15 bästa platserna att besöka i Lincolnshire (England)

Om du föredrar att landsbygden är så avlägsen och oförstörd som möjligt kommer du att älska Lincolnshire.

I söder är landskapen platt, med vidöppen himmel och poldergårdar som odlar blommor och grönsaker.

Planheten avbryts i väster av Vales och i centrum av Lincolnshire Wolds, böljande krita- och sandstenskullar med de vackraste jordbrukslandskapen.

Många besökare kommer till länet för kusten, med dess rad av nostalgiska badorter.

Men försumma inte städerna, som har otroliga kyrkor och medeltida salar och innehåller födelseplatser för världsföränderliga historiska personligheter som Sir Isaac Newton.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i Lincolnshire:

1. Lincoln

Lincoln, EnglandKälla: flickr
Lincoln, England

Lincoln, en häpnadsväckande katedralstad, ligger inbäddat i en lucka i Lincoln Edge, en lång brant i västra Lincolnshire.

Den gamla staden anpassar sig till denna branta topografi, och de flesta av de historiska monumenten finns i den högre delen, känd som Uphill.

Det finns massor av vacker arkitektur på dessa slingrande gator, där Lincolns prästerskap och militära elit en gång bodde.

Lincoln Cathedral är en engelsk gotisk skatt, färdigställd i början av 1300-talet och med enastående panoramautsikt från taket.

Lincoln Castle är en av Englands bäst bevarade normandiska fästningar och är sällsynt eftersom det har två jordnära motter.

Det finns ett galleri på slottet som presenterar en av endast fyra bevarade kopior av den mytomspunna Magna Carta, som dateras till 1215.

2. Stamford

Stamford, EnglandKälla: flickr
Stamford, England

Stamfords centrum är nästan osannolikt vackert och består helt av byggnader från 1600- och 1700-talen.

Och de flesta av dessa är gjorda av lokal kalksten, vilket ger staden en högtidlig kvalitet som har lockat till sig Hollywood-produktioner under det senaste decenniet.

Du vill utforska varenda skrymsle, men en av de mest fotovärdiga scenerna är utsikten över St Mary's Bridge som korsar Welland.

St Martin's Church är sensationellt, och du behöver också se allmogehuset Browne's Hospital, som grundades 1485. Men vad du än gör, skulle du vara försumlig att lämna Stamford utan att se det härliga Burghley House.

Detta 1500-talspalats var säte för Lord Burghley, en högtflygande medlem av Elizabeth I:s hov.

3. Boston

Boston, EnglandKälla: flickr
Boston, England

I den låglänta Fens-regionen söder om länet, där jordbruksmark återtogs från kärr på 1600-talet, är Bostons mest emblematiska monument desto mer imponerande för omgivningens platthet.

St Botolph's Church, populärt känd som «The Stump» för sitt höga och stympade torn, är från slutet av 1300-talet och kan göra anspråk på att vara en av Englands vackraste och mest unika kyrkor.

Boston var en avgörande handelsplats under medeltiden, när det var en inofficiell medlem av Hansan.

Den gotiska Guildhall från 1300-talet är ett bevis på denna betydelse och rymmer nu ett museum som ger dig en ledtråd om Bostons medeltida rikedom.

4. Grantham

Harlaxton Manor, GranthamKälla: flickr
Harlaxton Manor, Grantham

Denna stad gav England två av sina mest kända figurer.

Först är det Margaret Thatcher, och du kan läsa om hennes tidiga år i staden på Grantham Museum.

Mindre sannolikt att dela åsikter är Sir Isaac Newton, född på Woolsthorpe Manor, ögonblick söder om Grantham, 1642. Han återvände till Woolsthorpe i 20-årsåldern för att utföra experiment och sägs ha observerat att äpplet faller från trädet på denna bondgård.

Om du har smak för lanthus i anlagda marker, är Belton House och Harlaxton Manor två majestätiska egendomar runt Grantham och är lämpligt härliga.

Strax söderut ligger Ellys Manor House, en storslagen herrgård från tidigt 1500-tal byggd för ullhandlare i flamländsk stil med en kråktrappad gavel.

5. Horncastle

HorncastleKälla: flickr
Horncastle

Den välbärgade staden Horncastle beviljades sin marknadscharter på 1200-talet och handeln fortsätter på torsdagar och lördagar.

Två regionala delikatesser att ha i åtanke är plumbread, en sorts fruktlimpa och tjuvjagerost, som lagras i ett år eller mer.

Och för att vara en riktig «gul mage» är det meningen att du ska äta dem tillsammans! Pottering runt Horncastles smarta gator är roligt eftersom det finns ett överflöd av antikaffärer i staden, mer än på någon annan plats i länet.

Horncastle är också den sista större bosättningen sydväst om Lincolnshire Wolds, så det kan vara ett smakfullt ställe att bo på medan du njuter av det vackra landskapet i denna kuperade region.

6. Skeghet

SkeghetKälla: flickr
Skeghet

En gammaldags dag vid havet väntar dig i Skegness, som hade sin storhetstid i början av 1900-talet efter att ha tagit fart mot slutet av 1800-talet.

Det var då den fick sin brygga, som genom dåligt väder och olyckor har skadats genom åren men är i gott skick idag på nästan 120 meters längd.

Stränderna är långa, breda och sandiga, och ett drag i klimatet i östra England är att det finns en mindre risk för regn än på orter i nordväst som Blackpool.

Familjeattraktioner finns i överflöd, som Natureland Sea Sanctuary, en marin djurpark med ett bevarandejobb, som räddar föräldralösa sälungar och släpper tillbaka dem till naturen när de har vuxit upp.

7. Grimsby

Grimsby Fishing Heritage CenterKälla: flickr
Grimsby Fishing Heritage Center

Det skulle inte vara korrekt att beskriva Grimsby som «snygg», men man kan definitivt säga att det är en intressant plats, med en historia som behöver berättas.

I mitten av 1900-talet hade Grimsby den största fiskeflottan av någon hamn i världen.

Men även om fiske fortfarande är en stor arbetsgivare, är staden nu postindustriell.

Så varje resa till Grimsby bör involvera Grimsby Fishing Heritage Centre, ett uppslukande museum som sätter dig ombord på Ross Tiger, en trålare från 1950-talet, för att själv se de tuffa förhållanden som trålare var tvungna att klara av.

8. Gainsborough

Gainsborough Old HallKälla: flickr
Gainsborough Old Hall

Vid floden Trent, som mynnar ut i Humber mer än 50 mil norrut, är Gainsborough fortfarande den mest inre hamnen i England.

I industriell tid gjorde dess tillgång till Nordsjön det till en bas för tillverkning, och under en promenad runt centrum kommer du inte att låta bli att lägga märke till Marshall's Yard, där det sedan länge nedlagda Marshall, Sons & Co skulle producera jordbruksmaskiner, och som är nu ett shoppingområde.

För historia av ett mer höviskt slag är Gainsborough Old Hall bland de mest kompletta medeltida herrgårdarna i England, färdigställda 1460. Kungarna skulle stanna och äta här på väg upp till York, och mitt i dess livliga gångar är möjligen Englands bäst bevarade medeltida kök och en fantastisk stor sal som frammanar renässansfester.

9. Louth

LouthKälla: flickr
Louth

Med Wolds i väster och kusten inte långt österut, är det första landmärket du kommer att se när du närmar dig Louth spiran till St James' Church.

Och detta monument är den idealiska utgångspunkten för en vandring runt den vackra staden.

Du tittar på det högsta medeltida torn av någon församlingskyrka i landet, som tornar upp sig till nästan 90 meter och färdigställdes 1515. Till skillnad från många städer i England har Louth behållit sina traditionella shoppingmöjligheter som slaktare, bagerier och grönsakshandlare.

Louth nämns också som «Voldarnas huvudstad», och du behöver knappast lämna staden för att få en smak av det karaktäristiska böljande landskapet: Hubbard's Hills är en idyllisk kritdal som donerades till folket i Louth i början av 1900-talet .

10. Sleaford

Sleaford, EnglandKälla: flickr
Sleaford, England

Bedömd som en av Lincolnshires mest levande städer, är Sleaford en historisk stad runt ännu en av länets sublima kyrkor.

