De 15 bästa sakerna att göra i Boulogne-Billancourt (Frankrike)

Ställ mellan Paris och VersaillesBoulogne-Billancourt är en praktisk kompromiss för både transport och priset på boende.

Hotellen är fullsatta i slutet av maj när Roland-Garros är i full gång, eller om fotbollslaget PSG spelar stormatch på Parc des Princes.

De västra arrondissementen i Paris är alla inom räckhåll och innehåller det berömda Musée Marmottan för Monet-älskare, Eiffeltornet, Bois de Boulogne och Champs-Élysées.

Men om du vill hålla dig till denna exklusiva förort på Seines högra strand, har Boulogne-Billancourt sina egna museer, shoppingområden och parker som är värda din tid.

Låt oss utforska bästa sakerna att göra i Boulogne-Billancourt:

1. Musée Albert-Kahn

Musée Albert-KahnKälla: flickr
Musée Albert-Kahn

I början av 1900-talet gav sig den excentriske bankiren och filantropen i Paris ut för att sammanställa «Les Archives de la Planète». Genom att dokumentera så många platser runt om i världen som möjligt samlade Albert Kahn 72 000 färgfotografier och mer än 180 000 meter film.

Du kommer att se mycket av det i detta museum och ta reda på ursprunget till detta ambitiösa projekt.

Utanför finns sju anlagda trädgårdar i fransk, engelsk och japansk stil.

Det finns också en japansk by, som är den äldsta delen av trädgårdarna, skapad 1898 efter en resa till Japan, och med en tepaviljong där autentiska teceremonier fortfarande hålls.

2. Musée Marmottan

Musée MarmottanKälla: smarterparis
Musée Marmottan

Minuter från Boulogne-Billancourt, i det 16:e arrondissementet, ligger ett museum med fler målningar av Claude Monet än något annat i världen.

Dessa är över 300, och nästan alla donerades till museet av hans andra son Michel Monet på 1960-talet.

På utställning finns många verk som haft en bestående inverkan på världskulturen, inte minst «Impression, Soleil Levant», målningen av hamnen i Le Havre som inspirerade den impressionistiska rörelsen.

Men Monet är inte den enda stora impressionisten här, eftersom hans målningar kompletteras med verk av Morisot, Degas, Renoir, Gauguin och Sisley.

3. Musée des Années Trente

Musée des Années TrenteKälla: almanart
Musée des Années Trente

Boulogne-Billancourts kulturella storhetstid kom på 1930-talet när dess filmindustri och bil- och flygplansfabriker växte fram.

Kommunen lämnades med mer arkitektur från detta decennium än någon annan fransk kommun, och detta arv kartläggs av Musée des Années Trente.

Det är ett kompendium av allt som är 1930-tal, men med en accent på konst och design: Det finns utställningar för modernistiska arkitekter som Robert Mallet-Steven, Le Corbusier och Tony Garnier, kombinerat med skulptur, möbler, keramik, affischer, teckningar och målningar.

4. Dagar ute i Paris

ParisKälla: flickr
Paris

Boulogne-Billancourt betjänas av Paris Métro Lines 9 och 10, vilket ger ljusets stad till hands.

Linje 9 är den bästa för sightseeing, eftersom du kan ta dig till Trocadéro på några minuter, vilket naturligtvis också släpper av dig precis intill Eiffeltornet.

Och därifrån är dina möjligheter obegränsade: du kan vandra längs Seine, ringa in på Musée d'Orsay för ännu fler impressionister, göra lite fönstershopping på Champs-Élysées och begrunda Tänkaren på Musée Rodin.

Naturligtvis finns det en värld av restauranger, både franska och internationella, som väntar på dig.

Vid hamnen vid Pont de Sèvres i Boulogne-Billancourt finns en grupp båtoperatörer som erbjuder skräddarsydda Seinekryssningar om du vill göra saker riktigt romantiska.

5. Versailles

VersaillesKälla: flickr
Versailles

Med bil den extraordinära staden Versailles är bara 15 minuter bort och förtjänar minst en dag.

