15 bästa sakerna att göra i Cary (NC)

En mängd olika faktorer samverkar för att göra Cary till en av USA:s bästa städer att bo i. På papperet är det en låg brottslighet och centra för utbildning och forskning i närheten, men när du kommer hit kommer du att bli häpnadsväckande överflöd av parker och grönska. I Cary kommer du aldrig att befinna dig mer än några ögonblick från någon skog, en vandringsled eller båtsjö. Kulturellt är Cary också ett riktigt fynd, med ett enormt scenkonstkomplex i en ståtlig byggnad i hjärtat av staden och en amfiteater som bokar tungviktsartister under hela året.

1. Fred G. Bond Metro Park

Fred G. Bond Metro Park

Källa: townofcary

Fred G. Bond Metro Park

Om du är nyfiken på hur Cary rankas så högt bland USA:s mest levande städer är denna park en bra utgångspunkt. Det är ett avkopplande naturrum mitt i staden där du kan vara aktiv, samla dina tankar eller ta en lat picknick en sommareftermiddag. I mitten av parken ligger Bond Lake med ett eget offentligt sjöbod och du kan vandra genom grönskan längs mer än fyra mil av stigar. Parkens minsta besökare kan också ha en kul stund på Lazy Daze Playgrounds.

2. Hemlock Bluffs Nature Preserve

Hemlock Bluffs Nature Preserve

Källa: flickr

Hemlock Bluffs Nature Preserve

Vid det här laget borde det stå klart att Cary är en stad som svämmar över av natur och öppna ytor! Hemlock Bluffs är en vidsträckt tjock skog av hemlock, så tät och tyst att du glömmer att du fortfarande är mitt i ett stadsområde. Lederna är lätta att följa och hålls fria från hinder, och på din promenad kan du se lämningar som går tillbaka till när landsbygden här var jordbruksmark fylld av kvarnar. För en experts perspektiv, gå till Stevens Nature Center för utställningar om vilda djur i reservatet.

3. Koka Booth Amphitheater

Koka Booth Amphitheater

Källa: flickr

Koka Booth Amphitheater

Tillhör staden Cary denna plats är uppkallad efter en av Carys tidigare borgmästare. Den ligger i Regency Park och har ett eklektiskt schema med levande musik. Så du kanske hittar klassiska rockartister som Styx, Ringo Starr och Willie Nelson, följt nästa vecka av North Carolina Symphony som hyllar Beethovens verk, eller framför John Williams soundtrack. Programmet Movies by Moonlight inbjuder familjer att packa en picknick för att se filmer både nya och gamla under de långa sommarkvällarna.

4. Cary Arts Center

Cary Arts Center

Källa: flickr

Cary Arts Center

Konsten betyder mycket för Cary och hjälper till att skapa dess identitet. Så bredvid amfiteatern ligger denna enorma anläggning, som kombinerar en teater med 393 platser för drama och balett med galleriutrymmen, repetitionsområden och studior för textilier, träbearbetning, keramik, smycken och konst. Sammanlagt finns det 48 000 kvadratmeter prestanda och studioutrymme. För utomstadsbor betyder Cary Arts Center konstutställningar och teaterföreställningar, eller är helt enkelt ett sätt att uppskatta stadens hängivenhet till dess kreativa samhällen.

5. Chatham Hill Winery

Chatham Hill vingård

Källa: chathamhillwine

Chatham Hill vingård

Ett positivt bevis på att Cary är en urban liten burg, den har till och med en egen vingård, den första i forskningstriangeln. Det är ett kompakt företag som skapar viner på traditionellt franskt sätt med druvor som endast odlas i North Carolina. Deras utbud inkluderar Chardonnay, Merlot, Carbernet Sauvignon, Viognier och Cabernet Franc. På provsessioner får du informativa och underhållande godbitar från de interna experterna, och om du bara vill luta dig tillbaka med ett glas rött eller vitt finns det gott om uteserveringar och bordsspel.

6. Sri Venkateswara-templet

Sri Venkateswara-templet

Källa: flickr

Sri Venkateswara-templet

Forskningstriangeln har en hinduisk minoritet i tiotusentals. 2009 avtäcktes detta majestätiska tempel för att ge samhället en känsla av tillhörighet. Chefsarkitekten Nand Gopal Sachdeva tillbringade åratal med att resa och forska i Indien för att hitta rätt design, och den mycket utsmyckade cementfasaden färdigställdes med hjälp av 14 hantverkare som tagits in speciellt från södra Indien. Nu förankrar templet en blomstrande sydasiatisk närvaro i Raleigh, ett bländande samhällscenter för människor av alla bakgrunder som till och med producerar en månadstidning.

7. Apex Community Park

Apex Community Park

Källa: apexnc

Apex Community Park

Ännu ett av Carys oöverträffade utbud av offentliga grönområden, Apex Community Park är precis rätt för att ta en solig eftermiddag. Du kommer att träffa hundpromenader, joggare och familjer ute på picknick. Lake Pine ligger i parken och har till och med en sjösättningsramp för kajaker och båtar, bredvid en liten fiskebrygga. Ta med dig en boll, eftersom det finns fotbollsplaner, och du kan också hyra parkens baseball-diamant- och tennisbanor. De yngsta besökarna har gungor, rutschkanor och sandgropar där de kan leka vad de vill.

8. Golf

Lochmere golfklubb

Källa: clubcorp

Lochmere golfklubb

Det är par för banan att en exklusiv stad som Cary bör ha fem golfbanor. För besökare är den halvprivata Lochmere Golf Club det enklaste alternativet eftersom de andra är privata countryklubbar. Lochmere är en 18-håls par 71 i skogsmark som är vävd av vattnet i Swift Creek. Dessa hjälper till från ovanliga och intressanta hinder, medan många greener försvaras av knepiga bunkrar. Tillsammans med banan finns en proshop och driving range, och klubben har en egen grillrestaurang för en mättande 19:e håls måltid.

9. USA Baseball National Training Complex

USA Baseball National Training Complex

Källa: usabaseball

USA Baseball National Training Complex

Rättvist att hävda att Cary är ett andra hem för USA:s nationella match. USA Baseball National Training Complex kostade $11 miljoner att bygga och är ett träningscenter för den nationella kollegiallistan, damlandslaget samt flera yngre åldersband. Komplexet består av fyra plan i MLB-skala, med stadionsittplatser och resultattavlor. Om du känner för att se en match är dessa fält värd för evenemang under hela säsongen, från nationella basebollturneringar till urvalstester.

10. Cary-teatern

Cary-teatern

Källa: quinnevans

Cary-teatern

Med anor från 1946 var detta Carys tidigaste inomhusbiograf, men under decennierna efter dess 50-tals storhetstid såldes den och togs över av ett antal olika företag, som sålde kläder, bildelar och användes som inspelningsstudio. Cary är en stad som försöker ta hand om sitt arv och nyligen köptes teatern tillbaka och renoverades, vilket ger tillbaka sitt ursprungliga tält- och koncessionsområde. Det är nu en art house-biograf som visar indiefilmer och utländska filmer men fungerar också som en plats för livemusik.

11. Page-Walker Arts and History Center

Page Walker Arts and History Center Cary

Källa: flickr

Page Walker Arts and History Center Cary

Denna förtjusande viktorianska byggnad är listad i National Register of Historic Places och färdigställdes 1868 som ett hotell för järnvägen. På 1990-talet omkonfigurerades strukturen och förvandlades till ett museum och konstcentrum för Cary. Numera sammanställer det en mångsidig kalender av föreställningar av lokala talanger, och är också en trevlig plats för människor att träffas eller delta i kvällskurser. Gå in för att se en konstutställning och ta del av en samling artefakter, foton och dokument som berättar om stadens sociala historia.

12. Raleigh

Fayetteville Street, Raleigh

Källa: flickr

Fayetteville Street, Raleigh

Nyligen nämndes av Business Week som USA:s «bästa stad», Raleigh är en collegestad med inte mindre än fem centra för högre utbildning. Raleighs härstamning för lärande och självförbättring understryks av dess överflöd av museer. Ta North Carolina Museum of Modern Art, där det finns en stor ensemble av renässansverk som visas. Andra pedagogiska attraktioner i «The City of Oaks» inkluderar North Carolina Museum of Natural Sciences, Nature Research Center, med ett 10 000 gallon akvarium, och Marbles Kids Museum, ett praktiskt vetenskapsmuseum med en IMAX-teater. Se även: saker att göra i Raleigh.

13. Greensboro

Greensboro

Källa: flickr

Greensboro

En kort bilresa väster om Cary ligger denna stad som bevittnade epokdefinierande händelser under det amerikanska inbördeskriget och Civil Rights Movement på 60-talet. I april 1865, när konfederationen styrdes, blev Greensboro den sista staden som höll ut mot unionistiska styrkor och var den sista platsen där konfederationens regering träffades. Viktigt är också International Civil Rights Centre and Museum, inrymt i en före detta filial av Woolworth's, där fyra svarta studenter 1960 arrangerade en sit-in för att protestera mot butikens lunchdisk som endast är för vita.

14. Möbelshopping i High Point

High Point Market

Källa: wikipedia

High Point Market

Nära Greensboro ligger en stad som gör anspråk på att vara «världens möbelhuvudstad». Uppbackning av detta skryt är High Point Market, som grundades 1909 och äger rum i april och oktober. Det är världens största möbelmässa med 2 000 utställare fördelade på 180 olika byggnader. Så många som 80 000 människor kommer till föreställningarna var sjätte månad och huvudplatsen är den maffiga internationella heminredningsmarknaden, med anor från 1923. Arrangörerna hävdar att om du inte hittar det du letar efter på High Point Market så finns troligen inte.

15. Eno River State Park

Eno River State Park

Källa: flickr

Eno River State Park

Det kan vara så att du är sugen på ett litet äventyr i Durham Countys skogsmark, och det finns inga bättre lägen än Enoflodens lugna, gröna stränder. Denna park följer Enos slingrande lopp när den böjer sig genom gammalt växande skogsmark och förbi flera spännande historiska platser. En av dessa är en gammal kvarn med ett vattenhjul, men om du håller ögonen öppna ser du vadställena som grävdes av några av Durhams första europeiska bosättare. Du kan välja mellan backcountry-campingplatser för avskildhet eller gruppläger om du vill ha en trevligare natt under stjärnorna.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Cary, North Carolina (NC)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.