Utomhusmarknaden framför kyrkan handlas fortfarande på måndagar, fredagar och lördagar, och av er råkar vara i närheten den första lördagen i månaden finns det en speciell bondemarknad som tar med det bästa av de lokala produkterna från de bördiga Fenlandsländerna.

Och när det gäller den kyrkan, var St Denys' färdig runt 1300-talet med en dekorerad gotisk design och hyllas för de läckra traceryerna på dess fönster.

Sleafloden har varit avgörande för Sleafords tillväxt: På 1700-talet gjordes den farbar till pråmar, och kajerna du fortfarande kan se i staden är ett symptom på den utvecklingen.

11. Market Rasen

Market Rasen Race CourseKälla: flickr
Market Rasen Race Course

Market Rasen betar de västra delarna av Wolds Area of ​​Natural Beauty och är en typisk engelsk köpstad.

Centrum har få moderna byggnader; istället finns värdiga radhus i rött tegel från 1700- och 1800-talet.

Om hästkapplöpning är din grej finns det möten året runt på Market Rasen Racecourse, på Market Rasen Golf Club har varit öppen i mer än ett sekel och har mycket överkomliga greenfee.

Den bukoliska prakten i Wolds ligger utanför dörren, liksom byn Tealby, ofta framröstad som den vackraste i Lincolnshire.

Ät en pint eller publunch på King's Head här, som är den äldsta halmtakspuben i länet, etablerad 1367.

12. Cleethorpes

CleethorpesKälla: flickr
Cleethorpes

En av Englands älskade «hink och spade» destinationer vid havet, Cleethorpes kommer till sin rätt under varma sommardagar.

I början av 1800-talet var detta bara en fiskeby med cirka 200 invånare, men järnvägarna tog med sig besökare från Yorkshires industristäder som var sugna på lite frisk luft, och 1873 hade den eleganta smidesjärnspiren öppnats.

Denna struktur har fortfarande en swishrestaurang i slutet och utsågs till «Årets pir» 2016. Cleethorpes lockelse har inte förändrats sedan 1870-talet heller; det finns mer än fyra miles av sandstränder och massor för att hålla barnen glada, från minigolf till Cleethorpes Light Railway.

13. Spalding

SpaldingKälla: flickr
Spalding

Mitt i södra Lincolnshire, i distriktet South Holland Spalding ligger Englands centrum för blomsterodling och varje vår är Spalding Flower Festival tillägnad den lokala lökarindustrin.

Den mest spektakulära fastigheten i Spalding måste vara Ayscoughfee Hall, ett 1400-talshus som ser ut precis som det gjorde när det byggdes och är bevarat som ett museum i förtjusande formella trädgårdar.

På sommaren är det mest avkopplande sättet att ta sig dit med Spalding Water Taxi: Denna skyttlar längs floden Welland och Coronation Channel mellan centrum och Springfields Shopping Outlet.

14. Caistor

Caistors kyrkaKälla: flickr
Caistors kyrka

I de nordligaste kullarna i Lincolnshire Wolds är Caistor en pittoresk marknadsstad som är stolt över det välkomnande den ger vandrare.

Under de varmare månaderna passerar många människor på Viking Way, en 147 mil lång vandringsled som väver genom länet från Humber Bridge ner till Rutland bortom Lincolnshires södra gräns.

Och du kunde inte välja en mer charmig plats att bo på, eftersom Caistors centrum har massor av vackra georgianska och viktorianska hem som alla tillhör ett naturskyddsområde runt det vackra torget.

15. Alford

Alford, EnglandKälla: wikimedia
Alford, England

Liten men söt, staden Alford ligger ett stenkast från Wolds men också några minuter från orter som Mablethorpe vid kusten.

Alford är en stad på landsbygden som också har odlat en konstnärlig sida, vilket du kommer att få reda på på helgdagar i maj och augusti när hantverksmarknader etableras här.

Alford Manor House är en blandning av stilar, men har inredning som går tillbaka till 1611. Inuti får du ett riktigt tvärsnitt av livet i den här delen av Lincolnshire, i gallerier fulla av jordbruksredskap och minnessaker för byn.

Alford har också en fungerande femseglad väderkvarn, som fortsätter att mala organiskt spannmål till sitt terum.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Lincolnshire, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *