15 bästa platserna att besöka i Leicestershire (England)

Grevskapet Leicestershire fick nyheterna 2012 när kroppen av kung Richard III hittades.

Den ökända 1400-talshärskaren hade begravts i en omärkt grav efter att ha dött i slaget vid Bosworth Field 1485. Om du är en historienörd så finns det massor av ställen att tillfredsställa din Richard-nyfikenhet runt Leicester, från slagfältet där han var dödad till sin sista viloplats vid Leicester Cathedral.

Men det finns mycket mer förutom: Leicester har fantastiska museer, och landsbygden är prydd av ståtliga hem och söta små byar med stugor med halmtak.

Du kan tillbringa tid på livliga universitetsstäder som Loughborough, eller bege dig till en av de många matfestivalerna på Melton Mowbray, hemvist för stiltonost och fläskpaj.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i Leicestershire:

1. Leicester

Leicester, EnglandKälla: wikipedia
Leicester, England

Sedan hans kvarlevor återupptäcktes under en parkeringsplats 2012 har Richard III blivit centrum för uppmärksamheten i Leicester.

Det finns ett nytt besökscenter i staden som beskriver hur hans grav hittades och metoderna som användes för att identifiera hans 500 år gamla skelett.

Det finns dock mycket mer i Leicester, med högprofilerade attraktioner, museer och arenor som National Space Centre, Curve Theatre, korsvirkeshuset Guildhall från 1400-talet, New Walk Museum och katedralen där Richard III begravdes igen 2015 2016 gav staden oss en av sportens mest fantastiska underdoghistorier när Leicester City vann Premier League trots att säsongen inleddes med oddset 5 000-1. Foxes spelar på King Power Stadium med en hälsosam kapacitet på mer än 30 000.

2. Melton Mowbray

Melton MowbrayKälla: flickr
Melton Mowbray

Två välkända engelska delikatesser står på menyn i Melton Mowbray.

Först ut är fläskpajen, som är otorkat kryddat fläsk hackat och i ett bakverk.

Denna portabla mat är avsedd kall och fick först popularitet hos rävjägare här på 1800-talet.

Köpstaden är också en av de få platser som tillåts göra blå stilton, en kraftfull, smulig ost som går bra kommer att hamna i julen.

I dessa traditionella omgivningar finns det festivaler och evenemang varje år för att hedra stadens kulinariska bidrag: Det är Melton Mowbray Food Festival i oktober och ostmässan i slutet av april, för att bara nämna två.

3. Loughborough

Loughborough MarketKälla: flickr
Loughborough Market

Den största staden utanför Leicester svälls av Loughborough University, som utgör en fjärdedel av befolkningen under terminstid.

Så utanför sommaren kan staden vara rolig och ungdomlig och från juni till september är det lite lugnare, beroende på vad du föredrar.

I oktober är det Loogabarooga Festival, ett litterärt evenemang som tar med författare och illustratörer till staden, och med massor av roliga saker för barn att ta sig till.

Loughboroughs centrum uppdaterades på 1930-talet, vilket gav det en iögonfallande art déco-arkitektur, som biografen på Cattle Market.

De veckovisa marknaderna i staden påminner dig också om att du befinner dig i ett hälsosamt landsbygdssamhälle, som handlar på torsdagar och lördagar, med en vintagemarknad på fredagar.

4. Market Harborough

Market HarboroughKälla: wikimedia
Market Harborough

En byggnad som kommer att fånga ditt öga direkt i Market Harborough är Old Grammar School.

Nu mer än 400 år gammal och restaurerad 2014, hade den ovanliga korsvirkesbyggnaden en gymnasieskola på första våningen och stod över en smörmarknad, som nu är en hantverksmarknad på lördagar.

I Harborough Museum är show-stjälaren Hallaton Treasure, den största skatten av järnåldersmynt som upptäckts i Storbritannien, med fler än 130 mynt och grävdes fram år 2000. Och bredvid Old Grammar School ligger den klass I-listade St Dionysius' Church, mestadels från medeltiden och med en högtidlig 47 meter lång spira för att avrunda den historiska scenen i centrum av staden.

5. Market Bosworth

Market BosworthKälla: flickr
Market Bosworth

Du kan plocka upp spåret från Richards sista dagar i denna pittoreska marknadsstad några minuter norr om slagfältet där Richard dog, vilket avslutade Plantagenet-eran och förebådade Tudors 1485. Efter att Richards kropp upptäcktes kom kungens begravningscortege genom Market Bosworth 2015 på väg till Leicester Cathedral.

Bosworth Field Heritage Centre ligger i en landsbygdspark och har inomhusgallerier med vapen och rustningar, några original och några reproduktioner som du kan prova på.

Det finns också regelbundna guidade vandringar för att visa dig de viktiga platserna runt platsen och lägga till historisk färg till det du ser.

6. Hinckley

HinckleyKälla: wikipedia
Hinckley

En bit söder om Market Bosworth är Hinckley också bekvämt till slagfältet i Bosworth om du vill se en betydelsefull händelse i engelsk historia.

Men stadens tillverkningsförflutna är också intressant: Storaffären i Hinckley var strumpor, som gick tillbaka till 1600-talet när ramstickningsmaskinen introducerades.

Hinckley and District Museum ligger i en uppsättning ursprungliga ramstugor och kommer att berätta allt du behöver veta om stadens stickhistoria, med historiska handmanövrerade ramar att se.

Som med nästan överallt hade kyrkobesöket i Hinckley minskat i flera år.

Men den medeltida Mariakyrkan är fortfarande involverad i samhället eftersom ett norra kapell har omvandlats till kaffebar och det finns också en informell bokhandel.

7. Lutterworth

LutterworthKälla: flickr
Lutterworth

I den södra delen av länet är Lutterworth en marknadsstad som fick sin marknadsstadga 1214 och några livsmedelsstånd observerar denna tradition på torsdagar.

För nyfikna folk finns det några halmtaksbyggnader och mindre landmärken att se i centrum.

Lutterworth Town Hall är en sen-georgisk byggnad från 1836, kännetecknad av sina rundade kanter och designad av samma man, Joseph Hansom, som gav oss Birmingham Town Hall och hansom hästdragna hytten.

Det finns två fina gamla pubar: The Cavalier Inn och The Shambles Inn, båda med halmtak, och den senare med anor från 1500-talet.

Stanford House, är den plyschiga lokala herrgården från 1690, medan du på Lutterworth Museum kan se patentet för världens första jetmotor.

8. Mountsorrel

Mountsorrel från Castle HillKälla: flickr
Mountsorrel från Castle Hill

Mountsorrel, en av de fem mest eftertraktade adresserna i Leicestershire, har massor av tidstypiska fastigheter och är omgiven av frodig och böljande landsbygd, men är också en snabb pendling till Leicester söderut.

Mötesplatsen i Mountsorrel är Butter Market, som har en klassisk design från 1790-talet.

Märkligt nog ersatte detta ett marknadskors från 1500-talet, som togs av Lord of the Manor till hans gods i Swithley, där det fortfarande står.

Unna barnen Stonehurst Family Farm, en fungerande gård där barn kan hantera alla typer av husdjur och där det också finns ett motormuseum med en överraskande flotta av veterantraktorer och sportbilar.

9. Oadby

Leicester University Botanical GardensKälla: mapio
Leicester University Botanical Gardens

Oadby, en bostadsstad några minuter från Leicesters centrum, har många saker att rekommendera.

I Brocks Hill Country Park, bland 30 hektar skog och ängar, finns ett miljöcenter med solpaneler, vindkraftverk och regnvattenuppsamlare för att lära barn om förnybar energi.

En fantastisk park av en annan sort är Leicester Universitys botaniska trädgård, som underhålls av uni:s genetikavdelning och omgiven av vackra edvardianska fastigheter.

I Oadby finns också Leicester Racecourse, som är värd för möten för National Hunt (hoppning) och tävlingar på lägenheten, så borde ha något på när du är i stan.

10. Kirby Muxloe

Kirby Muxloe CastleKälla: flickr
Kirby Muxloe Castle

Också integrerad med Richard III-leden är denna by ett par miles väster om Leicester.

Kirby Muxloe Castle är en vacker och mycket suggestiv 1400-talsruin omgiven av en vallgrav.

Alla som har studerat Shakespeares Richard III känner till dess ägare, William Hastings.

Hastings, en anhängare av Richard's House of York, anklagades för förräderi och avrättades inom några minuter i London 1483. Arbetet med hans hem och fästning upphörde omedelbart, vilket bara gör ruinerna av slottet mer övertygande.

Du kan göra en dag av det på den högt rankade golfbanan Kirby Muxloe, som välkomnar icke-medlemmar och har varit verksamma sedan 1893.

11. Newtown Linford

Bradgate ParkKälla: flickr
Bradgate Park

En annan by som rankas där uppe med Leicestershires mest beboeliga platser är Newtown Linford, som ligger i Charnwood Forest.

Landsbygden här är märkbart kuperad och platsens geologi är ganska fascinerande: klipporna i Bradgate Park är 600 miljoner år gamla och har vulkaniskt ursprung.

Så länge som människor har varit här har de brutit området för stenar för att slipa verktyg och mala spannmål.

Och Bradgate House har sin egen historia att berätta, eftersom denna förstörda egendom var hem för Lady Jane Grey, drottning i nio dagar innan hennes avrättning 1553.

12. Ashby-de-la-Zouch

Ashby-de-la-Zouch slottKälla: flickr
Ashby-de-la-Zouch slott

I västra Leicestershire är Ashby en stolt marknadsstad inne i National Forest.

Denna park är ett stort projekt för att återplantera den enorma skog som spred sig över större delen av Midlands fram till den industriella revolutionen, vilket lockar vilda djur tillbaka till tidigare industriområden.

Hicks Lodge är ett bra sätt att se vad det handlar om, vid ett cykelcenter på ett gammalt kol som gradvis tas över av träd.

Ashby Castle var en annan egendom som ägdes av Lord Hastings, som hade förvandlat den från en herrgård till en fästning på 1400-talet.

Även om det förstördes till hälften under det engelska inbördeskriget kan du fortfarande skala tornet för magnifik utsikt och gå under jorden i den hemliga passagen mellan tornet och köket.

13. Desford

Tropical Birdland, DesfordKälla: flickr
Tropical Birdland, Desford

En populär familjedag ute i Leicester-området är Tropical Birdland, en voljär där många arter av papegojor kan flyga runt i halvfrihet innan de återvänder till sina inhägnader på natten.

Ett stort antal av dessa fåglar är före detta husdjur som återställts till en mer human miljö.

Det finns en lekplats och terum vid attraktionen.

Innan du anländer eller efter att du lämnat kan du parkera i Desford för lunch vid Blue Bell i eller ta en promenad runt byn.

Kyrkan är normandisk med tillbyggnader från 1200-talet, och Old Hall på Desfords huvudgata går tillbaka till tidigt 1600-tal och har gavlar i flamländsk stil.

14. Wymondham

Wymondham AbbeyKälla: flickr
Wymondham Abbey

Denna söta by ligger strax öster om Melton Mowbray och ligger i stiltons osttillverkningsland.

Det finns en husvagnspark fylld på sommaren med semesterfirare som vill njuta av den här typiska engelska landsbygden.

Detta ligger vid foten av Wymondham Windmill, som har en 200-årig historia och har omvandlats till ett terum och en butik.

Det finns en trevlig pub i byn, Berkeley Arms och St Peter's Church är från 1200-talet med en tidig engelsk design.

För en dag ute ligger Belvoir Castle bara 15 minuter norrut och är fortfarande säte för hertigarna av Rutland.

Ursprungligen var detta en normandisk fästning, men efter århundraden av skador och ombyggnader, byggdes ett palats i gotisk stil här på 1800-talet.

Grunderna har underbara vyer över Belvoir Vale och interiören är rikt dekorerad.

15. Coalville

Snibston Mining Museum, CoalvilleKälla: flickr
Snibston Mining Museum, Coalville

Den här staden är en av de platser där det hjälper att veta vad du tittar på för att kunna uppskatta det.

Som namnet antyder är Coalville en industristad som inte existerade före 1830-talet och som var hem för tusentals inom några år efter att kollag upptäcktes.

Centret har den typen av 1800-talsstugor byggda för arbetare som inte är lika vanliga i Leicestershire som grevskapen i väster och norr.

Det finns mycket att se i närområdet, som det sensationella Donington-le-Heath Manor House, byggt på 1200-talet och en gång ägt av Everard Digbys bror, inblandat i Krutplanen och avrättad 1606.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Leicestershire, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.