De 15 bästa sakerna att göra i Baton Rouge (LA)

Baton Rouge är huvudstad i delstaten Louisianaoch är känt för sin fantastiska matscen, historiska landmärken och roliga och udda attraktioner.

Baton Rouge ligger längs de underbara stränderna av kraftpaketet Mississippi River, och är känt för sin fantastiska utsikt över floden och sitt strategiska läge, och oavsett dina intressen kommer du säkert att hitta något att njuta av i denna stad känd för sin dynamik och mångfald.

Baton Rouge är också hem för Tigers, det inhemska fotbollslaget, och om du älskar sport så finns det ingen större sak att göra än att ta en fartfylld match på LSU Tiger Stadium.

Om du reser med barn kan du överväga en whistle-stop rundtur på natthimlen på planetariet på Louisiana Art & Science Museum, eller så kan du hålla dig till klassikerna och utforska det historiska centrumområdet såväl som den berömda pensionerade jagaren. USS Kidd och Old Arsenal Museum.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Baton Rouge:

1. LSU Museum of Art

LSU Museum of ArtKälla: design
LSU Museum of Art

Konstälskare i Baton Rouge bör inte missa chansen att bege sig till LSU Museum of Art som är inrymt i det större Shaw Center for the Arts och omfattar en ganska imponerande 13 000 kvadratmeter samt fjorton gallerier.

LSU Museum of Art är känt för att vara en av de mest besökta platserna i Baton Rouge, och du hittar konstverk av alla olika slag och genrer här inklusive ett stort utbud av konst från södra USA.

Förutom regionala konstverk hittar du också internationella samlingar som kinesisk konst, och det finns ett stort antal olika medier som visas här som sniderier, målningar, skulpturer, keramik och mediainstallationer.

Du kan till och med köpa några av de fantastiska verken designade av lokala konstnärer här i butiken på plats.

2. Mike the Tiger Habitat

Mike the Tiger HabitatKälla: commons.wikimedia
Mike the Tiger Habitat

Mike the Tiger är Louisiana State Universitys officiella maskot, och en av de bästa sakerna att göra i den här staden är att besöka hans bostad.

En tiger har länge använts som maskot för universitetet, och Mike the Tiger I förvärvades först på 1930-talet.

Saker och ting har utvecklats för Mike the Tiger under de senaste åren, och livsmiljön har uppgraderats från 2 000 kvadratmeter inhägnad till en 15 000 kvadratmeter stor förening i dag.

3. Magnolia Mound Plantation

Magnolia Mound PlantationKälla: flickr
Magnolia Mound Plantation

Magnolia Mound Plantation är faktiskt inte alls en plantage utan ett hus byggt 1791 i fransk kreolsk stil.

Plantagen ligger nära Mississippiflodens pittoreska stränder och sträcker sig över 16 tunnland, inklusive några byggnader, och kan nu besökas för en fantastisk glimt av hur folket i Baton Rouge skulle ha levt förr i tiden.

4. Old State Capitol Building

Gamla State Capitol BuildingKälla: flickr
Gamla State Capitol Building

Louisianas Old State Capitol Building är en av de mest historiska byggnaderna i hela staten och var chef för statens lagstiftande församling från 1800-talet till 1930-talet.

Placeringen av byggnaden är helt enkelt fantastisk, eftersom den byggdes på en bluff som erbjuder fantastisk utsikt över Mississippifloden och är känd för sin gotiska design som har gjort den till ett lokalt landmärke, samtidigt som det betyder att det ofta misstas för en slott snarare än en statlig huvudstad.

Byggnaden är en del av USA:s nationella register över historiska platser och är nu fylld med memorabilia från politisk historia, och om du besöker kan du förvänta dig att hitta utbildningsdokument, fotografier och tidstypiska artefakter relaterade till delstaten Louisiana.

5. Red Stick Farmers Market

Red Stick Farmers MarketKälla: 30 dagars äventyr
Red Stick Farmers Market

Om du vill prova några av de färskaste råvarorna i Baton Rouge måste du bege dig till Red Stick Farmers Market som är öppen varje torsdag och lördag.

Marknaden är öppen och du kommer bara att hitta produkter från lokala gårdar eller odlare i området för att hålla saker med lokala råvaror.

Här finns skarpa frukter och grönsaker samt kött och hembakat nybakat bröd.

Eftersom detta är Louisiana kan du också förvänta dig att fisk och skaldjur kommer att innehålla mycket, liksom hemgjorda produkter som honung, pickles och sylt.

6. Baton Rouge Zoo

Baton Rouge ZooKälla: flickr
Baton Rouge Zoo

Baton Rouge Zoo öppnade först sina dörrar för allmänheten 1970 och har funnits som ett djurreservat sedan dess.

Djurparken hyser nu nästan 2 000 djur och har reptiler, fiskar, fåglar och primater från hela världen.

Förutom att utbilda besökare om en rad nationella och internationella arter, har djurparken också ett bevarandeprogram för utrotningshotade djur som Arabian Oryx och Guam rail.

Djurparken är designad med yngre besökare i åtanke och du kan förvänta dig olika temautställningar som Otter Pond och Parrot Paradise som visar upp olika sorters djur.

7. Capitol Park Museum

Capitol Park MuseumKälla: wikipedia
Capitol Park Museum

Capitol Park Museum är tillägnat kulturen, historien och industrin i den stora delstaten Louisiana och det finns både statiska och roterande utställningar här som låter dig få en smak av denna del av USA.

En av dessa är «Experiencing Louisiana: Discovering the Soul of America» ​​samt «Grounds for Greatness: Louisiana and the Nation». Gallerierna berör ämnen som inbördeskriget och slaveriet, såväl som Baton Rouge-bussbojkotten som ägde rum 1953. Du kan också lära dig allt om kända industrier i Louisiana som räkor, sockerrör och oljeproduktion som har stöttat staten i århundraden.

8. Louisiana konst- och vetenskapsmuseum

Louisiana konst- och vetenskapsmuseumKälla: museums.wanderbat
Louisiana konst- och vetenskapsmuseum

Om du är intresserad av konst och vetenskap behöver du inte leta längre än Louisiana Art and Science Museum som har gallerier dedikerade till båda ämnena samt ett internt planetarium.

Byggnaden i sig är något av en antik, eftersom det brukade vara en järnvägsstation som byggdes 1925, och syftet med museet är att utbilda och visa upp det bästa av konst och vetenskap i Louisiana-regionen.

Besökare här kan förvänta sig att hitta fina konstgallerier samt eklektiska och udda utställningar som Ancient Egypt Gallery med mumier.

Om du är intresserad av galaxen, så har planetariet Irene W. Pennington himmelshower och workshops för att ta dig på en rundtur i solsystemet.

9. USS Kidd

USS KidKälla: usskidd
USS Kid

USS Kidd är känd för att vara en jagare som lanserades först på 1940-talet och har smeknamnet «Pirate of the Pacific». Fartyget användes under andra världskriget och sattes ur bruk 1946, bara för att återgå till tjänst 1951 för att slåss under Koreakriget.

Nuförtiden serverar USS Kidd ett minnesmärke över andra världskrigets militärer från Louisiana som gav sina liv i strid och du kan besöka fartyget och ta en rundtur på däcken i detta fantastiska stycke amerikansk marinhistoria.

10. Louisiana State Capitol

Louisiana State CapitolKälla: flickr
Louisiana State Capitol

Eftersom Baton Rouge är huvudstad i delstaten Louisiana kan du inte komma till denna stad och inte besöka Louisiana State Capitol-byggnaden som ligger i stadens centrum.

Capitolium är säte för regeringen i Louisiana och är 450 fot högt, vilket ger det anspråk på att vara den högsta delstatsbyggnaden i hela USA, enbart anledning att se till att du inte missar denna imponerande plats .

Byggnaden är också en del av USA:s nationella register över historiska platser och är designad i art déco-stil, vilket gör den till en sann ikon i Baton Rouge.

11. Bluebonnet Swamp Nature Center

Bluebonnet Swamp Nature CenterKälla: flickr
Bluebonnet Swamp Nature Center

Bluebonnet Swamp sträcker sig över 103 tunnland av utmärkt mark och har ett 9 500 kvadratmeter stort utställningscenter och det finns stigar som löper över hela träsket där du kan hitta observationsdäck.

Dessa däck och strandpromenadområden är perfekta för att se de många lokala arterna som lever här, inklusive bältdjur, uttrar, prärievargar och rådjur, och du kan också ta in vackra skogsmarker och myriga våtmarker samtidigt.

Om du gillar fågelskådning kommer du att hitta ett stort antal arter året runt och utställningsbyggnaden har djur- och mineralgallerier samt interaktiva utställningar för ungdomar.

12. LSU Tiger Stadium

LSU Tiger StadiumKälla: flickr
LSU Tiger Stadium

Om du vill se en helamerikansk fotbollsmatch måste du bege dig till LSU Tiger Stadium som också är hemvist för fotbollslaget Louisiana State University Tigers.

Stadion är känd som «Death Valley» tack vare de elektrifierande spelen som spelas här och detta har också anspråk på att vara den nionde största stadion i hela världen med en kapacitet på över 100 000 åskådare samtidigt.

13. LSU Landsbygdslivsmuseum

LSU Rural Life MuseumKälla: flickr
LSU Rural Life Museum

Inbäddat på Burden-plantagen som sträcker sig över 40 hektar, består LSU Rural Life Museum av 30 historiskt betydelsefulla byggnader som berättar historien om Baton Rouge.

Syftet med museet är att visa upp historien om livet på landsbygden i Baton Rouge från 1700-talet och framåt och du kommer att hitta tidstypiska artefakter och statiska utställningar för detta ändamål.

Det finns också turer som du kan ta här med vänliga docenter som kommer att förklara den kulturella och historiska betydelsen av de olika byggnaderna och eftersom museet är öppet kan du strosa runt på din fritid och samtidigt ta in det vackra landskapet.

14. Downtown Baton Rouge

Centrala Baton RougeKälla: flickr
Centrala Baton Rouge

Downtown Baton Rouge är ett bra ställe att komma om du letar efter nattliv och restauranger i denna stad.

Centrumområdet sträcker sig längs den majestätiska Mississippiflodens pittoreska stränder och är känt för att vara ett kulturellt och historiskt betydelsefullt område i staden.

Du hittar restauranger, barer och till och med kasinon här, och det finns också Live After Five-showcasen, som tar formen av en serie utomhuskonserter som också är helt gratis.

15. Gamla Arsenalmuseet

Gamla ArsenalmuseetKälla: flickr
Gamla Arsenalmuseet

Old Arsenal Museum ligger på tomten till den nya State Capitol Building och är från 1838. Museet är faktiskt ett krutmagasin som användes för att försvara detta område på 1800-talet, eftersom Mississippifloden ansågs vara en mycket strategisk plats i stad.

Museet är fullt av historiska reliker relaterade till militärhistoria och du kan lära dig allt om krutmuseet samt historien om State Capitol och det omgivande området.

Det finns också utställningar relaterade till det ökända slaget vid Baton Rouge 1862.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Baton Rouge, Louisiana (LA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.