15 bästa Reykjavik-turerna

Reykjavik är Islands största stad och huvudstad, och det är det perfekta resmålet för att fördjupa sig i allt som denna nordiska nation har att erbjuda. Staden är landets transportnav, och nuförtiden är det otroligt bra förbindelser, vilket innebär att du kan använda staden som en bas för att utforska resten av landet eller helt enkelt stanna över några dagar på en mellanlandning mellan Europa och Nordamerika.

Staden är omgiven av exceptionellt landskap som ligger bara en kort bilresa från centrum, och turer finns tillgängliga som snabbt tar dig bort till fantastiska vattenfall och andra världsliga landskap. Staden i sig är också underbar, och eftersom det är den isländska nationens kulturella centrum finns det utmärkta gallerier och nationella museer att utforska under din vistelse.

Njut av avkopplande spa i naturliga termiska vatten, lär dig om Islands bosättning från Europa eller bege dig ut på Atlantens isiga vatten på jakt efter valar och lunnefåglar.

Det finns några fantastiska turer att ta i Reykjavik, och här är de bästa av dem.

1. Reykjavik City Card

Reykjavík

Källa: Boyloso / shutterstock

Reykjavík

Reykjavik har ett stort utbud av attraktioner, inklusive några underbara museer och gallerier som gör ett fantastiskt jobb med att förklara och visa hundratals år av isländsk historia och kultur för besökare med intresse av att veta mer.

När du anländer till staden, köp ett Reykjavik City Card så att du kan ta dig runt de bästa sevärdheterna på din fritid. City Card ger dig tillgång till inte bara de bästa museerna utan även till stadens många offentliga termiska simbassänger, så att du kan njuta av spakulturen på det lokala sättet, och utan alltför många andra turister.

2. Reykjavik City Walking Tour

Gata i Reykjavik

Källa: Alexey Stiop / shutterstock

Gata i Reykjavik

Denna tre timmar långa vandringstur tar dig genom det bästa som staden har att erbjuda, och låter dig njuta av den fantastiska isländska friska luften på vägen. Reykjavik är en ganska kompakt stad, så promenader är ett underbart sätt att se alla sevärdheter medan din reseguide förmedlar sin lokala visdom och kunskap till gruppen.

Du kommer att föras till toppen av den ikoniska Hallgrímskirkja-kyrkan, lära dig om lokala legender och historia och besöka sådana sevärdheter som stadshuset, konserthuset och hamnen.

3. Reykjavik City Sightseeing med minibuss

Reykjavik City Sightseeing

Källa: vvoe / shutterstock

Reykjavik City Sightseeing

Om promenader inte är din grej, var aldrig rädd, eftersom Reykjavik City Sightseeing-turen är här för att ta dig runt stadens bästa sevärdheter i bekvämligheten av en modern minibuss.

Inte bara kommer du att se de berömda attraktionerna i stadens centrum, som Hallgrímskirkja-kyrkan och stadshuset, utan du kommer också att bege dig längre ut till de omgivande områdena för att se presidentpalatset på Bessastaðir och den unika lokala staden Hafnarfjörður.

Du får till och med avsluta en lång dag med sightseeing med ett avkopplande bad i en termisk pool.

4. Reykjavik Hop on Hop off Tour: 24-timmarsbiljett

Reykjavik Hop-on Hop-off

Källa: www.getyourguide.com

Reykjavik Hop-on Hop-off

Med Reykjavik Hop on Hop off-bussbiljett kan du turnera runt i den isländska huvudstaden på din fritid, inom en 24-timmarsperiod.

Det är perfekt för de resenärer som har en kort mellanlandning eller som bara ska passera innan de går någon annanstans i landet, för tillsammans med detaljerade ljudguider har bussen en mängd hållplatser som omfattar de bästa sevärdheterna i staden, inklusive kyrkor, museer och mycket mer , mycket mer.

5. Reykjavik: Panoramisk helikopterflygning med topplandning

Reykjavik: Panoramic Helikopterflygning

Källa: www.getyourguide.com

Reykjavik: Panoramic Helikopterflygning

Denna äventyrliga tur tar dig upp i himlen ovanför Reykjavik för en hisnande flygvy över den isländska huvudstaden som få får se.

Från svindlande höjder kommer du att se staden utlagd långt under dig, medan din expertpilot berättar och pekar ut de berömda sevärdheterna du flyger över.

Du är snart utanför staden, och helikoptern kommer att landa på en närliggande bergstopp för en unik upplevelse och för ännu mer enastående panoramautsikt över Reykjavik.

6. Reykjavik: Myths and Monsters of Iceland Walking Tour

Myter och monster från Island Walking Tour

Källa: getyourguide.com

Myter och monster från Island Walking Tour

Denna ovanliga vandringstur kommer att ge ett helt nytt perspektiv på isländsk historia och kultur när du utforskar staden samtidigt som du lär dig om landets fascination för myter och legender.

Lär dig om besvärliga lokala alver från flera hundra år gammal folklore, farliga mytiska troll och mer, i denna övertygande rundtur i Reykjavik.

7. Reykjaviks mat, dryck och museivandring

Reykjavik Mat Dryck

Källa: getyourguide.com

Reykjavik Mat Dryck

Ledd av en mat- och ölälskande lokal, tar denna fantastiska vandring dig inte bara genom Reykjaviks ikoniska sevärdheter och fantastiska museer, utan den stannar också vid de bästa hantverksbryggerierna och restaurangerna för ett urval av provningar som låter dig uppleva isländska kök.

Du kommer att njuta av gatumat och bisarra lokala recept, och sedan toppa det hela med en tvårätters middag på en restaurang av högsta kvalitet.

8. Två timmars norrskenskryssning från Reykjavik

Norrsken

Källa: Shutterstock

Norrsken

Om du är ute efter att se spektaklet som är norrskenet, då har du verkligen kommit till rätt plats. Även om det kan vara svårt att se dem i stadens centrum på grund av ljusföroreningar, tar den här turen dig ut på vattnet för en tvåtimmars kryssning in i mörkret.

Du kommer att se stadens ljus sakta blekna bakom dig, innan du jagar denna pulserande naturliga ljusshow längs kusten.

9. Reykjavik: Islands valarutställning

Valar av Island Utställning

Källa: getyourguide.com

Valar av Island Utställning

Valar har länge spelat en viktig roll i det isländska samhället, och på den utmärkta Whales of Iceland-utställningen i Reykjaviks hamn kan du få reda på mer om förhållandet mellan människa och djur.

Utställningen har modeller i naturlig storlek av de mest förekommande arterna som finns i Islands vatten, vilket ger dig ett helt nytt perspektiv på deras enorma storlek och skala i jämförelse med människor. Du kommer att lära dig om deras ekosystem, vanor och det hot de befinner sig under över hela världen.

10. Valskådningstur från Reykjavik

Valskådning

Källa: getyourguide.com

Valskådning

Strax utanför Reykjaviks kust finns ett spektakulärt utbud av olika valarter, från späckhuggare till knölbackar, och de är bara en kort resa från stadens hamn.

Efter att ha lärt dig om dessa fascinerande varelser på Whale Exhibition, se dem i verkligheten på denna tre timmar långa båttur ledd av erfarna valskådningskaptener. Det bästa är att om du faktiskt inte ser en val så får du gå ut igen helt gratis.

11. Liten grupp lunnefåglar tittar på RIB-kryssning från Reykjavik

Liten grupp lunnefåglar tittar på RIB-kryssning från Reykjavik

Källa: getyourguide.com

Liten grupp lunnefåglar tittar på RIB-kryssning från Reykjavik

Island är dock inte bara ett bra ställe för valskådning. Vilda djurälskare kommer att älska det faktum att landet är hem för enorma populationer av vänliga lunnefåglar.

Dessa små djur kan hittas bara en kort båttur från Reykjavik, och den här turen tar dig ut till Faxaflóibukten för att se dessa vackra fåglar häcka på klipporna och under de dramatiska klipporna som finns här.

12. Reykjavik: Halvdagsmatprovningstur

Halvdags matprovningstur

Källa: www.getyourguide.com

Halvdags matprovningstur

Mat- och kulturälskare vill inte missa denna exceptionella kulinariska rundtur i Reykjavik när de besöker staden.

Den här vandringsturen tar dig genom huvudstadens mest unika kaféer, restauranger och lokala butiker, eftersom du får möjlighet att prova dussintals olika rätter och specialiteter över hela huvudstaden.

Du kommer att prova kött och ostar från hela landet, njut av utsökt isländskt Skyr och naturligtvis avsluta med en av stadens berömda korvar från det mest trafikerade gatumatståndet i Reykjavik.

13. Island: Ölprovning och Tapas-stil lokalt kök Tour

Island: Ölprovning och tapas-stil lokal mattur

Källa: www.getyourguide.com

Island: Ölprovning och tapas-stil lokal mattur

Denna öl- och mattur tar dig till Reykjaviks gamla hamn, där du på restaurangen Bryggjan Brugghús bjuds på en härlig avsmakningsmeny med hantverksöl och lokala delikatesser.

Medan du äter kommer dina värdar att förgylla dig med berättelser och legender från isländsk historia, vilket gör detta inte bara till en måltid ute, utan också till en kulturell fördjupning.

14. Islands hemliga lagun

Islands hemliga lagun

Källa: getyourguide.com

Islands hemliga lagun

Glöm den livliga blå lagunen, den hemliga lagunen är platsen att besöka dessa dagar när du är i Reykjavik. Bara en timme från huvudstaden ligger denna termiska pool i naturen, omgiven av lantlig natur.

På natten är det ett underbart ställe att koppla av i varmt vatten medan du tittar på de ljusa stjärnorna eller tittar på himlen efter norrskenet. Det är en ovanlig upplevelse, särskilt på vintern, men det är en lokal tradition och kulturell praxis som islänningar har ägnat sig åt i århundraden.

15. Reykjavik: 2 timmars tur i Imagine Peace Tower

Föreställ dig Peace Tower Tour

Källa: getyourguide.com

Föreställ dig Peace Tower Tour

Strax utanför Reykjaviks stränder finns Viðey Island, där islänningar har rest ett varaktigt monument för fred, tillägnat Yoko Ono och John Lennon.

Peace Tower lyser upp den mörka himlen under vinterns kalla månader, och den här turen tar dig över till ön för att visa dig motiven bakom denna storslagna och ädla konstinstallation. Det är en unik resa och en fantastisk tur att ta när du besöker Reykjavik.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Reykjavik, Island

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *