15 bästa sakerna att göra i Clovis (CA)

Staden Clovis ligger i Fresno County i den stora delstaten Kalifornien. Clovis, känd som «Porten till Sierras», ligger vid foten av bergskedjan Sierra Nevada och ligger nära Yosemite National Park samt Kings Canyon och Sequoia National Park.

Som sådan älskar många invånare i Clovis inget annat än att utforska naturen i form av parkerna, sjöarna och bergen som ligger strax utanför staden, men om du kommer hit för ett besök finns det också ett brett utbud av attraktioner i stad för att underhålla dig.

Du kan välja bland en rad aktiviteter som äger rum utomhus som cykling, vandring eller jogging på de många stigarna som omger Clovis, särskilt under sommarmånaderna.

Om du föredrar inomhusaktiviteter finns det museer, teatrar och gallerier att välja mellan, liksom inomhusspel som bowling och racing.

Sist men inte minst, se till att kolla in de lokala råvarorna på Farmer's Market i Clovis, som hålls varje fredagskväll under hela året.

Låt oss utforska bästa sakerna i Clovis:

1. Gamla stan Clovis

Clovis

Källa: engiventure

Clovis

Staden Clovis grundades 1891 och 1912 bildades centrumområdet.

Numera har detta blivit Gamla stan i Clovis och är känt för sina restauranger, kaféer och butiker, inklusive antikaffärer och lokala specialbutiker.

Om du besöker Gamla stan i Clovis kan du ta en guidad vandringstur som kommer att fylla dig i all historia och kultur i området och leds av lokala volontärer.

Om du vill kombinera ett besök i staden med en utflykt till naturen kan du också gå eller cykla längs stigar som leder ut från Gamla stan i Clovis till lokala sevärdheter.

2. Wild Water Park

Wild Water Park

Källa: Pinterest

Wild Water Park

Beläget strax utanför Clovis vid foten av den majestätiska bergskedjan Sierra Nevada hittar du Wild Water Park som har allt du behöver för att hjälpa dig att göra ett stänk.

Parken har en kvarts miljon besökare varje år och har ett stort utbud av vattenrelaterade åkattraktioner.

Dessa inkluderar vattenrutschbanor, vågbassänger och lekområden, och om du föredrar att inte bli blöt så har de omgivande områdena gräsbevuxna grönområden som kantas av pittoreska träd och växter.

Du kan picknick eller grilla i parken och det finns även flera sjöar som kan användas för fiske om du föredrar det.

3. Sierra National Forest

Sierra National Forest

Källa: wikipedia

Sierra National Forest

Sierra National Forest ligger väster om bergskedjan Sierra Nevada och är den idealiska platsen att åka till om du vill kolla in några av vildmarksområdena runt Clovis.

I Sierra National Forest hittar du tunnland bergsskog samt en mängd lokal flora och fauna.

Det finns en rad reservoarer i skogen som är idealiska för fisketurer eller så kan du välja att vandra och njuta av landskapet till fots.

Under vintermånaderna finns det till och med ett skidområde.

4. MB2 Raceway

MB2 Raceway

Källa: Youtube

MB2 Raceway

Om du letar efter lite kul inomhus i Clovis så är MB2 Raceway ett bra ställe att komma.

Besökare kan köra gokart med hög hastighet från Europa som kan tävla i hastigheter på upp till 45 mph.

Vuxna som älskar racing kommer att njuta av allt som banorna här har att erbjuda, men yngre besökare kan också ta del av händelserna genom att köra en juniorkart, så att hela familjen kan delta.

Stora och små grupper är alla välkomna hit och du kan bara gå in och tävla så många varv du vill.

Efter ett lopp kan du tanka lite dryck och mat i hotellets restaurang och bar.

5. Dan Rouit Flack Track Motorcykel Museum

Dan Rouit Flat Track motorcykelmuseum

Källa: arthurtaussig

Dan Rouit Flat Track motorcykelmuseum

Ett måste-besök för alla i Clovis som älskar motorcyklar, Dan Rouit Flat Track Motorcycle Museum är dedikerat till att bevara och visa upp det bästa av motorcykelutrustning från USA.

Ett besök på museet tar dig genom historien om motorcykelracing i USA, och är packad med tidstypiska minnen, inklusive affischer, läder, hjälmar och fotografier.

Racingentusiaster kan njuta av några av de mer udda föremålen som visas, och detta är ett informativt och engagerande museum för alla som vill lära sig mer om ett litet stycke amerikansk transporthistoria.

6. AMF Rodeo Lanes

AMF Rodeo Lanes

Källa: amf

AMF Rodeo Lanes

Om du gillar bowling så missa inte en resa till AMF Rodeo banor.

Denna främsta bowlinghall i Clovis har 40 banor för besökarna att njuta av, och om du är sugen på något annat före eller efter en match kan du bege dig till arkaden för lite interaktivt spel.

Andra aktiviteter som erbjuds inkluderar biljard vid biljardborden på plats och det finns också en butik där du kan hämta all bowlingutrustning du kan behöva.

AMF Rodeo-banor är lämpliga för alla nivåer, oavsett om du är nykomling eller ett vant proffs, och spelare kan njuta av sportbaren efter en match för en avkopplande cocktail eller ett glas öl.

7. Mästarens Galleri

Mästares Galleri

Källa: playfresno

Mästares Galleri

För dem som funderar på att fylla på med lokala konstverk är Master's Gallery inte att missa.

Det här udda galleriet öppnade 1997 och har en rad verk av lokala konstnärer från hela Clovis-området och specialiserar sig på originalföremål och konstverk i begränsad upplaga.

Välj mellan västerländska konstverk och verk som återspeglar det robusta landskapet i Sierra Nevada-regionen, eller förgrena dig längre bort med några av de exklusiva europeiska verken.

8. Clovis Big Dry Creek Museum

Clovis Big Dry Creek Museum

Källa: oldtownclovis

Clovis Big Dry Creek Museum

Clovis Big Dry Creek Museum är platsen att komma för dem som är intresserade av Clovis-områdets historia, och är tillägnad att visa och visa upp bilder och minnen som tillhörde Clovis M. Cole, från vilken staden har fått sitt namn.

Museet har en tyngdpunkt på att utbilda besökare om hur staden Clovis kom att bildas, och det finns fotografier och artiklar från 1880-talet och framåt som hjälper till att berätta historien om detta pittoreska område.

Det finns också indianska artefakter och antika föremål och bilder från över 300 familjer från Clovis-regionen.

9. Clovis botaniska trädgårdar

Clovis botaniska trädgårdar

Källa: fresnobee

Clovis botaniska trädgårdar

Clovis Botanical Garden, byggd 2002, sträcker sig över tre tunnland och består av växter från regionen som tål både de varma sommarmånaderna och den kallare vinterperioden i Clovis i Kaliforniens Central Valley.

Trädgårdarna är dedikerade till ekologi och bevarande och har ett hållbart förhållningssätt till trädgårdsskötsel och har en «vattenklok» plan för att spara vatten i området.

Du kan besöka den botaniska trädgården själv eller så kan du också ordna en guidad tur som drivs av lokala volontärer och kommer att ge dig information om områdets historia samt förklara floran och faunan i Clovis-regionen.

10. Forestiere Underground Gardens

Forestiere Underground Gardens

Källa: oldtownclovis

Forestiere Underground Gardens

Det tidigare hemmet för en konstnär från Sicilien, Forestiere Underground Gardens är platsen att komma om du vill ha en udda och ovanlig upplevelse i Clovis.

De underjordiska trädgårdarna består av en serie sammankopplade rum under marken som har utarbetade passager, innergårdar, valv och dolda enklaver.

Trädgårdarna, som bygger på antika katakomber, kan nu besökas och du kan utforska denna fantastiska arkitektur på din egen fritid.

11. Fredagskväll Bondens marknad

Fredagskväll Bondens marknad

Källa: fjädern

Fredagskväll Bondens marknad

Om du råkar vara i Clovis på en fredagskväll bör du definitivt inte missa en resa till Farmer's Market i Gamla stan i staden.

Marknaden syftar till att visa upp de bästa lokala råvarorna och råvarorna från regionen med fokus på årstiderna och matlagning från jord till bord.

Förutom att handla lokala produkter kan besökare också njuta av levande musik, och för yngre besökare finns en rad spel och aktiviteter som erbjuds för att underhålla dig.

12. Dry Creek Trailhead

Dry Creek Trailhead

Källa: oldtownclovis

Dry Creek Trailhead

Dry Creek Trailhead är inte riktigt en park men många invånare i Clovis använder dessa pittoreska stigar på ungefär samma sätt.

Det finns picknickområden utspridda runt stigarna och fitnessfanatiker är kända för att använda området för promenader eller jogging, eftersom det ger det perfekta tillfället för ett träningspass samtidigt som de tar in några av sevärdheterna i Clovis.

Cykling är också populärt i området om du inte är sugen på att promenera, och Dry Creek Trailhead är den punkt där många av lederna som går över hela området sammanstrålar.

Dessa inkluderar Fresno Sugar Pine Trail och Enterprise Trail.

13. Millerton Lake

Millerton Lake

Källa: wikipedia

Millerton Lake

En halvtimme utanför Clovis ligger Millerton Lake.

Cirka 15 miles från centrum av staden är Millerton Lake perfekt för dem som vill ta sig ut ur staden för en eftermiddag och det finns ett stort utbud av aktiviteter att välja mellan här.

Naturen runt Millerton Lake är fantastisk, och besökare här kan fiska eller båt på sjön.

I varmare väder är simning möjligt här liksom vattenskidor eller för dem som föredrar att inte gå ut på vattnet, kan du vandra vid foten som cirklar Millerton Lake.

14. Roeding Park

Roeding Park

Källa: halsca

Roeding Park

Femton minuter bort i grannlandet Fresno ligger Roeding Park.

Besökare i närområdet kommer hit för de berömda djupblå sjöarna i parken samt skogsmarkerna och de gröna öppna ytorna.

Det finns också en rad blomsterträdgårdar som är perfekta för eftermiddagspromenader och det finns picknickmöjligheter och grillplatser.

Inom parken hittar du också andra lokala sevärdheter som Chaffee Zoo, så detta är platsen att komma om du vill se en rad sevärdheter nära Clovis.

15. Sierra Bicentennial Park

Sierra Bicentennial Park

Källa: panoramio

Sierra Bicentennial Park

Sierra Bicentennial Park i Clovis är känd för sina battingburar, så om du vill öva din sving så är detta verkligen platsen att komma.

Förutom själva burarna hittar du även softball- och basebollplaner, så om du har tur kanske du bara får se en lokal match på gång.

Det finns även grill- och rastplatser om du blir hungrig och en snackbar på plats.

För yngre gäster finns det en lekplats som också låter dig njuta av det vackra landskapet i Clovis-området.

Var de ska bo: Bästa hotellen i Clovis, Kalifornien (CA)

Lägsta prisgaranti

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *