15 bästa platserna att besöka i Somerset (England)

Staden Bath och dess härliga romerska och georgiska kultur är anledningen till att de flesta människor kommer till Somerset.

Och Bath är en lika bra anledning som någon annan, men länet har många fler fjädrar i hatten, på fängslande gamla städer och städer som Wells och Frome och de många söta landsbyarna.

Landsbygden i Somerset är genomsyrad av folklore och historia, och sträcker sig till Englands rötter som nation: Somerset Levels är det förmodade hemmet för Avalon från Arthurs legend, medan kung Alfred den Store flydde till nivåerna på 900-talet för att planera sin motattack mot de invaderande vikingarna.

Exmoor i väster är en nationalpark med ljung, ängar och uråldrig skog på kullar som reser sig till 500 meter.

Låt oss utforska bästa platserna att besöka i Somerset:

1. Badkar

Bath, SomersetKälla: wikipedia
Bath, Somerset

Om romarna upptäckte Bath var det georgierna som fulländade det när de förvandlade denna stad till den lyxiga semesterorten på 1700-talet.

Trots all den magnifika arkitekturen från denna tid är den främsta attraktionen i Bath det romerska badkomplexet som grundades cirka 1 800 år tidigare.

De romerska baden är en av de saker som folk reser till England för att se, och för en romersk plats är bevarandenivån sällsynt i Storbritannien och hjälpt av viktorianska rekonstruktioner.

Museet på komplexet är en skattkista med underbara artefakter.

Den andra glansperioden kom på 1700-talet när den lysande Royal Crescent bara var en av många storslagna mönster.

Jane Austen satte Northanger Abbey och delar av Persuasion i Bath efter ett besök i början av 1800-talet.

2. Brunnar

Wells katedralKälla: flickr
Wells katedral

Englands minsta stad kan också vara en av dess vackraste, eftersom Wells har några stora sevärdheter för en plats med bara 10 000 invånare.

Den otvivelaktiga höjdpunkten är Wells Cathedral, en byggnad med oöverträffad historisk betydelse och skönhet.

Arbetet började på 1100-talet, och till skillnad från andra kyrkor från samma period har Wells Cathedral inga spår av normandisk romansk design, så är den första helt gotiska byggnaden, inte bara i England utan möjligen världen.

Alla katedralens kyrkliga byggnader finns kvar, så du kan se det imponerande biskopspalatset från 1200-talet och det historiska Vicar's Close, anmärkningsvärt för att vara en planerad bostadsgata oförändrad sedan 1300-talet.

3. Exmoor

Exmoor, SomersetKälla: flickr
Exmoor, Somerset

Det mesta av Exmoor National Park ligger inom Somersets linjer och utgör en stor del av den västra delen av länet.

I norr anländer kullarna till Bristol Channel på dramatiskt sätt och bildar landets högsta havsklippor, brutala mörka sandstensväggar.

Interiören är höga kullar klädda med ljung som stupar mot skyddade dalar som hyser forntida skog.

Det finns små medeltida byar och byar med pubar, och mellan dessa finns enorma obebodda utrymmen, där får och halvvilda Exmoor-ponnyer betar på sluttningar och stora kronhjortar är en vanlig syn.

4. Weston-super-Mare

Grand Pier, Weston-Super-Mare, SomersetKälla: flickr
Grand Pier, Weston-Super-Mare, Somerset

På Bristol Channel är Weston-super-Mare en arketypisk viktoriansk badort.

Dess dygder nu är desamma som de var för mer än 100 år sedan: Det finns havet, en gigantisk strand som slocknar kilometervis vid lågvatten och två gamla bryggor, varav den ena (den stora piren) precis har renoverats efter en brand 2008. Soliga sommardagar är när Weston-super-Mares lockelse kommer att vara som mest uppenbar, och mindre turister kommer att vara nöjda med nöjen, åsneturer och det tidlösa nöjet att bygga sandslott på stranden.

Vid andra tillfällen är det bra för en uppiggande dos havsluft och att se den viktorianska arkitekturen, som består av en krämig kalksten som bröts i byn Uphill i närheten.

5. Glastonbury

Glastonbury TorKälla: flickr
Glastonbury Tor

Under 51 veckor om året är Glastonbury en trevlig gammal by med enastående historia i närheten.

Glastonbury Tor är en monumental sandstenskulle med St Michael's Tower från 1400-talet på krönet, som är den sista resten av en lång ruinerad kyrka.

Glastonbury Abbey har sina rötter på 700-talet och undertrycktes i upplösningen av klostren på 1500-talet.

Och när det gäller den sista abboten, ja, han hängdes, ritades och inkvarterades på Glastonbury Tor 1539. På den lättare sidan är den andra veckan på året i juni när en av världens viktiga scenkonsthändelser utspelar sig på mjölkgården i Michael Eavis.

6. Cheddar

Cheddar GorgeKälla: flickr
Cheddar Gorge

På den södra sidan av Mendip Hills är Cheddar en by bland jordgubbsfält med ett av Storbritanniens naturliga underverk på sin bakgård.

Cheddar-ravinen är den största i landet och går ner nästan 140 meter på dess djupaste punkter.

Kalkstenen är full av grottor och gamla stenbrott som du kan besöka, och det var här som Storbritanniens äldsta kompletta mänskliga skelett hittades, som går tillbaka 9 000 år.

Vi har kommit så långt utan att nämna cheddarost, som har sitt ursprung i den här byn och som traditionellt lagras i grottorna för att mogna.

Cheddar Gorge Cheese Company är ett måste, och säljer den enda cheddar som fortfarande tillverkas i Cheddar!

7. Frome

Catherine Hill, FromeKälla: Flickr / Chris Bailey
Catherine Hill, Frome

Att utforska de historiska gatorna i Frome kan vara ganska beroendeframkallande: Det finns mer än 500 kulturminnesmärkta byggnader i staden, några så gamla som 1400-talet.

Catherine Hill bör vara den första platsen på din resplan, en brant kulle som slingrar sig upp från den gamla stadskärnan, med lokalt ägda butiker och kaféer på varje sida, allt inrett i vackra stenbyggnader.

På 1600-talet var ull och tyg den lokala verksamheten, och det finns flera gator med stugor byggda för bruksarbetare i området Trinity, som är några av Englands äldsta industribostäder.

Tio minuter sydväst om Frome ligger de slående ruinerna av Nunney Castle, skadade och övergivna under det engelska inbördeskriget men med en spännande mängd detaljer fortfarande intakt och fortfarande omgiven av en vallgrav.

8. Bridgewater

Bridgwater, SomersetKälla: flickr
Bridgwater, Somerset

Bridgwaters läge, som sträcker sig över floden Parrett, cirka tio mil från där tidvattenfloden kommer in i Bristol Channel, har gjort det till en hotspot för tillverkning och handel i hundratals år.

Bridgwater var födelseplatsen för General at Sea Robert Blake 1598, ansett som en av landets mest framstående militära befälhavare.

Huset han föddes i är ett museum för hans karriär och målar också en bild av vardagen i denna stad runt 1500- och 1600-talen.

Se sevärdheterna i centrum, som St Mary-kyrkan från 1200-talet och Corn Exchange från 1700-talet, som har en ovanlig cirkulär portik.

9. Somerton

Somerton, SomersetKälla: flickr
Somerton, Somerset

Detta var grevskapsstaden en liten stund på 1300-talet och kan också ha varit huvudstad i kungariket Wessex på 1000-talet.

Nu är det en stad med mindre än 5 000 invånare, men du kommer att få svårt att hitta en mer charmig plats för en lugn lantlig tillflyktsort.

Nästan all gammal arkitektur i Somerton är byggd med blå lias-sten, som har en härlig rustik kvalitet.

Det finns allmosor från 1600-talet att spåra, och St Michael-kyrkan har ett tak med ciderfat och drakar inristade i det, förmodligen av munkarna i Muchelney Abbey under medeltiden.

Gjord av samma blå lias är Lytes Cary, en hisnande herrgård med delar så gamla som 1300-talet.

10. Taunton

Taunton, SomersetKälla: wikimedia
Taunton, Somerset

Som på många platser i Somerset var Taunton avgörande för saxarna, som byggde en fästning här på 700-talet där det nuvarande Taunton Castle står.

Detta speciella landmärke har normandiskt ursprung, men förvandlades på 1700-talet, och Great Hall hus nu Museum of Somerset.

Det finns några trollbindande bitar av Somersets historia, som en enastående romersk mosaik från Low Ham Villa och Froome Hoard, bestående av mer än 52 500 mynt från 300- och 400-talen.

Planera en eftermiddag på Hestercombe House, som har de mest sublima trädgårdarna i fransk stil, med en parterre och pergolor.

11. Montacute

Montacute husKälla: flickr
Montacute hus

Börja med byn i Montacute, som helt består av den lokala hamstenen, en sorts kalksten med en rik gulgrå ton.

I många århundraden har denna sten brutits vid Ham Hill, som når sin topp på 125 meter och en gång hade ett järnåldersfort på krönet.

St Michael's Hill ligger i höjden väster om Montacute, med markarbeten som skapats av gamla vinterrasser och en romantisk 1700-talsdårlighet med ett slottstorn på toppen.

Elizabethan Montacute House är också gjort av hamsten och var ett av de första ståtliga husen som kom under National Trusts vård.

Inuti detta fantastiska renässanspalats finns tidstypiska möbler och gobelänger, samt tudorporträtt och jakobiska porträtt som hänger i den majestätiska miljön i det 52 meter långa galleriet.

12. Minhuvud

Minehead BeachKälla: flickr
Minehead Beach

På Bristol Channel och även vid den nordöstra kanten av Exmoor är Minehead en kuststad med en anspråkslös karaktär.

I slutet av 1800-talet byggde industrimän från platser som Bristol storslagna fastigheter vid vattnet och på North Hill, en av Exmoors sista hällar som klättrar kraftigt på västra sidan av staden.

När solen skiner på sommaren börjar Minehead fyllas med dagsutflykter som kommer för sandstranden och det grunda vattnet eftersom sluttningen är så mjuk.

Barn och nostalgiska vuxna kommer att vara sugna på att åka ångtåg på West Somerset Railway, som kör längs utkanten av Exmoor och de idylliska Quantock Hills ner till Bishops Lydeard.

13. Langport

Langport, SomersetKälla: wikimedia
Langport, Somerset

Denna antika marknadsstad har också sachsiskt ursprung och har två historiska centra; en vid den idylliska floden Parrett för handel och en annan på kullen för försvar, och där den högtidliga 1400-talskyrkan nu ligger.

Den avlånga planlösningen ger den ganska småstaden många tidstypiska fastigheter, de flesta från 1700- och 1800-talen.

Langport ligger också precis vid Somerset Levels, ett stort område i centrala Somerset med en låg höjd, hem till våtmarker, myrar, ängar och gårdar.

Översvämningar kan vara vanliga på vintern, men på sommaren kan du ta dig ut i det frodiga landskapet via Parrett River Trail och in på den natursköna North Moor.

14. Wincanton

WincantonKälla: flickr
Wincanton

När du kommer till staden Wincanton i öster om Somerset kanske du känner igen något som är fel på skyltarna.

Wincanton är officiellt vän med Ankh-Morpork, en fiktiv stad från Terry Pratchetts Discworld-romaner.

Fans kan plocka upp Discworld-memorabilia på Discworld Emporium, medan Pratchett och illustratören Richard Kingston brukade dricka på puben Uncle Tom's Cabin.

På de gamla byggnaderna i Wincanton kan du hitta många hänvisningar till hästar, och dessa dateras till när staden var en mellanstation på huvudvägen till London.

Om hästkapplöpning passar dig är Wincanton Racecourse en nationell jaktplats med lopp under vintermånaderna.

15. Ilminster

St. Mary's, IlminsterKälla: flickr
St. Mary's, Ilminster

En annan av Somersets antika marknadsstäder, Ilminsters historia går tillbaka åtminstone så långt som till 800-talet.

Det har haft en charter för en veckomarknad sedan 1000-talet, som fortfarande handlar till denna dag.

Ilminsters äldre byggnader är gjorda av den underbara gulaktiga hamstenen, och detta gäller Church of St Mary (The Minster), en utsökt gotisk byggnad från 1400-talet som innehåller gravarna för den adliga familjen Wadham.

Du är verkligen i ciderlandet i Ilminster, så du bör inte missa en rundtur i Perry's Cider Mill, och Barrington Court är ett fantastiskt elisabethanskt herrgårdshem med en trädgård i konst- och hantverksstil komplett med äppelodlingar.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Somerset, England

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.