Slottet i Versailles och dess huvudsnurrande lyx är den ultimata symbolen för Ancien Régime, och en av de sakerna du helt enkelt måste göra.

Mer än 300 år sedan Ludvig XIV:s regering har den fortfarande makten att lämna dig mållös.

Solkungen och hans efterträdare kallade in dåtidens framstående arkitekter och konstnärer (Le Vau, d'Orbay, Le Brun, Le Notre) för att designa och dekorera palatset och dess lysande lägenheter.

Markerna och deras stall, orangeri, kapell, Royal Opera samt andra residens som Ludvig XIV:s Grand Trianon och Queen's Hamlet är värda varje minut av din tid.

6. Musée Paul-Belmondo

Musée Paul-BelmondoKälla: flickr
Musée Paul-Belmondo

Paul Belmondo var aktiv på 1900-talet och hålls som den siste av de stora franska klassiska skulptörerna.

2007 donerade hans son Jean-Paul, den berömda filmskådespelaren, och två syskon Muriel och Alain, varje verk av sin far som de ägde till Boulogne-Billancourt.

Deras samlingar uppgick till 259 skulpturer, 444 medaljonger och bara 900 teckningar.

Inställningen som valdes för denna skattkammare av figurativ konst var det palatsliknande Château de Buchillot, byggt på 1800-talet av James de Rothschild.

Museet har kopplingar till Musée des Années Trente, efter att ha kurerats av samma person, och det går en gratis buss mellan de två attraktionerna.

7. Parc de Boulogne-Edmond de Rothschild

Parc de Boulogne-Edmond de RothschildKälla: flickr
Parc de Boulogne-Edmond de Rothschild

År 1855 beställde James de Rothschild också Château de Rothschild, designat i Louis XIV-stil.

Bland dess framstående gäster var kompositören Frédéric Chopin och Frankrikes premiärminister Georges Clemenceau.

Men fastigheten hade ett svårt 1900-tal när den skadades och plundrades under andra världskriget, och har legat förfallen i decennier.

På 70-talet blev 15 hektar av marken en offentlig park, och detta utrymme är utspridda med exotiska träd som korsikanska tallar, orientaliska hyvlar och en lila bok planterade i slottets tidigaste dagar.

8. Les Passages

Les PassagesKälla: klepierre
Les Passages

Detta nya köpcentrum bredvid stadshuset är inspirerat av 1800-talets Passages Couverts i Paris, eleganta shoppinggallerior under smidesjärn och glastak.

Les Passages härmar det konceptet och har ett urval av high street-butiker som fnac, Mango och Zara tillsammans med restauranger, kaféer och en Pathé-biograf, allt i en lyxig miljö.

Centret är öppet måndag till lördag till 20:00, medan torget framför har restauranger och butiker på alla sidor och en gammal karusell mitt i de anlagda trädgårdarna på sommaren.

9. Sèvres – Cité de la Céramique

SèvresKälla: flickr
Sèvres

Den mycket prestigefyllda Manufacture Nationale de Sèvres är en av Europas främsta porslinsfabriker och har producerat den finaste keramiken sedan 1740. På sin tid har den förknippats med många av de största franska keramisterna under de senaste 300 åren, och arbetat med sin signatur hårdklistrat porslin.

Museet för fabriken ligger precis på andra sidan Seine, tvärs över Pont de Sèvres och är fyllt med 50 000 porslinsföremål, varav ungefär en tiondel är mycket värdefulla föremål skapade här i Sèvres.

Resten är modern och antik keramik från hela Europa och Asien.

10. Île Seguin

Île SeguinKälla: flickr
Île Seguin

Efter årtionden av omvälvningar har denna ö i Seine söder om Boulogne-Billancourt äntligen fått en ny identitet.

Här hade det funnits en Renaultfabrik i decennier och den sista bilen rullade av sin produktionslinje 1992. En tid låg fabriken tom innan den drogs ner för ett decennium sedan.

Nu kommer ön att bli ett kulturcentrum för de västra Parisförorterna, och i hjärtat av detta är La Seine Musicale, en ensemble av ultramoderna byggnader med ett auditorium för symfoniorkestrar eller turnerande rock- och popartister, och det multidisciplinära Grand Salle som rymmer upp till 6 000 åskådare.

