15 bästa platserna att besöka i Puerto Rico

Det finns verkligen två Puerto Ricos. Den som är känd för vila, avkoppling och cocktails, och den som är älskad av adrenalinjunkies för utomhusäventyr.

Om du är den som letar efter din nästa strandsemester, gör du klokt i att överväga Puerto Rico – det är sakerna som Karibien dagdrömmar är gjorda av. Med fantastiska stränder, otroliga vågor och fantastiska korallrev hittar du en strand som passar ditt humör.

Om du letar efter action kan du prova att vandra genom regnskogarna, som anses vara några av de blötaste på jorden, eller bege dig upp i bergen för några imponerande vyer.

Puerto Ricos kultur är omisskännligt rolig och inkluderar otrolig mat, dans och sportfanatiker.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i Puerto Rico:

1. San Juan

San Juan

Källa: flickr

San Juan

Inbäddat i en liten holme som skyddar hamnen, är San Juan en gammal stad, bosatt av kolonister ungefär 100 år innan Mayflower landade i Massachusetts.

Denna otroliga stad balanserar en intensiv modern energi med bona fide historiska rötter som en av de äldsta bosättningarna i Amerika.

Omgiven av murar som är 15 fot tjocka, är staden inte bara ett museum med artefakter, även om du kommer att bli förvånad över vad som har bevarats, det är ett komplext system av växande stadsdelar fyllda med otroliga restauranger, gallerier, nattliv och shopping.

Och naturligtvis kan du inte glömma stränderna. Den norra delen av staden kantas av kristallklart vatten med fantastiska semesterorter längs stranden.

2. Rio Camuy-grottorna

Rio Camuy grottor

Källa: flickr

Rio Camuy grottor

Ungefär en timmes bilresa från huvudstaden San Juan är där planetens tredje största flod skär ut ungefär 220 grottor under loppet av tio miles.

Du kan besöka en av de många organiserade resegrupperna eller hitta en äventyrsarrangör som visar dig vad spelunking var tänkt att vara.

Geologer antar att det kan finnas så många som 800 oupptäckta grottor där. Grottorna drivs av Parques Nacionales och ligger i en 300 hektar stor park och parkguider erbjuder vandringsturer i området.

Det här är naturen när hon är som bäst och mest fantastisk. Och om du undrar vad den värmen är, så är det värmen som avges av de hundratals sovande fladdermöss som häckar högst upp i grottorna.

3. Culebra & Vieques

Playa Brava, Culebra

Källa: flickr

Playa Brava, Culebra

Bara sju miles från fastlandet är de två spektakulära pärlorna i Puerto Ricos Karibien Vieques och Culebra.

Efter 50 år av militär ockupation (nu över) kommer du att bli överraskad av den helt avslappnade atmosfären och städerna befolkade av expats, lokalbefolkningen och sjömän på semester.

Det finns massor av läckerheter som väntar på att upptäckas på öarna: utrotningshotade sköldpaddor och hjordar av vackra vilda hästar. De flesta människor går för de otroliga stränderna.

Flera är öde, vilket gör att du kan sträcka ut dig och sjunka in och många säger att Vieques och Culebra har de bästa stränderna i hela Karibien.

Allt som allt har öarna inte blivit överutvecklade ännu, vilket gör att de kan behålla sin pittoreska atmosfär.

4. Myggbukten

Mosquito Bay Vieques

Källa: flickr

Mosquito Bay Vieques

Om du ska tillbringa tid på ön Vieques, kommer de flesta resenärer att säga att Mosquito Bay måste vara din hemmabas.

Om den lugnande utsikten över Sun Bay inte räcker, är den avskildhet som du känner ofta en av de största dragplåstren här.

Stranden är cirka två mil lång, en av få med offentliga faciliteter och livvakter på ön, och folk älskar känslan av att komma bort från allt.

Av just den anledningen är stranden mest populär på kvällen, runt solnedgången.

5. El Yunque National Rainforest

El Yunque National Rainforest

Källa: flickr

El Yunque National Rainforest

Den enda tropiska skogen i hela United States National Forest Organization, El Yunque är en stor favorit bland dem som älskar att vandra och vara i naturen.

Bara 35 miles öster om San Juan, får parken över 100 miljarder liter nederbörd varje år.

Kom ihåg att bära vattentäta kläder och ta med vattentäta kläder också.

Det finns 13 stigar som sträcker sig från lätta till svåra. Se till att kolla in Big Tree Trail och La Mina – som båda följer La Mina River och hamnar nära La Mina Falls.

En annan nödvändighet är att planera för minst två dagar. Camping är ett bra alternativ men det finns gott om boende i området också.

6. La Vuelta cykeltur

La Vuelta cykeltur

Källa: vueltapr

La Vuelta cykeltur

Om du letar efter ett sätt att se hela landet i perfekt tempo, överväg att delta i La Vuelta Cycling Tour.

Du kommer att se landets alla 375 kustmil från cykelsätet. Låt dig inte skrämmas av namnet, det är mer en turné än ett lopp, och människor från hela världen njuter av andan och gemenskapen i det hela.

Under tre dagar varje januari cyklar ryttare genom tropiska regnskogar, småbåtshamnar, kokosnötsplantager, täcker några fantastiska stränder och går genom över 42 städer.

Du behöver förmodligen vara relativt vältränad för att njuta av La Vuelta, men arrangörerna sätter upp rastplatser längs rutten och många ryttare bryter och kopplar av en stund under dagen för att ta in sin omgivning.

På natten finns det otrolig mat och Puerto Ricansk gästfrihet att njuta av.

7. Ponce

Ponce

Källa: flickr

Ponce

Många anser att Puerto Ricos näst största stad återspeglar landets väsen.

Det ofta upprepade talesättet, Ponce es Ponce (Ponce är Ponce) speglar dess rykte om att vara lite unik.

När du går genom staden och ser de vackra fontänerna på torget, eller promenerar längs de smala gränderna i den historiska stadskärnan, får du en känsla av platsens underbara historia.

Du hittar alla urbana problem i en modern stad – som trafikstockningar och trängsel, men du hittar också över ett dussin museer, underbar kolonial arkitektur och en fantastisk strandpromenad fylld med restauranger värda att besöka två eller tre gånger vardera.

8. Fort San Cristóbal

Castillo San Cristóbal

Källa: flickr

Castillo San Cristóbal

Fort San Cristóbal, byggt för att skydda gamla San Juan från attacker, finns inte på många av reseguiderna (som det mer populära Fort El Morro), men det är värt din tid att få en känsla av Puerto Ricos historia.

Utsikten över stranden från fortet är värt resan ensam. Tillbringa en timme eller två med att vandra genom det vidsträckta komplexet, besöka fängelsehålorna och föreställa dig livet som gått när du står på innergården och tar in allt.

9. Condado

Condado

Källa: flickr

Condado

Om du har kommit till Puerto Rico för stranden är det fullt möjligt att du aldrig kommer längre än Condado.

Beläget mitt i några otroliga höga torn och resort, är Condado platsen för strandbarer och alla vattensporter du kan tänka dig.

Det här är en strand i hjärtat av staden så det är livligt och det händer alltid något där. Servitörer kommer att tillgodose alla dina cocktailinfall och dess närhet till så många hotell gör det enkelt att tillbringa en dag i solen och sedan bege dig ut till staden på natten.

10. Carolina Beach

Carolina Beach

Källa: flickr

Carolina Beach

Även i San Juan är Carolina en offentlig strand som är populär bland både turister och lokalbefolkning.

Familjer älskar det eftersom tidvattnet inte är för starkt och det finns en livvakt i tjänst under dagen.

Det är populärt, vilket översätts till ofta trångt, men för många är den typen av energi det som gör en strand fantastisk. Bra vattensporter att hyra här också, så planera att ta med en kylare av dina favoritdrycker och tillbringa en dag med att koppla av.

11. Guanica State Forest

Guanica State Forest

Källa: wikipedia

Guanica State Forest

Kallar alla naturälskare! Guanica utsågs till ett biosfärreservat 1981 och denna torra skog är en av de bästa i hela Karibien.

Guanica är också omtyckt av fåglar. Mer än 50 procent av Puerto Ricos fågelarter bor här.

Det finns över 36 miles av stigar att vandra och upptäcka de mer än 700 växtarterna i skogen – 48 av dem är tyvärr utrotningshotade.

Skogen täcker cirka 1000 tunnland och får cirka 30 tum regn varje år (jämfört med El Yunques 200+ tum!) – tillräckligt för att hålla det grönt och vackert. Ta med din kikare och njut.

12. Fort El Morro

Fort El Morro

Källa: flickr

Fort El Morro

Utskjutande från San Juans hamn ligger El Morro, strategiskt placerad där på 1500-talet för att försvara staden mot sjöangrepp. Detta fort med sex våningar är enormt och anses vara det bästa stället att utforska när du reser i staden. Vyerna är inspirerande och historien är spännande. Om du känner dig äventyrlig, gå under jorden och utforska fängelsecellerna och de omfattande tunnlarna. Det rekommenderas att du planerar en halv dag för El Morro eftersom det finns gott om mark att täcka här.

13. Las Cuevas av Desecheo

Desecheo Island

Källa: flickr

Desecheo Island

Betecknad som en av Puerto Ricos «Galapagos i Karibien», Desecheos historia är lite bisarr och definitivt unik.

Interiören är förbjuden på grund av möjligheten till oexploderade förordningar kvar från militär utbildning på 1940-talet.

Det finns också massor av Rhesusapor på ön. De fördes dit på 1960-talet som en del av ett vetenskapligt experiment.

Ute vid stranden, under vattnet, ligger de verkliga anledningarna till att du besöker Desecheo. Det finns ett omfattande nätverk av undervattensgrottor och kanjoner som gör detta till den perfekta destinationen för dykning.

Bara 19 miles från fastlandet är ön obebodd och du kommer att älska att koppla av på dess vackra stränder mellan dyken.

14. Monaön

Mona Island

Källa: flickr

Mona Island

Mona Island är 22 kvadratkilometer av obebodda ekologiska reservat. Om du letar efter orörda och orörda Puerto Rico, är detta platsen.

Ön har parkvakter som övervakar campinganläggningarna och du kan stanna där från maj till november.

Utforska ön och upptäck antika sniderier skapade av Taino-indianerna som en gång gjorde ön hem.

En annan av «Galapagos of the Caribbean»-öarna, denna plats utstrålar mystik och robust skönhet. Om du vill utanför nätet kommer du inte att göra det bättre än Mona Island.

15. Hell Mile Extreme Race

Helvetes mil

Källa: gustazos

Helvetes mil

I Cerro de Nandy i San Lorenzo kan du delta i ett mördande extremlopp som kärleksfullt kallas Hell Mile.

Banan drar till sig extrema atleter och ett brett utbud av intressanta karaktärer. Banan är en kilometer lång löpning upp och ner för ett ganska intensivt berg.

Men det är inte bara upp och ner en gång. Under omgång två gör du samma vandring med en väska på 15-25 pund. Och sedan i omgång tre blir väskan tyngre.

Och om det inte räcker så håller de loppet i juli, en av de varmaste månaderna överallt. Detta välkända lopp är en stolthet inte bara för de överlevande (eh, deltagarna), utan också för lokalbefolkningen.

Om du inte känner dig upp till tre rundor av Hell Mile, överväg att stanna förbi och titta på det extremt roliga. Säkert att göra några fantastiska historier där hemma.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Puerto Rico

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *