15 bästa sakerna att göra i Alexandria (VA)

Den charmiga staden Alexandria i Virginia ligger nära USA:s huvudstad, Washington, DC, och om du råkar åka dit först är detta en utmärkt dagsutflykt. Som sagt, Alexandria har mycket att rekommendera det i sin egen rätt, så om du får chansen är det värt att besöka den här staden oavsett om du också ska till en annan plats på vägen. Alexandria är känt i området för sin historia, eftersom detta var en nyckelplats under det amerikanska inbördeskriget, och du kan besöka museer, parker och fort som kommer att fylla dig i allt detta prestigefyllda arv.

Samtidigt ligger staden vid den spektakulära Potomac River, och det finns inget bättre sätt att ta in det underbara Virginia landskapet än från vattnet. För det ändamålet kan du glida på floden med en vattentaxi, ta en lugn båtkryssning eller bara gå längs en av de många lederna som tar dig längs den majestätiska vattnet. Vad du än väljer att göra är Alexandria något av en dold pärla som ofta förbises för dem i området, så alla som gör resan kommer utan tvekan inte att bli besvikna.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Alexandria:

1. Torpedfabrikens konstcenter

Torpedfabrikens konstcenter

Källa: flickr

Torpedfabrikens konstcenter

Som namnet kan antyda, brukade Torpedfabrikens konstcenter vara en torpedfabrik under första och andra världskriget.

Efter att anläggningen stängt förvandlades den av en grupp lokala konstnärer som förvandlade den till en konststudio.

Numera kan du besöka och hitta gallerier och ateljéer fulla av lokalt konstverk, och du kan också ta kurser här om du känner för att vara kreativ själv.

2. Daingerfield Island

Daingerfield Island

Källa: flickr

Daingerfield Island

Inbäddat nära Old Town-området i Alexandria ligger Daingerfield Island, och om du älskar det lokala djurlivet så får du absolut inte missa detta.

Här hittar du en uppsjö av arter som färgglada kungsfiskare, graciösa hägrar, sköldpaddor, grodor och ormar, och detta är en fantastisk utflykt om du vill se en av de första bosättningarna i staden förr i tiden.

3. Athenaeum

Athenaeum

Källa: flickr

Athenaeum

Athenaeum är från 1851 och är byggt i grekisk väckelsestil, så om du vill se något lite annorlunda i Alexandria så är detta definitivt platsen att hitta det.

Byggnaden brukade vara en bank som var känd för att vara en plats som besöktes av Robert E. Lee, en general som befälhavde Confederate Army of North Virginia under inbördeskriget.

Som sådan användes Athenaeum också som ett högkvarter för unionsarmén under samma period, och fungerade också som ett sjukhus för soldater som skadades i strid.

Nuförtiden kan du njuta av detta fantastiska arkitektoniska under samt besöka konstgalleriet som sitter inuti.

4. Dora Kelley Nature Park

Dora Kelley Nature Park

Källa: mapio

Dora Kelley Nature Park

Dora Kelley Nature Park är en naturreservat som sträcker sig över 50 hektar och är känd för sin vackra stig.

Naturstigen här sträcker sig över en mil och tar dig över vandrande kullar, förbi våtmarker och över porlande bäckar.

Om du gör en bokning i förväg kan du också njuta av en rundtur här ledd av en av de kunniga naturforskarna som arbetar på plats, eller så kan du helt enkelt ta en självguidad tur om du vill gå den ensam.

Om du känner dig energisk så finns det också en cykelled här också.

5. Alexandria Black History Museum

Alexandria Black History Museum

Källa: blog.visitalexandriava

Alexandria Black History Museum

Alexandria Black History Museum har faktiskt en fascinerande historia själv eftersom detta brukade vara ett bibliotek som endast var tillgängligt för afroamerikaner i Alexandria.

Museet tar med besökare på en rundtur i afroamerikansk historia i denna del av USA och du hittar tidstypiska dokument och fotografier som en del av samlingarna här.

Det finns en permanent utställning här som heter Securing the Blessings of Liberty-utställningen som kommer att berätta allt du vill veta om slutet på slaveriet i Alexandria-samhället.

6. Fort Ward Park

Fort Ward Park

Källa: flickr

Fort Ward Park

Historiefantaster får absolut inte missa chansen att komma till Fort Ward Park som är en av de bästa ställena att njuta av tidstypisk arkitektur från tiden för det amerikanska inbördeskriget.

Parken har unionsfort och batterier som har blivit kärleksfullt restaurerade och skulle ha använts för att skydda Washington, DC i forna dagar.

En av de bästa delarna av parken är dock faktiskt amfiteatern på plats där du kan se föreställningar och konserter, av vilka många berättar historien om Fort Ward med skådespelare i tidstypisk klädsel för att hjälpa dig komma i humör.

7. Jerome «Buddie» Ford Nature Center

Jerome

Källa: alexandriava

Jerome «Buddie» Ford Nature Center

Jerome «Buddie» Ford Nature Center berättar historien om den bredare Dora Kelley Nature Park.

I centret hittar du program och utställningar som fyller dig i Alexandrias naturhistoria samt tar dig tillbaka genom historien om hur människor först kom till här.

Du kan också se djur här i sin naturliga miljö och lära dig om floran och faunan i Dora Kelley Nature Park.

8. Jones Point Park

Jones Point Park

Källa: flickr

Jones Point Park

Jones Point Park är ett bra ställe att besöka i staden om du gillar att komma ut på vattnet.

Parken ligger på myrmark och brukade vara hem för amerikanska indianer.

Det finns två fiskebryggor i parken och du kan fiska dessa vatten efter havskatt, bas och till och med ål.

Om du vill ta dig till vattnet själv, så finns det också en kanotsjösättningsplats här som tar dig till Potomacfloden.

9. Winkler Botanical Preserve

Winkler Botanical Preserve

Källa: möte

Winkler Botanical Preserve

Winkler Botanical Preserve sträcker sig över 44 tunnland och du hittar ett vackert utbud av flora och fauna som kännetecknar Potomac River Valley.

Reservatet här syftar till att visa upp Virginias naturliga skönhet och är öppet för allmänheten dagligen.

Du kan gå runt och ta in stigarna här och komma nära det pittoreska växt- och djurlivet som florerar.

Visst, om du är en naturälskare så missa inte detta utanför din resplan.

10. Carlyle House Historic Park

Carlyle House Historic Park

Källa: flickr

Carlyle House Historic Park

Carlyle House Historic Park är en del av Carlyle House-komplexet och har en trädgård som ligger över tre fjärdedelar av ett tunnland.

Trädgården är en oas av lugn mitt i staden, så om du vill ha lite ensamhet i en vacker miljö så är detta definitivt det.

Trädgården designades för att spegla trädgårdens stil på 1700-talet och är fylld med växter från den perioden.

Det har också charmiga vandringsleder i tegel samt träbänkar och parterrer gjorda av buxbom.

11. Gadsby's Tavern Museum

Gadsby's Tavern Museum

Källa: flickr

Gadsby's Tavern Museum

Gadsby's Tavern Museum är faktiskt precis det, en krog och ett hotell från 1700-talet som nu har förvandlats till ett fantastiskt museiutrymme.

Platsen är uppkallad efter innehavaren av tavernan som hette John Gadsby och många viktiga händelser ägde rum här, såsom George Washingtons Birthnight Ball ända tillbaka 1798. Den var också värd för invigningsbanketten för Thomas Jefferson 1801. Du kan anmäla dig till en rundtur här där en docent kommer att berätta mer om den fantastiska historia som denna taverna har sett.

12. Salutorget

Marknadsplats

Källa: flickr

Marknadsplats

Market Square är platsen att komma på en lördagsmorgon, eftersom du hittar en uppsjö av stånd som drivs av lokala hantverkare och bönder.

Marknaden har en lysande historia och går förvånansvärt tillbaka till 1753. Den hålls på Gamla Stans marknadstorg som är en av de äldsta i landet och även en av de äldsta platserna som kontinuerligt har betjänat kunder under åren.

Du kan förvänta dig att hitta kött, fisk, mejeriprodukter och frukt och grönsaker här, och det sägs att till och med George Washington brukade sälja sina produkter här efter att de odlats i närliggande Mount Vernon.

13. Potomac Riverboat Company

Potomac Riverboat Company

Källa: flickr

Potomac Riverboat Company

Det verkar synd att komma till platsen för den mäktiga Potomac River och inte uppleva den på nära håll, och nu kan du det med Potomac Riverboat Company.

Det finns ett stort utbud att njuta av här, som sightseeingkryssningar eller vattentaxi, och du kan kryssa förbi lokala monument och berömda sevärdheter medan du njuter av den friska luften.

Det finns flera dockningsstationer längs vägen som låter dig se de bästa platserna i staden.

14. Tide Lock Park

Tide Lock Park

Källa: flickr

Tide Lock Park

Tide Lock Park har fått sitt namn från ett kanalsystem som brukade existera här och förr i tiden skulle hela vattnet i Alexandria ha varit prickat med vackra slussar gjorda av trä.

Tyvärr dog slussarna ut på 1800-talet, men om du besöker parken kan du se en kopia av en sluss och en del av kanalsystemet.

Vissa delar av originalet är också synliga här, såsom stenarna som skulle ha utgjort delar av kanalväggarna.

15. Mount Vernon Trail

Mount Vernon Trail

Källa: flickr

Mount Vernon Trail

Mount Vernon Trail är den mest kända leden i Virginia-området och sträcker sig över 18 miles av land.

Leden börjar vid Mount Vernon Estate som tillhörde George Washington och går sedan längs med Potomac River där den tar besökare förbi viktiga monument och platser av intresse i Alexandria.

Du kan promenera eller springa längs leden som också med fördel ansluter till ett antal andra leder i området som Potomac Heritage Trail och Rock Creek Trail, vilket gör det till en utmärkt utgångspunkt för att utforska den större regionen.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Alexandria, Virginia (VA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.