11. Bois de Boulogne

Bois de BoulogneKälla: flickr
Bois de Boulogne

Vid stadens norra gräns ligger det vidsträckta Bois de Boulogne, som liksom många av parkerna runt Paris tidigare var reserverat för kungligheter att gå på jakt.

Sedan mitten av 1800-talet har det varit en offentlig park av häpnadsväckande proportioner, mer än två och en halv gånger så stor som New Yorks Central Park.

Inom Bois de Boulogne finns alla möjliga platser och besöksmål som vi kommer att ta upp i de kommande inläggen.

Men en avslappnad vardagsbesökare bör kolla in de fantastiska funktionerna från när parken anlades som en del av ett gigantiskt ingenjörsprojekt under Napoleon III:s styre på 1850-talet.

Den största av dessa var de konstgjorda klipporna, grottan och vattenfallet i Grand Cascade.

12. Jardin d'Acclimatation

Jardin d'AcclimatationKälla: Paus
Jardin d'Acclimatation

Du kommer inte att fastna för saker att göra med de små, eftersom Jardin d'Acclimatation är en fantastisk liten nöjespark som först öppnade strax efter att Bois de Boulogne blev en offentlig park 1860. Parken är lite gammal formad i sin oskuldsfullhet, men detta är inte så dåligt eftersom det finns ponnyridning, dockteater, miniatyrturer med tåg, såväl som karuseller och andra traditionella nöjen.

Parken började som en djurpark, och det finns fortfarande ett litet menageri av mestadels inhemska arter som barn kan möta som getter och åsnor.

Alldeles intill ligger den nya Fondation Louis Vuitton, ett museum för modern konst i sci-fi stil designat av Frank Gehry och som är värd för tillfälliga utställningar.

13. Observatoire de Meudon

Observatoire de MeudonKälla: flickr
Observatoire de Meudon

De sydvästra förorterna har några platser där du kan ta in underbara panoramautsikt över Paris skyline, men ingen kan konkurrera med terrassen på Meudon Observatory.

Anläggningen tillhör Paris Observatory, som har tre platser runt om i staden.

Meudons gren var avsedd för att studera solen och färdigställdes 1876, men även om det finns en avledande samling av solfotografier inuti, är den främsta attraktionen grunden.

I vackra trädgårdar på denna kulle kan du se nästan alla stora Paris-landmärken, ända till Sacré-Cœur.

14. Åskådarsporter

Parc des PrincesKälla: världsfotboll
Parc des Princes

På bara några kvadratkilometer finns arenor för tennis, rugby och fotboll i världsklass.

Dessa ligger strax innanför det 16:e arrondissementet och inkluderar Roland-Garros för Franska öppna i maj, Parc des Princes, hemvist för franska Ligue 1-elitlaget PSG och Stade Jean-Bouin där det framgångsrika rugbylaget Stade Français spelar.

När det kommer till mystiken är Roland-Garros och French Open svåra att slå, och under två veckor i slutet av maj och början av juni kommer planetens rika och berömda för att se världens bästa spelare glida runt på de sagolika grusbanorna.

15. Parc de Saint-Cloud

Parc de Saint-CloudKälla: flickr
Parc de Saint-Cloud

Denna «Domaine National» ligger på Seines vänstra strand mittemot östra sidan av Boulogne-Billancourt.

Förutom att de utpekas som en av de vackraste parkerna i hela Europa, kommer dessa trädgårdar att berätta lite om regionens historia.

Över 460 hektar på kuperad mark, parken brukade vara grunden för Château de Saint-Cloud, som var ett kungligt och kejserligt residens från 1500-talet och var en favorit för Marie Antoinette och Napoleon III. Residenset förstördes av preussisk beskjutning under belägringen av Paris 1870-71, men trädgårdarna runt omkring har inte förändrats, och ritades på 1600-talet av André Le Nôtre, en av männen som gjorde Versailles till vad det är.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Boulogne-Billancourt, Frankrike

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *