15 bästa platserna att besöka i Venezuela

Det finns många vackra och varierade regioner i Venezuela att utforska. Den har Andinska bergskedjan, den karibiska kusten, inlandsdyner och anakondor fyllda våtmarker. Det är ett tropiskt land med otrolig biologisk mångfald som du säkert kommer att bli kär i. Känd som födelseplatsen för Simon Bolivar, befriaren av många länder i Sydamerika från spanskt styre, hittar du hyllningar till honom i nästan varje stad och stad. Även om landet har kämpat de senaste åren med inflation och ökande brottslighet, är Venezuela fortfarande en destination och belöningarna av att resa hit är fantastiska – det är fullt av «livets resa» platser som du inte har råd att missa.

1. Angel Falls

ängel faller

Källa: flickr

ängel faller

Venezuela är hem för världens högsta vattenfall. Det behöver inte sägas att detta är den mest populära destinationen i landet. Med nästan 1 kilometers fall är spektakulär verkligen det enda ordet som beskriver det. Fallen ligger i en ganska isolerad djungel i Canaima National Park, vid Orinocofloden. Vandrare kommer att älska vandringen ut till denna UNESCO:s världsarvslista. För att svalka dig har du möjlighet att ta ett dopp i de vita sandstränderna runt lagunen eller de naturliga poolerna vid foten av fallen.

2. Mérida

Mérida

Källa: flickr

Mérida

Kallar alla äventyrssportälskare! Du kommer att vilja spendera tid i den progressiva staden Mérida. Denna ganska välbärgade stad har både fantastiska bergsvyer och en lugn och odlad atmosfär. Energin är ungdomlig och vänlig, mycket tack vare universitetet här. Mérida har ett underbart klimat som lockar friluftsentusiaster som letar efter aktiviteter av högsta kvalitet att välja mellan. Prova forsränning, canyoning, mountainbike, vandring och skärmflygning – stadens specialitet. Bo här om du funderar på att ta blixtvisningsresor till Catatumbo eller djurlivsresor till Los Llanos. När du har njutit av din känsla för nöje kan du njuta av ett ganska fartfyllt nattliv.

3. Coro

Santa Ana de Coro

Källa: wikipedia

Santa Ana de Coro

Denna lilla och något försämrade stad vid Venezuelas kust är en UNESCO: s världsarvslista på grund av den koloniala arkitekturen. Coro har också underbara museer och en härlig katedral. Det här är en stad för promenader och du kommer verkligen att njuta av Zamora, där de historiska herrgårdarna ligger. Coro är utgångspunkten för de fantastiska sanddynerna som finns i Parque Nacional Médanos de Coro och det är också ett trevligt basläger för att utforska områden som Sierra de San Luis-bergen eller Península de Paraguaná.

4. Los Roques, Venezuela

Los Roques

Källa: flickr

Los Roques

Efter ditt besök i Archipelago of Los Roques National Park kommer du alltid att se det som en av de vackraste platserna på jorden. Otroliga nyanser av blått i det omgivande vattnet, vita sandstränder, mangroveträskens livfulla gröna och korallrevens överjordiska former och nyanser kombineras för att göra parken verkligt hisnande. Du kommer snabbt att se att det är ett område med ljusa och vackra kontraster. Det finns över 1 000 nycklar här och du kan hitta ett landskap som passar dina preferenser – allt från sandstrand, bra surf, stenstrand, vikar med stilla vatten, kustbarriär, laguner, saltgruvor och mer. Lämna inte utan att prova fiske, segling, dykning, hummerfångst och vindsurfing som erbjuds.

5. Ciudad Bolívar

Ciudad Bolívar

Källa: flickr

Ciudad Bolívar

Ciudad Bolívar har en stolt historia som centrum för kampen för självständighet i Venezuela. Simon Boliver satte upp sin militärbas här när han började den sista kampanjen i frihetskriget. Det är huvudstaden i landets största stat och den historiska stadskärnan, känd som Casco Historico, är utan tvekan de bästa länderna. Det finns ett häpnadsväckande utbud av färgglada koloniala byggnader, Paseo Orinoco och massor av skuggiga torg att ströva på. De flesta resenärer hittar en anledning att stanna här på väg till Angel Falls. Se till att kolla in Plaza Miranda, katedralen och den historiska kyrkogården där.

6. Henri Pittier

Parque Nacional Henri Pittier

Källa: flickr

Parque Nacional Henri Pittier

Detta är Venezuelas äldsta nationalpark. Dess anspråk på berömmelse är fågellivet, och med över 500 fågelarter är det inte konstigt. Uppkallad efter Henri Pittier, som kom till landet i början av 1900-talet och arbetade med att klassificera över 30 000 växter. Han är också en av grundarna av nationalparksystemet i Venezuela. Parken har en fantastisk kustlinje, stränder, vikar, berg och några orter. Det finns stora möjligheter för dykning, simning och solbad.

7. Isla Margarita

Playa El Agua, Isla de Margarita

Källa: flickr

Playa El Agua, Isla de Margarita

En av de bästa platserna för strandbums i Venezuela är Isla Margarita, den största ön utanför kusten. Du har mer än 50 stränder att välja mellan och var och en kommer att passa olika personligheter – till exempel är Playa el Yaque utmärkt för vattensporter, Juangriego är en stor avslappnad strandstad och Península de Macanao är i stort sett orörd och öde. Venezuelaner älskar att komma till Isla Margarita tack vare taxfree-shopping i hamnen. Huvudstaden är La Asuncion, en stor och överraskande urban stad. Du hittar bra shopping, restauranger och nattliv här och i Porlamar. Se till att bege dig inåt landet och göra några vandringar i bergen innan du åker.

8. Berget Roraima

Berget Roraima

Källa: flickr

Berget Roraima

Mount Roraima ligger på en höjd av nästan 3 000 meter och har en platt bordsskiva som känns överjordisk. Ligger mestadels i Venezuela men delvis i Guyana och Brasilien, det är huvudattraktionen i Canaima nationalpark. Vandringen till toppen görs vanligtvis på två dagar. Dessa geologiska formationer är så gamla som två miljarder år. Hem till sällsynta djur och fåglar, Mount Roraima var inspirationen till Sir Arthur Conan Doyles The Lost World. På grund av sin unika karaktär är berget framträdande i många av Venezuelas folklore.

9. Maracaibo

Maracaibo

Källa: flickr

Maracaibo

De flesta kommer till Maracaibo för att de är i oljebranschen, men det finns ett livligt historiskt centrum som historieintresserade kommer att vilja se. De flesta bor i det nya centret där du hittar trevlig shopping och exklusiva hotell. Detta är Venezuelas näst största stad och en trevlig dagsutflykt.

10. Barquisimeto

Barquisimeto

Källa: flickr

Barquisimeto

Huvudstaden i delstaten Lara, Barquisimeto, är helt enkelt vacker, charmig och tidlös. Beläget vid Turbiofloden och med smeknamnet «City of the Twilight», är detta en plats du vill dröja kvar. Känd som Venezuelas musikaliska centrum, finns det en energisk kulturell atmosfär som har ett definitivt globalt inflytande. När du är där, stanna till vid Museo de Barquisimeto. Detta museum är inrymt i en stor historisk byggnad med en central innergård och kapell inuti. Det finns en så Iglesia de la Concepción, stadens första katedral som ursprungligen byggdes på 1800-talet.

11. Los Llanos

Los Llanos-regionen

Källa: flickr

Los Llanos-regionen

Även känd som The Plains, ligger gräsmarksregionen Los Llanos på gränsen mellan Columbia och Venezuela. Under sommarmånaderna tenderar slätten att översvämmas vilket gör detta till det perfekta resmålet för fågelälskare. När det är torrperiod är Los Llanos idealiskt för att se vilda djur när djuren samlas i de få områdena med vatten – vilket ger det smeknamnet Serengeti i Sydamerika. Du hittar anakondor, jaguarer, kajmaner, capybaras och Orinoc-krokodilen – som nu inte finns någon annan plats.

12. Guayana

Gran Sabana

Källa: flickr

Gran Sabana

För att inte förväxlas med landet Guyana, den sydöstra regionen Guayana är Venezuela när den är som bäst exotisk. Detta är regionen Angel Falls och Parque Nacional Canaima samt Orinocodeltat, ett fenomenalt djurlivsområde. Du hittar den venezuelanska Amazonas, Rio Caura och The Great Savanna (La Gran Sabana) där Tepui-bergen skymtar stora och särpräglade. Flera stora samhällen av ursprungsgrupper kallar Guayana hem, inklusive Pemón, Yanomami och Warao. Vissa resenärer kommer till Venezuela bara för denna region och tillbringar hela sin semester med att upptäcka dess många läckerheter.

13. Choroni

Choroni

Källa: flickr

Choroni

Choroni är en lugn och charmig strandstad där de som vill koppla av och göra mycket «ingenting» bör planera att spendera lite tid. Staden har en kolonial känsla och ett lugnt torg perfekt för avkoppling. Om du vill tillbringa tid i Henri Pittier National Park är Choroni ett bra basläger. Detta är den perfekta platsen för dem som vill sakta ner och varva ner.

14. Medanos de Coro nationalpark

Medanos de Coro-öknen

Källa: flickr

Medanos de Coro-öknen

Nationalparken Medanos de Coro är känd för sina sanddyner – med tanke på att de ligger i ett tropiskt land. Några av sanddynerna når 40 meter och är skuggade i gult och orange. De kraftiga vindarna här gör att dynen ständigt och förtjusande ändrar form. Besökare älskar att komma och sanda ombord på sanddynerna eller utforska det större området på kamel.

15. Anderna

Anderna, Venezuela

Källa: flickr

Anderna, Venezuela

De flesta tänker på sol och sand när de tänker på Venezuela, så det är värt att notera att det också är hem för en 400 km lång sträcka av snötäckta Anderna. Pico Bolivar, landets högsta topp, står på drygt 5 000 meter. Om vandring genom de höga passen inte är något för dig, ta inte bort området. Du hittar forsande vattenfall, gröna dalar av molnskog, pittoreska bergsbyar som bara är tillgängliga via slingrande vägar. Börja i delstaten Mérida, som har några av de bästa turistinfrastrukturerna just nu för att utforska bergen. För de som gillar äventyr, prova Táchira och Trujillo.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Venezuela

Lägsta prisgaranti

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.