15 bästa platserna att bo i Oklahoma

Känd för sina Great Plains, böljande kullar, sjöar och vidsträckta skogar, är staten Oklahoma i mellanvästern hem för 3,9 miljoner människor.

Turister kommer att vara angelägna om att besöka National Cowboy Museums och Western Heritage Museum, men lokalbefolkningen föredrar att gå ut för att stödja Sooners som spelar amerikansk fotboll på OU Memorial Stadium på fritiden.

Även om Mellanvästern kanske inte är den första anlöpshamnen för dem som söker ett nytt hem i USA, är Oklahoma verkligen värd att övervägas.

Oklahoma är långt ifrån den mest välbärgade staten, medianhushållsinkomsten i Oklahoma är lite under det nationella genomsnittet på $53,889. Pengar är inget verkligt problem här i Oklahoma, även om ekonomin sällan upplever perioder av högkonjunktur finns det en stadig och säker inkomst från jordbruk, logistik och energi.

Närhelst vi börjar leta efter en ny plats att bo, oavsett om huset har burspråk eller inte ett växthus i trädgården är meningslöst. Dess faktorer som närhet till bra offentliga skolor och pendlingsvägar, prisvärda bostäder och kriminalitet är våra verkliga avgörande faktorer.

För att göra processen att begränsa dina alternativ lite enklare har vi skapat en lista över de 15 bästa ställena att bo i Oklahoma, låt oss börja;

1. Edmond

Edmond

Källa: Manuel Hurtado / shutterstock

Edmond

Att få ett fast A+-betyg på niche.com är förorten Oklahoma City som heter Edmond. Hem till 86 739 människor detta är mer av en liten stad än en förort!

När det gäller överkomlighet blir det lite bättre än Edmond (även om det kanske … läs vidare!). Huspriserna ligger i genomsnitt på 199 600 $, och du får mycket hus för pengarna.

Ta en fastighet på Rocky Point Drive, till exempel, som kostar $144 900. Du får inte bara 3 sovrum och 2 badrum utan också en rymlig trädgård och lång privat uppfart.

Edmond är hem för Oklahomas bästa skoldistrikt och med föräldrar här som tjänar $71 974 är detta ett område hem för hårt arbetande medelklassamerikaner; skapa en lagom varierad grupp invånare.

2. Jenks

Jenks, Oklahoma

Källa: jenkschamber.com

Jenks

Jenks ligger supernära Tulsa's Airport, känd som Richard Lloyd Jones Jr Airport, vilket ger bra alternativ för dem som måste pendla över staten vid tillfällen.

Eftersom det är en förort till Tulsa finns det gott om jobbmöjligheter här och det finns en stark gemenskapskänsla i området.

Med 27 % av invånarna i skolåldern finns det ett stort antal familjer som spelar sin roll i samhället för att barnen ska skapa otaliga möjligheter att umgås och lära känna varandra.

Jenks är lite mer välbärgad än Edmond men huspriserna är fortfarande i genomsnitt långt under $200 000, så detta är inte på något sätt ett exklusivt område. Hyran här är ganska brant på $1 098 men med tanke på de högbetalda jobben som erbjuds i Tulsa är detta också ganska rimligt.

3. Bixby

Bixby, Oklahoma

Källa: Nothing Signified / Flickr

Bixby

På en konkurrenskraftig tredje plats kommer Bixby, en annan härlig förort till Tulsa, hem för 23 171 människor. Lokalbefolkningen älskar att detta är ett lugnt område inom räckhåll från köpcentra och megabutiker.

De säger att Bixby är en typisk Oklahoman stad fylld med vänliga människor och massor av utomhusaktiviteter som håller alla aktiva och friska.

Föräldrar kommer att vara glada över att höra att det finns en rad utmärkta skolor som erbjuds i Bixby från gymnasiet ända ner till grundskolan och förskola också.

Jämfört med Jenks är Bixbys huspriser lite förhöjda till 192 400 $ i genomsnitt, men i ärlighetens namn är de väldigt lika områden. Allt du behöver göra är att hitta ett hus som känns rätt för dig i båda områdena!

4. Nichols Hills

Nichols Hills

Källa: Popsiclecrawfish / Wikimedia

Nichols Hills

Nichols Hills är en mycket mindre, mysigare förort till Oklahoma City, hem för bara 3 800 människor. Detta är ett otroligt säkert område att bo på och lokalbefolkningen säger att denna nivå av säkerhet bidrar till lyckan att bo här.

När det gäller att köpa fastighet är Nichols Hills ganska dyr men att hyra här är ett gångbart alternativ för många.

Med medianhyran som ligger på 977 USD i månaden är detta överkomligt för de flesta kontorsanställda i innerstaden som är sammanboende, helt klart. Med tanke på att den genomsnittliga årsinkomsten är 123 542 $, är det faktiskt en bra prestation att spendera 11 724 $ per år på hyra.

Detta är inte det bästa skoldistriktet i Oklahoma men inte heller det sämsta. Platser på skolor som Classes School of Advanced Studies är mycket eftertraktade, bara så att ni föräldrar vet.

5. Stillvatten

Oklahoma State University, Stillwater

Källa: Ken Wolter / shutterstock

Oklahoma State University, Stillwater

Stillwater är en liten stad i Oklahoma i Payne County som ligger i korsningen mellan väg 177 och motorväg 51. Dessa vägar förbinder invånarna till Tulsa och Ponca City på mindre än en timme.

Även om det är lite långt borta från Oklahoma City, har Stillwater för vissa bra valuta för pengarna som skulle få många potentiella köpare att glömma allt om att det inte är idealiskt läge. Att vara hem för 47 523 människor Stillwater är en blomstrande stad med alla bekvämligheter och faciliteter du kan önska dig; var noga med att besöka Da Vincis italienska restaurang för att mingla med lokalbefolkningen!

Bostadsvärdet här är cirka 152 100 $ och månadshyran är så låg som 743 $. För hyresgäster som kan arbeta hemifrån är Stillwater en bra hemmabas samtidigt som de letar efter egendom att investera i själv.

6. Norman

Norman, Oklahoma

Källa: Ken Wolter / shutterstock

Norman

Norman ligger strax väster om Lake Thunderbird State Park och är en annan förort till Oklahoma City som finns bland våra 15 bästa platser att bo i Oklahoma.

Det bor 117 353 människor här så det är verkligen en förortskänsla i området. Trots den stora befolkningen av invånare är det en vänlig atmosfär i området.

Med så många olika människor som bor här finns det massor av möjligheter att umgås, bli aktiv och lära sig nya färdigheter.

Medianhyran här är också mycket överkomlig, vilket gör Norman till en av de mest prisvärda förorterna för hyresgäster i Oklahoma City. För 788 USD i månaden har du ett brett utbud av fastigheter tillgängliga för dig för 44% av invånarna bor i hyresbostäder.

7. Owasso

Owasso

Källa: thefixer / Wikimedia

Owasso

På väg tillbaka i riktning mot Tulsa hittar vi förorten Owasso. Hem till 32 650 människor, Owasso är en annan förort som består av att vara sin egen stad av de som bor där.

Huspriserna här är fantastiskt låga, på 151 200 $ är detta 20 000 $ mindre än det nationella genomsnittet.

Detta är ett område som är populärt bland unga familjer eftersom det finns 46 skolor i Owassa-distriktet.

Lokalbefolkningen är angelägna om att träffa nykomlingar på Gathering on Main under höstmånaderna, så se till att göra ett framträdande.

Det här sammansvetsade samhället har skapat en riktigt trygg och säker atmosfär där brottslighet sällan förekommer.

8. Broken Arrow

Bruten pil

Källa: Jordanmac / Wikimedia

Bruten pil

Det är inget trasigt med Broken Arrow. Denna stad, som ligger sydost om Tulsa, faller på papperet under Tulsas jurisdiktion; eftersom det är hem för över 100 000 människor skulle det anses vara en stor stad i andra delar av världen!

Broken Arrow ligger strax norr om Leonard så om det området var tilltalande men huspriserna var lite för höga så är vi säkra på att du kommer att tycka att bostadsvärdet här är mycket trevligare. Med ett genomsnitt på $155 600 kan låginkomsttagare bo bekvämt här.

Broken Arrow är ett bra ställe att bilda familj, med spänningen i Tulsa stad en kort bilresa bort och 46 offentliga skolor att välja mellan, barn här växer upp lyckliga.

9. Bartlesville

Bartlesville

Källa: www.bartlesville.com

Bartlesville

Staden Bartlesville kan hittas söder om Copan Lake och norr om Tulsa City. Hem till 36 360 människor det enda som saknas här är tillgång till utomhusaktiviteter. Som sagt, om du skulle vara villig att ta en bilresa upp till Copan Lake finns det ett antal trevliga vandringsleder runt där.

Medianhyran här är otroligt låg på bara $687, igen, ett bra ställe om du är en distansarbetare som hyr för att spara för att komma upp på fastighetsstegen.

Lokalbefolkningen säger att Bartlesville växer och utvecklas, och visar mycket lovande, kanske om vi tittar tillbaka om några år kommer denna lilla stad i Oklahoma att hamna högre upp i leden.

10. Skogsparken

Skogsparken

Källa: sevenMaps7 / shutterstock

Skogsparken

Forest Park är en av de mer förtjusande och lugna förorterna till Oklahoma City. Med en invånare på drygt 1 000 personer kanske vissa säger att Forest Park är som en stadsby.

Bostadsvärdet här är lite brantare än till exempel Broken Arrow, men fortfarande mycket överkomligt för den genomsnittliga arbetande familjen. För $184 200 har du inte bara tillgång till allt som kommer med en storstad när det gäller underhållning och umgänge, utan också bra valuta för pengarna i fastigheter.

För 195 700 USD i Forest Park kan du investera i ett storslaget familjehem med 4 sovrum och 3 badrum, vilket skulle kräva uppemot 1 miljon USD i andra delar av landet. Köp snarast 🙂

11. Oklahoma City

Oklahoma City

Källa: Henryk Sadura / shutterstock

Oklahoma City

Nu är det dags att sluta gå runt i förorterna och gräva rakt in i Oklahoma City. Detta livliga stadsnav är hem för 610 672 människor, vilket ger en blomstrande och mångsidig grupp invånare.

Det säger sig självt att nattlivet här i Oklahoma City är fantastiskt, med massor av möjligheter att gå på trendiga träningspass och äta på nystartade hipsterkaféer också.

Naturligtvis, ju närmare CBD du kommer desto dyrare blir fastigheten men i genomsnitt kommer ett hem i Oklahoma City att tjäna bara 138 600 USD. För en stor amerikansk stad är detta fantastiskt prisvärt. Medianhyran är också mycket låg på $778, vilket betyder att Oklahoma City håller på att bli en hotspot för millennials.

12. Fort Gibson

Fort Gibson, Oklahoma

Källa: RaksyBH / shutterstock

Fort Gibson

Ute i pinnarna, eller snarare Great Plains, ligger den lilla townshipen Fort Gibson i Muskogee County.

Med Arkansas River som skapar en slingrande stadsgräns finns det mycket att utforska från en bas i Fort Gibson; fiske, föga förvånande, är en populär tidigare tid.

Bara 4 121 personer bor här och de fick säkert några av de bästa erbjudandena på hus i hela Oklahoma. Redan nu är huspriserna något av en stöld. För $69 000 kan du köpa ett pittoreskt fristående familjehem med 3 sovrum och 2 badrum, komplett med rymliga bak- och framgårdar.

Med en så liten invånare är brottsligheten här nästan obefintlig, vilket alltid är bra.

13. Goldsby

Goldsby

Källa: li_la_laika / Flickr

Goldsby

När det gäller levnadskostnader och mångfald av invånare är Goldsby väldigt lik Fort Gibson, bara 263 miles bort! Goldsby ligger mycket nära Oklahoma City, 24 miles söder om stadens centrum, men det faller inom McClain County.

Även om hyran här är bara $814 i genomsnitt per månad, bor 91% av invånarna i ägda hem.

Med bara 1 982 personer som bor här är det säkert att anta att när folk väl har vant sig vid hur samhället fungerar så vill de inte lämna och köpa upp sig så snart de kan.

Goldsby har en lantlig känsla trots att den korsas av väg 35 som går upp till Oklahoma City.

14. Byn

Byn

Källa: sevenMaps7 / shutterstock

Byn

Vilket bra namn på en plats! Helt enkelt känd som The Village, förorten Oklahoma City är hem för 9 223 människor. Säkert och prisvärt, det finns lite att hitta fel på i The Village. Detta är ett område fyllt med medelinkomstamerikaner som tjänar runt 50 000 dollar per år.

Tack vare den stora överkomliga bostaden blir detta ett populärt område för millennials att investera i sitt första hem. Vi kan förutse att The Village kommer att hamna högre upp i rankningen under det kommande decenniet eller så för millennials tenderar att föra med sig en öppenhet för utveckling och tillväxt.

Med 20 skolor i The Village är detta ett område

Ada, Oklahoma

Källa: Liten stad OK / Flickr

Ada

redo och väntar på att familjer ska flytta in.

15. Ada

Vi avslutar vår lista över 15 bästa platserna att bo i Oklahoma med Pontotoc County-townshipen Ada. Hem till 17 149 personer, detta är ett av de billigaste områdena att köpa ett hem i hela Oklahoma, husvärdet här är i median på 94 100 $! Var anmäler vi oss?! Hyran är också exceptionellt låg, i genomsnitt $626 per månad.

Lokalbefolkningen säger att de älskar småstadsatmosfären här i Ada och att de lokala restaurangerna är i hjärtat av samhället. Det finns mycket kultur att utforska i denna lilla stad och med många parker skulle familjer som gillar att vara utomhus och utforska helt enkelt bli kära i Ada.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Oklahoma (OK)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *