många av hans verk visas på ett och samma ställe.

Även om den inte är välsignad med butiker, är församlingsbyn Much Hadham full av imponerande gamla byggnader, delvis för att den också var en hållplats på vägen mellan Cambridge och London.

På detta ena ställe finns fyra klass I-listade byggnader, inklusive två spektakulära georgianska lanthus.

Efter att ha slagit runt i byn kan du komma förbi på Old Bull Inn för en pint eller en måltid.

15. Wheathampstead

WheathampsteadKälla: wikimedia
Wheathampstead

För de traditionella nöjena i en engelsk lantstad, förtjänar Wheathampstead vid floden Lea en omväg för en publunch och en vandring.

Det finns georgianska radhus och äldre byggnader med klotter och daub på huvudgatan, och Leas lummiga stränder är exceptionellt vackra, med bänkar där du kan pausa en minut eller två.

Attraktionerna i och nära Wheathampstead är alla ganska blygsamma, men det är scenen och atmosfären på platsen som gör det värt besväret.

Nomansland Common ligger strax sydväst om staden och i gamla tider var det en plats för förbjudna sporter som barknoga boxning, utanför räckhåll för myndigheterna.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Hertfordshire, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *