15 bästa platserna att besöka i Kent (England)

Längst sydost om Englandman kan säga att det finns två Kents.

Det är det mjuka lantliga Kent med eleganta städer, National Trust-hus och pittoreska byar, och sedan kustnära Kent, befäst för att försvara infarten till England men också anpassat för nöjen vid havet på 1800-talet.

På landsbygden i Kent lever grevskapet upp till sitt smeknamn «Garden of England» för sin grönskande landsbygd med humlegårdar och fruktträdgårdar, och blomstrande byar med pastorala scener av ankdammar, pubar, gröna byar och normandiska kyrkor.

Något på landsbygden i Kent som du inte kommer att se någon annanstans är «oasthus», lador och hus på humlegårdar med koniska tak täckta av en vit ventil för att dra in luft och torka humlen som skulle lagras på övervåningen.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i Kent:

1. Canterbury

CanterburyKälla: flickr
Canterbury

Canterbury är lika vackert som betydelsefullt, ett universitet fullproppat med historia.

Det är säte för de brittiska öarnas första stift, grundat på 600-talet.

Ärkebiskopen av Canterbury är fortfarande en av de mest inflytelserika offentliga personerna i England.

Den magnifika normandiska katedralen och den gotiska katedralen är ett skyltfönster på UNESCO:s världsarvslista och var skådeplatsen för ett av de avgörande ögonblicken i engelsk medeltidshistoria: mordet på ärkebiskopen Thomas Beckett av anhängare till kung Henrik II vid altaret 1170. Det finns mycket som håller dig hänförd i Canterbury, oavsett om det är romerska mosaiker, ruinerna av slottet och klostret, stadsmuren eller den skrymmande Westgate, den största medeltida stadsporten i England.

2. Dover

Dover slottKälla: flickr
Dover slott

Denna stad har alltid varit infarten till de brittiska öarna från kontinentala Europa, och är den viktigaste färjehamnen för överfarter från Frankrike och Belgien.

När du närmar dig från vattnet är det första du ser de upphöjda vita kritklipporna.

På land kan du ta en minnesvärd promenad längs de gräsbevuxna klipptopparna, på en rutt som tar dig till Kingsdown åtta miles away.

Som den närmaste hamnen till Frankrike behövde staden befästas, och Dover Castle tog sin nuvarande form på 1100-talet, under Henrik II:s regeringstid. Det finns en överväldigande mängd historia på denna plats från den romerska fyren (en av Englands äldsta byggnader), till artilleriförläggningarna från 1700-talet och de hemliga andra världskrigets tunnlar.

3. Ramsgate

RamsgateKälla: flickr
Ramsgate

Precis som med sex andra stränder inom en kort bilresa är Ramsgate Sands en strand med blå flagg som spåras av en strandpromenad och klippor.

När vädret är bra finns alla nostalgiska godsaker från en engelsk badort, och på vintern och hösten är det en grubblande scen för uppfriskande promenader.

Ramsgate har utmärkelsen att vara den enda kungliga hamnen, och detta ses bäst från de långa bryggorna som skyddar den från öppet hav och ger den en nästan medelhavsaccent under de varmaste dagarna på sommaren.

Ett måste är också en nedstigning till Ramsgate-tunnlarna, djupa skyddsrum för luftanfall grävde för andra världskriget och nu öppna för rundturer.

4. Broadstairs

BroadstairsKälla: flickr
Broadstairs

Med tillkomsten av ångkraft och järnvägar på 1800-talet kunde Londonbor ta sig till Broadstairs på några timmar, och de kom för havsluften och sju vikar med inbjudande gyllene sand.

Charles Dickens valde Broadstairs för sin semester och skrev David Copperfield på Bleak House på klippan ovanför Viking Bay och med utsikt över North Foreland kalkudde.

På soliga dagar är Broadstairs fortfarande Thanets bästa alternativ för en dag vid havet, tack vare dess historiska huvudgata med fristående butiker och retrocharmarna hos gammaldags semesterbekvämligheter som strandhyddor, en musiksalong och glassbarer i 50-talsstil.

5. Smörgås

SmörgåsKälla: flickr
Smörgås

Liksom Dover var Sandwich en av Cinque Ports, en sammanslutning av fem medeltida städer på Kent- och Sussexkusten som samarbetade för handel och försvar.

Och det finns massor av tips om Sandwichs historia runt staden idag, som portar från den gamla stadsfästningen, två fantastiska allmogehus och en handfull pubar som har betjänat kunder i hundratals år.

Landsbygdens sätt att leva i förr förklaras vid White Mill, en väderkvarn byggd på 1700-talet och helt restaurerad.

Och några minuter utanför staden ligger Richborough Castle, en ruinerad men övertygande romersk och saxisk fästning och den omtalade landningsplatsen för den Claudian invasionen år 43 e.Kr.

6. Rochester

Utsikt från Rochester CastleKälla: flickr
Utsikt från Rochester Castle

Om du är bekant med de tidiga kapitlen av Charles Dickens Great Expectations kommer du att känna att du har läst om den leriga Medway River, även om författaren aldrig nämnde den vid namn.

Dickens växte upp i närheten i Chatham och flyttade tillbaka till Gad's Hill Place, en herrgård strax utanför Rochester senare i livet, där han gick bort.

Men Rochester har mer att göra för det; slottet har en borg från 1100-talet med murar och torn som är nästan kompletta trots sin höga ålder.

Det är en hisnande syn, motsvarad av den normandiska och gotiska Rochester Cathedral, som byggdes på 1000-talet men är säte för ett stift som går tillbaka till 604, vilket gör det till det näst äldsta i England efter Canterbury.

7. Chatham

Chatham Historic DockyardKälla: flickr
Chatham Historic Dockyard

Runt en slingring i Medway är Chatham en stad genomskinlig av marinhistoria.

Från 1567 till 1980-talet var Royal Navy Dockyard här, och är nu bevarat som Chatham Historic Dockyard.

Om du är inspirerad av segelåldern kommer varvet att förvirra dig, inte bara på grund av historiska fartyg som du kan gå ombord på, som HMS Gannet, utan för anläggningar som det klass I-listade repet, ett 364 meter långt byggnad som fortfarande tillverkar rep kommersiellt.

Ett trevligt komplement till varvet är Fort Amherst, byggt 1756 för att skydda varvet i händelse av en fransk invasion.

8. Royal Tunbridge Wells

Royal Tunbridge WellsKälla: flickr
Royal Tunbridge Wells

I High Weald, en lång ås av brant sandsten, är Royal Tunbridge Wells en rik stad som välkomnar rika gäster och invånare sedan 1600-talet, när de först anlände till det läkande vattnet.

Den sandstensgeologin är tydlig i de märkliga klippformationerna, Wellington Rocks på Tunbridge Common, och de skira High Rocks strax utanför staden.

Det finns trädgårdar i framstående gods att syssla med, som den huslösa Dunorlan Park, Calverly Grounds och Scotney Castle, allt så ståtligt som du kan hoppas.

De lokala landskapen är ur en bilderbok, alla humlegårdar, ankdammar, bygrönt, pubträdgårdar och oasthus.

9. Sevenoaks

Knole HouseKälla: flickr
Knole House

Strax utanför M25 är Sevenoaks Kents första turistmål för människor som reser från London och har i sin tur många invånare som arbetar i London.

Mitt i de norra nedgångarna är den lokala landsbygden fläckig med vackra byar som Otford och Shoreham, och det överflöd av skog ger dig massor av valmöjligheter för promenader.

Men det främsta landmärket är Knole House, en National Trust-fastighet och ett av Englands mest vördade ståtliga hem.

Det är en fantastisk gavelbyggnad från 1400- och 1500-talet i fyra kvadratkilometer skog och öppen park där rådjurshjordar betar.

Huset är enormt med tanke på sin ålder, med mer än 300 rum och sju innergårdar.

10. Deal

Deal, KentKälla: flickr
Deal, Kent

Det finns mycket att älska med strandpromenaden vid Deal, med rader av vitkalkade stugor och pampigare hus med platt fasad från 1600- och 1700-talet.

Du kan skära ner små gränder med gamla gasljus och hitta engelska häftklamrar vid havet som chips och butiker som säljer stengodis.

Det finns också militärhistoria i staden, vid Deal Castle, ett artillerifort från Tudor från 1500-talet med 66 skjutplatser och en låg profil för att göra det mindre av ett mål.

Walmer Castle, längre söderut har en liknande kontur och byggdes under samma period under Henrik VIII:s styre. Pebble beach fortsätter i flera kilometer och löper framför grannstäderna Walmer och Kingsdown, och har ett bälte av hedland bakom där vild fänkål växer vid stranden.

11. Whitstable

WhitstableKälla: flickr
Whitstable

Whitstable är en kuststad full av karaktär och med en autentisk känsla skapad av dess fiskeindustri.

Den lokala specialiteten är ostron, som har skördats i de lokala vattnen i 2 000 år.

Denna aktivitet fick lite av en hit under efterkrigsåren, men har studsat tillbaka och hedras varje juli på Whitstable Oyster Festival.

En integrerad del av alla besök bör vara en promenad runt den fungerande fiskehamnen och marknaden, och att få ett bord på en av de fantastiska fiskrestaurangerna i staden.

Pebble stränder finns också på båda sidor om hamnen, och Gamla Neptunus det sällsynta: En pub direkt på stranden.

12. Folkesten

FolkestoneKälla: flickr
Folkestone

En otrolig relik från Folkestones glansdagar vid havet är Leas Lift, en kort bergbana som transporterar dig från havet till strandpromenaden på toppen av Leas klippa och installerades 1885. Det är en fast del av staden och underhålls av en lokal ideell verksamhet. organisation.

Du kan se så långt som till Frankrike från Leas Promenade på en klar dag, och området längst ner är Lower Leas Coastal Park, inklusive stranden med sina färgglada målade hyddor.

Om du har något för georgiansk och viktoriansk arkitektur kommer du att älska Folkestones många vitkalkade radhus.

Och det kreativa kvarteret är en pittoresk kullerstensgata med mer än 100 konstnärer, med gallerier, ateljéer och oberoende butiker och kaféer.

13. Aylesford

AylesfordKälla: flickr
Aylesford

Om inte annat så borde du komma till denna by utanför Maidstone för utsikten från Medways södra strand, där 1300-talsbron spänner över floden och är inramad av rader av höga tegel- och timmerhus och tornet St.

Peter och Paulus kyrka.

På huvudgatan passerar du medeltida allmosor och det vackra George House, som en gång var ett värdshus som betjänade hästdragna bussresenärer.

Aylesford Priory, även känt som Friars, är unikt genom att det köptes tillbaka av karmeliterna på 1940-talet, 400 år efter att klostren upplöstes.

Den fridfulla trädgården är gratis och alltid öppen, och du kan även ta te och kaka i tesalongerna sju dagar i veckan.

14. Tenterden

TenterdenKälla: flickr
Tenterden

Tenterden är en välbeställd lantstad, en vacker del av landsbygden i England, med en medeltida kyrka, en söt liten huvudgata, gamla pubar och till och med på Kent & East Sussex ångjärnväg.

I närheten kan du ta en rundtur på ett bryggeri eller ciderpress och till och med se en vingård i aktion.

I byn Small Hythe, nära Tenterden, ligger Smallhythe Place, ett charmigt korsvirkeshus från 1400- eller 1500-talet.

Fastigheten förvaltas nu av National Trust och var hem för den viktorianska skådespelaren Ellen Terry i nästan 30 år.

En del av hennes ägodelar visas inuti, som ett brev från Oscar Wilde, en monokel som tillhör Sir Arthur Sullivan och scenkostymer från hennes karriär.

15. Ashford

AshfordKälla: flickr
Ashford

I mitten av länet kommer folk till Ashford från byarna och städerna runt omkring för att shoppa.

Ashford Designer Outlet är förmodligen den mest kända destinationen här, med stora rabatter på lyxiga modemärken.

Ashford är också vid en kopplingspunkt mellan England och Frankrike, eftersom detta är det sista stoppet för Eurostar innan det korsar kanalen eller slutar i London vid St. Pancras.

Några minuter från Ashford har du det sublima Godinton House, ett gavelförsett jakobinskt ståtligt hem i blomsterträdgårdar och med en uppskattad samling porslin.

Och för promenader ligger Kent Downs strax norr om Ashford, och du kan enkelt ta dig in på långvägar som Stour Valley Walk och North Downs Way.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Kent, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.